Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

wadethegreat
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la wadethegreat » 06 okt 2024, 19:27

Enzo je odlican bio proslu i pretproslu ne mozes Jakcsonu na osnovu jedne tekme govoriti da je odlican a ostale ignorisati a onda je Enzo debil zbog jedne tekme.
Caicedo je jedan od najboljih DMova ove sezone.
Nije niko danas bio na nekom nivou i pored toga smo mogli dobiti...
Sancho najlosija tekma do sada.
Madueke osim gola pokusavao je ali je sve lose bilo.
Jackson nevidljiv.
Kao sto neko rece poslije prosle tekme ovisimo o Palmeru skoro ko o Hazardu ja i dalje imam isto misljenje da cak i vise ovisimo.
Covjek ocito mora magican dan svaki put imati da mi dobijemo jer su ostali svi nekonstantni.
Mi jednostavno nismo ekipa kao Arsenal i City koja ce mljeti protivnike na ovaj ili onaj nacin.
Mi cemo 3 tekme izgledati kao title contenderi i onda hladenje ce dolaziti.
Ova sezona im je za tog iskoraka da nauce kako da pobjeduju konstantno pa onda sljedece povecati ocekivanja.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 06 okt 2024, 19:47

Meni kaisedo lose izgleda, on je samo kraj prosle sezone odigrao vrh, ostalo tanko. Prosla sezona je valjda bila priprema za ovu i poketino je imao dosta tezi posao iskreno, nego sada mareska.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 06 okt 2024, 19:50

Meni odlicno izgleda osim par tekmi ove sezone.
Statistika to potvrduje defanzivno je u samom vrhu.
Treba vremena da napravis ekipu koja ce svake sedmice imati 2 3 igraca koji su unplayable i da su ostali isto na visokom nivou.
Ja sam prezadovoljan za sada a ovaj sljedeci teski period ce odrediti kakvu cemo sezonu imati i mozemo li u top 4.
Mene su danas najvise zabrinule kasne izmjene do sada je Maresca bio pravovremen.
Danas bas los game managment.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 06 okt 2024, 20:06

Ja prvi volim oprati po njima..ali nije mi ovo danas izgledalo toliko loše,osim tog nekog zadnjeg pasa..ili možda boljeg udarca..npr.danas Madueke onu preko gola ili Palmer sve ublizu.Jbg.moramo sebi priznati da nismo još ekipa koja može rutinirati ove nazovi slabije..ono što se vidi je da i dalje nemamo odbranu koja uopšte može biti na nivou top 5 timova..danas bilo par dobrih intervencija i gomila loših procjena..Sančez nas je izvadio sigurnog poraza,pogotovo na kraju..pauza pred Liverpool možda je i dobro došla ..da Izmjene su trebale možda od 60 minuta.. kasno je to bilo...Sancho je trebao još na poluvremenu ostati u svlačionici..bio je loš,bez koncetracije,jednostavno nije išlo..

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 06 okt 2024, 20:12

Ma majstore Jackson je plaćen 30 mil, Enzo 120, jel očekuješ da bude konstantan Enzo ili Jackson, Enzo imao jednu perfektnu tekmu prošle sezone protiv Liverpoola, sve ostalo prosjek, po vama je katastrofa svaki neriješen rezultat, koga Arsenal melje ove sezone, ako je to dobiti dvije ekipe koje ispadaju jedva onda nezz, oni nemaju stil koji igra Gvardiola ove sezone, ja sam zadovoljan sa prvih sedam tekmi ili kolko već, ove sezone se moramo moliti da Sanchez ustane na desnu nogu, mora se golman dovesti koji je klasa, lahko je pričati kako Maresca ima teži posao, zašto je Poch glupan svaku tekmu izvodio drugi sastav, nije dao šansu Maduekeu i ostalim, čim ne pobijedimo plače se Jackson kriv, zašto odbrana ne odradi posao pa dobijemo tekmu sa 1:0 ili slicnim rezultatom. Idemo dalje, samo da na rep. pauzi ne bude povreda

