Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- slavko njegus
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Mislim da ce se stvari ovdje odvijati, naravno ukoliko entitet poznat kao PC nastavi biti zadrt, kao na Kipru - bice priznat samo jedan savez - N/F/SBiH, a ovaj drugi - parasavez PC i njihova bratija iz tzv. NSHZHB ce moci igrati da ne kazem gdje... bas poput klubova iz Sjevernog Kipra... Mozda oni osnuju nekakvu paraligu... zajednicku... Dvije para drzave - dva parasaveza - jedna paraliga.
- Megamon
- Kontakt:
Rudi Zavrl prihvatio je mogućnost da bude imenovan na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH, a svoju saglasnost za to dala je i Slovenska federacija (NZS), čiji je Zavrl počasni predsjednik.
Kako saznajemo, UEFA i FIFA su na adrese Zavrla i NZS uputili upit o njegovom eventualnom angažmanu u čišćenju bh. fudbala od korova, na koji su dobili pozitivne odgovore.
Mada je nejasno jesu li slični upiti otišli i na adrese drugih potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika Komiteta, odnosno, je li Zavrl jedina UEFA-i i FIFA-i prihvatljiva varijanta, ne bi nas trebalo iznenaditi ako slovenski zvaničnik u narednih nekoliko dana bude predstavljen kao predsjednik Komiteta.
Shodno tome da mu UEFA i FIFA zabranjuju da daje izjave za medije, Zavrl je, kao i obično, bio rezerviran pema ovoj temi, ali nam je bilo znakovito da nije demantirao našu informaciju.
FIFA-i i UEFA-i sam poslao izvještaje i razgovarao sa Marselom Bencom (Benz). Ostalo zaista ne znam. Dvije asocijacije ovih dana trebaju formirati taj neki komitet i to je sve što znam. Ostalo je sve isto kao onog dana kada sam otišao iz Sarajeva - rekao nam je Zavrl.
I u NZS nismo naišli na raspoloženog sugovornika, ali ponovo nismo dobili demantij.
Za takve teme trebate se obratiti FIFA-i i UEFA-i jer mi nismo dužni odgovarati na pitanja o njihovim planovima i akcijama - rekao nam je portparol NZS-a.
Bivši predsjednik NZS-a
Po zanimanju pravnik, Zavrl je igračku karijeru (1962.-1976.) proveo u Ljubljani, Olimpiji, Svobodi i Primorju, a imao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije.
U Nogometnom savezu Slovenije bio je generalni sekretar i predsjednik, a od 2009. je počasni predsjednik. Obavljao je niz dužnosti u UEFA-i i FIFA-i kao član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fer-plej... Delegat je UEFA-e i FIFA-e.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
I to sto kazes @Slavko.slavko njegus je napisao/la:Mislim da ce se stvari ovdje odvijati, naravno ukoliko entitet poznat kao PC nastavi biti zadrt, kao na Kipru - bice priznat samo jedan savez - N/F/SBiH, a ovaj drugi - parasavez PC i njihova bratija iz tzv. NSHZHB ce moci igrati da ne kazem gdje... bas poput klubova iz Sjevernog Kipra... Mozda oni osnuju nekakvu paraligu... zajednicku... Dvije para drzave - dva parasaveza - jedna paraliga.
Sve neke para......a para nigdje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Zar nisu BiH i klubovi i reprezentacija bolji od Slovenije,kao i posjeta na stadionima?
Koji će nam on k....,taj Zavrl,neka sređuje kod sebe prvo?
Koja glupost,mati moja mila!
- Goalgetter
- Kontakt:
Mah neka sredjuje i Japanac sto se mene tice, neka samo bude postenNeprilagodjen je napisao/la:Zar nisu BiH i klubovi i reprezentacija bolji od Slovenije,kao i posjeta na stadionima?
Zavisi kako gledas,nije ovde bitan sam kvalitet fudbala nego uredjenje,a Slovenci su u svakom pogledu uredjenii i finansijski i infrastrukturno od bilo koje zemlje bivse nam drzave.Neprilagodjen je napisao/la:Zar nisu BiH i klubovi i reprezentacija bolji od Slovenije,kao i posjeta na stadionima?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Ma ja bih tog Slovenca **** motkom otjerao,i neka usput još ponese naše pare što je pokrao u Ljubljanskoj Banci...Nek mami svojoj sređuje!
Mrrrrrrrrššššššššššššššššššš!!!
Mrrrrrrrrššššššššššššššššššš!!!
- Megamon
- Kontakt:
Jesu ono Slovenci igrali u Africi,jesu li ono Slovenci u borbu za plasman na EP,jel' ono Slovenija u EU ?
