FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

Amcho1
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Amcho1 » 05 okt 2024, 00:12

bvsic je napisao/la:
03 okt 2024, 18:15
Amcho1 je napisao/la:
03 okt 2024, 18:03
Ako se iz glave ne izbije mentalni sklop da se prodaju najbolji igrači iz ekipe čim neko mahne sa ponudom mi nikad nećemo napraviti iskorak.
Igraci jedva cekaju prvu ponudu samo da odu iz ove lige iste sekunde.
Iako se slazem, produzit mu ugovor na zimu odma, ali mislim da ga poslije europe bi trebalo prodati pod uslovom da se sada traze vec alternative i radi skauting.
Nek ga zaobidju povrede dobit ce opet pozive za repku, ispod 3mil eura ja ne bi pricao ni s kim
Sve to stoji ali ko je bio i gdje Guli dok ga Sarajevo nije bukvalno pronašlo, dovuklo vamo i afirmiralo u dobrog igrača.? Postoji i nekakav fer odnos. Ponavljao sam više puta da je nama Europa za iskorak možda i jedini mogući put jer u našoj ligi to ide jako teško. Nadam se da taj EU put neće ići na teži način ali kako sada stvari stoje vrlo je moguće da hoće. Put u EU možemo gaziti samo sa dobrim i kvalitetnim igračima, a pogotovo teži put zvani "pretkola", a to svakako ne možemo ukoliko iste olako prodajemo. Igrači kao Hasić na posudbi isto su loša opcija za nas, a posebno ukoliko je taj igrač jedan od nosioca igre. Ljudi kažu nađeš zamjenu ali svi znamo da to ide jako teško i nerijetko sa mnogo flopova završimo. Zamjena se mora afirmisati dok je još igrač u aktivnoj igri pa tek onda razmišljati o prodaji. To ti je isto kada mijenjaš auto i fali ti para pa prodaš svoje primarno te počneš aktivno tražiti vozilo dok tabanaš i na kraju kupiš bilo što ili nešto o čemu nisi ni razmišljao. Pozdrav

PS: Bravo za HZ još jednom su pokazali snagu i konkretnost i sve ostale dobre ljude koje pružaju pomoć unesrećenim u ovim teškim trenucima.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 05 okt 2024, 00:34

H8Z7 je napisao/la:
04 okt 2024, 21:33
Beli98 je napisao/la:
04 okt 2024, 21:24
H8Z7 je napisao/la:
04 okt 2024, 20:32

Ti si ono iz Jablanice? Kakvo je stanje sada?
Jesam bruda. Ne znam sta da ti kazem. Grad je bez vode, ali srecom telefonsku komunikaciju napokon imamo. Stigli su nam momci iz GSS Ilidza, Novi Grad, Konjic i Prozor popodne pa je dosta lakse pokriti teren.

Grad kao grad nije puno pogodjen, vecinom nekakva manja klizista koja smo sanirali jutros. Ostala mjesta i sela u nasoj opcini su u haosu. U Donjoj Jab jos uvijek pronalaze mrtve... Dosta sela je potpuno odsjeceno od grada. Ma haos...
Čuvajte se ljudi, nema se šta drugo reći. Ogromna tragedija, pazite se i vode kad dođe, prokuhavajte je kad dođe.

P.S.
Veliko hvala FK Sarajevu, ljudima iz uprave kluba, gospodinu Tariku Trbicu koji su potreseni slikama koje su vidjeli odlučili donirati 4.000,00 KM za pomoć koja je potrebna zbog nevremena koje je pogodilo nas grad i nas klub! Nadamo se skorijem prijateljskom druženju sa našim sportskim prijateljima iz FK Sarajeva! Veliko hvala!!! 🔵⚪️ Također hvala i našim prijateljima NK Podgrmec koji su ponudili pomoć odmah po saznanju nepogoda koje su pogodile Kiseljak! Sport spaja! Hvala 🔵⚪️
Neka su i Kiseljaku pomogli u haosu je velikom i stadion i okolina
Danas sam bio, ljudima u kucama je bilo po 20-30cm vode

