FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 187

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 01 okt 2024, 14:46

Golman nije tu samo da brani suteve nego da bude i lider odbrani, da ih motivise i ohrabruje. Onaj Rockov s onim repicima u svojoj kuci ne moze bit lider. Dje ste vidjeli golmana sa frizuricom da valja? Kahn, Buffon, Cech, Van der Saar, De Gea, Alisson... svi cupave sirovine i divljaci, al kad zagalame ima da uvedu red. A ovi Rockovi, Kariusi, Kepe, manekencici, nema od tog nista.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 okt 2024, 14:47

Ja sam pisao prije prvog kola da Rockov jije za FK SARAJEVO, posebno sto imamo drugog golmana koji je gori od njeg.. definitivno bi sansu dao onom 3cem golmanu junioru

Takodje Djurickovic nije za prvih 11 ubacit mujakica

Los golman remeti citavu ekipu a najvise stopere mozda bas djurickovic i nidal su kite radi ojebine

Rockov je nizak golman

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 01 okt 2024, 14:55

Rockov vala nije kumovao golovima juce, gori su ovi ispred njega bili. I kod ponistenog gola sirokog svi stoje gledaju, daleko od igraca. Da mi je samo jednom vidjeti da nasa odbrana zatvori centarsut, rodio bih se opet

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 01 okt 2024, 15:05

Negdje mi jucer iskoci da je onaj bivsi sportski direktor Hajduka bio na nasoj tekmi cak i slike bile, a maloprije na fb procitah neka stranica objavila "Nikoličius preuzima FK Sarajevo ?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 okt 2024, 15:23

Bordo prijatelji: Da li je NS BiH odlučio da ove sezone Sarajevo ne smije biti prvak?

Nezadovoljstvo suđenjem u Fudbalskom klubu Sarajevo i među njegovim navijačima doseglo je vrhunac nakon sinoćnje utakmice u Širokom Brijegu u kojem je Bordo tim remizirao 3:3 s istoimenim domaćinom.
Sudija Dragan Petrović iz Banje Luke donio je nekoliko kontroverznih odluka, a sada se oglasilo i jedno od navijačkih udruženja kluba s Koševa - Bordo prijatelji.

"Nakon serije loših suđenja na štetu kluba koja su počela u utakmici protiv Posušja i nastavila se u Banjoj Luci protiv Borca, na derbiju protiv Željezničara te je sve kulminiralo na jučerašnjoj utakmici u Širokom Brijegu moramo reagovati i javnosti skrenuti pažnju na dešavanja u tekućem nogometnom prvenstvu naše države. Onakvo suđenje na štetu kluba kakvo smo vidjeli sinoć nije zabilježeno od utakmice u Hamburgu protiv HSV-a u Kupu UEFA-a kada je sudija isključio tri igrača našeg kluba. Očigledno je da je u NS BiH shvaćeno da je FK Sarajevo ove godine realan kandidat za titulu pa se 'na vrijeme' krenulo u prevenciju bilo kakvih šampionskih ambicija našeg kluba koristeći najsigurniji alat kojim raspolažu, a to je sudijska organizacija", istakli su.

Bordo prijatelji smatraju da su već od petog kola krenule otvorene sudijske krađe koje su kulminirale sinoć.

"Svjesni ovoga pozivamo sve navijače kluba, igrače, trenere te upravljačke strukture na čelu s Mirvićem da zbijemo redove i borimo se protiv ovog otvorenog zla tako što će svako od nas raditi svoj dio posla na najbolji mogući način. Navijači da maksimalno bodre klub, igrači da ostavljaju 'srce na terenu' svaku utakmicu, a rukovodstvo kluba da donosi hrabre i mudre odluke kako bi zaštitilo klub jer i ovo zlo će proći kao i sva do sada. I grb što kuca umjesto srca", poručili su Bordo prijatelji.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 01 okt 2024, 15:23

hibrid je napisao/la:
01 okt 2024, 15:05
Negdje mi jucer iskoci da je onaj bivsi sportski direktor Hajduka bio na nasoj tekmi cak i slike bile, a maloprije na fb procitah neka stranica objavila "Nikoličius preuzima FK Sarajevo ?"
Pa mi smo sad bez SD-a, ako ne griješim? Belgijanac to nije? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 01 okt 2024, 15:26

Ali kakva je Mirvić budala malo je ko. Paša imaš milione, platiš par stoja momke nafataju sudije koje su klale Sarajevo i riješio si problem. Par takvih intervencija i imaš otvoren put ka tituli. Samo se praviš budala ko Gico. Zamisli ulažeš milione i neki degenerik ti izbija lovu iz đepa. Kakve bolan institucije, pa damir fazlinović na slobodi. Ebo li te Tito što se slikaš sa njim.
🇵🇸

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 okt 2024, 15:29

Zaista ne razumijem zašto se Rockov pljuje ovoliko. Juče ni jedan gol nije bio njegov. Prvi je bio penal. Drugi je plod imbecilne reakcije dvojice štopera koji su se sudarili, da bi jednog lopta u leđa pogodila i pala frajeru na nogu, iako je riječ bila o dubinskoj loptu od 40 metara koju iole ozbiljni štoperi skidaju. Rockov je bio zaklonjen. Klasični kiks odbrane i nevjerovatan splet slučajnosti. Treći gol ne bi ni tri Bufona izvadili, iz peterca glavom u rašlje. Imao je dobru reakciju kod one četvrte situacije kad se vijećalo jel lopta prešla ili ne.

