Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

mirza24
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la mirza24 » 07 okt 2024, 00:23

DamirT je napisao/la:
07 okt 2024, 00:13
mirza24 je napisao/la:
07 okt 2024, 00:12
DamirT je napisao/la:
06 okt 2024, 21:32
Lugavic izgleda ponovo gradonacelnik.
Jos 4 godine patnje i igra na najlosim stadionu u BiH nazalost :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Obecao krmak Niksic pare za stadion :lolno: :lolno:
Za GV su izjednaceni SDP I SDA po glasovima

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 okt 2024, 07:36

Otisao gospodin fontana, dosao gospodin krizni tok.
Mislio sam de ce biti tijesna pobjeda, ali Bogami otpuhao ih izgleda Lugavic.

Izlaznost smijesna, kitobolja kod naroda sve veca iz godine u godinu a politika sve primamljivija za lahku paru i upravo to prolazi radi nase qurcobolje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 okt 2024, 09:30

slika
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 okt 2024, 11:16

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 okt 2024, 09:30
slika
lako se može desiti da u vijeću imamo koaliciju SDA sa listom Sloboda i DF, naspram SDP NS i TZ ALTERNATIVA, koja će kontrirati Gradonačelniku, što ima svoje prednosti i mane.
odlučivat će manjine ili ovi iz NiPA, PDA i BOSS-y ako pređu prag.
MADA JE OSTALO JOŠ 50 % biračkih mejsta da se prebroji
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 okt 2024, 11:38

Teško SDA i ekipa,oni će izgleda imati 12 ruku, dok će SDP i ekipa imati 19..SDP uvijek uzme i manjinu, NIP im je partner svugdje, HDZ i SDP su opet koalicija,neće oni dozvoliti da radi malo razmirica se to prenese na federalni i državni nivo..plus Tuzla im mora biti prioritet da nekako preko nje pokušaju skinuti TK..PDA i SDA svakako neće u koaliciju, jedino što Mirnes može negdje preletiti al i to čisto sumnjam..Realno, vlast u Tuzli ostaje ista, koliko je to dobro vrijeme će pokazati.. Meni se sviđa što je SDP skinuo sve one sportiste sa liste, a iskreno se nadam da to znači da će ovi koji su ih zamijenili raditi više i bolje u interesu građana..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 okt 2024, 12:00

msm da HDZ neće preći prag, dok Mirnes sigurno neće sa SDP ići, jer mu se cijela kampanja bazirala na kritici SDP i njihovih grešaka.
treba sačekati, ali promjena bi svakako dobro došla.

Ovaj iz manjine ne zanm čiji je satelit. obično velike stranke kandiduju manjine za te pozicije i tu uzimaju ruku
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 07 okt 2024, 13:42

Ja sam siguran da je Imamovic ostao da bi izgubio izbore, za SDP je prava stvar sto imaju novog svjezeg kandidata koji je krenuo nesto raditi u ove dvije godine, koji koliko toliko slusa gradjane i njihove potrebe. Uradilo se dosta nekih sitnih stvari ali koje su vidljive, nadam se da ce u buducem mandatu krenuti i sa nekim kapitalnim projektima. Takodjer se nadam da ce se krenuti i sa oporavkom sporta kroz jedan oblik privatizacije klubova, prije svega FK i KK , rukomentni klub je koliko toliko zdrav i na dobrom putu.

Sto se tice SDA oni su dosta kasno i dosta skromno isli u kampanju, puno su se uzdali u ovu listu nezavnisnih kandidata i u njihovu podrsku (vecina na listi su preletaci i uhljebi) al vidjeti cemo hoce li uspjeti uzeti vijece. Sto se tice SDA kandidata ja nemam zamjerki pravi momak i nadam se da ce u SDA biti sto vise ljudi iz Tuzle i da nece biti upravljano iz drugih centara moci.

NS imao par dobrih kandidata , vidim da je Berba sigurno u vijecu i drago mi je jer je momak pravi slobodas. Zao mi je samo sto je politika NS na visim nivoima pogubna

(Gornje :D )Tuzlanska Alternativa standardno uzela svoje glasove

Najveci gubitnik izbora je Platforma za progres koja je izgubila 2 vjecnika i SZBiH koja je izgubila 1 vjecnika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 okt 2024, 14:06

Platformu za progres je zamijenio NiP, što nama realno nije toliko loše da jedna stranka koja je jaka na fedaralnom i državnom nivou bude aktivna i kod nas u gradu..siguran sam da sa SDPom i ekipom idu i u Tuzli u koaliciju..
SD BiH preloš rezultat,neće preći ni prag, a imali su 4 vijećnika.. Ta 4 vijećnika su otišla NiPu i NS, nisam sad napamet siguran kome su otišli vijećnici koje je dobio SDP al nije ni bitno..

