Sarajevsko je bolje od heinekena

Nektar i tuzlansko najgore
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kako god okrenes do ljudi je. Znam neke ljude, ovisnici. Mora da je neki poremecaj, prvo alkohol, pa droga pa kocka pa onda kad dodju do dna uhvate se religije. Pa pocnu sa tim smarati.
Na kocki trijezan bi prodao porodicu, samo da zadovolji svoje potrebe. Bolest.soko je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:05Kako god okrenes do ljudi je. Znam neke ljude, ovisnici. Mora da je neki poremecaj, prvo alkohol, pa droga pa kocka pa onda kad dodju do dna uhvate se religije. Pa pocnu sa tim smarati.
Alkohol u maloj kolicini nije los.
Opusti te, smanji stres. Utanji krv, srce lakse radi. Normalno ne piti ko stoka.
Zato i vidis one stare italijane, 90 godina a jos kopa. Svaki dan casa vina.
Realno, jest. Kocka je najgora furka koju insan može furati.. zato što je nemoguće da šteti samo jednom insanu. Svi drugi poroci se daju ograničiti.
Ovisnost, bas tako bolest.Tekashi je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:13Na kocki trijezan bi prodao porodicu, samo da zadovolji svoje potrebe. Bolest.soko je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:05Kako god okrenes do ljudi je. Znam neke ljude, ovisnici. Mora da je neki poremecaj, prvo alkohol, pa droga pa kocka pa onda kad dodju do dna uhvate se religije. Pa pocnu sa tim smarati.
Opusti te, smanji stres. Utanji krv, srce lakse radi. Normalno ne piti ko stoka.
Napisao sam "daju ograničiti". Nisam napisao ni hoće/neće. Ni da je bolje/gore. @soko je u pravu, sve je to individualno.JayCatwright je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:27Pijana osoba sjedne u auto i ubije dva nedužna pješaka, kako se bogati može ograničiti ?
Nigdje argumentovano nisi pojasnio da jedan porok šteti drugom više za opće dobro. Narkoman se nadrogira i zbode nožem ženu i ukrade joj tašnu, alkoholičar dođe kući i prebije djecu i ženu. Ne vidim da je jedan gori ili bolji od drugog, jer jednostavno nije.scholsey je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:51Napisao sam "daju ograničiti". Nisam napisao ni hoće/neće. Ni da je bolje/gore. @soko je u pravu, sve je to individualno.JayCatwright je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:27Pijana osoba sjedne u auto i ubije dva nedužna pješaka, kako se bogati može ograničiti ?
Samo, tvrdim da kocka više šteti opštem dobru nego bilo šta drugo. Više nego žuto.
soko je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:25Ovisnost, bas tako bolest.Tekashi je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:13Na kocki trijezan bi prodao porodicu, samo da zadovolji svoje potrebe. Bolest.soko je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:05
Kako god okrenes do ljudi je. Znam neke ljude, ovisnici. Mora da je neki poremecaj, prvo alkohol, pa droga pa kocka pa onda kad dodju do dna uhvate se religije. Pa pocnu sa tim smarati.
Sve je to sranje.
Ja sam smanjio piti al jos uvjek imam pun podrum zla
![]()
Nisam. Ne stane u post. Znam da to nije zajebancija, i neću da se zajebavam s tim.JayCatwright je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:54Nigdje argumentovano nisi pojasnio da jedan porok šteti drugom više za opće dobro. Narkoman se nadrogira i zbode nožem ženu i ukrade joj tašnu, alkoholičar dođe kući i prebije djecu i ženu. Ne vidim da je jedan gori ili bolji od drugog, jer jednostavno nije.scholsey je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:51Napisao sam "daju ograničiti". Nisam napisao ni hoće/neće. Ni da je bolje/gore. @soko je u pravu, sve je to individualno.JayCatwright je napisao/la: ↑02 okt 2024, 20:27
Pijana osoba sjedne u auto i ubije dva nedužna pješaka, kako se bogati može ograničiti ?
Samo, tvrdim da kocka više šteti opštem dobru nego bilo šta drugo. Više nego žuto.