FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Neke ptice nikad ne polete.
- MocMahale444
Svi timovi reaguju kad ih sudija/savez pokrade, samo nas klub uvijek ali bas uvijek suti ko zaliven kad nas pokradu.
A to se desi svako malo.
A to se desi svako malo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Samo mi reci, sta postignu ti sto se zale?MocMahale444 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 16:24Svi timovi reaguju kad ih sudija/savez pokrade, samo nas klub uvijek ali bas uvijek suti ko zaliven kad nas pokradu.
A to se desi svako malo.
Zalili smo se godinama pa nikom nista jos cirkus prave okolo ostali klubovi.
Pogano drustvo pa to je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
od kukanja i zalbi nema nista. ova frka sto dizu licemjerni kmecavci iz vogosce nikakvog efekta nece imati. osim sto ce dodatno isprati mozgove njihovih maloumnih navijaca, koji su uvjereni da je cijeli svijet protiv njih.
jedini ispravan put je da udjes u savez i sudijsku organizaciju.
- MocMahale444
Daj ba pa od 3d linija iz Sirokog se nismo zalili jer smo nesposobni.bhsport je napisao/la: ↑01 okt 2024, 16:59Samo mi reci, sta postignu ti sto se zale?MocMahale444 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 16:24Svi timovi reaguju kad ih sudija/savez pokrade, samo nas klub uvijek ali bas uvijek suti ko zaliven kad nas pokradu.
A to se desi svako malo.
Zalili smo se godinama pa nikom nista jos cirkus prave okolo ostali klubovi.
Pogano drustvo pa to je.
Naravno da su poganceri ali jel im treba pustiti da nas unistavaju iz godine u godinu.
Uglavnom eto pustiti da radi od nas ko sta hoce i samo biti miran, suti i trpi.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Slazem se sto se tice sastava osim Krpica, Borac ce igrati otvoreno i to je mnogo vise prostora za Dangubica. Krpic nam treba protiv Radnika, Slobode, Goska, Igmana.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Dakle: Muftić - Marković, Karamarko, Cavnić, Galić - Karjašević, Radovac - Boljević, Hiroš, Šabić (U21) - Krpić
Kad skontaš s klupe u ovom slučaju u ofanzivnom dijelu imaš Dangubića, Al Jabera, Cvetanoskog, Mirčevskog, Odinaku. Fino bogme.
-
- Kontakt:
Bas tako, u ovoj konstalaciji snaga titulu nece dobiti na kmecanje. Samo savez i biras sebi sudije umjesto da ti drugi to rade. Problem rijesen.svemalim1 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 17:09od kukanja i zalbi nema nista. ova frka sto dizu licemjerni kmecavci iz vogosce nikakvog efekta nece imati. osim sto ce dodatno isprati mozgove njihovih maloumnih navijaca, koji su uvjereni da je cijeli svijet protiv njih.
Al **** valjda opravdati sto si neuspjesan nakon silnih ulaganja, sad ti svi drugi krivi, klasika.
standardna njihova suplja, ne treba se uopste obazirati na imbecile. svi su im krivi, prvi mi, pa onda svi ostali. nedavno su im ziljkic i mafija bili krivi za sve probleme, pa su se usutili kako je mirvic poceo da lajka ziljkiceve objave na drustvenim mrezama.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑01 okt 2024, 17:32Bas tako, u ovoj konstalaciji snaga titulu nece dobiti na kmecanje. Samo savez i biras sebi sudije umjesto da ti drugi to rade. Problem rijesen.svemalim1 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 17:09od kukanja i zalbi nema nista. ova frka sto dizu licemjerni kmecavci iz vogosce nikakvog efekta nece imati. osim sto ce dodatno isprati mozgove njihovih maloumnih navijaca, koji su uvjereni da je cijeli svijet protiv njih.