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 05 okt 2024, 08:08

Amcho1 je napisao/la:
05 okt 2024, 00:12
bvsic je napisao/la:
Amcho1 je napisao/la:
03 okt 2024, 18:03
Ako se iz glave ne izbije mentalni sklop da se prodaju najbolji igrači iz ekipe čim neko mahne sa ponudom mi nikad nećemo napraviti iskorak.
Iako se slazem, produzit mu ugovor na zimu odma, ali mislim da ga poslije europe bi trebalo prodati pod uslovom da se sada traze vec alternative i radi skauting.
Nek ga zaobidju povrede dobit ce opet pozive za repku, ispod 3mil eura ja ne bi pricao ni s kim
Sve to stoji ali ko je bio i gdje Guli dok ga Sarajevo nije bukvalno pronašlo, dovuklo vamo i afirmiralo u dobrog igrača.? Postoji i nekakav fer odnos. Ponavljao sam više puta da je nama Europa za iskorak možda i jedini mogući put jer u našoj ligi to ide jako teško. Nadam se da taj EU put neće ići na teži način ali kako sada stvari stoje vrlo je moguće da hoće. Put u EU možemo gaziti samo sa dobrim i kvalitetnim igračima, a pogotovo teži put zvani "pretkola", a to svakako ne možemo ukoliko iste olako prodajemo. Igrači kao Hasić na posudbi isto su loša opcija za nas, a posebno ukoliko je taj igrač jedan od nosioca igre. Ljudi kažu nađeš zamjenu ali svi znamo da to ide jako teško i nerijetko sa mnogo flopova završimo. Zamjena se mora afirmisati dok je još igrač u aktivnoj igri pa tek onda razmišljati o prodaji. To ti je isto kada mijenjaš auto i fali ti para pa prodaš svoje primarno te počneš aktivno tražiti vozilo dok tabanaš i na kraju kupiš bilo što ili nešto o čemu nisi ni razmišljao. Pozdrav

PS: Bravo za HZ još jednom su pokazali snagu i konkretnost i sve ostale dobre ljude koje pružaju pomoć unesrećenim u ovim teškim trenucima.
Kakav fer odnos? Doveden, igra dobro, dobija platu, zauzvrat vraca dobrim igrama i golovima. Trziste je takvo, cak i u nekim jacim ligama, a pogotovo u nasoj. Nikom nije u cilju ostati pet sezona i trpiti nekakve Kazlagiće, Petroviće, Pilave itd.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 okt 2024, 09:50

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
05 okt 2024, 08:08
Amcho1 je napisao/la:
05 okt 2024, 00:12
bvsic je napisao/la:

Kakav fer odnos? Doveden, igra dobro, dobija platu, zauzvrat vraca dobrim igrama i golovima. Trziste je takvo, cak i u nekim jacim ligama, a pogotovo u nasoj. Nikom nije u cilju ostati pet sezona i trpiti nekakve Kazlagiće, Petroviće, Pilave itd.
Čuj kakav fer odnos. Šta misliš dokle bi dogurao da je ostao u Gruziji? Postoji Ugovor to jeste pravni dogovor dvije strane do 31.05.2026 godine i nema tu mnogo polemike igraš/radiš po dogovorenim uslovima. U tom periodu volja je kluba da odbije ponudu od milion, dva tri nebitno ako ima interesa, a igrač treba to prihvatiti. Gulisha nije lokalac nego profesionalac koji će ukoliko klub odbije neku ponudu bojkotovati, praviti probleme i sjediti na tribini jer sa tim bi sebe uništio za dalje, tačnije igrač je koji će od prvog do zadnjeg dana ugovora ukoliko ga zdravlje posluži raditi, napredovati i dobro igrati jer to je njegov lični interes. Treba dodati i fokus na to da je još uvijek mlad. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 okt 2024, 09:58

