OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

DamirT
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2024, 16:04

costacurta08 je napisao/la:
07 avg 2024, 23:09
DamirT je napisao/la:
06 avg 2024, 15:49
Rece Trbic da Sejfic ostaje.
Haj ti to,
Glay ovo:
Za sada je za Slobodu potpisao Lazar Đurović, ostaje Ismet Sejfić, a tu su poletarci Eman Medunjanin i Ajdin Ćosić. Za sada nije poznata sudbina Nedima Kamberovića u crveno – crnom dresu, a saznajemo kako će se prvom timu priključiti i Daut Livadić.
:urnebes: :damn: :njanjanja:
Moj Zijade, smiješ li pitat Aida jel Zglavom dobar? :urnebes:
Aaaaaaa angažovalo Dauta giganta :crazy:
Pa forsiralo ga u mlađim kategorijama na uštrb druge djece, davalo mu minutažu na uštrb druge djece, pa da išta osvoji! I na kraju pobježe iz OKKa glavom bez obzira zbog trenera koji ga valjda neam pojma šta, nije puštao da igra 41. minutu?? :urnebes:
In Bevba we trust :bih:

Sabura, rekao Bevba da ganjamo ABA 2 ligu.
nekad
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 12 avg 2024, 01:27

Samo narodni klub ništa tajkuni pa barem i borba za opstanak. Dobro to Aid beg gura svaka čast.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 18 avg 2024, 13:22

Hitman22 je napisao/la:
12 avg 2024, 01:27
Samo narodni klub ništa tajkuni pa barem i borba za opstanak. Dobro to Aid beg gura svaka čast.
:urnebes:
Novi član Slobode je Srđan Adamović, 21-godišnji košarkaš visok 198 cm, koji dolazi iz banjalučkog Borca.

On je u prošloj sezoni na 18 utakmica koliko je odigrao za tim iz Banja Luke, imao prosjek od 1,4 poen i 2,5 skoka
Jbote led da te ebo!!!

ROMA78
Kontakt:

Post Postao/la ROMA78 » 18 avg 2024, 22:37

Ne sikirajte se, Ćosa i Medo će biti nosioci igre 🤠
Biti srcem vezan u tome leži snaga!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 avg 2024, 20:55

Jasmin Jakupović, Ismet Sejfić, Emena Medunjanin, Ajdin Kahrić, Stefan Stefanović, Aldin Mujezinović, Srđan Adamović, Lazar Đurović, Ajdin Ćosić, Nedim Kamberović, Viktor Blagovčanin i Daut Livadić.
Kakav sastav :tokralju:
Ako sa ovim sastavom ostanak izbore, uspjeh je.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 20 avg 2024, 15:53

DamirT je napisao/la:
19 avg 2024, 20:55
Jasmin Jakupović, Ismet Sejfić, Emena Medunjanin, Ajdin Kahrić, Stefan Stefanović, Aldin Mujezinović, Srđan Adamović, Lazar Đurović, Ajdin Ćosić, Nedim Kamberović, Viktor Blagovčanin i Daut Livadić.
Kakav sastav :tokralju:
Ako sa ovim sastavom ostanak izbore, uspjeh je.
Daut Livadić aka Dwayne Wade :urnebes:

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 07 sep 2024, 12:19

Gledam KK Bosna organizuje 17. turnir Mirza Delibasic. OKK za svog postojanja ugasila turnir Slobodini košarkaški velikani, valjda zato što OKK i nije dio tog miljea. Ne znam zašto onda bespravno koriste prostorije KK Sloboda, u kojima se nalaze pehari KK Sloboda. Bitno je da Aid ne vadi iz rektuma poslušnike, a svima nama redovno zabija, dok se mi smijemo. U publici mu opstinari, javna preduzeca, obezbjeđenje kreteni iz gradske uprave, pozorisna atmosfera i tek poneki zaluđenik koji nema šta raditi subotom navečer, pa ode na utakmicu
Samo je Sloboda iz Tuzle

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 sep 2024, 13:03

Koji monopol Berbica, ima dobre ucenike u FK....frajer treba drzati seminare po regionu kako privatizovati neki klub sa budjetskim parama, haman je imao uspjesna predavanja po tuzlanskim sportskim klubovima, frajer je jaci i od pravosudja.
🔴⚫️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2024, 14:31

