OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- DurmitorskiJablan
- Kontakt:
Re: OKK Sloboda Tuzla
pa dugo godina federacija igra sa jednim godistem a rs sa drugim i kad dodje drzavni nivo pola ekipa nije uigrano.
jer ekipe za 15 dana moraju da se priviknu na druga godista koja se igraju na drzavnom nivou
slobodi nisu problem godista oni bi i sa godinom mladji trebali dominirati u ovim kantonalnim ligama,slobodi je problem macehinski odnos prema svojoj djeci i prema struci.
Koliko trenutno tuzlaka igra za prvi tim Slobode,ko je prvi trener ekipe a ko je drugi trener ekipe a ko je predsjednik , tu sva prica zavrsava pozdrav
jer ekipe za 15 dana moraju da se priviknu na druga godista koja se igraju na drzavnom nivou
slobodi nisu problem godista oni bi i sa godinom mladji trebali dominirati u ovim kantonalnim ligama,slobodi je problem macehinski odnos prema svojoj djeci i prema struci.
Koliko trenutno tuzlaka igra za prvi tim Slobode,ko je prvi trener ekipe a ko je drugi trener ekipe a ko je predsjednik , tu sva prica zavrsava pozdrav
Evo još jednog "genetičara" koji broji krvna zrnca djece koja igraju. Problem je u stručnosti tih "trenera" koji ne znaju kako se djeca trebaju trenirati. Zato iz okolnih klubova djeca idu u Sparse, Bijeljnu itd. a Tuzlu zaobilaze u širokom luku.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
puno je problema koji se u OKK rješavaju krpanjem a ne riješavanjem. Pisao sam prije da je rad sa djecom bez ikakvog plana a na kraju i bez cilja. Nema najvažnije stvari a to je selektiranje djece koje se radi od škole košarke do pionira ( od osme do četrnaeste godine). ( za ovo treba stručan kadar ) Struka je trenutno diskutabilna sem jednog trenera koji zna raditi svoj posao ali bez podrške u klubu pitanje je koliko dugo može izdržat jer radi sa ne selektiranom djecom.(možda je ima ali ovo drugo je problem)DurmitorskiJablan je napisao/la: ↑09 okt 2024, 10:32pa dugo godina federacija igra sa jednim godistem a rs sa drugim i kad dodje drzavni nivo pola ekipa nije uigrano.
Što se tiče tuzlaka , mislim da se trenutno na utakmicama skidaju samo dvojica.
Šta znaju djeca i roditelji ko je kakav trener? Djeca prolaze pored OKK iz drugih razloga. Prvi je da klub ništa ne daje djetetu , nešto drugačije nego što ima u svom matičnom klubu sem možda par treninga više. Nema više stipendija za darovitu djecu, djeca sve kupuju sama tj. roditelji plaćaju. Sad svako iole bolje dijete ima svog managera koji dijete i roditelje zaludjuje pričama da svi mogu biti Jordan-i. ( još malo pa kao u fudbalu)
Prvi klub koji da više , djeca odoše, a od ovoga je što daju u OKK je lako dati više.
Za sistem rada po planu, gdje je u njemu uračunat rad svih trenera , sam već pisao.
Vjeruj da i tamo negdje kad odu kao što si naveo ne cvjetaju ruže. Sve je to u par deka.
Problem je što sve što dođe u Slobodu se uništi, primjer jedan mali Pilavdžić je iz Bosna Kalesija došao kao najbolji igrač na kantonu, povrede oba koljena, dječko je košarkaški uništen, sve zbog nestručnog rada, prebrzog povratka na teren...Darkus je napisao/la: ↑09 okt 2024, 12:50Šta znaju djeca i roditelji ko je kakav trener? Djeca prolaze pored OKK iz drugih razloga. Prvi je da klub ništa ne daje djetetu , nešto drugačije nego što ima u svom matičnom klubu sem možda par treninga više. Nema više stipendija za darovitu djecu, djeca sve kupuju sama tj. roditelji plaćaju. Sad svako iole bolje dijete ima svog managera koji dijete i roditelje zaludjuje pričama da svi mogu biti Jordan-i. ( još malo pa kao u fudbalu)
Prvi klub koji da više , djeca odoše, a od ovoga je što daju u OKK je lako dati više.
Za sistem rada po planu, gdje je u njemu uračunat rad svih trenera , sam već pisao.
Vjeruj da i tamo negdje kad odu kao što si naveo ne cvjetaju ruže. Sve je to u par deka.
Igrač od kojeg se očekivalo da talentom bude oko reprezentacije, sada daj bože da je solidan igrač u prvoj ligi. Mali iz Srebrenika je otišao prošle godine u Bijeljini, dva najtalentovanija igrača iz Bosna Kalesija su ove godine otišli u Sparse, jer se u Slobodi ne radi kako treba. Moj rođak dok je trenirao pitali su šta mu otac radi, ako nema novca ili direktorske pozicije onda nisi talent. Da ne navodim imena igrača kojima se krio poziv u reprezentaciju jer nisu novčano talentovana....
