Premijer liga BiH - aktuelno

RedBlue
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la RedBlue » 30 sep 2024, 22:23

Znaci niko ne valja, tako sam i mislio. Nastavite sa kmecanjem.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 30 sep 2024, 22:25

RedBlue je napisao/la:
30 sep 2024, 22:23
Znaci niko ne valja, tako sam i mislio. Nastavite sa kmecanjem.
Nije problem u tome ko sudi nego ko je naredio da se ovako sudi. ;)
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 30 sep 2024, 22:25

RatoborniMrmot je napisao/la:
30 sep 2024, 22:18
Raonffa je napisao/la:
30 sep 2024, 21:07
Jedna od većih krađa u ligi gdje su krađe svakodnevnica, Petrović je baš podigao ljestvicu. Ako uzmemo u obzir da imamo taj neki VAR, onda lagano možemo reći možda i najveća krađa u historiji lige.

Neće ova utakmica niti Petrovićeva sramota odrediti ništa u smislu konačne tabele, u tom kontekstu je ranije bilo krađa koje su mnogo više značile, ali ovolika količina sramotnih odluka je među najgorim u historiji lige.

Meni je, kao navijaču Želje, drago kad Sarajevo kiksa, to je ono nešto navijački, rivalitet, šta znam yebeš ga, to valjda osjeća svaki navijač i jednog i drugog kluba. Ali ovo je već nešto drugo, ovo je pišanje po fudbalu i ljudima koji prate naš fudbal, pišanje po svakom navijaču Želje, Igmana, Sarajeva, Veleža, ŠB-a, Slobode, GOŠK-a, Zrinjskog itd., samo neki navijači ovih klubova u datom momentu nisu svjesni da je ovo šamarčina u lice svakom od nas što prate ovaj jad.

I opet će sljedeći vikend kukati navijači nekog drugog kluba, ne mora nužno značiti da ćemo to biti mi, nas Borac može uzeti i bez pomoći sudija, ali poenta je da se iz kola u kolu dešavaju lakrdije, uloge se mijenjaju, a navijači žive od utakmice do utakmice, navikli smo se da jedno kolo jedni jadaju, drugi likuju, sljedeće kolo obrnuto i sve tako u krug.

A sve je to popraćeno međusobnim optuživanjem "a sjećate se kad je vama ovo ili ono" i tako u nedogled, a krađe u ime jednog kluba (ako se to tako može nazvati) traju evo već pune četiri godine. Nalagodavci negdje sjede i smiju se budalama koje se podyebavaju iz vikenda u vikend u različitim ulogama.

Sve je negdje i počelo od korona titule Sarajevu, samo što ta korona titula nije otišla FKS-u zato što je neko gurao FKS, niti je otišla u FKS zato što je neko htio da Željo ne bude prvak. Dobro se zna zbog kojeg kluba je tada prekinuta liga, koji je klub tada bio na kojem mjestu i gdje je to mjesto vodilo i kolike su šanse (tanke) da bi to mjesto zadržao do kraja sezone da se nastavilo.

A raja dok se međusobno mezeti i živi od vikenda do vikenda, i ne zaslužujemo bolje. Toliko od mene na ovu temu. Lp.
Znas sta te **** u toj silnoj objektivnosti ? Kako su se pitari ponasali u poziciji moci. Sjecam se Odine djece, borbe za titulu sa galaktikosima sa Gradskog stadiona, to Benko, Delac, ovaj, onaj a Dino Glava Selimovic drzi presice nakon nekog poraza gdje govori da nakon tog dana vise nista nece biti isto ( parafraziram ). I znas sta se dogodi, ljudi zavrse trecinu lige, povale nas i uzmu titulu. Benko se nadavao ozbiljnih golova iz ofsajda. Sudije im sve zivo svirale. Igrali protiv Celika na Gradskom Stadionu, igrac Celika sa vlastite polovine utrcava na upucenu loptu, ide sam prema golu i ofsajd :urnebes: Slaviju, kljucnu utakmicu, dobiju iz metarskog ofsajda. Nas sudije **** gdje su stigle, a ovi sebi bas zavrsili sudjenje. Samo se o tome ne prica. Jebu Begicu majku, a uzeli tri titule dok je on jahao. Jel treba dalje ?