Al **** valjda opravdati sto si neuspjesan nakon silnih ulaganja, sad ti svi drugi krivi, klasika.
oni su bolesni i pomoci im nema, nije uopste vazno sto kmece. ne shvataju da golove primaju radi odbrane koja je u ragnu goska, njima je svaki njihov igrac za reala. i ibrakovic je doveden da stima, tako da tu njihovu pricu samo naivcina zesca moze popusiti. bordo prijatelje i placene clanke njihovih novinara ne zelim ni komentarisati.
zna se kako i gdje se klub stiti od loseg sudjenja. mi se trebamo fokusirati na sebe i na to, pa polako. zalbe i otvorena pisma su prvenstveno spinovi za navijace, to nikoga u savezu ne dotice ni 2%.
-
- Kontakt:
Ja ne znam,ovdje se očekuju 3 boda iz Banjaluke,dajte ba šta vam je,Borac više kući ne smije izgubiti ni od koga,jedino Zrinjski,ovo ostalo teško bogami...
Teško da mi možemo "dobaciti" da se pitamo nešto u savezu, a samim tim i u sudijskoj organizaciji. Fokusirati se na sebe i raditi. To znači pokušati izboriti Europu, i tu tražiti eventualne iskorake, kolo po kolo. Jačati ekipu, rasti finansijski, dovoditi plaćenije i kvalitetnije igrače. Suđenje nikada, ali baš nikada ne treba biti alibi za rezultate. Finansijskom i organizaconom snagom dovesti do toga da ti ni sudije ne mogu ništa. Ne jednu utakmicu, toga će uvijek biti, nego cijelu sezonu. Nikada apsolutno to ne smije uticati na psihičku snagu struke i ekipe. To je jedini put kojim trebamo i moramo ići. Sve ostalo je pogrešno. Vidimo po Ismirsporu.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑01 okt 2024, 17:08Ništa, šta će postići. Oštetili smo te, šuti, sljedeću utakmicu ćemo nekoga drugog oštetiti, tebe ćemo pogurati i to je sistem koji funkcioniše godinama.
Ma ovo nije moja lična želja, nego više pokušavam pogodit koji će sastav Ćorić izabrati protiv Borca, samo imam osjećaj da će Krpića staviti prije Dangubića, nemam nikakvo utemljenje za to mišljenje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑01 okt 2024, 17:29Slazem se sto se tice sastava osim Krpica, Borac ce igrati otvoreno i to je mnogo vise prostora za Dangubica. Krpic nam treba protiv Radnika, Slobode, Goska, Igmana.braco je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:56Protiv Borca pretpostavljam da će biti isti sastav kao na derbiju, osim što će Radovac igrati umjesto Al Jabera.
Dakle: Muftić - Marković, Karamarko, Cavnić, Galić - Karjašević, Radovac - Boljević, Hiroš, Šabić (U21) - Krpić
Kad skontaš s klupe u ovom slučaju u ofanzivnom dijelu imaš Dangubića, Al Jabera, Cvetanoskog, Mirčevskog, Odinaku. Fino bogme.

Lično mislim da utakmica protiv Borca nije od presudnog značaja u ovom trenutku. Mnogo bitnija utakmica za nas je protiv Radnika koju moramo životom zapeti da dobijemo. Bilo bi idealno dobiti Borac ili izvući neriješeno ali ni poraz nas neće mnogo koštati. Samo je bitno da dobro odigraju i nadam se da će Denis uspjeti pripremiti ekipu da igraju rasterećeno i najbolje kako znaju pa šta god bude. Bitno ih je izmoriti što više jer teško da mogu taj tempo izgurati kvalitetno. Mislim da imamo kvalitet da ih dobijemo ili uzmemo bod i rasterećen pristup je definitvno najbolje rješenje.
