Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harden
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la harden » 12 okt 2024, 17:30

Esmir Susović
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 12 okt 2024, 17:37

Strucnjaci kazu da podsjeca na Valbuenu

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 12 okt 2024, 18:11

Judd je napisao/la:
12 okt 2024, 16:43
O ovom se piše kao da je Pablo Aimar u pitanju. :yawn:
Jbg kod malog postoji sansa da je dobar dok za ostale znas da su losi. Po onome sto sam vidio ima dobru tehniku, al slabo trci i nema ga u defanzivi uopste. Treba mu svakako dati da krene jednu od pocetka da vidimo na cemu smo sa njim.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 okt 2024, 18:24

Mogli je napisao/la:
12 okt 2024, 18:11
Judd je napisao/la:
12 okt 2024, 16:43
O ovom se piše kao da je Pablo Aimar u pitanju. :yawn:
Jbg kod malog postoji sansa da je dobar dok za ostale znas da su losi. Po onome sto sam vidio ima dobru tehniku, al slabo trci i nema ga u defanzivi uopste. Treba mu svakako dati da krene jednu od pocetka da vidimo na cemu smo sa njim.
Tacno. Jos kad vidis da npr jedan Hajradinovic starta, a Esmir na klupi radi njega zavrsi, a vec sad je bolji igrac od Hajradinovica... Izgubim volju da gledam utakmicu kad Hajradinovic uputi centarsut.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 12 okt 2024, 18:31

Tinejdzer u startnih 11 Skotske na Maksimiru, a u nas Esmir ne moze vise od 15 minuta da dobije.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 okt 2024, 10:32

Ne moze radi formacije koju igramo. Ne znam gdje bi ga to vi stavili u ovoj ultra defanzivnoj 352 formaciji
naprijed rejal

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 13 okt 2024, 11:00

Sveti je napisao/la:
13 okt 2024, 10:32
Ne moze radi formacije koju igramo. Ne znam gdje bi ga to vi stavili u ovoj ultra defanzivnoj 352 formaciji
U ovaj “2” dio, obzirom da nema Demirovića.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 okt 2024, 11:11

Kad god uđe promijenimo formaciju i inace plan igre zbog Esmira. Svaki put se pokazalo kao pozitivno tih 15tak minuta kad uđe dok "ganjamo" rezultat :thumbup:

Od prve minute vjerovatno ce zaigrati kad nam protivnik bude reprezentacija koja je znatno losija a od nase, dakle, najmanje 140a pozicija sa fifine rang liste.
U protivnom ako zeli prvih 11 morat' ce zaista puno raditi na terenu u formaciji koju preferira novi strucni stab, a s obzirom na ligu, klub, minutazu, pa i prezenetaciju na treninzima reprezentacije , veoma je moguce da strucni stab cijeni da to trenutno Esmir ne moze ispostovati.
Mozda da glumi Ermedina zbog izostanka, ali ne vjerujem da je to moguce.

Usput receno, da nam nije ovog strucnog staba, vjerujem da 80% bh navijaca ne bi ni znalo da Esmir postoji i kako izgleda u dresu nase repke :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2024, 11:14

montolivo18 je napisao/la:
12 okt 2024, 15:57
Ono što sam vidio od Bajraktarevića mogu reći da je identičan igrač kao Suso. Ima brzinu, agilnost, ali koristi samo lijevu nogu (što se vidjelo kod dodavanja i pucanja) i vrlo brzo će biti ugašen i provaljen.
A Suso je inace poznat i karijeru izgradio na brzini. 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2024, 11:17

JohnCleese je napisao/la:
13 okt 2024, 11:11
Kad god uđe promijenimo formaciju i inace plan igre zbog Esmira. Svaki put se pokazalo kao pozitivno tih 15tak minuta kad uđe dok "ganjamo" rezultat :thumbup:

Od prve minute vjerovatno ce zaigrati kad nam protivnik bude reprezentacija koja je znatno losija a od nase, dakle, najmanje 140a pozicija sa fifine rang liste.
U protivnom ako zeli prvih 11 morat' ce zaista puno raditi na terenu u formaciji koju preferira novi strucni stab, a s obzirom na ligu, klub, minutazu, pa i prezenetaciju na treninzima reprezentacije , veoma je moguce da strucni stab cijeni da to trenutno Esmir ne moze ispostovati.