Kad bi ovako radili 4 godine kao sto rade pred izbore ja bih bio zadovoljan..Plan oko vode i grijanja MORAJU imati i riješiti do opštih izbora, ne smije se ponoviti godina sa 10 dana bez grijanja i 10 sa restrikcijama vode..Bilo bi dobro da Tuzla i sa aspekta vlasti postane IT centar, a ne samo da čekaju da Virgin i ekipa nešto urade..ljudima koji vode takav biznis je pogibija čekati u redu i drkati se sa papirima..To još malo da srede i ja prezadovoljan..Ako se ponovi fijasko sa vodom i grijanjem opet gube moj glas..Sportski se nazalost nista ka naprijed neće promijeniti to smo svjesni

Edit:
Novi presjek,stanje isto..SDA, DF, nezavisna lista Sloboda i BOSS imaju oko 38%, dakle SDP, NS, NiP, Tuzlanska alternativa, HDZ i PDA čine 62% ostalih glasova..Manjine su 99% SDP, dok HDZ sve i da hoće sa SDA u koaliciju u Tuzli,nemaju dovoljno ruku da čine 50%..Mislim da čak i bez TA može SDP činiti većinu
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 07 okt 2024, 15:18

Šteta za Platformu jbt jer su baš bili aktivni u vijeću, dokaz da se rad ne cijeni.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 okt 2024, 17:45

Skojevska je napisao/la:
07 okt 2024, 15:18
Šteta za Platformu jbt jer su baš bili aktivni u vijeću, dokaz da se rad ne cijeni.
Selma je bila aktivna ali iz nekog razloga je zadnja na listi a i kampanja joj je bila takva da sam neki dan isao na njen profil da provjerim je li uopste opet kandidat.
Njoj su biraci oni koji ne glasaju za rodbinu, komsiju ili za korist. Iako nema puno takvih vijecnika koji nisu u velikim strankama da imaju sigurne glasove, ali opet ima neki mali broj i moras uraditi kampanju bolje od ostatka te konkurencije da prodjes u vijece.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 okt 2024, 18:50

Živo me zanima otkud ovaj broj glasova za HDZ.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 07 okt 2024, 22:52

Ukratko u Tuzli ništa novo, ostaje isto sve, vecina se već formirala sama od sebe
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 okt 2024, 23:02

Kako ljudi glupo glasaju govori i to da je 5-6 lopovskih partija dobilo 1000e glasova, a da Selma nece proci ni prag, a bila je najaktivnija.

Znaci da niko nista ne prati vec cista kupovina, interes, rodbina itd.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 okt 2024, 23:21

tuzlak1987 je napisao/la:
07 okt 2024, 23:02
Kako ljudi glupo glasaju govori i to da je 5-6 lopovskih partija dobilo 1000e glasova, a da Selma nece proci ni prag, a bila je najaktivnija.

Jednostavno je, imas malu bazu glasaca za vijecnike poput ona 4 u progresivnom bloku u proslom vijecu i to je podijeljeno na vise vijecnika, recimo do 5, iz raznih stranaka. Ona se nije uspjela promovisati u toj bazi i to je to. U prilog joj ne ide sto joj je stranka na izdisaju, za razliku od prije 4 godine, i sto nije vodila jaku kampanju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 07 okt 2024, 23:25

Beduin je napisao/la:
06 okt 2024, 09:13
tuzla075 je napisao/la:
06 okt 2024, 00:04
FKBilder je napisao/la:
05 okt 2024, 23:42