Ako pogledamo raspored Borca u narednih nekoliko kola : Panathanaikos (kući), Željezničar (kući), Velež (kući), Igman (u gostima) i Široki Brijeg (u gostima) (Zaostala protiv Sloge - datum nije određen). Za očekivati je da se negdje okliznu poslije Panatanaikosa, hoće li to biti protiv nas Veleža, Igmana ili Širokog nama će dobro doći. Uglavnom nismo bez šanse ali nije ni kraj svijeta. Velež se prilično diže u formi i igraju par dana poslije nas u BL tako da bi mogli naletiti na dobro izmoreni Borac i nadam se da shvataju kakvu priliku imaju. Igman je skroz solidan ove sezone i pobjeda protiv Borca bi im dodatno digla samopouzdanje. Ništa nije nemoguće, posebno što igraju kući. Široki igra promjenjivo ali mogu i oni zapeti. Mislim da Borac ne može uzeti svih 15 bodova (Čisto zbog igranja u konf ligi) iz ovih 5 utakmica i samo jedan poraz i jedan remi bi ga doveo na samo +3 boda iznad nas poslije prvog dijela uz uslov da nas dobiju (Što nije zagarantovano).
Kod Nja. Velež kući, Igman u gostima i Zrinjski u gostima (Zaostala - Datum nije određen). Ovdje bi nam najviše odgovarao remi protiv Zrinjskog da nijedan od njih mnogo ne pobjegne i meni djeluje sasvim izgledna opcija. Također, nadajmo se dobroj formi Veleža i Igmana jer izgleda da će oni biti presudni do kraja prvog dijela. Ukoliko i jedan od ova dva tima uz remi protiv Zrinjskog otkine bod, Nja će nam biti na +5 što uz pojačanu ekipu u drugom dijelu nije nedostižno.
Zrinjski. Igman kući, Radnik kući, Sloboda u Gostima i zaostala protiv Nja u Mostaru za koju nije određen datum. Ovdje se možemo nadati samo da bi Sloboda uz novu upravu se mogla posložiti i otkinuti bod Zrinjskom u Tuzli. Ništa nije nemoguće. Ukoliko se okliznu bar jednu utakmicu uz remi sa Nja otići će na kraju prvog dijela na +7. Na kraju krajeva ni to nije nedostižno.
Sve ovo je u slučaju da izgubimo od Borca u BL i da tu i tamo bude neko iznenađenje a ako pobijedimo sve se izvrće naopačke. Zato se nadam da će ekipa odigrati najbolje što zna i bez pritiska jer imaju kvalitet u uz malo sreće se može svašta a pobjeda protiv Radnika nam je mnogo bitna - Tu je bitno da idu svim snagama i da budu spremni i fokusirani. Velež ali i Igman posebno mogu značajno zakomplikovati stvari u ovom dijelu i učiniti prvenstvo mnogo interesantnijim.
Igman ima najteži raspored i svaka njihova pobjeda ili bod nas direktno guraju. Nadajmo se da neće biti kanta za nabijanje. Isto važi i za Velež.
Ako pogledamo raspored Borca u narednih nekoliko kola : Panathanaikos (kući), Željezničar (kući), Velež (kući), Igman (u gostima) i Široki Brijeg (u gostima) (Zaostala protiv Sloge - datum nije određen). Za očekivati je da se negdje okliznu poslije Panatanaikosa, hoće li to biti protiv nas Veleža, Igmana ili Širokog nama će dobro doći. Uglavnom nismo bez šanse ali nije ni kraj svijeta. Velež se prilično diže u formi i igraju par dana poslije nas u BL tako da bi mogli naletiti na dobro izmoreni Borac i nadam se da shvataju kakvu priliku imaju. Igman je skroz solidan ove sezone i pobjeda protiv Borca bi im dodatno digla samopouzdanje. Ništa nije nemoguće, posebno što igraju kući. Široki igra promjenjivo ali mogu i oni zapeti. Mislim da Borac ne može uzeti svih 15 bodova (Čisto zbog igranja u konf ligi) iz ovih 5 utakmica i samo jedan poraz i jedan remi bi ga doveo na samo +3 boda iznad nas poslije prvog dijela uz uslov da nas dobiju (Što nije zagarantovano).
Kod Nja. Velež kući, Igman u gostima i Zrinjski u gostima (Zaostala - Datum nije određen). Ovdje bi nam najviše odgovarao remi protiv Zrinjskog da nijedan od njih mnogo ne pobjegne i meni djeluje sasvim izgledna opcija. Također, nadajmo se dobroj formi Veleža i Igmana jer izgleda da će oni biti presudni do kraja prvog dijela. Ukoliko i jedan od ova dva tima uz remi protiv Zrinjskog otkine bod, Nja će nam biti na +5 što uz pojačanu ekipu u drugom dijelu nije nedostižno.