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Slobodno piši, forum i jest napravljen zato da se piše al da je istina .
Što se tiče ta dva najtalentovanija igrača 08 godište iz Bosna Kalesija , jedan je bio u OKK na probi ali se desilo ovo što sam napisao prije .
To je sve bilo prošle godine , a jedan od njih se vratio u polusezoni gdje i danas trenira. Čak je taj koji se vratio bio na kojekakvim probama po Sloveniji i u Zagrebu. Sve manager do manager-a.
Pročitaj sve što sam prije pisao pa ćeš skontat, ja ovdje ne branim niti pravdam ikoga u OKK.
Da imaju sistem, nemaju, da imaju plan rada, nemaju, da kome odgovaraju za neuspjeh, ne odgovaraju, da imaju stručan kadar koji može raditi selekciju djece, nemaju, napisao sam da ima jedan trener koji zna posao ali radi sa djecom koja nisu selektirana.
Znači jednom riječju katastrofa.
Što se tiče ta dva najtalentovanija igrača 08 godište iz Bosna Kalesija , jedan je bio u OKK na probi ali se desilo ovo što sam napisao prije .
To je sve bilo prošle godine , a jedan od njih se vratio u polusezoni gdje i danas trenira. Čak je taj koji se vratio bio na kojekakvim probama po Sloveniji i u Zagrebu. Sve manager do manager-a.
Pročitaj sve što sam prije pisao pa ćeš skontat, ja ovdje ne branim niti pravdam ikoga u OKK.
Da imaju sistem, nemaju, da imaju plan rada, nemaju, da kome odgovaraju za neuspjeh, ne odgovaraju, da imaju stručan kadar koji može raditi selekciju djece, nemaju, napisao sam da ima jedan trener koji zna posao ali radi sa djecom koja nisu selektirana.
Znači jednom riječju katastrofa.
Ne bih o imenima djece nije ok, ali je istina. Mislim da je greška što se ne gleda okolo po kantonu za talentima. Nešto se pokušava u Živinicama kao malo ozbiljnije u odnosu na ostatak kantona ali je sve tanko. Problem trenera i treninga je što su treneri bivši igrači, bez adekvatnog obrazovanja. Također treneri moraju raditi nešto drugo da bi preživjeli ( u velikoj mjeri u BiH), zbog toga mnogi odustaju od treniranja, ostaje ovo što trenutno radi..
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Bili su okolni talenti , pa čak iz Sandžaka neki došli ali su iskoristili OKK da bi pobjegli dalje . Gubila se prvenstva zbog njih .Neki čak i platili ispisnicu klubu. Zbog takvih ostala djeca sjedila na klupi i kad udje u igru jedna greška i napolje. A ovi što su došli su mogli gubiti po 10 lopti i opet ništa. Nitko ne gleda malo dalje da to dijete koje je došlo doseglo svoj limit ( barem ovi što su došli u zadnjih 5 godina) u razvoju i da možda ima na klupi dijete koje kasni u razvoju i da će prije on biti možda nešto u košarci. E ovo treba znati procjeniti i raditi sa takvom djecom da bi imao rezultat da u tri generacije izadje jedno tvoje dijete koje si ti naučio igrati košarku. Mislim da je zadnji bio Halilović koji je radio sa trenerom Zoranom, on recimo te stvari zna ali ne može prići klubu. Nisam protiv pronalaženja i dovodjenja druge djece ako svoje nemaš , čak to se i treba raditi ali treba znati procjeniti .
Bitno je reći da Halilović nije rezultat OKK, nego Sloboda Dite. OKK nikada nije imala svojih igrača. Čak i ono što je igralo, tipa Tanasilovic, Hrncic, Andelija... su iz KK Sloboda Dita.Darkus je napisao/la: ↑09 okt 2024, 15:21Bili su okolni talenti , pa čak iz Sandžaka neki došli ali su iskoristili OKK da bi pobjegli dalje . Gubila se prvenstva zbog njih .Neki čak i platili ispisnicu klubu. Zbog takvih ostala djeca sjedila na klupi i kad udje u igru jedna greška i napolje. A ovi što su došli su mogli gubiti po 10 lopti i opet ništa. Nitko ne gleda malo dalje da to dijete koje je došlo doseglo svoj limit ( barem ovi što su došli u zadnjih 5 godina) u razvoju i da možda ima na klupi dijete koje kasni u razvoju i da će prije on biti možda nešto u košarci. E ovo treba znati procjeniti i raditi sa takvom djecom da bi imao rezultat da u tri generacije izadje jedno tvoje dijete koje si ti naučio igrati košarku. Mislim da je zadnji bio Halilović koji je radio sa trenerom Zoranom, on recimo te stvari zna ali ne može prići klubu. Nisam protiv pronalaženja i dovodjenja druge djece ako svoje nemaš , čak to se i treba raditi ali treba znati procjeniti .