Bogami sigurno da janez nije lopov ko ovi nasi.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Pitaj stare devizne štediše ljubljanske banke da li će se složiti s tobom.
**** vas Slovenac,nama naše komšije i zemljaci trebaju biti najvažniji,i dogovor sa njima,a ne očekivati nešto od bjelosvjetskih ****,ili ovog frankfurter zeitunga!
**** vas Slovenac,nama naše komšije i zemljaci trebaju biti najvažniji,i dogovor sa njima,a ne očekivati nešto od bjelosvjetskih ****,ili ovog frankfurter zeitunga!
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 05 apr 2011, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
taj ce isti JANEZ ZGUZIT SRBIJU ZA 2 POZICIJUMegamon je napisao/la:Jesu ono Slovenci igrali u Africi,jesu li ono Slovenci u borbu za plasman na EP,jel' ono Slovenija u EU ?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- Megamon
- Kontakt:
A inace trazimo osobu koja ce vracati devizni dug,ja ba bolje traziti ziranta nego osobu koja ce nam omoguciti nastavak kvalifikacijaNeprilagodjen je napisao/la:Pitaj stare devizne štediše ljubljanske banke da li će se složiti s tobom.
Dobro je ako slovenac dodje, on razumi situaciju i mentalitet. Ne moze doc lik poput Benza ili ovog Hansena da se obracuna sa tom bagrom. Nisu navikli na taj tip razmsljanja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Kao prvo bude li se i opet vise jelo a manje dizalo zeleni karton u savezu.
Gospon Zavrl uz pomoc UEFE ce prvo da zavrLne sve pipe.
To je vise nego ocigledno.U stvari to je vec i ucinjeno.
Za ostalo cemo znati kad gospon Zavrl lahko prihaja na nase vazdusne prostore.
Kako bi @paja rekel ''Zavrl dominira''.
Gospon Zavrl uz pomoc UEFE ce prvo da zavrLne sve pipe.
To je vise nego ocigledno.U stvari to je vec i ucinjeno.
Za ostalo cemo znati kad gospon Zavrl lahko prihaja na nase vazdusne prostore.
Kako bi @paja rekel ''Zavrl dominira''.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
@-dreamer-
Jarane,ja i ti se mislim ne razumijemo..
Ja UPRAVO o ovome sto je gore okacio momak za Njemacke novine govorim.
CIJELA EVROPA se digla i hoce da unisti Dodika i na kraju ce ga unistiti jer su ga okarakterisali kao DOSLOVNO-SILEDZIJU prvo vlastitog naroda pa onda i ostalih!
A ja sam se upravo smijao na "prijetnju"SNSD-ovca Petkovica da tzv FS RS PRIJETI maltene FIFIF i UEFI.
Bez saglasnosti FIFE i UEFE nema nikakvog fudbalskog saveza!
Oni stvarno misle da su NEKO.
Ne razumijem da cijeli dunjaluk govori jedno i po njima su svi u krivu samo oni-u pravu!
Nece biti kao Kiparsko pitanje,vec ce biti ejdan savez sastavljen od onih koji ZELE I HOCE daigraju u DOMACOJ ligi.Oni koji smatraju da BiH nije njihova domaca liga ,neka se kupe.Na kraju ce se i pokupiti a Dodo ce se smjestiti u vilu na Dedinju koju je kupio od BH novca..a na ustrb svog naroda...
FS BiH ce postojati aBd, samo bih ja vise volio vidjeti Danca specijalca na celu vec ovog Slovenca ali eto..neka dodje i crni djavo samo da pozdere gamad iz saveza...
A Prolic se bas PROLITO--nekada je bio sudijsko ime a danas samo debeli gudin kojega ce stici pravda
PS:Ja sam jedan od UCESNIKA raznih "puceva"protiv ovog naci-saveza pa molim pojedince da me ne stavljaju u isti kos sa onim internet herojima...
Jarane,ja i ti se mislim ne razumijemo..
Ja UPRAVO o ovome sto je gore okacio momak za Njemacke novine govorim.
CIJELA EVROPA se digla i hoce da unisti Dodika i na kraju ce ga unistiti jer su ga okarakterisali kao DOSLOVNO-SILEDZIJU prvo vlastitog naroda pa onda i ostalih!
A ja sam se upravo smijao na "prijetnju"SNSD-ovca Petkovica da tzv FS RS PRIJETI maltene FIFIF i UEFI.
Bez saglasnosti FIFE i UEFE nema nikakvog fudbalskog saveza!
Oni stvarno misle da su NEKO.
Ne razumijem da cijeli dunjaluk govori jedno i po njima su svi u krivu samo oni-u pravu!