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 06 okt 2024, 20:16

aqarius je napisao/la:
06 okt 2024, 20:06
Ja prvi volim oprati po njima..ali nije mi ovo danas izgledalo toliko loše,osim tog nekog zadnjeg pasa..ili možda boljeg udarca..npr.danas Madueke onu preko gola ili Palmer sve ublizu.Jbg.moramo sebi priznati da nismo još ekipa koja može rutinirati ove nazovi slabije..ono što se vidi je da i dalje nemamo odbranu koja uopšte može biti na nivou top 5 timova..danas bilo par dobrih intervencija i gomila loših procjena..Sančez nas je izvadio sigurnog poraza,pogotovo na kraju..pauza pred Liverpool možda je i dobro došla ..da Izmjene su trebale možda od 60 minuta.. kasno je to bilo...Sancho je trebao još na poluvremenu ostati u svlačionici..bio je loš,bez koncetracije,jednostavno nije išlo..
Ja ne volim to što uvijek poslije rep pauze upitan nastup ovih što igraju u J. Americi, Enzo i Caicedo, sad mislim da će se u jačim tekmama više pojavljivati i Lavia, nevjerovatno kako je npr Malo Gusto slab u odbrani u pojedinim situacijama, a opet čim se vrati James stave ga u prvu, polahko majstore ga ubacuj

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 06 okt 2024, 20:19

Ne gledam igrace kroz cijenu nego kroz ulogu koju igraju i kako je odraduju.
Sta me briga da je milijardu placen nije iz mog dzepa niti je on kriv za cijenu koja je placena za njega.
On nije Lampard to neki od vas moraju shvatiti ali je prebitan u ovom sistemu.
Ja upravo gore napisao da sam prezadovoljan :rol:
Komplet ekipa ima problem da konstantno igraju makar na nekom dobrom nivou vec par godina. Mlada je ekipa ali sve bolje to izgleda.
Vidjet cemo kako ce i sve to izgledati ako Lavija ikako bude mogao ostati zdrav...
Samo znam da ako misli da razvija partnerstvo Colwill Fofana ili bilo koje drugo da ce mu dugo vremena trebati da to lici na nesto.
Treba nam odlican iskusan stoper da ovo dovede u red.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 06 okt 2024, 20:58

Ma goni ga, kakav Lampard, znaš li ti ko je bio Lampard a šta je sad Enzo, moja očekivanja od njega su ogromna možda je to problem, kad se sjetim koliko sam čekao njegov transfer i nadao se da će postati naš Kroos, pa i novi Fabregas ne mogu da vjerujem da smo dobili prosječnog igrača, nepopularno mišljenje od mene je da je zdrav Lavia bolji nego Enzo. Cijena može stavljati teret igraču da je opravda, ja očekujem od Enza da ako si plaćen 120 da budeš jedan od glavnih igrača tima, ako si platio Jacksona 30 očekujem da bude igrač koji ima nedostatke, ali da bude dobar link up igrač i da ima 17 plus golova za drugu sezonu. Nadam se da će Enzo biti i bolji, ja želim prvi da me demantuje, radi možda neke poslove koji se ne vide, ali ja napredak njega kao igrača ne vidim, on ako je to što je onda to ne valja.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 06 okt 2024, 21:08

Ako ne vidis pogledaj utakmice protiv West hama i Brightona pogledaj ko je konstantno umijesna u golove ko stvori visak na sredini.
Posebno West ham utakmica drugi i treci gol prvo izbacuje igraca na sredini Caicedo odmah lopta na Jacksona koji je izvukao stopera.
Treci gol kombinatorika opet na cistaka servira da se napad prenese.
Onda pogledaj utakmicu protiv Bournemoutha i pogledaj nam protok lopte posebno pod pritiskom.
Trebao je vec imati par asista najmanje servirao je ciste sanse iz dubine.
To je ono gdje on najbolji jednostavno gradnja napada iz odbrane i te duboke lopte i diagonale.
Drugo je sto nemamo caubija nekog u napadu pa da se vidi na asistencijama.
I prosle sezone servirao na tacni lopte koje nisu zavrsile u golu.
U sistemu koji igramo on je mozda i nezamjenjiv.
Lavija je odlican posao radio u predsezoni ali vidjet cemo samo me povrede brinu kao i sa Jamesom talenat je neupitan.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 07 okt 2024, 11:59

Ovako pokloniti dvije kontre od njegove drvene noge je tebi normalno?

