FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dakle mi bez Guliashvila, Velež bez Hadžikića. Plus nama nedostaju Hamzić i Mehmedović zbog U-21 reprezentacije kao i njima Šikalo.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
nije ovaj vikend, sljedeci
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
propoklopac
- Kontakt:
Dobar je Velež pod ovim novim šefom, nece to biti nimalo lagana tekma..Lucas je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:54Dobro si. Al, ne daj Bože kiks protiv Veleža bi baš bio katastrofa.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:52Kako pet zaredom, kad si pobjedio Borca usred BL 0:1, pa remizirao sa konama i lišticom?
Ma jel moguće?
Svi na Koševo, igra Saraj'vo!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Treba napomenuti da je ulaz besplatan.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Kod pitara uvijek ima izgovora zato se cetvrtkom u 9 skupi 28000 protiv spartaka i subotom u pola 9 par hiljada protiv posusja
i pored toga smo najgledaniji u ligi, zamisli kakvi su ostali
Očekujem barem 8 hiljada, poželili smo se Sarajeva!
Posto je proslo 4-5 mjeseci odkakoje serGEJ preuzeo reprezentaciju kao spaic, a nisu ni pola slova rekli za pljacku koju picko zeljanica radi, NEVIDIM ZASTO HZ NEODU U BUTMIR I POZDRAVE IGRACE A PO ODLASKU IGRACA POZOVU serGEICA i spaica da postroje 15 uhljeba stafa i fino im J*** od do i posalju poruku da vise nikad nesmiju stat u opstinu butmir a ne da odrzavaju treninge..
J*** mater svakom koje god odobrio da treniraju na nasem kampu. TAMAN MIRVIC TO BIO
J*** mater svakom koje god odobrio da treniraju na nasem kampu. TAMAN MIRVIC TO BIO
Torbicom ga, Pitaru! 
-
pjankesarajevo
- Kontakt:
Svaka cast. Izgleda da si u pravu.Dadox je napisao/la: ↑08 okt 2024, 18:10Savez odluciopjankesarajevo je napisao/la: ↑08 okt 2024, 18:05Ja mislim, znajuci pravila, da ce to odgodjeno kolo biti vanredno kolo nekada izmedju 2 kola. Kao derbi kad smo igrali
Ne smiju sada pomjerati tako.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
pjankesarajevo
- Kontakt:
Nemoj im odgovarati molim te vidis da lupaju na sva zvona.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:52Kako pet zaredom, kad si pobjedio Borca usred BL 0:1, pa remizirao sa konama i lišticom?
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Kriteriji koji je usvojen za izbore u FSKS je mimo statuta.
Nije još ništa gotovo ali veliki pomak svakako.
Nije još ništa gotovo ali veliki pomak svakako.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Vazna utakmica da se psihicki vratimo nakon one kradje. Svi na Kosevo! Ko moze na sjever da navijamo, vjerovatno ce na drugoj strani biti dosta i RApropoklopac je napisao/la: ↑09 okt 2024, 11:56Dobar je Velež pod ovim novim šefom, nece to biti nimalo lagana tekma..Lucas je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:54Dobro si. Al, ne daj Bože kiks protiv Veleža bi baš bio katastrofa.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:52
Kako pet zaredom, kad si pobjedio Borca usred BL 0:1, pa remizirao sa konama i lišticom?
-
pjankesarajevo
- Kontakt:
Posebni kriteriji ne mogu proći: Nakon reakcije FK Sarajevo traži se vanredena Skupština FS KS!
Bliži se izborna godina i u FS BiH. Kreće se od najnižih nivoa, a u pojedinim, kao što je to u slučaj u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo se već vodi određena pravna bitka za što bolje pozicije. Sve je počelo pokušajem nametanja tzv. posebnih kriterija pa je na kraju moralo reagovati i kantonalno Ministarstvo za sport.
Već neko vrijeme traju određena previranja u FS KS, pojedina udruženja niču kao gljive poslije kiše, dok se glasovima klubova pokušava umanjiti značaj. Sve su to (ne)legitimna sredstva u borbi za ili ostanak na vlasti.
Posljednji slučaj koji je izazvao veliku pažnju je pokušaj nametanja aktuelnih rukovodilca FS KS posebnih kriterija za kandidaturu za članstvo u Izvršni odbor FSKS.
Tako recimo kandidati za članstvo u gore navedenim izvršnim odborima pored nekih uobičajenih kriterija moraju imati i barem jednu godinu radnog iskustva na pozicijama u organima i tijelima FS BiH, NS FBiH ili FS KS.
To je ono što je zaparalo oči mnogim. U FK Sarajevo su prokužili pokušaj malverzacije te su odlučili regovati kod Ministarstva za sport koje je obavilo nadzor nad odlukom FS KS koja je donesena 2. oktobra.
U zaključku izvještaja navodi se kako je IO FSKS donošenjem famoznih kriterija postupio suprotno odredbama Statuta ovog saveza, kao i statuta NSFBiH i FSBiH te je zatraženo odražavanje vanredne sjednice Skupštine kantonalnog Saveza.