Nece biti kao Kiparsko pitanje,vec ce biti ejdan savez sastavljen od onih koji ZELE I HOCE daigraju u DOMACOJ ligi.Oni koji smatraju da BiH nije njihova domaca liga ,neka se kupe.Na kraju ce se i pokupiti a Dodo ce se smjestiti u vilu na Dedinju koju je kupio od BH novca..a na ustrb svog naroda...
FS BiH ce postojati aBd, samo bih ja vise volio vidjeti Danca specijalca na celu vec ovog Slovenca ali eto..neka dodje i crni djavo samo da pozdere gamad iz saveza...
A Prolic se bas PROLITO--nekada je bio sudijsko ime a danas samo debeli gudin kojega ce stici pravda
PS:Ja sam jedan od UCESNIKA raznih "puceva"protiv ovog naci-saveza pa molim pojedince da me ne stavljaju u isti kos sa onim internet herojima...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- Probisvjet
- Kontakt:
Bismillahi rrahmani rrahim
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin
Er-rahmanir-rahim
Maliki jevmid-din
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in
ihdines-siratel mustekim
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!
Hajte ljudi razidjite se, nema se vise sta reci, osim "ne halalim"!
El-Hamdu lillahi rrabil-alemin
Er-rahmanir-rahim
Maliki jevmid-din
ijjake n'abudu ve ijjake neste'in
ihdines-siratel mustekim
siratallezine en'amte alejhim gajril-magdubi'alejhim veled-dallin!
Hajte ljudi razidjite se, nema se vise sta reci, osim "ne halalim"!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ja mislim da se puno toga nece promjeniti u savezu.Neko ce napustiti malo ce se pozicije razmjeniti i sve opet po starom.Daj Boze da grijesim.Neznam samo zasto je Uefa i FIFIA cekala voliko dugo da se umjesa?Mogli su to i ranije.
Volim Te BiH
- Megamon
- Kontakt:
Prema ranijim najavama Komitet za normalizaciju brojat će devet članova, a njih trojica će biti iz FIFA i UEFA. Osim Zavrla, saznajemo da bi to mogli biti i fudbalski radnici iz Italije i Austrije. Službena potvrda iz Ciriha i Nyona čeka se ovih dana.
Javnost u BiH iz sata u sat očekuje vijesti iz Niona koje se tiču formiranja dugo očekivanog Komiteta za normalizaciju.
Čelnici UEFA još uvijek traže ljude u BiH koji će se naći u komitetu, a pored sportskog direktora Borca Darka Ljubojevića, na listi mogućih kandidata za prelazno tijelo nalazi se i nekadašnji napadač Sarajeva Predrag Pašić, koji baš i ne uživa neko povjerenje u Republici Srpskoj, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se odvijati neke stvari.
"Pašić nije i ne može biti predstavnik FS RS. On je potpredsjednik FS Kantona Sarajevo i neka predstavlja njih, a FS RS neće prihvatiti nikakva nametnuta rješenja", rekao je jedan od članova Izvršnog odbora FS RS, koji je želio da ostane anoniman.
Također, kao jedan od kandidata za komitet je i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Vlartko Glavaš, a u opticaju su mnoga imena poput Elvira Bolića, Sergeja Barbareza, Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića...
Normalno da ne moze kad voli ovu zemlju !!!
Čelnici UEFA još uvijek traže ljude u BiH koji će se naći u komitetu, a pored sportskog direktora Borca Darka Ljubojevića, na listi mogućih kandidata za prelazno tijelo nalazi se i nekadašnji napadač Sarajeva Predrag Pašić, koji baš i ne uživa neko povjerenje u Republici Srpskoj, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se odvijati neke stvari.
"Pašić nije i ne može biti predstavnik FS RS. On je potpredsjednik FS Kantona Sarajevo i neka predstavlja njih, a FS RS neće prihvatiti nikakva nametnuta rješenja", rekao je jedan od članova Izvršnog odbora FS RS, koji je želio da ostane anoniman.
Također, kao jedan od kandidata za komitet je i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Vlartko Glavaš, a u opticaju su mnoga imena poput Elvira Bolića, Sergeja Barbareza, Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića...
Normalno da ne moze kad voli ovu zemlju !!!
Ja sam se nadao da će ovo formiranje novog saveza biti po sistemu hoćeš-nećeš, a sad se odjednom i ovi separatisti pitaju nešto... pa oni ionako nemaju koga kompetentnog ponudit, što se njih tiče može opet ušljivi Mile Kovačević. Čuj oni nešto neće, ma goni ih sve u pi.zdu materinu!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Ja ne znam sta ste vi mislili.Pa opet sve tri strane trebaju pristati,ne moze doći UEFA i ovdje postavljati koga oce.Mi smo suspendirani!!!Nekima to nije jasno.Koga ce ovaj Glavas predstavljati nemam pojma,al znam koga neće !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.