FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

_weella_

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la _weella_ » 01 okt 2024, 09:34

Baš neko tužno jutro.
Kad znaš da ti je ekipa u rangu Goška uzela bodove.

Jedna istina se nameće, NAIVNI I NEISKUSNI smo i na terenu i van.
Na stranu što kriminalna hobotnica radi sve da nas unakazi i unazadi i da se Borac i Zrinjski bore za vrh i nemaš nikog da interese zaštiti, tu si naivan ispao u ranim fazama
Vicine vladavine, sad je kasno kukati.. ali ne mogu se oteti dojmu da gubimo bodove na trećoj utakmici na kojoj smo daleko bolji rival.

Primamo naivne golove, izbij, nabij akcije, neiskusna postavljanja, promašenih čistih situacija…
Vjerovatno je to proces, ali daješ krila smiješnim timovima, da vjeruju do zadnje minute da ti mogu dati go ako samo nabiju loptu u 16 i naprave konfuziju.

Nemamo igrača koji trenutno zna smiriti ekipu, stati na loptu, organizovati odbranu.
Kapiten nije nivo, nažalost golman ne može da pohvata ino što odbrana propusti, čak i kiksa kad je najmanje potrebno.
Mi pod hitno na zimu moramo tražiti iskustvo u odbrani koje ce komandovati.
Vezu si sredio, u napadu će to doći na svoje kad se i psiha smiri i već je sada poprilično efikasno (najbolji napad lige) ali da škripi nazad, škripi.
Od svih utakmica, jedino je u Banja Luci izgledalo dobro, iskusno, šampionski. Da ne daš povoda da ti sudija utiče, vez smiješnih situacija (penal neću komentarisati, sreća pa su promašili)
Svaka druga utakmica je imala svojih crnih momenata.

Ali hajmo vjerovati, drago mi je da imamo trenera koji ne želi ulaziti u mahalske priče, nagadjanja s novinarima, vukljanja sa sudijskim šljamom.
Idemo popraviti što je do nas pa vidjeti… daće Bog.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 01 okt 2024, 09:35

boki86 je napisao/la:
01 okt 2024, 09:26
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
01 okt 2024, 09:13
Mi dosad nismo odigrali nijednu utakmicu da smo zasluzili da izgubimo, da smo bili uzasni itd. Sami smo krivi za Posusje i to je to. Za derbi smo sami krivi, jer smo fulili nemoguce zicere. Sinoc smo kriminalno osteceni, za zatvora. Ponavljam, da je bio priznat cist prvi gol Renana, utakmica bi otisla u skroz drugom tonu.
Stavite se u poziciju igraca, koliko je tesko igrati u takvim uslovima. Prije sedmicu te zakolje protiv Borca, sad jos gore protiv listice. Mi sad trebamo biti pribrani i trebamo se fokusirati da sve zabijemo sto se ukaze, jer eto to ti je jedina nada da nekog uzmes.

Od pocetka sezone nas handri realizacija i ne znam vise sta uraditi da se to popravi. Od Trnave se ovo vuce, fulamo mrtve zicere, svako kolo je tako. Jucer prvo Began, pa onda Renan.

Tuga je ovo, jedna velika tuga, jer imamo dosta dobru ekipu. Ovaj bodovni saldo je odlican sta se sve desilo.
Sve to stoji, ali eto u BL smo pobjedili uprskos pljacki, jer smo realno igrali odlicno. Juce prvo poluvrijeme, mimo oba penala, igra nidje veze da te Bog sacuva. U drugom smo vec proigrali i nasa stara boljka realizacija. Renanov ponisten go u sustini ne znaci puno, jer smo ga zabili opet za vodstvo, da bi primili go 30 sekundi poslije radi debilne reakcije u odbrani.
E to ne valja i to boli.
Kako ne znaci? Renan zabija za 1:3 i tu su odmah dva gola prednosti. Tesko je nastimati poslije nekome dva gola, zato su i trazili da se zakace za nesto u toj situaciji i dosudili su "faul". Nije isto voditi 1:2 i 1:3, skroz druga prica i tok utakmice, situacija u glavama igraca itd.

Da ne znamo stati na loptu, smiriti/umrtviti tempo, to svakako. Bezveze napucavanja i ničije lopte. To Zrinjski radi odlično, a to je mentalitet.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 okt 2024, 09:39

01 okt 2024, 09:35
boki86 je napisao/la:
Mi dosad nismo odigrali nijednu utakmicu da smo zasluzili da izgubimo, da smo bili uzasni itd. Sami smo krivi za Posusje i to je to. Za derbi smo sami krivi, jer smo fulili nemoguce zicere. Sinoc smo kriminalno osteceni, za zatvora. Ponavljam, da je bio priznat cist prvi gol Renana, utakmica bi otisla u skroz drugom tonu.
Stavite se u poziciju igraca, koliko je tesko igrati u takvim uslovima. Prije sedmicu te zakolje protiv Borca, sad jos gore protiv listice. Mi sad trebamo biti pribrani i trebamo se fokusirati da sve zabijemo sto se ukaze, jer eto to ti je jedina nada da nekog uzmes.