Znaci nije sad u pitanju da oni kmece sto neko krade radi postenja nego sto oni to ne mogu da rade, a radili bi isto - samo da mogu. To je, druze, razlika i promasena tema tvog posta.

Mislim slazem se, treba posteno pa ko bude bolji nek' uzme, al kod nas to dokazano nije slucaj.
Ma, to je to.
@raonffa je previše fin, sa njima ti tako ne možeš..
Direktno su nam dvije titule izbili, što kažeš pokupovali sve u onoj sezoni dok nas je pokojni Oda vodio, plus korona titula i najjadniji potez navijačke grupe, koji sam do sad vidio.. oni ce nekom dzenazu klanjat.
Sad nek ih kar.aju..a ovo nije ni 20% onoga što su oni nama uradili svojim marifetlucima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 30 sep 2024, 22:27

RedBlue je napisao/la:
30 sep 2024, 22:15
Evo posto kmecite na sudije stalno, pitam navijace sarajeva koga bi zelili sljedece kolo da bam sudi, ili niko ne valja?
Ko da je bitno ko sudi kad se sudi po instrukcijama
Gigović najbolji bh sudac kad hoće da sudi a najveći kasapin kad sudi po instrukcijama
Peljto klasična neznalica fudbalska i alibi sudac

Ovi ostali su tu negdje. Znaju oni svi odsuditi nego neće. Nije naučna fantastika sviraš šta vidiš a ako si pogrešno vidio var te ispravi. Nije do tog ko će suditi.

Da ponovim još jednom oni su situaciju o tom je li lopta prešla gol liniju gledali varom to je protiv pravila. Var se ne smije gledati za takve situacije. Taman nama ušla pola metra sutra neko ne svirnuo. Izruguju se ljudi pravilima. Za šta svirnu Renanu faul nikad nikom neće biti jasno, do kraja utakmice je sve poslije toga nrbittno. Gledaš nešto iznivrlisat ali tu si im osvojio bod/ove.

Borac konačno ima ekipu dobru, Zrinjski odličan, Sarajevo hvata priključak, evo i željo bolji nego inače, Posušje iznenađenje, pravo dobra liga i zanimljiva i gore i dole i neko je uništava, nije to ba normalno. Evo ti si pametan momak nekad, politika, međunacionalna netrpeljivost, gdje ćeš bolji poligon za stvaranje mržnje nego na fudbalskim terenima. Nema niti jedna ideja da okuplja više ljudi na istom mjestu. I svi mi znamo da je to tako, normalni ljudi u BL znaju da je tako gadi im se ovo, komšinice normalne znaju da je tako gadi im se jer su svjesni da će i oni ako malo iskoče iz okvira 4 mjesta biti prizemljeni. Nema sporta ovdje a sudije su najbitnije tj koji sudija. Isto je sve kad sudiš po instrukcijama.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 30 sep 2024, 22:32, ukupno mijenjano 3 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 30 sep 2024, 22:29

curvanord je napisao/la:
30 sep 2024, 22:22
Raonffa je napisao/la:
30 sep 2024, 21:07
Jedna od većih krađa u ligi gdje su krađe svakodnevnica, Petrović je baš podigao ljestvicu. Ako uzmemo u obzir da imamo taj neki VAR, onda lagano možemo reći možda i najveća krađa u historiji lige.

Neće ova utakmica niti Petrovićeva sramota odrediti ništa u smislu konačne tabele, u tom kontekstu je ranije bilo krađa koje su mnogo više značile, ali ovolika količina sramotnih odluka je među najgorim u historiji lige.

Meni je, kao navijaču Želje, drago kad Sarajevo kiksa, to je ono nešto navijački, rivalitet, šta znam yebeš ga, to valjda osjeća svaki navijač i jednog i drugog kluba. Ali ovo je već nešto drugo, ovo je pišanje po fudbalu i ljudima koji prate naš fudbal, pišanje po svakom navijaču Želje, Igmana, Sarajeva, Veleža, ŠB-a, Slobode, GOŠK-a, Zrinjskog itd., samo neki navijači ovih klubova u datom momentu nisu svjesni da je ovo šamarčina u lice svakom od nas što prate ovaj jad.

