Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la DamirT » 05 okt 2024, 17:55

Za 36 sati skupljeno 2 miliona KM. :salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 05 okt 2024, 18:08

Jos jednom se potvrdilo da samo velika nesreca ujedini ljude u ovom **** od drzave.

Puno mi srce kad vidim da su mnogi odlucili pomoc...i da se ne gleda koje je ko nacionalnosti.

Nazalost svjestan sam da ce kroz sedam dana opet krenut politicko nacionalisticke trzavice i uvrede...i da ce se brzo zaboraviti koliko dobrih ljudi ima u ovoj zemlji.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 okt 2024, 18:25

hayden je napisao/la:
05 okt 2024, 18:08
Jos jednom se potvrdilo da samo velika nesreca ujedini ljude u ovom **** od drzave.

Puno mi srce kad vidim da su mnogi odlucili pomoc...i da se ne gleda koje je ko nacionalnosti.

Nazalost svjestan sam da ce kroz sedam dana opet krenut politicko nacionalisticke trzavice i uvrede...i da ce se brzo zaboraviti koliko dobrih ljudi ima u ovoj zemlji.
Nazalost to smo sto nam se servira, politicari i mediji kreiraju misljenje i interese vecine

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 okt 2024, 19:12

DamirT je napisao/la:
05 okt 2024, 17:55
Svaka cast, ali nazalost ne mozes ni prugu sanirat od tih para. Drzava mora odvojiti pare za ovakve katastrofe.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 okt 2024, 19:27

"Hrvatska snažno stoji uz susjednu i prijateljsku Bosnu i Hercegovinu, koja je pogođena katastrofalnim poplavama. Uz financijsku pomoć u iznosu od 10 miliona eura, Hrvatska aktivno sudjeluje i u slanju spasilačkih timova te opreme potrebne za sanaciju terena, a ostaje spremna i otvorena za sve druge oblike pomoći sukladno potrebama vlasti BiH. Još jednom izražavamo solidarnost i duboko suosjećanje sa svima pogođenima ovom teškom tragedijom", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 okt 2024, 19:29

CAGarfia je napisao/la:
05 okt 2024, 19:27
"Hrvatska snažno stoji uz susjednu i prijateljsku Bosnu i Hercegovinu, koja je pogođena katastrofalnim poplavama. Uz financijsku pomoć u iznosu od 10 miliona eura, Hrvatska aktivno sudjeluje i u slanju spasilačkih timova te opreme potrebne za sanaciju terena, a ostaje spremna i otvorena za sve druge oblike pomoći sukladno potrebama vlasti BiH. Još jednom izražavamo solidarnost i duboko suosjećanje sa svima pogođenima ovom teškom tragedijom", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.
Sramota ako nase drzava ne bude dala pare za to podrucje. Svaka cast za Hrvatsku :clap:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 okt 2024, 19:29

numanumaye22 je napisao/la:
05 okt 2024, 19:12
DamirT je napisao/la:
Svaka cast, ali nazalost ne mozes ni prugu sanirat od tih para. Drzava mora odvojiti pare za ovakve katastrofe.
pa nece pomozi ba sanirati prugu normalno da ce drzava ili ti ga fbih kao puteve i ostalo vjerujem tj siguran sam da novac nije problem .. ovo gradjani pomazu onima kojima je potrebna pomoc vjerujem od tih para ce se ici i u sanaciju kuca privatnih itd mislim lupam vjerovatno pomozi ba ima vec objavljeno gdje ce ici pomoc …

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 okt 2024, 19:36

bob je napisao/la:
05 okt 2024, 19:29
numanumaye22 je napisao/la:
05 okt 2024, 19:12
DamirT je napisao/la:
pa nece pomozi ba sanirati prugu normalno da ce drzava ili ti ga fbih kao puteve i ostalo vjerujem tj siguran sam da novac nije problem .. ovo gradjani pomazu onima kojima je potrebna pomoc vjerujem od tih para ce se ici i u sanaciju kuca privatnih itd mislim lupam vjerovatno pomozi ba ima vec objavljeno gdje ce ici pomoc …
Sarajevo je dalo 100 000 KM, TK 500 000. To je ono sto sam ja upratio. Drugi ce isto dati, ako vec i nisu. Najvise mi je drago sto su se apsolutno svi ukljucili, cak i susjedne drzave. Steta samo sto se uskoro vracamo na klasicni nacionalizam, a evo dokazalo se da moze i bez toga.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 05 okt 2024, 19:39

Daj Bože da sve pare ove odu u prave ruke tj za potrebe nastradalima. Al ako se sjetimo potresa u Hr nesto sumnjam u to. Bojim se da će ovi ljudi jadni, čim se slegne ovaj medijski hajp, ostat bez ičega. Volio bih da se varam i da svaki koji je izgubio kuću dobije novu. Nadam se iskreno da će se usmjerit sve u osiguranje novog stambenog objekta ljudima.

I ovdje se pokazalo da nije bitno odakle je tko, koje vjere ili nacije. Slično kao 2014. Vidjet ćemo koliko će vremena proć dok se krene **** sve po spisku ustašama, balijama i četnicima. I naravno, nezaobilazno generaliziranje.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 okt 2024, 19:47

brig je napisao/la:
05 okt 2024, 19:39
Daj Bože da sve pare ove odu u prave ruke tj za potrebe nastradalima. Al ako se sjetimo potresa u Hr nesto sumnjam u to.
Ma nema šanse. Biće tu ugrađivanja sa svih strana. Dobit će oni nešto, ali sve nema šanse.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 05 okt 2024, 19:47

brig je napisao/la:
Bože da sve pare ove odu u prave ruke tj za potrebe nastradalima. Al ako se sjetimo potresa u Hr nesto sumnjam u to. Bojim se da će ovi ljudi jadni, čim se slegne ovaj medijski hajp, ostat bez ičega. Volio bih da se varam i da svaki koji je izgubio kuću dobije novu. Nadam se iskreno da će se usmjerit sve u osiguranje novog stambenog objekta ljudima.

I ovdje se pokazalo da nije bitno odakle je tko, koje vjere ili nacije. Slično kao 2014. Vidjet ćemo koliko će vremena proć dok se krene **** sve po spisku ustašama, balijama i četnicima. I naravno, nezaobilazno generaliziranje.
Ovo :thumbup:
Meni je čovjek iz Maglaja pričao, da se trebala imati veza u opštini nakon onih poplava, a da bi se dobio faking plastenik. Još veća štela ti je trebala da bi dobio te neke specijalne grijalice da se isušuje vlaga iz zidova.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Toxin
Kontakt:

Post Postao/la Toxin » 05 okt 2024, 19:50

Mene samo zanima u svoj ovoj tragediji gdje su Turci jer smo mi kad su im bili oni zemljotresi skocili da im pomognemo kao da su se nama licno desili naravno bila je veca i tragedija ali je svaka tragedija losa i ne treba se usporedjivati. Valjda bi bilo korektno da nam novcano pomognu ili neku vrstu humanitrane akcije naprave u ovim teskim situacijama a komsijama Hrvatima i Srbima od srca hvala dokazali su da smo najblizi kad nam je najteze i to je ono najbitnije. :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 okt 2024, 19:51

Finn je napisao/la:
05 okt 2024, 19:47
brig je napisao/la:
Daj Bože da sve pare ove odu u prave ruke tj za potrebe nastradalima. Al ako se sjetimo potresa u Hr nesto sumnjam u to.
Ma nema šanse. Biće tu ugrađivanja sa svih strana. Dobit će oni nešto, ali sve nema šanse.
Haram svakome ko 1 KM uzme od ovoga.

@toxin bas sam o tome danas razmisljao za Tursku.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 okt 2024, 19:52

Bar u slučaju pomozi.ba nema razloga za brigu. Sigurno će otići gdje treba.

Naše je sad da pomognemo, koliko možemo. Biće vremena za šupljiranje.. svakako ništa drugo ni ne radimo.
The saddest thing in life is wasted talent.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 okt 2024, 19:54

brig je napisao/la:
Daj Bože da sve pare ove odu u prave ruke tj za potrebe nastradalima. Al ako se sjetimo potresa u Hr nesto sumnjam u to. Bojim se da će ovi ljudi jadni, čim se slegne ovaj medijski hajp, ostat bez ičega. Volio bih da se varam i da svaki koji je izgubio kuću dobije novu. Nadam se iskreno da će se usmjerit sve u osiguranje novog stambenog objekta ljudima.

Kad pogledas realno ovi ljudi i nisu ima li Bog zna sta. Da su guzonje u pitanju, svi bi bili pravovremeno evakuisani.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 05 okt 2024, 19:57

scholsey je napisao/la:
05 okt 2024, 19:52
Bar u slučaju pomozi.ba nema razloga za brigu. Sigurno će otići gdje treba.

Naše je sad da pomognemo, koliko možemo. Biće vremena za šupljiranje.. svakako ništa drugo ni ne radimo.
Ma ne govori niko brate za pomozi.ba
Zna se prema kome se upire prstom. I baš danas nešto kontam, da se ovo desilo prije mjesec, pa brat-bratu, sve bi bilo u roku par dana "pozlaćeno".
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 okt 2024, 19:57

Koji je ovo kreten postao je bosanska verzija Informera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 okt 2024, 19:59

Saurman je napisao/la:
05 okt 2024, 19:57

Koji je ovo kreten postao je bosanska verzija Informera.
Ovo je bolestan čovjek .

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 okt 2024, 19:59

Toxin je napisao/la:
05 okt 2024, 19:50
Mene samo zanima u svoj ovoj tragediji gdje su Turci jer smo mi kad su im bili oni zemljotresi skocili da im pomognemo kao da su se nama licno desili naravno bila je veca i tragedija ali je svaka tragedija losa i ne treba se usporedjivati. Valjda bi bilo korektno da nam novcano pomognu ili neku vrstu humanitrane akcije naprave u ovim teskim situacijama a komsijama Hrvatima i Srbima od srca hvala dokazali su da smo najblizi kad nam je najteze i to je ono najbitnije. :bih:
Zar nisu prvi dan bili turski kamioni i mehanizacija? Negdje sam to pročitao.

Edit: ipak građevinske kompanije iz Turske koje rade na VC.

https://****/bosna-i-hercegovina/a ... icu/199489
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, ASD i 18 gostiju.