Ja isto ne razumijem to ako nisi sdp automatski si sda. Nevjerovatan fenomen. Nema veze sto je sdp od Tuzle napravio kasabu,....
Yebem im majku i crvenim i zelenim a pogotovo crvenim jer oni vladaju Tuzlom kako sam rodjen.
Koju ba kasabu.Jesili ti normalan.Pogleda juni.juli,august ne moze se proci ulicom ima vise raje nego u Makarskoj je li to kasaba,imas izlozbe, koncerte.knjizevne susrete.pozorisne predstave,folkorne manifestacije i mnogo drugih stvari ali tebe to seljacino ne interesuje.
Naj jeftinije komunalne usluge a pogotovo grijanje koje je naj jeftinije i naj bolje na Balkanu.
Jedino sto si u pravu to je stadion on je kurcevaca totalna.
Zasto sad nisu pune ulice? Zasto nisu uspjeli i ne uspjevaju zadrzati omladinu u gradu otvaranjem nekih pogona, proizvodnji, firmi?
Ako cemo o najjeftinijim komunalijama i grijanju (a imas termoelektranu u gradu koja otrova sve oko sebe pa ima logike da imamo i povoljnije grijanje), zasto nam je najskuplji javno prevoz u gradu? Zasto se jos uvijek nisu izborili za totalnu rekonstrukciju Juzne magistrale za razliku od lokalnih puteva gdje ubiru glasove? Zasto imamo najgore sportske kolektive i medju najzaduzenijim, a grad vodi politiku spotra i ne da ga privstniku? Odbili su Senada i Ditu zahvaljujuci Berbicu kao njihovom glavnom baji, i ovo je 100% istina, a ne mahalska.
Mnogo toga se ima najbrojati i prisiti im kao negativno, isto kao sto ima i dobrih stvari.

U drugim gradovima su druge stranke i kukaju isto, stanje isto manje-vise, ali to ne znaci da u svojoj mahali trebas trpiti javasluk. Naprotiv, trebaju se kazniti napokon i pokazati im da ne trpimo vjecno, nego da se dadne drugima sansa dok se crveni ne resetuju i opamete makar malo.
Poz. druze sta ovo uradise stranacki botovi,sendvicari,crveni kmeri.Na tvoju zalost opet razvalise.Ne pomaze ni Mandja da porazite crvene kmere.Ti si vjerovatno mladji covjek a takvi kao ti ne izlaze na izbore.I zapanti jos jednu stvar kad me vrijedjas sto se pojavljujem na stranici voljene Slobode ;Ja sam do sada gledao utaknice Slobode (sjecam se mislim da je bila 1974 kada smo pobijedili Zvijezdu u b+Beogradu 3-1 Secer izjebo na mrtvo ime tadasnjeg reprezentivca Stepanovica.Meske golumana Dujkovica aJasar dao gol sa 35 metara)sto ti nikada neces.Ti imas svoj mobitel.kompjuter i tv pa sa te udaljenosti pljujes sve koji drugacije misle.Ne ljuti se druze (tako mi SDP-ovci) spusti malo loptu za opste dobro nase Tuzle i FK Slobode. (nije ove Slobode sto je bila na izborima to je druga kolona sda)PS. Bas bi te volio vidjeti na utaknici da se upoznamo ja sam na B trebini ispod loza.Poz jos jednom.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 okt 2024, 04:07

Ovaj je onaj reta.rdirani zula 100%. Drk.anje na crvenu kriminalnu hobotnicu, nepismen - to je to.

Sunce ti poljubim, 2024. godina, fosili i dalje šlaufaju na neku jeb.enu stranku u BiH, a ta stranka vlada 101 godinu, otjerala je što se može otjerati u gradu i uništila bilo kakav vid sporta i zabave.

E u šta ti život prođe jadan ne bio :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 okt 2024, 07:21

tuzla075 je napisao/la:
07 okt 2024, 23:25
Beduin je napisao/la:
06 okt 2024, 09:13
tuzla075 je napisao/la:
06 okt 2024, 00:04