Na derbiju nas je u prvom poluvremenu izvadio u nekoliko navrata. U onoj vezanoj akciji s tri prilike, frajer je izvadio dvaput loptu na način na koji bi mu i Jan Oblak pozavidio. Istina, imao je 2-3 greške na samom otvaranju sezone kad bi izlazio na centaršuteve, ali kasnije je branio kao singerica. Sve primljene golove je teško bilo braniti. Jedino mu se može zamjeriti za poništeni meljin gol, jer mu je prošao ispod ruke.

Ne kažem da je fantastičan golman, ali mislim da se previše pljuje. Bilo je mnogo lošijih golmana u Sarajevu koji su se manji pljuvali od njega.

Nama je golman najmanji problem. Odbrana nam je kritična, ali zaista kritična. Zbog nje, vezni red i navala ne mogu igrati rasterećeno, a golman je često na streljani.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 okt 2024, 15:36

PeppermintSA je napisao/la:
01 okt 2024, 15:29
Zaista ne razumijem zašto se Rockov pljuje ovoliko. Juče ni jedan gol nije bio njegov. Prvi je bio penal. Drugi je plod imbecilne reakcije dvojice štopera koji su se sudarili, da bi jednog lopta u leđa pogodila i pala frajeru na nogu, iako je riječ bila o dubinskoj loptu od 40 metara koju iole ozbiljni štoperi skidaju. Rockov je bio zaklonjen. Klasični kiks odbrane i nevjerovatan splet slučajnosti. Treći gol ne bi ni tri Bufona izvadili, iz peterca glavom u rašlje. Imao je dobru reakciju kod one četvrte situacije kad se vijećalo jel lopta prešla ili ne.

Na derbiju nas je u prvom poluvremenu izvadio u nekoliko navrata. U onoj vezanoj akciji s tri prilike, frajer je izvadio dvaput loptu na način na koji bi mu i Jan Oblak pozavidio. Istina, imao je 2-3 greške na samom otvaranju sezone kad bi izlazio na centaršuteve, ali kasnije je branio kao singerica. Sve primljene golove je teško bilo braniti. Jedino mu se može zamjeriti za poništeni meljin gol, jer mu je prošao ispod ruke.

Ne kažem da je fantastičan golman, ali mislim da se previše pljuje. Bilo je mnogo lošijih golmana u Sarajevu koji su se manji pljuvali od njega.

Nama je golman najmanji problem. Odbrana nam je kritična, ali zaista kritična. Zbog nje, vezni red i navala ne mogu igrati rasterećeno, a golman je često na streljani.
U posljednje vrijeme ako je iko bio kritičar Rockova, onda sam to bio ja, ali slažem se sa napisanim :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 01 okt 2024, 15:37

Na zub se uzeo i to ti je sad gotovo. Kriv ili nije kriv, narod ce ga jahati.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 01 okt 2024, 15:43

Aduka87 je napisao/la:
01 okt 2024, 12:21
bvsic je napisao/la:
01 okt 2024, 12:20
Aduka87 je napisao/la:
01 okt 2024, 12:08
Ali kakvu golcinu sinoc zabi Djordjevic :bow:
Nisam ni jedan komentar procitao vezano za srpskog polovnjaka. Svaka cast momku suti i radi
Da valja igrao bi u Partizanu, ono je sreca sinoc bila.
Gdje su i sta rade momci sto pisase “FK Genocidasi” :beba: :beba:
1946

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 01 okt 2024, 15:44

Valjda je golman tu da sta pokusa spasiti, izvaditi iz govana kad odbrana zagusti a ne da samo stoji i nije njegov gol.

Pa bolan, 80% golmana bi odbranilo ono sto je Boljevic nama uvalio, jucer drugi gol nije se ni bacio, pogledom je ispratio o trecem ne treba ni pricati.

Nije samo stvar stati na gol i moliti boga da ne zajebes.

