Ako neki forumaš (Levin, Valter ...) mora vidjeti da se nekom nudi novi ugovor je.bo ti taj klub.Levin je napisao/la: ↑30 sep 2024, 17:02Mislim da je to prvenstveno zbog lošeg rada uprava Klubova. Svi se oslanjaju na to da im neko da neke pare, pokloni ili šta već a da oni što manje rade i misle glavom.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑30 sep 2024, 16:35Mene je sramota kada znam da prosječne ekipe, ekipe donjeg dijela tabele u Srbiji dijele plate kao neka naša ekipa koja pretenduje u najmanju ruku na kup i da bude tu na diobi drugog-trećeg mjesta. Nije realno koliko su odmakli u tom pogledu, a mi se čudimo kad nam igrač lupi cifru. Taj prag plata je dobrano pomjeren.Levin je napisao/la: ↑30 sep 2024, 13:05Vidi, po nekim zvaničnim podacima to ide do 10k eura mjesečno. Naravno ima tu muljaže koliko hoćeš ali čisto sumnjam da se oni toliko razbacuju na plate obzirom da im je transfer politika takva da ciljaju igrače poput Pantića kojima je karijera skoro ugašena.
Par puta do sada su uboli i uzeli dobru lovu ali nešto sumnjam da su u pitanje neke nebeske cifre za plate.
Gledam neki dan, kod nas 8 igrača ima ugovore do maja 2026 (Abdulahović, Cvetanovski, Muftić, Šukilović, Mahmić, Šabić, Laušević, AlJaber i Odinaka). Svi ostali su do maja 2025 (Hiroš do dec 2024). P.S. Oko 20 igrača Zrinjskog ima ugovore maj 2026+.
Sreća je naša da su Mufić i AlJaber potpisali pa imamo šansu da nešto i zaradimo. Ovo ostalo je sve u drugom planu. Od ovih što su tu do maja 2025 ne možeš očekivati nikakvu zaradu a teško da ćeš ih i zadržati. Bar ne ove koji su se do sada pokazali kao ključni (Hiroš, Boljević, Dangubić, Krpić, Karamarko, Radovac). Ne vidim nešto da im se nude novi ugovori.
Možda bi se moglo i na Cvetanovskom šta ubosti ali mu se mora fizička sprema dotjerati.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- svrakino1921
- Kontakt:
url=https://postimages.org/]
[/url]
[/url]
Miljenik Manijaka ima novi klub
Joseph Amoah pronašao novi angažman
U prošloj sezoni je nosio dres Željezničara, a sada će se po prvi put okušati u azijskom fudbalu.
Nekadašnji fudbaler Željezničara, Joseph Amoah je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Al Jazira Al Hamre.
Ovaj klub se takmiči u drugom rangu fudbala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Amoah je naprasno nestao iz Željezničara ovog ljeta iako je imao ugovor do 1. avgusta ove godine.
Na prozivci se nije pojavio, a izgleda da nikako i nije boravio u Bosni i Hercegovini nakon kraja prošle sezone.
Njegov "nestanak" je intrigirao mnoge, te su pojedini pomislili da će karijeru nastaviti u Gani, gdje je i rođen.
Ipak, danas je zvanično potvrđeno da je Amoah postao novi fudbaler kluba Al Jazira Al Hamra
Ono što je zanimljivo o ovom klubu jeste da postoji jako malo podataka, a Amoah je trenutno najskuplji fudbaler u ekipi i zapravo jedini koji ima određenu vrijednost na Transfermarktu.
Očito će krilni fudbaler biti značajno pojačanje za ovaj tim.
U dresu Željezničara je odigrao 65 utakmica i postigao devet pogodaka uz devet asistencija.
Također, u našoj zemlji je igrao i za FK Rudar Prijedor gdje je odigrao 38 utakmica i postigao deset pogodaka uz tri asistencije.
Njegova primarna pozicija je desno krilo, ali se dobro snalazi i na drugoj strani i na poziciji napadača.
Nadam se upravo da ste naplatili trening kompenzaciju za igraca do 23 godine
Znam da citate ovaj PDF redovno

Miljenik Manijaka ima novi klub
Joseph Amoah pronašao novi angažman
U prošloj sezoni je nosio dres Željezničara, a sada će se po prvi put okušati u azijskom fudbalu.