Zrinjski. Igman kući, Radnik kući, Sloboda u Gostima i zaostala protiv Nja u Mostaru za koju nije određen datum. Ovdje se možemo nadati samo da bi Sloboda uz novu upravu se mogla posložiti i otkinuti bod Zrinjskom u Tuzli. Ništa nije nemoguće. Ukoliko se okliznu bar jednu utakmicu uz remi sa Nja otići će na kraju prvog dijela na +7. Na kraju krajeva ni to nije nedostižno.
Sve ovo je u slučaju da izgubimo od Borca u BL i da tu i tamo bude neko iznenađenje a ako pobijedimo sve se izvrće naopačke. Zato se nadam da će ekipa odigrati najbolje što zna i bez pritiska jer imaju kvalitet u uz malo sreće se može svašta a pobjeda protiv Radnika nam je mnogo bitna - Tu je bitno da idu svim snagama i da budu spremni i fokusirani. Velež ali i Igman posebno mogu značajno zakomplikovati stvari u ovom dijelu i učiniti prvenstvo mnogo interesantnijim.
Igman ima najteži raspored i svaka njihova pobjeda ili bod nas direktno guraju. Nadajmo se da neće biti kanta za nabijanje. Isto važi i za Velež.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
U ovom momentu totalno je nerealno razmišljati o nekoj borbi za 1.mjesto. Niti kvalitetom, niti organizaciono, niti logistički, a Boga mi niti finansijski ne možemo dobaciti do vrha, i nismo taj nivo. Realno. Gledati samo sebe, ići tekmu po tekmu, gol po gol, bod po bod. Raditi na podizanju trke i ritma, tu smo najtanji. Dodatno se pojačati na zimu. Nemam sumnje da ćemo na ovaj način izboriti Europu, što bi bilo odlično u ovoj sezoni.
-
- Kontakt:
Pa jel treba Zeljeznicar kao fudbalski klub da se zadovoljava evropom? Nekada je to bio neuspjeh cccVeteranSA je napisao/la: ↑01 okt 2024, 20:40U ovom momentu totalno je nerealno razmišljati o nekoj borbi za 1.mjesto. Niti kvalitetom, niti organizaciono, niti logistički, a Boga mi niti finansijski ne možemo dobaciti do vrha, i nismo taj nivo. Realno. Gledati samo sebe, ići tekmu po tekmu, gol po gol, bod po bod. Raditi na podizanju trke i ritma, tu smo najtanji. Dodatno se pojačati na zimu. Nemam sumnje da ćemo na ovaj način izboriti Europu, što bi bilo odlično u ovoj sezoni.
Nekada je to bilo mnogo jednostavnije. Sve ekipe su bile tu negdje finansijski, igrački, organizacijski ali i politički. Svi ovi sukobi u upravama i tjeranje trenera zadnjih godina su učinili da su Sarajevo, Borac i Zrinjski otišli daleko ispred. Neki po uticaju u savezu i politici, neki u organizacijskom smislu a neki i u finansijskom. Još mi to možemo stići i bez investitora ali će trebati vremena i ozbiljnog rada.zeljovac21 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 20:51Pa jel treba Zeljeznicar kao fudbalski klub da se zadovoljava evropom? Nekada je to bio neuspjeh cccVeteranSA je napisao/la: ↑01 okt 2024, 20:40U ovom momentu totalno je nerealno razmišljati o nekoj borbi za 1.mjesto. Niti kvalitetom, niti organizaciono, niti logistički, a Boga mi niti finansijski ne možemo dobaciti do vrha, i nismo taj nivo. Realno. Gledati samo sebe, ići tekmu po tekmu, gol po gol, bod po bod. Raditi na podizanju trke i ritma, tu smo najtanji. Dodatno se pojačati na zimu. Nemam sumnje da ćemo na ovaj način izboriti Europu, što bi bilo odlično u ovoj sezoni.