Skver je napisao/la:
07 sep 2024, 13:03
Koji monopol Berbica, ima dobre ucenike u FK....frajer treba drzati seminare po regionu kako privatizovati neki klub sa budjetskim parama, haman je imao uspjesna predavanja po tuzlanskim sportskim klubovima, frajer je jaci i od pravosudja.
Plus lik sebe postavio za predsjednika RSD Sloboda :rol: :rol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 10 sep 2024, 16:02

Bosna na turnir Mirza Delibasic dovodi Dubai, sa zvijezdama. OkK Aid, igra pripreme sa Vrijednosnice Osijek zadnjih 20 godina
Samo je Sloboda iz Tuzle

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 sep 2024, 17:14

Power10 je napisao/la:
10 sep 2024, 16:02
Bosna na turnir Mirza Delibasic dovodi Dubai, sa zvijezdama. OkK Aid, igra pripreme sa Vrijednosnice Osijek zadnjih 20 godina
Vala bas, lik apsolutno svake godine igra pripremne utakmice sa istim protivnicima.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 14 sep 2024, 09:17

Da, vidio sa Dauta Livadića, koji je uzeo dva šuta za tri poena i oba promašio, ali to su promašaji koji otvaraju oči.
:urnebes:
Ovi sa BH basketa baš "otvaraju oči". Al naslov nenadjebiv "peta četvrtina"!? :shock:
Oooooj majko :urnebes:
Čoek je vidio lika koji je sve ispromašivao ALI....... :urnebes:

ROMA78
Kontakt:

Post Postao/la ROMA78 » 14 sep 2024, 10:41

Dijete je 2007 godište, sigurno da ima potencijal, sad da li ce ga istrpiti ili upropastiti vidjet cemo, sinoc je dobio finu minutažu, mislim da momku treba pruziti maksimalnu podršku, Medunjanin dobio oko 4 minute, Kahrić nije ulazio a Ćosića nisu ni poveli. Ima hljeba u ovoj djeci uvjeren sam, samo ih treba forsirati, A1 liga (ako je budu igrali) je prava stvar za njih + dozirati 8m minutažu za prvi tim, bar u onim utakmicama gdje rezultat nije neizvjestan.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 14 sep 2024, 21:54

ROMA78 je napisao/la:
14 sep 2024, 10:41
Dijete je 2007 godište, sigurno da ima potencijal, sad da li ce ga istrpiti ili upropastiti vidjet cemo, sinoc je dobio finu minutažu, mislim da momku treba pruziti maksimalnu podršku, Medunjanin dobio oko 4 minute, Kahrić nije ulazio a Ćosića nisu ni poveli. Ima hljeba u ovoj djeci uvjeren sam, samo ih treba forsirati, A1 liga (ako je budu igrali) je prava stvar za njih + dozirati 8m minutažu za prvi tim, bar u onim utakmicama gdje rezultat nije neizvjestan.
Dijete treba igrati u kategoriji kojoj pripada. Znači PLAFON juniori. Prošle god su ga forsirali (juniori, A1.....) više nego ikoga, prilike mu davali a rezultat i učinak katastrofalni. Čak ga i Pašić potjerao iz juniora, on otišao u Dragonse i misteriozno iz ko zna kojih razloga ga vratiše u prvi tim, ni manje ni više, da bi šlag na tortu došao članak na bhbasketu o super, giga, mega, tera talentu koji btw na pomentuoj utakmici nije ništa ubacio niti je K od košarkaša. :urnebes:
Mene samo interesuje jedna stvar, kako se niko od rukovodećih u klubu ne zapita kakve su nam to mlađe kategorije kad već 10 god mi nismo proizveli niti jednog igrača kvalitetnog barem za ABA ligu. Je li to do djece ili do onih koji rade sa njima, pritiska kojem su izloženi od strane predsjednika, "menadžera", roditelja.........

ROMA78
Kontakt:

Post Postao/la ROMA78 » 28 sep 2024, 20:30

Danas su uspjeli Slaviji dati čak 43 koša, zijanili više od 20 koševa razlike 😎

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 28 sep 2024, 20:53

ROMA78 je napisao/la:
28 sep 2024, 20:30
To je ta politika gašenja KK Sloboda Dita, i igra sa našom djecom. Opet dovedoše amortizovane desperasose koji će vraćati dio plate, zna se kome
Samo je Sloboda iz Tuzle

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 sep 2024, 21:36

ROMA78 je napisao/la:
28 sep 2024, 20:30
Dobro se reklo, ako se sa ovim igracima ostane u ligi, veliki uspjeh.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 01 okt 2024, 08:56

costacurta08 je napisao/la:
14 sep 2024, 21:54
ROMA78 je napisao/la:
14 sep 2024, 10:41
Dijete treba igrati u kategoriji kojoj pripada. Znači PLAFON juniori. Prošle god su ga forsirali (juniori, A1.....) više nego ikoga, prilike mu davali a rezultat i učinak katastrofalni. Čak ga i Pašić potjerao iz juniora, on otišao u Dragonse i misteriozno iz ko zna kojih razloga ga vratiše u prvi tim, ni manje ni više, da bi šlag na tortu došao članak na bhbasketu o super, giga, mega, tera talentu koji btw na pomentuoj utakmici nije ništa ubacio niti je K od košarkaša. :urnebes:
Mene samo interesuje jedna stvar, kako se niko od rukovodećih u klubu ne zapita kakve su nam to mlađe kategorije kad već 10 god mi nismo proizveli niti jednog igrača kvalitetnog barem za ABA ligu. Je li to do djece ili do onih koji rade sa njima, pritiska kojem su izloženi od strane predsjednika, "menadžera", roditelja.........
Nitko se i ne zapita u klubu jer ih to nikako ne interesuje. Mladje selakcije ucestvuju u regionalnoj ligi koju organizuje RKS TZ na čelu sa Lasetovićem (koji su priča za sebe) i pobjedjuju utakmice sa minimalno 60 razlike jer se djeca tjeraju da igraju presing ili zonski presing preko cijelog terena. Zato kad izadju izvan kantona , drugi ih poderu , kao recimo igokea sa 70 - 80 razlike.
Treneri na svoju ruku , bez nadzora, bez plana, bez kontrole, svako sa svojom problematikom ( kompleksom ) da dobiju sa što većom razlikom . Sistematski pregled u sportskoj medicini DZ Tuzla, djeci izmjere težinu i visinu i završava na tome.
Nema sistema , plana rada sa mladima i stručnog kadra za rad sa mladima i zato nema rezultata koji bi dao jedno dijete iz možda dvije-tri generacije. Selekcija djece se radi izmedju 8 i 14 godine. Ovdje je nema ko napraviti.
Zato treneri uzimaju lopatom na individualnim treninzima pare, pa čak treniraju i djecu iz svoje selekcije koju vode. ( ovo je do roditelja koji nasjedaju na priče).Oko djece se pojavilo milion nekakvih menadjera, (kao u fudbalu) izludjuju djecu i roditelje
Drugim riječima katastrofa.
Uvijek je bilo u Slobodi da drugi vrijede više .
Najbolji primjer mali Andelija, davali mu 700 KM mjesečno , mali nosio prvi dio prošle sezone ekipu ,obećali povećanje plate, poslije doveli crnca koji je bio ozlijedjen za 10x više para i njemu rekli crnac mora igrati ti mali sjedi.
Nazalost tako će biti i ubuduće.
Zadnja izmjena: Darkus, dana/u 01 okt 2024, 09:01, ukupno mijenjano 1 put.

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 01 okt 2024, 09:01

Da li mislite da će biti bolje, ako trener do 16 izdaje lične karte, a onda trenira omladinske selekcije? Djeca bivših košarkaša se forsiraju, jer moraju igrati. Uz BH Basket koji ih kuje u zvijezde i djeca i roditelji misle da su Jordani
Samo je Sloboda iz Tuzle

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 01 okt 2024, 09:07

Pa da je sistem kako treba , trener bi trebao biti profesionalac, 24/7/365 u klubu i biti na raspolaganju djeci i biti plaćen za to.
Nažalost sa novcima koje dobiju kao treneri u klubu nisu u stanju živjeti , imati porodicu itd....... i zato moraju raditi to što si naveo. Iskreno ne znam koliko su plaćeni ali mislim da nisu puno.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.