Samo je Sloboda iz Tuzle
slažem se s tim, i mene puno toga veže za KK Sloboda Ditom, ali ako se slažeš dosta trenera se prepliće sa radom u onoj KK i sadašnjoj OKK.
Da, dosta ih se prepliće, jer su silom prilika bili na dvije strane, ali, osim Aida, OKK, nema ništa svoje
Samo je Sloboda iz Tuzle
Zoka je trenutno najbolji trener za mlade igrače u Tuzli ali kao što se reče gore ne može da prismrdi klubu. Ljudi koji vode trenutno klub ne žele da dođe niko ko zna raditi
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Medunjanin i ĆosićDarkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:28Rezultata je bilo zadnjih par godina u mladim selekcijama, bili su prvaci u pionirima mislim 2021, 2022 su bili drugi u BH sa pionirima , 2022 bili prvaci Federacije u kadetima itd.......ali je nešto drugo poražavajuće. Nisu napravili svog igrača 13 godina da može igrati pravu košarku. kad kažem pravu, mislim da može igrati viši rang od ove naše lige.
Nažalost ovo što je i došlo do prvog tima dugo vremena stagnira , ne napreduje i ne razvija se. Doveli su malog Medunjanina iz Sarajeva, dijete stalo sa napredovanjem, kažu ne može parirati masom i snagom, kao da nema kondicionog trenera , al na kraju i nema ga kad se zna ko je on.
Znači nema prave selekcije u mladjoj dobi djece, da li zbog članarina ili ne znanja ?
Kahrić
Biti srcem vezan u tome leži snaga!
Znam za ovo. I nek idu ako će tamo igrati i razvijati se košarkaški .ROMA78 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 21:14Medunjanin i ĆosićDarkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:28Rezultata je bilo zadnjih par godina u mladim selekcijama, bili su prvaci u pionirima mislim 2021, 2022 su bili drugi u BH sa pionirima , 2022 bili prvaci Federacije u kadetima itd.......ali je nešto drugo poražavajuće. Nisu napravili svog igrača 13 godina da može igrati pravu košarku. kad kažem pravu, mislim da može igrati viši rang od ove naše lige.
Nažalost ovo što je i došlo do prvog tima dugo vremena stagnira , ne napreduje i ne razvija se. Doveli su malog Medunjanina iz Sarajeva, dijete stalo sa napredovanjem, kažu ne može parirati masom i snagom, kao da nema kondicionog trenera , al na kraju i nema ga kad se zna ko je on.
Znači nema prave selekcije u mladjoj dobi djece, da li zbog članarina ili ne znanja ?Srebrenik A1
KahrićŽivinice A2
-
- Kontakt:
Šta je ovo ni fizioterapeuta nemaju, čovjek iz Trebinja im pomaže! 
I Elvir digo ruke od njih
Raspad sistema

Raspad sistema
Stvarno bez fizioterapeuta otisli??costacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 20:54Šta je ovo ni fizioterapeuta nemaju, čovjek iz Trebinja im pomaže!
Raspad sistema

Zar smiju igrati bez njega uopste?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Sa 6 igrača igraju.DamirT je napisao/la: ↑19 okt 2024, 21:27Stvarno bez fizioterapeuta otisli??costacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 20:54Šta je ovo ni fizioterapeuta nemaju, čovjek iz Trebinja im pomaže!
Raspad sistema![]()
![]()
![]()
To Lejkersi ne bi mogli izdržati.
Samo jedan pomoćnik u timu bio i vozač autobusa.
Mogu igrati protiv tih školica košarke tipa Spars, ali iole ozbiljnija ekipa će ih odrati. Pa 5 igrača sa klupe tj ovaj podmladak je NE U PO TRE BLJIVI!!
Šta vi znate o košarci? Aid sve znacostacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 22:31Sa 6 igrača igraju.DamirT je napisao/la: ↑19 okt 2024, 21:27Stvarno bez fizioterapeuta otisli??costacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 20:54Šta je ovo ni fizioterapeuta nemaju, čovjek iz Trebinja im pomaže!
Raspad sistema![]()
![]()
![]()
Mogu igrati protiv tih školica košarke tipa Spars, ali iole ozbiljnija ekipa će ih odrati. Pa 5 igrača sa klupe tj ovaj podmladak je NE U PO TRE BLJIVI!!
Samo je Sloboda iz Tuzle
Znaci bit ce kao i prosle sezone. Taman da se ne iznenadim kad ih klepi Jahorina usred Mejdana, a za gostovanja da ne govorim.costacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 22:31Sa 6 igrača igraju.DamirT je napisao/la: ↑19 okt 2024, 21:27Stvarno bez fizioterapeuta otisli??costacurta08 je napisao/la: ↑19 okt 2024, 20:54Šta je ovo ni fizioterapeuta nemaju, čovjek iz Trebinja im pomaže!
Raspad sistema![]()
![]()
![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma šta ih briga , to svakako niko ne gleda i nikoga ne zanima. Gašenjem Sloboda Dite ugasili su košarku u gradu. Komotno mogu ispasti iz lige niko nebi ništa zamjerio
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.