hurem je napisao/la: ↑03 okt 2024, 23:12
Koliko god sam mjesecima pisao da ne bi smio početi utakmicu baraza protiv Ukrajine zbog neiskustva i jer je jos uvijek zelen, isto tako u potpunosti opravdavam odluku i čestitam Barbarezu na hrabrosti da ga pozove. Isto sam napisao i neki dan.
Drago mi je da je nakon dugo vremena dobio minute u dresu Ajaxa.
Tahirovic je jedini klasicni DM u nasem rosteru trenutno, mlad (21) i treba mu pomoći u ovim uslovno receno nebitnim utakmicama ako ćemo gledati budućnost reprezentacije... 20 minuta, 20 minuta, koliko god, nek struka odluci.
Nema on ništa od toga ako će igrati dvije utakmice kod nas pa opet 10 utakmica pauzirati.
On mora promijeniti sredinu ako želi igrati redovno. Tada i samo tada može doprinijeti i našoj reprezentaciji.
Nikada čuo da neko spašava karijeru kroz 20 minuta igre u reprezentaciji, wtf?
Ispade da neko ko igra standardno kao DMF u manje zvučnom klubu ispašta jer struka treba spasiti mladog momka bez minutaže u Ajaxu. Pa imal' ovo ikakvog smisla

.
Znaš, ima i naša reprezentacija u tim blago rečeno "nebitnim" utakmicama pravo da uigra kolektiv sa igračima koji trenutno mogu pružiti više od Tahirovica, stoga je poziv trenutno bio apsolutni gaf kao i ovo jeftino pranje Barbareza na sve moguće načine. Čudi me da te ne uhvati neki svrbež koliko spominješ tu ofucanu frazu da "struka odluči".