Od pocetka sezone nas handri realizacija i ne znam vise sta uraditi da se to popravi. Od Trnave se ovo vuce, fulamo mrtve zicere, svako kolo je tako. Jucer prvo Began, pa onda Renan.

Tuga je ovo, jedna velika tuga, jer imamo dosta dobru ekipu. Ovaj bodovni saldo je odlican sta se sve desilo.
Sve to stoji, ali eto u BL smo pobjedili uprskos pljacki, jer smo realno igrali odlicno. Juce prvo poluvrijeme, mimo oba penala, igra nidje veze da te Bog sacuva. U drugom smo vec proigrali i nasa stara boljka realizacija. Renanov ponisten go u sustini ne znaci puno, jer smo ga zabili opet za vodstvo, da bi primili go 30 sekundi poslije radi debilne reakcije u odbrani.
E to ne valja i to boli.
Kako ne znaci? Renan zabija za 1:3 i tu su odmah dva gola prednosti. Tesko je nastimati poslije nekome dva gola, zato su i trazili da se zakace za nesto u toj situaciji i dosudili su "faul". Nije isto voditi 1:2 i 1:3, skroz druga prica i tok utakmice, situacija u glavama igraca itd.

Da ne znamo stati na loptu, smiriti/umrtviti tempo, to svakako. Bezveze napucavanja i ničije lopte. To Zrinjski radi odlično, a to je mentalitet.
Renan koji je u evidentoj krizi gleda iz iste da izadje. Dva mu gola poniste, pa i ja bi bao psihicki i koncentraciono i fulio onu priliku zvanu rucak.
Jednostavno je tako. O tom se psiholoskom momentu prica.
Da mu je priznat onaj za 1:3 zabio bi i ovu priliku zmireci koja mu se spocitava.

za ovog avijaticara, previse je i nick da mu napisem, se pridruzujem zeljama forumasa ranije :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 okt 2024, 09:42

Kod rezultata 1:2 i onog ponistenog gola Renana je trebalo izac s terena. Tako saljes poruku koja odjekne. Sad bismo imali bod manje al naklonost veceg dijela javnosti. S terena se ne izlazi kad svakako gubis u 93. minuti, nego kad si na vrhu, kad vodis. Ono protiv Borca je bio populizam, sinoc je trebalo reagovat odmah. Al bosnjo mentalitet, suti, vodimo, mozda i dobijemo utakmicu, poslije cemo se gadjat saopstenjima i zanimljivim IG objavama.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 01 okt 2024, 09:47

napoleon72 je napisao/la:
01 okt 2024, 09:42
Kod rezultata 1:2 i onog ponistenog gola Renana je trebalo izac s terena. Tako saljes poruku koja odjekne. Sad bismo imali bod manje al naklonost veceg dijela javnosti. S terena se ne izlazi kad svakako gubis u 93. minuti, nego kad si na vrhu, kad vodis. Ono protiv Borca je bio populizam, sinoc je trebalo reagovat odmah. Al bosnjo mentalitet, suti, vodimo, mozda i dobijemo utakmicu, poslije cemo se gadjat saopstenjima i zanimljivim IG objavama.
Izašli smo i onda u Kupu pa šta smo dobili

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 01 okt 2024, 09:47

Ok mi je poruka i "borba protiv saveza" da je isforsiras a mi ovako se bunimo 10x i uglavnom nista ne bude od toga zaboravimo nakon 7 dana. Ako cekali mi ove prozvane institucije nece nista biti mora se na neki drugi nacin trazit rijesenje.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 01 okt 2024, 09:48

Da nije ponisten gol Renana sve bi dobro bilo. Nakon te duge pauze Vara i soka za sve nastaje ludnica na terenu i ne zna se gdje ko goni. Totalni nas negativan sok i raspad gdje su se bolje snasli igraci Sirokog koji su dobili pozitivan sok
Sudija je prelomio utakmicu svojom smijesnom i kriminalnom odlukom

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 okt 2024, 09:51

FoSte95 je napisao/la:
01 okt 2024, 09:47
Izasli u 93. minuti pri rezultatu 1:2. Bas ono revolucionarski. Izazvali smijeh javnosti i logicno da ti se niko nece odazvat na neke sastanke i udruzenja. Kao sto smo sutili 2021. kad su klali Veleza i nismo stali uz njih, pa kasnije mi ocekujemo podrsku od nekog. Ne ide to tako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 01 okt 2024, 09:53

Izadjes, a izasao si vec jednom, znas sta to znaci, stave te na zadnje mjesto i zveknu ti -10 bodova, pa ljudino vidis da se igraju rade sta zele, niko im nista ne moze, ali nikoo!!! Pa oni se negdje tamo gromoglasno hakću na ono Petrovićevo sinoc, suze ima na oci od smijeha ukljucujuci jednog od glavnih kriminalaca e.pilav ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 okt 2024, 09:54

Ne bi izgubili bod već mnogo više pošto nam ne bi bio prvi put, to nije nikada dobar način da pošalješ poruku. Vodio ili gubio, nebitno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 01 okt 2024, 09:55

01 okt 2024, 09:51
FoSte95 je napisao/la:
01 okt 2024, 09:47
Izasli u 93. minuti pri rezultatu 1:2. Bas ono revolucionarski. Izazvali smijeh javnosti i logicno da ti se niko nece odazvat na neke sastanke i udruzenja. Kao sto smo sutili 2021. kad su klali Veleza i nismo stali uz njih, pa kasnije mi ocekujemo podrsku od nekog. Ne ide to tako.
Pa zar nismo bili s Velezom, mi Mladost i jos ne znam ko, ali drugi niko nije zelio da dodje, od straha, ukljucujuci Zrinju, Borac-i njihove ekipe??

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 okt 2024, 09:59

01 okt 2024, 09:35
boki86 je napisao/la:

E to ne valja i to boli.

Ne kazem da nije bitan, naravno da jeste ali eto desilo se i djaba. Poslije toga fuli cistu priliku, ali hajd. I eto poslije svega toga sto se desilo, ti povedes i opet useres. E to je ono gdje jos nismo sazrili kao ekipa, da zadrzimo koncentraciju do kraja i privedemo kraju utakmicu. Konama, slogi i slicnima ga nikad ne bi zabili onako, da su jos dva dana igrali

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 okt 2024, 10:03

MortemHz je napisao/la:
01 okt 2024, 09:54
Ne bi izgubili bod već mnogo više pošto nam ne bi bio prvi put, to nije nikada dobar način da pošalješ poruku. Vodio ili gubio, nebitno.
Raja nikako da skonta da se najveca bitka vodi van terena, kada tu nesto napravimo, onda se mozemo okrenuti terenu. Vidjeli smo prosle sezone kako je to ispalo. Umjesto da sute i rade u pozadini, oni pisu javna obavjestenja, koja mozes okaciti macku o rep

SAMO BORDO
Kontakt:

Post Postao/la SAMO BORDO » 01 okt 2024, 10:06

Jos jace!!!
Mi nikad odustat necemo!
I bored ovolike kradje mi se opet borimo i nemamo izgubljene tekmu.

Hvala ti GOSPODARU pa navijam i volim ovaj klub❤️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 okt 2024, 10:06

Svi koji pokusavaju opravdati bilo koju odluku sudije i krivca tražiti u nasoj ekipi e vas treba bicevat

Pa i treba nas yebat kad smo ovakvi

Kradu nas epski i ne mogu nas porazit jos :bow: :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 01 okt 2024, 10:09

Shategabri je napisao/la:
01 okt 2024, 08:45
Inače, jedna smo od neporaženih ekipa još uvijek.
Mene posebno zanima kako ćemo izgledati u ovoj zaostaloj s Zrinjskim.
Da izgledaš kao Barcelona iz 2011 izgubit' ćeš. Hoćeš da ti kažem zašto?

Pogledaj utakmicu od sinoć opet. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

SAMO BORDO
Kontakt:

Post Postao/la SAMO BORDO » 01 okt 2024, 10:10

SAMO BORDO je napisao/la:
01 okt 2024, 10:06
Jos jace!!!
Mi nikad odustat necemo!
I bored ovolike kradje mi se opet borimo i nemamo izgubljene tekme.

Hvala ti GOSPODARU pa navijam i volim ovaj klub❤️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 okt 2024, 10:13

Nije problem sudije griješe i niko nebi ništa pričao da su to sudijske greske. Ovo je skroz nešto drugo ,kriminal i namjerne greske prema FKS, ovo je pokazivanje mišića, ovo je režimski politička igra. Ovo kad je ponisten gol Renanu to se vidi da sudija s namjerom donosi odluke da nas ošteti.
Var je samo još više donio mogućnosti da se krade.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 01 okt 2024, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 okt 2024, 10:14

K(VAR) je kriminal!!!!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 01 okt 2024, 10:20

Meni je fascinantno da ljudi nakon svih ovih godina, kriminala i krađe opet budu iznenadjeni jer je Sarajevo pokradeno. Nista novo u Vicinoj eri i ovo ce se nastaviti dok je on predsjednik. A mi mozemo osvojiti titulu ali moramo svoje sanse koristiti. Bukvalno nemas pravo na gresku ili promasaj. A Ismir da uradi sta moze da ubaci svoje ljude u savez koji ce biti objektivni.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: dlakavijazavac, Hajdeee, vedinjo98 i 37 gostiju.