Koju ba kasabu.Jesili ti normalan.Pogleda juni.juli,august ne moze se proci ulicom ima vise raje nego u Makarskoj je li to kasaba,imas izlozbe, koncerte.knjizevne susrete.pozorisne predstave,folkorne manifestacije i mnogo drugih stvari ali tebe to seljacino ne interesuje.
Naj jeftinije komunalne usluge a pogotovo grijanje koje je naj jeftinije i naj bolje na Balkanu.
Jedino sto si u pravu to je stadion on je kurcevaca totalna.
Zasto sad nisu pune ulice? Zasto nisu uspjeli i ne uspjevaju zadrzati omladinu u gradu otvaranjem nekih pogona, proizvodnji, firmi?
Ako cemo o najjeftinijim komunalijama i grijanju (a imas termoelektranu u gradu koja otrova sve oko sebe pa ima logike da imamo i povoljnije grijanje), zasto nam je najskuplji javno prevoz u gradu? Zasto se jos uvijek nisu izborili za totalnu rekonstrukciju Juzne magistrale za razliku od lokalnih puteva gdje ubiru glasove? Zasto imamo najgore sportske kolektive i medju najzaduzenijim, a grad vodi politiku spotra i ne da ga privstniku? Odbili su Senada i Ditu zahvaljujuci Berbicu kao njihovom glavnom baji, i ovo je 100% istina, a ne mahalska.
Mnogo toga se ima najbrojati i prisiti im kao negativno, isto kao sto ima i dobrih stvari.

U drugim gradovima su druge stranke i kukaju isto, stanje isto manje-vise, ali to ne znaci da u svojoj mahali trebas trpiti javasluk. Naprotiv, trebaju se kazniti napokon i pokazati im da ne trpimo vjecno, nego da se dadne drugima sansa dok se crveni ne resetuju i opamete makar malo.
Poz. druze sta ovo uradise stranacki botovi,sendvicari,crveni kmeri.Na tvoju zalost opet razvalise.Ne pomaze ni Mandja da porazite crvene kmere.Ti si vjerovatno mladji covjek a takvi kao ti ne izlaze na izbore.I zapanti jos jednu stvar kad me vrijedjas sto se pojavljujem na stranici voljene Slobode ;Ja sam do sada gledao utaknice Slobode (sjecam se mislim da je bila 1974 kada smo pobijedili Zvijezdu u b+Beogradu 3-1 Secer izjebo na mrtvo ime tadasnjeg reprezentivca Stepanovica.Meske golumana Dujkovica aJasar dao gol sa 35 metara)sto ti nikada neces.Ti imas svoj mobitel.kompjuter i tv pa sa te udaljenosti pljujes sve koji drugacije misle.Ne ljuti se druze (tako mi SDP-ovci) spusti malo loptu za opste dobro nase Tuzle i FK Slobode. (nije ove Slobode sto je bila na izborima to je druga kolona sda)PS. Bas bi te volio vidjeti na utaknici da se upoznamo ja sam na B trebini ispod loza.Poz jos jednom.
Pozdrav i tebi. Nista konkretno ti meni ne odgovori na prethodni post.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 08 okt 2024, 07:38

Nema sta odgovoriti , konkretne stvari su za druge neke sredine. Tuzla je za njih onako simpatična sredina koja daje glasove , ponekad za potapšati po ramenu. Mejdan Tusanj sve je to iz 70/80 tih godina uz poneki okreceni zid.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 08 okt 2024, 07:51

Kod nas je sve, dobro je nek ne puca! I šta smo dobili? Gradonačelnika koji to nije, jer se vidi da on ništa ne odlučuje i da je nesiguran u sebe. Vjecnike penzionere, političke karijeriste, koji nemaju dana staza van politike ili eventualno u državnoj službi ( ovdje mislim na sve stranke). Šta to o privredi znaju osobe koje su došli na liste zbog familije ili zbog ranijeg političkog angažmana? Nemoj njega, znam ga ja , nas je i dovelo do ove situacije. I onda se cudimo što sa strane ljudi povuku svoje
Samo je Sloboda iz Tuzle

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 08 okt 2024, 08:39

tuzlak1987 je napisao/la:
07 okt 2024, 23:02

ljude to ne zanima, glasa se po automatizmu i da "nas ne ugroze".

problem osnovni je što veće partije imaju značajan broj članova, te će nprm ako ima 10000 članova, njegovih makar 7000 izaći i glasati i to ti je u startu prednost.

ovo ljudi što su neaktivni i da izađu, kome dati glas, jer većina novih partija je nastla kao otpad od SDP ili SDA ili su njihovi sateliti tipa ove liste sloboda.
drugo i što ima poštenih ljudi tu teško ih je prepoznati. Mnogi su na listi da vraćaju za kojekakve usluge i slično, tako da i detektuješ nekoga poštenog, neće veliki broj ovih neaktivih kad bi se aktiviralo, podržati istog kandidata, već bi se glasovi raspršili, a velike stranke će opet dobiti izbore zarad svoje mašinerije što sam opsisao u drugoj rečenici.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.