I opet će sljedeći vikend kukati navijači nekog drugog kluba, ne mora nužno značiti da ćemo to biti mi, nas Borac može uzeti i bez pomoći sudija, ali poenta je da se iz kola u kolu dešavaju lakrdije, uloge se mijenjaju, a navijači žive od utakmice do utakmice, navikli smo se da jedno kolo jedni jadaju, drugi likuju, sljedeće kolo obrnuto i sve tako u krug.

A sve je to popraćeno međusobnim optuživanjem "a sjećate se kad je vama ovo ili ono" i tako u nedogled, a krađe u ime jednog kluba (ako se to tako može nazvati) traju evo već pune četiri godine. Nalagodavci negdje sjede i smiju se budalama koje se podyebavaju iz vikenda u vikend u različitim ulogama.

Sve je negdje i počelo od korona titule Sarajevu, samo što ta korona titula nije otišla FKS-u zato što je neko gurao FKS, niti je otišla u FKS zato što je neko htio da Željo ne bude prvak. Dobro se zna zbog kojeg kluba je tada prekinuta liga, koji je klub tada bio na kojem mjestu i gdje je to mjesto vodilo i kolike su šanse (tanke) da bi to mjesto zadržao do kraja sezone da se nastavilo.

A raja dok se međusobno mezeti i živi od vikenda do vikenda, i ne zaslužujemo bolje. Toliko od mene na ovu temu. Lp.
Znas sta te **** u toj silnoj objektivnosti ? Kako su se pitari ponasali u poziciji moci. Sjecam se Odine djece, borbe za titulu sa galaktikosima sa Gradskog stadiona, to Benko, Delac, ovaj, onaj a Dino Glava Selimovic drzi presice nakon nekog poraza gdje govori da nakon tog dana vise nista nece biti isto ( parafraziram ). I znas sta se dogodi, ljudi zavrse trecinu lige, povale nas i uzmu titulu. Benko se nadavao ozbiljnih golova iz ofsajda. Sudije im sve zivo svirale. Igrali protiv Celika na Gradskom Stadionu, igrac Celika sa vlastite polovine utrcava na upucenu loptu, ide sam prema golu i ofsajd :urnebes: Slaviju, kljucnu utakmicu, dobiju iz metarskog ofsajda. Nas sudije **** gdje su stigle, a ovi sebi bas zavrsili sudjenje. Samo se o tome ne prica. Jebu Begicu majku, a uzeli tri titule dok je on jahao. Jel treba dalje ?

Znaci nije sad u pitanju da oni kmece sto neko krade radi postenja nego sto oni to ne mogu da rade, a radili bi isto - samo da mogu. To je, druze, razlika i promasena tema tvog posta.

Mislim slazem se, treba posteno pa ko bude bolji nek' uzme, al kod nas to dokazano nije slucaj.
Znači mi krademo uvijek, a vi uvijek pošteni i vas kradu. Dobro.
Ko kaze da Dino Selimovic i Ibrakadabra nisu bukvalno kupili titulu Sarajeva taj laze, jer je tako bilo. Kome smo mi ukrali titulu ? Kada ? Zapravo mi nismo htjeli da kupimo titulu protiv Krupe i dan danas nas se smiju zbog toga :mrgreen: ispali debili, sta ces. Sve u redum

Al nemoj onda kmecanja i pozivanja da se udruzimo kada ste nas naguzili kada ste mogli i opet bi. Vise je komentara bilo na utakmicu Zeljeznicar Posusje nego na ovu vasu, bukvalnk tako. Nisu Manijaci imali imao clansku Mrzim Sarajevo nego je bilo obratno i nije Benjo zvani Div koji je govorio da je najveci uspjeh Sarajeva poraz Zeljeznicara od Videotona navijač Zeljeznicara nego istaknuti clan BP i posac himne FKS.

**** vas historija malo :mrgreen:

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 30 sep 2024, 22:32

Cestitke športskim na bodu nije lahko protiv sudije igrati. Sto se mene tice ova bi liga bila idealna bez pitara ne bi se niko svadjao svi bi na forumu diskutovali normalno.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 sep 2024, 22:34

RedBlue je napisao/la:
30 sep 2024, 22:15
Evo posto kmecite na sudije stalno, pitam navijace sarajeva koga bi zelili sljedece kolo da bam sudi, ili niko ne valja?
Po uhodanom sistemu sad će nas pogurati proziv veleza i igmana malo zamazati oči. Pa opet kad se priblizimo vrhu ide neko da nas povali jednu dvije tekme . Nema šta Vico radi ko singerica sve drži pod kontrolom, magija .
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 30 sep 2024, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 30 sep 2024, 22:35

Kamaga11 je napisao/la:
30 sep 2024, 22:32
Cestitke športskim na bodu nije lahko protiv sudije igrati. Sto se mene tice ova bi liga bila idealna bez pitara ne bi se niko svadjao svi bi na forumu diskutovali normalno.
Zato ste trebali prosle godine da ne idete na noge Vici i nebi igrali s pitarima istu ligu :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 30 sep 2024, 22:36

Gol Renana sto je ponisten je cirkus. Ostali golovi cisti. Penali cisti. Ponisteni golovi u 90+ upitni na obje strane.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 sep 2024, 22:38

Da se prisjetimo..
Sitnije, Mile, sitnije
Uruci nam najbitnije

Čestitke Sarajevu na bodu, oštećen Široki za gol u 90' minuti.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 30 sep 2024, 22:39

Nisam.citao forum dva sata
Zašto je renanu sviran faul
Umjesto 1-3

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 sep 2024, 22:40

Zamisli ti samo da je Mirva pun ko brod a jufke imaju 1 igraca da valja. Ovo ostalo bi grijalo klupu u Želji. :kafa:
Sramota :( nije stediša kad trosi na onu kafenu (nije mogao usreciti bosanku vec neku kafenu i njeno selo) :puke:
Stedi na sarajevu ko ih yebe kad ti vjeruju.

Jesu ih pokrale sudije, nisu športski krivi i njima je ponisten cist zgoditak. Golman sarajeva je smijurina, to Zekicu tj Akrapovicu drugi.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 30 sep 2024, 22:40

30 sep 2024, 22:29
curvanord je napisao/la:
30 sep 2024, 22:22

Znači mi krademo uvijek, a vi uvijek pošteni i vas kradu. Dobro.
Ko kaze da Dino Selimovic i Ibrakadabra nisu bukvalno kupili titulu Sarajeva taj laze, jer je tako bilo. Kome smo mi ukrali titulu ? Kada ? Zapravo mi nismo htjeli da kupimo titulu protiv Krupe i dan danas nas se smiju zbog toga :mrgreen: ispali debili, sta ces. Sve u redum

Al nemoj onda kmecanja i pozivanja da se udruzimo kada ste nas naguzili kada ste mogli i opet bi. Vise je komentara bilo na utakmicu Zeljeznicar Posusje nego na ovu vasu, bukvalnk tako. Nisu Manijaci imali imao clansku Mrzim Sarajevo nego je bilo obratno i nije Benjo zvani Div koji je govorio da je najveci uspjeh Sarajeva poraz Zeljeznicara od Videotona navijač Zeljeznicara nego istaknuti clan BP i posac himne FKS.

**** vas historija malo :mrgreen:
Kupovina titule činjenica ili tvoje mišljenje ? Mogli bi i vi malo historiju ponoviti s obzirom na sve lakrdije iz sezone 2012/2013, znam da je davno bilo, ali ima nas koji smo išli na utakmice u tom periodu. A ovo da vi ne bi kupili titulu kad bi imali priliku je veća prevara od Torabija. Bolje Zrnjski nego cigani, kad se sjetim hahhaha.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 30 sep 2024, 22:42

TurkishAirlines je napisao/la:
30 sep 2024, 22:35
Kamaga11 je napisao/la:
Zato ste trebali prosle godine da ne idete na noge Vici i nebi igrali s pitarima istu ligu :kafa:
Ne znam o cemu pricas zavrsili smo 6 na tabeli daleko od zone ispadanja.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 sep 2024, 22:47

Zeljo-Zrinjski, vecina nasih kuka kako nije sviran penal, vecina Pitara se podsmjehuje i govori kako je sve ok.

7 dana kasnije, sve isto samo zamjenili uloge. Sad Pitari kukaju, a Zeljovci se nasladjuju.

Nevjerovatno je kako velika vecina i jednih i drugih je glupa i slijela pored svojih ociju. Nastavite samo tako, to je defintivno nacin da nam bude svima bolje.
Zadnja izmjena: Argentina, dana/u 30 sep 2024, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 30 sep 2024, 22:47

Kamaga11 je napisao/la:
30 sep 2024, 22:42
TurkishAirlines je napisao/la:
30 sep 2024, 22:35
Kamaga11 je napisao/la:
Ne znam o cemu pricas zavrsili smo 6 na tabeli daleko od zone ispadanja.
Zato i jesi legitiman da pricas o tome ko treba odnosno ne treba igrati ligu :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Izdviceukec
Kontakt:

Post Postao/la Izdviceukec » 30 sep 2024, 22:50

Fudo je napisao/la:
30 sep 2024, 20:34
Izdviceukec je napisao/la:
30 sep 2024, 20:31
Da je obrnuta situacija, kod potencijalnog penala za siroki , kad je golman van peterca nokautirao igraca sirokog i izbacio ga iz igre, vjerovatno bi Fuad rekao da je sarajevo i tu osteceno. Ovako se to ne spominje. Ja kao neutralan navijac ne bi svirao penal, ali po fudbalskim pravilima bi se dalo raspravljati o toj odluci. X je najrealniji rezultat, sarajevo s ovakvom ekipom, protiv ovakvog sirokog nije smjelo kiksati.
"Neutralni"i, cist ful nad golmanom.. kupi dvogled.
Kae udario ga glavom u lakat… fudo najjaci si :clap: :clap:

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 30 sep 2024, 23:17

Kakav je to show bio na Pecari? Rezultatski ludilo a izgleda da sam propustio ozbiljnu predstavu. Pokušavam povezati ovdje šta je bilo ali to je Sizifov posao.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 30 sep 2024, 23:20

Mislim da je vrijeme da UNFKS pozove sve zaljubljenike u bordo boju na siri sastanak i da se donesu smjernice za pravac djelovanja, jer sve je izgubilo smisao. A svakako treba i navijaci svih ostalih klubova da dignu glas, jer je ishod lige vec nacrtan, ko ulazi, ko ispada, ko osvaja.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 30 sep 2024, 23:27

Bersaga je napisao/la:
30 sep 2024, 23:17
Kakav je to show bio na Pecari? Rezultatski ludilo a izgleda da sam propustio ozbiljnu predstavu. Pokušavam povezati ovdje šta je bilo ali to je Sizifov posao.
Sve je pocelo sa "nepostojecim" penalom za Siroki, prvo je tu forumska brigada skocila al zapravo je cist penal. Onda je bio penal za Sarajevo, isto cist. U drugom poluvremenu ponisten gol Renana za 1-3, to je cirkus. I na kraju ponisten cist gol Sirokog za 4-3, to je vjerovatno i bila kompenzacija za Renanov gol, u bilo kojoj drugoj situaciji bi ga priznao. Po jedna velika greska na stetu i jednih i drugih, samo je cinjenica da je priznat Renanu gol za 1-3 da li bi Siroki mogao doci do X, al to su vec scenariji sta bi bilo kad bi bilo. Osim te dvije situacije, mislim da nije bilo nekih vecih gresaka, kroz utakmicu je Petrovic normala sudio, bio je dobar kriterij za faulove i ostale stvari.

Sve u svemu, nije Petrovic toliko pokrao nase komsije nego oni standardno skacu na svaku mogucu odluku.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 25 gostiju.