Braco moj, mi kad god smo imali loseg golmana imali smo i nesigurnu odbranu. Moras imati lidera na golu da bi imao dobru odbranu, kompkatnu i uigranu. Oni igraju ko da su se prvi put skupili na terminu. Ko djeca izgledaju. Aj sto oni izgledaju nego i nas jos prave budalama.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 01 okt 2024, 15:44

saopstenja su se isto trebala pisati i poslije Banjaluke
siguran sam da bi bio veci efekat nego ovo za sinoc al yebiga mi uzeli pa dobro nam bi
ovo je borba protiv vjetrenjaca al da smo amateri u odbrani jesmo
opet primas gol u sljedecem napadu nakon sto si ga dao
amaterizam mrtvi

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 01 okt 2024, 15:45

evo cisto onako zeljo ne bi imao ni te dvije prilike da ga covjek ne lobova sa 60 metara
gol protiv posusja mogao je bolje reagovati ne zakovati se na liniji,koliko je lopti profulao i ispucao u aut.
Juce slobodan udarac lopta putuje 50 metara mogao je oko gola 5 puta istrcati i opet stici na tu loptu da pokupi
ali kad nema samopouzdanja i ne smije izletiti jer su mu u glavi oih x situacija kad je u prazno letio

pa protiv Goska je u prazno odletio pa nam zabise ljudi sa 4 metra

takav golman se prvo salje na kaljene pa tek kasnije s njim napadas titulu

golman nije tu da samo odbrani ono sto bih i ja nego da nekad i spasiti ekipu ,neki zicer,nesto da napravi da se istakne nekad kad odbrana popusti

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 01 okt 2024, 15:59

TurkishAirlines je napisao/la:
01 okt 2024, 15:44

Valjda je golman tu da sta pokusa spasiti, izvaditi iz govana kad odbrana zagusti a ne da samo stoji i nije njegov gol.

Pa bolan, 80% golmana bi odbranilo ono sto je Boljevic nama uvalio, jucer drugi gol nije se ni bacio, pogledom je ispratio o trecem ne treba ni pricati.

Nije samo stvar stati na gol i moliti boga da ne zajebes.

Braco moj, mi kad god smo imali loseg golmana imali smo i nesigurnu odbranu. Moras imati lidera na golu da bi imao dobru odbranu, kompkatnu i uigranu. Oni igraju ko da su se prvi put skupili na terminu. Ko djeca izgledaju. Aj sto oni izgledaju nego i nas jos prave budalama.
cuj o trecem ne treba ni pricati hahhahaaha treci ne bi odbranio ni kurtoa. Niko ne kaze da brani odlicno ali ovdje kad se uzme neko na zub kriv je vazda i kad nije

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 okt 2024, 15:59

boki86 je napisao/la:
01 okt 2024, 14:55
Rockov vala nije kumovao golovima juce, gori su ovi ispred njega bili. I kod ponistenog gola sirokog svi stoje gledaju, daleko od igraca. Da mi je samo jednom vidjeti da nasa odbrana zatvori centarsut, rodio bih se opet
Nije kumovao ali golman treba i nekada nešto odbraniti . Drugi gol je trebao skinuti, lopta mu kroz oči otišla.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 01 okt 2024, 16:24

Za jučerašnju utakmicu i los rezultat glavni krivac je Nidal Celik. Momak je ograničen samo tako. Zbog onog glupavog penala napravi pometnju da je to cudo. Prvo je pravio prekršaje koji su nerezonski, onda udara laktom i dobiva crveni, kada za to uopte nema potrebe, a vrhunac svega je ono sinoć. Gurnuti onako igrača, a znas da su svi protiv nas , kada nije uopšte bilo potrebe za tim je u najmanju ruku idiotski. Momku se sto prije treba naći psiholog ili ga klupirati.
Evo i oni tebe selame!

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 01 okt 2024, 16:26

Ljudi imam jedno pitanje ..
Kolika je mogucnost da se horde zla skupe u nekom broju npr i da se ode pred savez a mirvic nek se zakonskim putem bori protiv lopova , da se proba nekim protestima da se ova lakrdija sudijska smanji
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 01 okt 2024, 16:33

nedimmmm1337 je napisao/la:
01 okt 2024, 16:26
Kolika je mogucnost da se horde zla skupe u nekom broju npr i da se ode pred savez a mirvic nek se zakonskim putem bori protiv lopova , da se proba nekim protestima da se ova lakrdija sudijska smanji
Jedini i oprobani način, a ovo ne pišem u afektu, jeste da klub počne slati debele vratove sudijama, uz prijetnju da sude poštenu ili će fasovati. Svaki sudija pred svaku utakmicu mora biti posjećen. Zauzvrat, lijepo ga dočekaš, daš mu dnevnicu, poslije tekme izvedeš. Tako se to radi, a ne pisanjem saopštenja post festum.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 01 okt 2024, 16:35

nedimmmm1337 je napisao/la:
01 okt 2024, 16:26
Ne bih, nisam za to ali dumam, vagam u sebi da s par jarana potrazim i iznogetam Pilava, Dzemidzica i Čolpu kao I da odem do Peteovuća u kućnu posjetu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.