- Ovakvo postupanje može dovesti do situacije da klubovi ne mogu pravovaljano izabrati i predložiti svoje kandidate u organe i tijela saveza, a što je u suprotnosti sa odredbom člana 28. Statuta FSKS, a isto se može posmatrati i kao diskriminatorni postupak (nejednak tretman klubova odnosno pojedinaca) koji se također karakteriše kao nestatutaran, uvažavajući član 9 Statuta kojim se isključivo zabranjuje diskriminacija po bilo kojem osnovu uz činjenicu da je nediskriminacija temeljno ljudsko pravo zagarantovano Ustavom - piše u izvještaju, uz dva prijedloga mjera:
- Obustaviti od primjene kriterija za izbor kandidata u organe i tijela FSKS, NSFBiH i FSBiH od 2. oktobra 2024. godine;
- Zakazati vanrednu sjednicu Skupštine FSKS na kojoj će se razmatrati opravdanost donošenja kriterija za izbor kandidata u organe i tijela FSKS, NSFBiH i FSBiH od 2. oktobra 2024. godine i drugih akata vezanih za izborne procedure te funkcionisanje Saveza.
Između ostalo se navodi u izvještaju koji je potpisao Ministarstva za sport u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda.
Inače, prema dosadašnjem planu izborna sjednica Skupštine FS KS je planirana da se održi u periodu između 14. i 16. decembra, ali nakon posljednje odluke Ministarstva trebalo bi doći do promjene termina.
ss.ba
Bliži se izborna godina i u FS BiH. Kreće se od najnižih nivoa, a u pojedinim, kao što je to u slučaj u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo se već vodi određena pravna bitka za što bolje pozicije. Sve je počelo pokušajem nametanja tzv. posebnih kriterija pa je na kraju moralo reagovati i kantonalno Ministarstvo za sport.
Već neko vrijeme traju određena previranja u FS KS, pojedina udruženja niču kao gljive poslije kiše, dok se glasovima klubova pokušava umanjiti značaj. Sve su to (ne)legitimna sredstva u borbi za ili ostanak na vlasti.
Posljednji slučaj koji je izazvao veliku pažnju je pokušaj nametanja aktuelnih rukovodilca FS KS posebnih kriterija za kandidaturu za članstvo u Izvršni odbor FSKS.
Tako recimo kandidati za članstvo u gore navedenim izvršnim odborima pored nekih uobičajenih kriterija moraju imati i barem jednu godinu radnog iskustva na pozicijama u organima i tijelima FS BiH, NS FBiH ili FS KS.
To je ono što je zaparalo oči mnogim. U FK Sarajevo su prokužili pokušaj malverzacije te su odlučili regovati kod Ministarstva za sport koje je obavilo nadzor nad odlukom FS KS koja je donesena 2. oktobra.
U zaključku izvještaja navodi se kako je IO FSKS donošenjem famoznih kriterija postupio suprotno odredbama Statuta ovog saveza, kao i statuta NSFBiH i FSBiH te je zatraženo odražavanje vanredne sjednice Skupštine kantonalnog Saveza.
- Ovakvo postupanje može dovesti do situacije da klubovi ne mogu pravovaljano izabrati i predložiti svoje kandidate u organe i tijela saveza, a što je u suprotnosti sa odredbom člana 28. Statuta FSKS, a isto se može posmatrati i kao diskriminatorni postupak (nejednak tretman klubova odnosno pojedinaca) koji se također karakteriše kao nestatutaran, uvažavajući član 9 Statuta kojim se isključivo zabranjuje diskriminacija po bilo kojem osnovu uz činjenicu da je nediskriminacija temeljno ljudsko pravo zagarantovano Ustavom - piše u izvještaju, uz dva prijedloga mjera:
- Obustaviti od primjene kriterija za izbor kandidata u organe i tijela FSKS, NSFBiH i FSBiH od 2. oktobra 2024. godine;
- Zakazati vanrednu sjednicu Skupštine FSKS na kojoj će se razmatrati opravdanost donošenja kriterija za izbor kandidata u organe i tijela FSKS, NSFBiH i FSBiH od 2. oktobra 2024. godine i drugih akata vezanih za izborne procedure te funkcionisanje Saveza.
Između ostalo se navodi u izvještaju koji je potpisao Ministarstva za sport u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda.
Inače, prema dosadašnjem planu izborna sjednica Skupštine FS KS je planirana da se održi u periodu između 14. i 16. decembra, ali nakon posljednje odluke Ministarstva trebalo bi doći do promjene termina.
ss.ba
-
pjankesarajevo
- Kontakt:
Ovo su prvi pravni koraci nove uprave naseg Sarajeva. Neka nam je sretno!BigZlatan je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:04Posebni kriteriji ne mogu proći: Nakon reakcije FK Sarajevo traži se vanredena Skupština FS KS!
ss.ba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.