DaDi88
Kontakt:

Post Postao/la DaDi88 » 07 okt 2024, 14:07

IQ200 je napisao/la:
07 okt 2024, 11:59

Trenutno beskorisni igraci Enzo i Caisedo i kraj price, nista posebno.
Ponosni smogovac!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 okt 2024, 15:04

IQ200 je napisao/la:

Dva poteza u jednoj tekmi ali tebi ocito je to specijalitet overreaction nakon jedne tekme.
I pogledaj tekme za koje sam ti rekao da pogledas.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 07 okt 2024, 18:38

wadethegreat je napisao/la:
07 okt 2024, 15:04
IQ200 je napisao/la:

Dva poteza u jednoj tekmi ali tebi ocito je to specijalitet overreaction nakon jedne tekme.
I pogledaj tekme za koje sam ti rekao da pogledas.
Da smo primili dva gola iz ovih kontri govorio bi odbrana ne valja, a realno Liverpool će se zahvaliti ako bude takvih poklona i zabiti, nećeš da realno sagledaš prema cijeloj ekipi da gledaš podjednako, znaš srati po Jacksonovoj završnici, naš problem je konstantnost i ne znaš koliko će biti motivisani igrači i šta će uraditi, nadam se da je ova sezona koja je prelazna po tom pitanju. Baš me zanima koju ulogu ćemo dati Estevau kad dođe i koliko minuta će igrati, jedva čekam to vidjeti.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 okt 2024, 18:41

Ba bukvalno ja gore tri puta napisao da nam je konstantnost problem ekipni :rol:
Estevao ce igrati desno umjesto Maduekea a Paez ce morati na 8 jer ne moze na 10...
Obojica hoce da igraju 10 ali ne moze pored Palmera.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 07 okt 2024, 21:00

Ma enzo je spor mnogo, nije za premijer ligu, prosle sezone kad je bio povredjen, igrali smo najbolji fudbal.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 okt 2024, 21:29

Labilan je defanzivno ali nam previse daje na sredini sto se tice organizacije napada kontrole lopte itd.
Zato je tu Caicedo on mora biti Kante da bi to funkcionisalo.
Sa druge strane Lavija Caicedo ima vise balansa ali povrede yebu Laviju...
Sve utakmice dobre sto smo odigrali ove sezone Enzo je igrao.
Jedina koju nije igrao Bournemouth nismo loptu mogli iznijeti preko centra opet kazem malo bolje gledajte i golove koje dajemo zapratite Enza.
Za ovaj sistem ovakav igrac ti treba on ili Lavija.
Ni u jednoj drugoj utakmici nismo ubijeni ili je bara bara ili smo bolji bili.
Cak i protiv Citija da ne spominjem Palace gdje trebalo 5 1 biti.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 07 okt 2024, 22:14

Niko nije rekao da on nema kvaliteta, suludo je da čovjeka platiš toliko para a da ne vidiš da je dobar igrač, problem je što ne možeš reći u tom i tom je najbolji, sve ima ali sve prosječno. Prodavati jednog od kapitena naravno da nećemo ali želim prokleto da podigne igru za jedan nivo više. Ne vidim napredak ni u čem od kad je došao

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 okt 2024, 19:16

IQ200 je napisao/la:
07 okt 2024, 22:14
Niko nije rekao da on nema kvaliteta, suludo je da čovjeka platiš toliko para a da ne vidiš da je dobar igrač, problem je što ne možeš reći u tom i tom je najbolji, sve ima ali sve prosječno. Prodavati jednog od kapitena naravno da nećemo ali želim prokleto da podigne igru za jedan nivo više. Ne vidim napredak ni u čem od kad je došao
Ima vrhunsku pas igru i razumijevanje pozicione igre.
Moze svaki pas pogoditi i u gradnji napada iz odbrane pod presingom je najbolji on i Lavija.
Jedino sto je spor a igra u brzoj ligi...
Tehnicki sve ima.
Postoji razlog sto je neizostavan bio kod svakog trenera. MOze se reci da nije imao konkurencije zbog povreda Lavije ali opet ako je zdrav on starta.
Nije savrsen igrac ali itekako je kvalitetan posebno kazem u ovom sistemu krucijalan.
Vi zaboravljate da je nama prije Maresce iznosenje lopte znao biti veliki problem.
Sad nam je to snaga rizik je nas pritisnuti.
Naravno brain fartovi su tu ponekad ali vecinom top.
I jos jednom govorim jedina utakmica u kojoj smo nadigrani on nije igrao izgledali prelose.
Samo da Lavija ostane zdrav pa moze igrati ko god je bolji za datog protivnika u tom momentu.
Ali sumnjam nekako ovi hronicno povrijedjeni igraci nikako da vezu jedan period bez povrede...
Fofana jedino za sada da ga ne ureknem.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 okt 2024, 23:43

Nkunku dao včrs za Francusku, ide Jackson opet protiv Liverpoola od prve.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 okt 2024, 15:20

slika
Taman da vidimo gdje smo sta smo :kafa:

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []