costacurta08 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 21:54
ROMA78 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 10:41
Dijete je 2007 godište, sigurno da ima potencijal, sad da li ce ga istrpiti ili upropastiti vidjet cemo, sinoc je dobio finu minutažu, mislim da momku treba pruziti maksimalnu podršku, Medunjanin dobio oko 4 minute, Kahrić nije ulazio a Ćosića nisu ni poveli. Ima hljeba u ovoj djeci uvjeren sam, samo ih treba forsirati, A1 liga (ako je budu igrali) je prava stvar za njih + dozirati 8m minutažu za prvi tim, bar u onim utakmicama gdje rezultat nije neizvjestan.
Dijete treba igrati u kategoriji kojoj pripada. Znači PLAFON juniori. Prošle god su ga forsirali (juniori, A1.....) više nego ikoga, prilike mu davali a rezultat i učinak katastrofalni. Čak ga i Pašić potjerao iz juniora, on otišao u Dragonse i misteriozno iz ko zna kojih razloga ga vratiše u prvi tim, ni manje ni više, da bi šlag na tortu došao članak na bhbasketu o super, giga, mega, tera talentu koji btw na pomentuoj utakmici nije ništa ubacio niti je K od košarkaša.
Mene samo interesuje jedna stvar, kako se niko od rukovodećih u klubu ne zapita kakve su nam to mlađe kategorije kad već 10 god mi nismo proizveli niti jednog igrača kvalitetnog barem za ABA ligu. Je li to do djece ili do onih koji rade sa njima, pritiska kojem su izloženi od strane predsjednika, "menadžera", roditelja.........
Nitko se i ne zapita u klubu jer ih to nikako ne interesuje. Mladje selakcije ucestvuju u regionalnoj ligi koju organizuje RKS TZ na čelu sa Lasetovićem (koji su priča za sebe) i pobjedjuju utakmice sa minimalno 60 razlike jer se djeca tjeraju da igraju presing ili zonski presing preko cijelog terena. Zato kad izadju izvan kantona , drugi ih poderu , kao recimo igokea sa 70 - 80 razlike.
Treneri na svoju ruku , bez nadzora, bez plana, bez kontrole, svako sa svojom problematikom ( kompleksom ) da dobiju sa što većom razlikom . Sistematski pregled u sportskoj medicini DZ Tuzla, djeci izmjere težinu i visinu i završava na tome.
Nema sistema , plana rada sa mladima i stručnog kadra za rad sa mladima i zato nema rezultata koji bi dao jedno dijete iz možda dvije-tri generacije. Selekcija djece se radi izmedju 8 i 14 godine. Ovdje je nema ko napraviti.
Zato treneri uzimaju lopatom na individualnim treninzima pare, pa čak treniraju i djecu iz svoje selekcije koju vode. ( ovo je do roditelja koji nasjedaju na priče).Oko djece se pojavilo milion nekakvih menadjera, (kao u fudbalu) izludjuju djecu i roditelje
Drugim riječima katastrofa.
Uvijek je bilo u Slobodi da drugi vrijede više .
Najbolji primjer mali Andelija, davali mu 700 KM mjesečno , mali nosio prvi dio prošle sezone ekipu ,obećali povećanje plate, poslije doveli crnca koji je bio ozlijedjen za 10x više para i njemu rekli crnac mora igrati ti mali sjedi.
Nazalost tako će biti i ubuduće.