Nekadašnji fudbaler Željezničara, Joseph Amoah je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Al Jazira Al Hamre.
Ovaj klub se takmiči u drugom rangu fudbala u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Amoah je naprasno nestao iz Željezničara ovog ljeta iako je imao ugovor do 1. avgusta ove godine.
Na prozivci se nije pojavio, a izgleda da nikako i nije boravio u Bosni i Hercegovini nakon kraja prošle sezone.
Njegov "nestanak" je intrigirao mnoge, te su pojedini pomislili da će karijeru nastaviti u Gani, gdje je i rođen.
Ipak, danas je zvanično potvrđeno da je Amoah postao novi fudbaler kluba Al Jazira Al Hamra
Ono što je zanimljivo o ovom klubu jeste da postoji jako malo podataka, a Amoah je trenutno najskuplji fudbaler u ekipi i zapravo jedini koji ima određenu vrijednost na Transfermarktu.
Očito će krilni fudbaler biti značajno pojačanje za ovaj tim.
U dresu Željezničara je odigrao 65 utakmica i postigao devet pogodaka uz devet asistencija.
Također, u našoj zemlji je igrao i za FK Rudar Prijedor gdje je odigrao 38 utakmica i postigao deset pogodaka uz tri asistencije.
Njegova primarna pozicija je desno krilo, ali se dobro snalazi i na drugoj strani i na poziciji napadača.
Nadam se upravo da ste naplatili trening kompenzaciju za igraca do 23 godine
Znam da citate ovaj PDF redovno
Pa sve bi to bilo tako da je klub nečija privatna svojina a ne Udruženje građana koje, tamo negdje, ima obavezu da informiše svoje članove. Pa i forumaše Valtera i Levina.
S druge strane, to je stvar marketinga. Kad igrač potpiše on se vrti jedan dan po naslovima i među navijačima ali kad objaviš da je klub ponudio ugovor i da je ušao u pregovore sa nekim igračem to se prilično rastegne i dobiješ značajno na medijskom prostoru. Ako se ne varam to rade i najveći klubovi (Sjetimo se sage oko Mbapea i potpisa za Real, pa i oko potpisa AlJabera - Sedmicama se pričalo o tome). Čak i ako ne potpiše ti si dobio besplatnu reklamu.
Sa treće strane tu je i pritisak na igrača da stavi potpis. Nipošto ne treba zanemariti uticaj tribina. Kad proigraju pa se "osile" nekad im treba i "ruke zavrtati".
Dalje, transparentnost. Mi uopšte ne znamo šta se dešavalo sa Amoah-om i Santoš-om i drugim koji su kao naprasito izašli iz kluba. Svakakve priče kruže koje nisu ni blizu istini.
Ima tu mnogo razloga da to bude javno i transparentno. Ko je zainteresovan za nekog igrača poslat će on njemu ponudu. Zna se kad ističu ugovori to ne možeš svakako sakriti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Dobra ti je ta, zato sto je udruzenje gradjana moraju svi sve znati. Preludo bas.
Kada je izvlacenje parova za Kup BiH?
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
Santos Sloboda?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Vaga izmedju Igmana i njiha'
- Bersaga
- Kontakt:
Skromna partija ali vrijedna 3 boda. Par zadnjih utakmica djelujemo kao fizički nespremna ekipa. Muftić nastavlja po starom, vidi se na njemu da je pun samopouzdanja. Pozitivno iznenađenje Huso, uz defanzivne zadatke poslao je fin broj odličnih dijagonala u prvom poluvremenu. Volio bih vidjeti parametar koliko je Hiroš pretrčao ovu i na derbiju, bilo ga je svugdje. Dangubić igra mozgom. Pročitao je i oduzeo bar 50% lopti koje je odbrana Posušja odigrala glavom a što su trebale biti njihove čiste lopte. Pročepio je i sad bi trebalo biti lakše. Odbrana, malo je reći labilno ali i ne čudi.
1. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Šabić
2. kolo - Galić, Cavnić, Mahmić, Marković
3. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Šabić
4. kolo - Galić, Cavnić, Mahmić, Marković
5. kolo - Odinaka, Cavnić, Mahmić, Marković
6. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
7. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Mahmić
8. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
9. kolo - Galić, Karamarko, Šukilović, Radinović
Traži se dobitna kombinacija ali teško je naći zbog samog izbora ali svejedno je ovo mnogo promjena, najosjetljiviji dio ekipe je u pitanju.
U Banjaluci pametno i na kontre igrati. Ide šiljenje i bod bi bio odličan ali iskreno ne vjerujem ni u bod. Dvije poslije Borca ćemo dobiti.
1. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Šabić
2. kolo - Galić, Cavnić, Mahmić, Marković
3. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Šabić
4. kolo - Galić, Cavnić, Mahmić, Marković
5. kolo - Odinaka, Cavnić, Mahmić, Marković
6. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
7. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Mahmić
8. kolo - Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
9. kolo - Galić, Karamarko, Šukilović, Radinović
Traži se dobitna kombinacija ali teško je naći zbog samog izbora ali svejedno je ovo mnogo promjena, najosjetljiviji dio ekipe je u pitanju.
U Banjaluci pametno i na kontre igrati. Ide šiljenje i bod bi bio odličan ali iskreno ne vjerujem ni u bod. Dvije poslije Borca ćemo dobiti.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Trebala bi jedna lijepa informacija uskoro.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
-
- Kontakt:
Nadam se da Sukilovic nije teze povrijedjen i da ce biti spreman za Borac. Iznijeti ovu polusezonu sa ovim sto imamo,ali na proljece(prva nam je protiv kona) obavezno pojacati mjesta koja skripe.
Idemo lagano,ove pobijede od 1:0 su mi nekako najsladje.
Idemo lagano,ove pobijede od 1:0 su mi nekako najsladje.
Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Dakle: Muftić - Marković, Karamarko, Cavnić, Galić - Karjašević, Radovac - Boljević, Hiroš, Šabić (U21) - Krpić
Kad skontaš s klupe u ovom slučaju u ofanzivnom dijelu imaš Dangubića, Al Jabera, Cvetanoskog, Mirčevskog, Odinaku. Fino bogme.
Dakle: Muftić - Marković, Karamarko, Cavnić, Galić - Karjašević, Radovac - Boljević, Hiroš, Šabić (U21) - Krpić
Kad skontaš s klupe u ovom slučaju u ofanzivnom dijelu imaš Dangubića, Al Jabera, Cvetanoskog, Mirčevskog, Odinaku. Fino bogme.
-
- Kontakt:
Ovu tekmu treba iskoristiti i dati priliku Mircevskom 90.minuta a i Dangubiću.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Željezničar za život cijeli!
Vjerovatno ce dobiti priliku protiv Radnik kuciSudoHusika je napisao/la: ↑01 okt 2024, 11:49Ovu tekmu treba iskoristiti i dati priliku Mircevskom 90.minuta a i Dangubiću.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Krpic nam treba u Banja Luci da se bije s njima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
I ja bih na početku utakmice volio vidjeti Dangubića umjesto Krpića. Ima i drugo poluvrijeme
S obzirom da se Cavnic vraca, vjerujem da ce Sabic na krilu ponovo sansu dobiti
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Dangubić možda, ali ne vjerujem da će krenut sa Mirčevskim u BL. Naravno ovo govorim kao pretpostavku, ne kao želju. Mada mišljenja sam da će Ćorić odlučiti da krene i sa Dangubićem i Mirčevskim na klupi.SudoHusika je napisao/la: ↑01 okt 2024, 11:49Ovu tekmu treba iskoristiti i dati priliku Mircevskom 90.minuta a i Dangubiću.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Mislim da je to poprilično sigurno. Ne vjerujem da će se Denis kockati sa U-21 igračima u odbrani na gostovanju u BL.
- kolezeljovac
- Kontakt:
U vezi cega? Moze i pp?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Ja bih obojicu zajedno naprijed gurnuo.NoDi80 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 12:24Vjerovatno ce dobiti priliku protiv Radnik kuciSudoHusika je napisao/la: ↑01 okt 2024, 11:49Ovu tekmu treba iskoristiti i dati priliku Mircevskom 90.minuta a i Dangubiću.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Krpic nam treba u Banja Luci da se bije s njima
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, zlatandr i 34 gosta.