Recimo Zrinjski ima 20 igrača sa ugovorima bar do maja 2026. Mi imamo 8 od čega su samo 2 standardna svaku utakmicu. Tako da je vrlo izvjesno da će jedan Zrinjski ući i u sljedeću sezonu sa skoro istim sastavom a kod nas će opet biti "neki novi klinci" koji će pola godine da se uigravaju. Dok se uigraju ti izgubiš šansu da se uopšte boriš za titulu ako u međuvremenu ne otjeraš i trenera zbog tih lošig rezultata koji su u konačnici produkt neuigranosti.
Zato idemo zbiti redove, posložiti se i napasti titulu kad budemo spremni za to u svakom pogledu. Nadam se već sljedeće sezone.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Na titulu se ne ide tako što imaš pare, normalno igra i to ulogu ali ako nema sistema, džabe i pare. Nema sistema ako promijeniš pet trenera u roku od jedne godine, nema sistema ako stalno mijenjaš po 10-15 igrača i nemaš okosnicu ekipe.
3. ili 4. mjesto, probati u kupu otići što dalje, po mogućnosti do kraja, gurati bar jednog mladog igrača (Šabić), formirati okosnicu, dodatno se pojačati zimus tamo gdje nam škripi, od utakmice do utakmice, bod po bod, do kraja. Onda sumirati, vidjeti šta i koliko mogu igrači, dodatno se pojačati ljetos i onda možemo pričati o tituli, normalno, ako unutar kluba stanje bude dobro, da ne bude internih sukoba, nesuglasica i da nemamo podjele unutar UO i unutar skupštine.
3. ili 4. mjesto, probati u kupu otići što dalje, po mogućnosti do kraja, gurati bar jednog mladog igrača (Šabić), formirati okosnicu, dodatno se pojačati zimus tamo gdje nam škripi, od utakmice do utakmice, bod po bod, do kraja. Onda sumirati, vidjeti šta i koliko mogu igrači, dodatno se pojačati ljetos i onda možemo pričati o tituli, normalno, ako unutar kluba stanje bude dobro, da ne bude internih sukoba, nesuglasica i da nemamo podjele unutar UO i unutar skupštine.
- kolezeljovac
- Kontakt:
muharemovicdzelo je napisao/la: ↑01 okt 2024, 21:32Na titulu se ne ide tako što imaš pare, normalno igra i to ulogu ali ako nema sistema, džabe i pare. Nema sistema ako promijeniš pet trenera u roku od jedne godine, nema sistema ako stalno mijenjaš po 10-15 igrača i nemaš okosnicu ekipe.

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Sastav protiv Borca zavisi od Karamarka i Šukilovića. Šansa je što će oni biti umorni, i vjerovatno će izvesti mješovit sastav. Hladne glave , ne osvrtati se na sudije.
Mislim da u odbrani ako ne budu igrali karamarko i šukilović, u prvoj postavi igraće Mahmić I cavnić (po meni dvojica stopera u lošijoj formi). Bekovi su Galić i Marković 90%.
Huso je siguran, Radovac također. Trebaju nam dva brzanera u zavisnosti od u21 u odbrani. Ja bih volio 4 gore:
Šabić, cvetanoski, mirčevski, dangubić (zbog brzine, mada nas nema u skoku , i teško da će biti ovo da pokušamo na kontre). Nama je bitnija utakmica protiv Radnika, a protiv Borca igrati lepršavo pa šta god bude.
Mislim da u odbrani ako ne budu igrali karamarko i šukilović, u prvoj postavi igraće Mahmić I cavnić (po meni dvojica stopera u lošijoj formi). Bekovi su Galić i Marković 90%.
Huso je siguran, Radovac također. Trebaju nam dva brzanera u zavisnosti od u21 u odbrani. Ja bih volio 4 gore:
Šabić, cvetanoski, mirčevski, dangubić (zbog brzine, mada nas nema u skoku , i teško da će biti ovo da pokušamo na kontre). Nama je bitnija utakmica protiv Radnika, a protiv Borca igrati lepršavo pa šta god bude.
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, voltron30 i 37 gostiju.