A odkud ti da bi ostao u Gruziji.? Pa on je bio veliki talenat prije dolaska kod nas..
Objasnio ti čovjek, doveden, prima platu, ima ugovor i vraća na terenu sa golovima dobrom igrom itd. Ako dobiješ dobru ponudu za koju i on misli da je prava za njega nemaš ti tu sta stajati na putu, niti možeš i jasno ko dan.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 okt 2024, 10:47

nokee je napisao/la:
05 okt 2024, 09:58
A odkud ti da bi ostao u Gruziji.? Pa on je bio veliki talenat prije dolaska kod nas..
Objasnio ti čovjek, doveden, prima platu, ima ugovor i vraća na terenu sa golovima dobrom igrom itd. Ako dobiješ dobru ponudu za koju i on misli da je prava za njega nemaš ti tu sta stajati na putu, niti možeš i jasno ko dan.
Tesko je kod nas u ovoj ligi gdje je sve namjesteno,gdje ti svirne po 30 faulova i dozvole da te udaraju 90 min,gdje moze da ti okonca karijeru da zadrzis duze igraca ako je dobar,mada mi smo i tu kad pogledas dobri. Igrac kad dobije ponudu od nekog kluba iz bolje lige tesko ga je zadrzati a i nece imati motiv ako zeli da ide,imali smo primjer kod nas pa u Zvezdi,Parizanu itd ljudi nece da igraju uopste,ne dolaze na treninge itd

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 05 okt 2024, 11:38

:salut: :bow:
slika
Sarajevo ljubavi moja.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 okt 2024, 15:43

Odličan potez Kluba za donacije. Možemo biti sretni da navijamo za našeg giganta. :salut: :ljepota:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 05 okt 2024, 16:54

Horde, srce, ruke i lopata
slika
Zadnja izmjena: Torino, dana/u 05 okt 2024, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 05 okt 2024, 16:55

Hvala nasoj braci iz Sa. Prosli su jutros pored nas kod Osnovne skole. Hvala svima koji ste dosli, mnogo nam znaci.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 okt 2024, 16:56

Beli98 je napisao/la:
05 okt 2024, 16:55
Hvala nasoj braci iz Sa. Prosli su jutros pored nas kod Osnovne skole. Hvala svima koji ste dosli, mnogo nam znaci.
:salut:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 05 okt 2024, 17:42

Nirton je napisao/la:
05 okt 2024, 15:43
Odličan potez Kluba za donacije. Možemo biti sretni da navijamo za našeg giganta. :salut: :ljepota:
Zato Div! :bih:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 05 okt 2024, 20:04

Torino je napisao/la:
05 okt 2024, 16:54
slika
:clap: :clap:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 05 okt 2024, 20:53

Torino je napisao/la:
05 okt 2024, 16:54
slika
:tokralju: :bih:

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 05 okt 2024, 21:29

Hajde braco ko god moze i sutra, ko ne moze neka donese lopate, cizme, kabanice, konzerve, vode, lijekova ...

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 06 okt 2024, 01:07

Po uzoru na @H8Z7 da se postave neki zanimljivi igrači koji nisu nerealni za dovođenje :mrgreen:
https://www.transfermarkt.com/nikola-cu ... ler/768378

Golman koji ima brutalan refleks i (koliko sam mogao vidjeti) nije linijski golman za razliku od invalida Rockova. Nije uopšte star i na transfermarktu piše da ima hrvatsko državljanstvo pa ne bi bio stranac.
https://www.transfermarkt.com/domagoj-c ... ler/687514

Momak od 19 godina koji pokriva oba beka. Djeluje ofanzivno sličan Beganoviću pa mislim da bi legao lijevo kao budali šamar. Zabio 3 gola u 8 utakmica (od toga u jednoj ušao tek u drugom poluvremenu i zabio) sa pozicije lijevog beka što je fenomenalno. Ono što mi je još privuklo pažnju je da momak kao lud kreće u blokiranje šuteva izvana što je nama, realno, epski problem jer vrlo često tu zakažemo.
https://www.transfermarkt.com/mateo-and ... ler/284943

Za kraj momak kojeg sam "istražio" prvenstveno zbog statistike koju ima. Kasnije vidio da je dosta sličan Đorđeviću. Zadnji vezni, jako dobar šut i (gotovo) perfektni centaršutevi. Prošlu nije bio ni na klupi, valjda se povrijedio. Mana su mu svakako godine
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 06 okt 2024, 01:33

37!!
Sarajevo ljubavi moja.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 okt 2024, 06:56

mosarajvosa83 je napisao/la:
05 okt 2024, 10:47
nokee je napisao/la:
05 okt 2024, 09:58
Tesko je kod nas u ovoj ligi gdje je sve namjesteno,gdje ti svirne po 30 faulova i dozvole da te udaraju 90 min,gdje moze da ti okonca karijeru da zadrzis duze igraca ako je dobar,mada mi smo i tu kad pogledas dobri. Igrac kad dobije ponudu od nekog kluba iz bolje lige tesko ga je zadrzati a i nece imati motiv ako zeli da ide,imali smo primjer kod nas pa u Zvezdi,Parizanu itd ljudi nece da igraju uopste,ne dolaze na treninge itd
Treba postovat prava igraca al isto igrac treba da postuje prava kluba.

Ponudit ugovor Gulijashviliju na jos 1,5 godinu u decembru sa 3x vecom platom, i dogovor za ostetu od 3 m€ plus procenat 20%. Takodje dat mu opciju da preko zime nadje klub koji ce ga kupit za 2,5 m€ i 10% ..

Gulashvili ako nece da pristane ni najednu opciju ok nije problem nac drugog igraca (nadam se da to vec sad skautiraju) njega poslat na tribinu.. Ovo govorim ako mu ugovor vazi jos 1,5 godinu od decembra.

Ovi sto pisu svak zeli da ode pa ljudi zele idu iz psg i iz liverpoola da nece zeljet otic iz FK SARAJEVO, al prica nece da ga guzi Gigx kazlagic Musa, NJEGA FK SARAJEVO nije doveli nasilu, nije ga dovelo za dzaba nije PODPISAO UGOVOR NASILNO, nike mu kao ni njegovom menageru ocu majci niko zavranio da provjeri u kakvoj ligi mi igramo. Ka sa sam MIRVIC apsulutno nebi gledao ba te stvari kao naljutice se bice sjeban, sve ok vrati sve pare koje smo utebe dali plati treninge plati platformu i izlog reklamu koje ti je FK SARAJEVO dalo i RIZIK KOJE JE FK SARAJEVO UZELO

PENERANDA
VICAROS
MULALIC
SERBEDZIC
ZELJOOVIC
ANDJUSIC

SVE SU TO IGRACI KOJE FK SARAJEVO PLACA i nema koristi al to je rezik kluba tako isto ovi svi igraci ce tuzit klub ako im klub nebude davo pare taman da su Melunovic svi ista stvar vrijedi i za GULASHVIKIJA kad si podpisivao i kad je FK SARAJEVO NUDILO VISE NEGO IKO DRUGI NE SAMO NOVCEM VEC SVIM DRUGIM USLOVIMA TEBIJE BILO SUPER AL KAD FK SARAJEVO POKUSAVA DA ZARADI ZA SVOJ RIZIK I TRUD LJUTIS SE..

Do igraca je teibina sisanje love na tribini i nada da ce forma ostat ista ili bolja do kraja ugovora ili produzi igraj i ocekuj da neko ponudi FK SARAJEVU cifru koja je realna a toje 3 m€

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 06 okt 2024, 12:41

:salut: VICAROS :salut:

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 06 okt 2024, 13:08

Neces ti nikad ( za 10 godina) mozda dobit za igraca iz nase liga 3 Mio + 20% . sto bi ga poslao na tribinu? da dobijes sto manje para? treba gledati i od strane igraca. on ima ugovor i do kraja nek da sve od sebe sta moze. sto igraca kazniti ako nece novi ugovor? igrac ako je slobodan ima puno vise opcija i pare na ruke isto ide gore.

naravno da mi trebamo gledati klub ali treba naci uvijek neku sredinu. lik igra 2 godina da sve od sebe za klub/sebe i onda kazes sada nisi vise nas idi u pm.

Mulalic nije nikako nas igrac. sta ti Andjusic smeta? lik nema veliku platu a sigurno jedan od najbolji igraca sa klupe. za ostale placaju druge klubove plate + dobio si jos para za Viverosa i Peneranda. na kraju mozes za te igrace jos dobiti puno vise.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Benjolos, Dave, deda, HordasFks, Vanja8 i 88 gostiju.