Usput receno, da nam nije ovog strucnog staba, vjerujem da 80% bh navijaca ne bi ni znalo da Esmir postoji i kako izgleda u dresu nase repke :bih:
Ne mora cak ni glumiti Ermedina, komotno je mogao glumiti Hajradinovica i igrati iza 2 napadaca ako mu se je moze osigurati krilna pozicija u preferiranoj formaciji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 okt 2024, 11:24

Beduin je napisao/la:
13 okt 2024, 11:17

Ne mora cak ni glumiti Ermedina, komotno je mogao glumiti Hajradinovica i igrati iza 2 napadaca ako mu se je moze osigurati krilna pozicija u preferiranoj formaciji.
Nikad to Hajradinovic nije glumio kod Barbareza, nego je igrao lijevog veznog. Nikad jos nismo igrali sa "desetkom" iza dva napadaca.
Nemamo taj lukzus zbog protivnika protiv kojih igramo jednostavno.
Igramo sa zadnjim veznim i dva box to box igraca u mecevima lige nacija.
U prva dva prijetaljska duela igrali smo 3-6-1 sa dva zadnja vezna, te lijevi i desni ofanzivni vezni.

Svabo je to...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 okt 2024, 11:29

13 okt 2024, 11:24
Beduin je napisao/la:
13 okt 2024, 11:17

Nikad to Hajradinovic nije glumio kod Barbareza, nego je igrao lijevog veznog. Nikad jos nismo igrali sa "desetkom" iza dva napadaca.
Nemamo taj luksuz zbog protivnika protiv kojih igramo jednostavno.
Igramo sa zadnjim veznim i dva box to box igraca u mecevima lige nacija.
U prva dva prijetaljska duela igrali smo 3-6-1 sa dva zadnja vezna, te lijevi i desni ofanzivni vezni.

Svabo je to...

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 13 okt 2024, 11:30

Sveti je napisao/la:
13 okt 2024, 10:32
Može se staviti na desetku bez problema, volio bih to, pogotovo s obzirom na to da je Gigović dosta loše odigrao nekoliko zadnjih utakmica.

Mada me ova euforija oko Esmira malo podsjeća na ono poslije Hajrovićevog bombastičnog debija u Slovačkoj, kad se na sljedećoj utakmici svaki njegov kontakt s loptom unutar 30 metara od gola dočekivao ovacijama, kao da može davati eurogolove u svakoj utakmici.

Vjerovatno su očekivanja od Esmira nerealno visoka na osnovu pola sata protiv Nizozemske. Ipak je njegovo seniorsko iskustvo je ograničeno na ligu u kojoj su odbrane znatno slabije nego u Europi. Vjerovatno i stručni štab ima bolji uvid u njegove mogućnosti na osnovu treninga i utakmica. Ali da je zaslužio priliku da ga se pošteno isproba, jeste.

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 13 okt 2024, 12:06

Mislim da je krivo toliko zrele budućnost vidjeti u njemu.
Momak jest mlad, brz i ima bezobraznost u igri, ali igrati u mls je oko prilike lošija stvar nego igrati u engleskoj cvajte Itd.
Momak igra redovno u jednoj od naj lošijih ekipa tamo .
Ali standardan nije bijo vise od ljeta, sad da starta protiv ekipa velikog ranga nema puno smisla.

Još se mora braniti protiv svakog protivnika, on nije specijalist za defanzivu .

Barbarez mi ne lici bas na profesora trenerskog ali u tom slučaju je u pravu .

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 okt 2024, 12:11

Osim što je kamenjar iz Širokog Brijega, što je nepismen, očigledno da je zaostao u razvoju a i nema pristup internetu često.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 12:43

KoloDD je napisao/la:
13 okt 2024, 12:06
Momak jest mlad, brz i ima bezobraznost u igri, ali igrati u mls je oko prilike lošija stvar nego igrati u engleskoj cvajte Itd.
Ali standardan nije bijo vise od ljeta, sad da starta protiv ekipa velikog ranga nema puno smisla.

Još se mora braniti protiv svakog protivnika, on nije specijalist za defanzivu .

Zato Tahirovic može bez minutaže u klubu igrati na tri puta osjetljivijoj poziciji kod Barbareza. Nema druže, tamo gdje logika prestaje...

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 13 okt 2024, 12:57

PasodelMar je napisao/la:
13 okt 2024, 12:43
KoloDD je napisao/la:
13 okt 2024, 12:06

Zato Tahirovic može bez minutaže u klubu igrati na tri puta osjetljivijoj poziciji kod Barbareza. Nema druže, tamo gdje logika prestaje...
Ja isto mislim za Tahirovica, samo on nije tema tu

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 okt 2024, 13:05

Tahirovic je dobar igrac koji prolazi kroz tezak period
Onih par lopti protiv Njemacke je napravilo razliku i asistenciju
Nije to igrac Backe Topole da kazes nema minuta i ne moze igrat…
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 13 okt 2024, 13:15

Zamislite da momak igra 90 minuta, da primimo tri komada, da on bude kriv za lose odigranu partiju sta bi mu ljudi psovalo? Koliko bi ga novinari razapeli jer smo ga svi uzdigli na osnovu tri driblinga

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 13:17

NoDi80 je napisao/la:
13 okt 2024, 13:05
Tahirovic je dobar igrac koji prolazi kroz tezak period
Onih par lopti protiv Njemacke je napravilo razliku i asistenciju
Nije to igrac Backe Topole da kazes nema minuta i ne moze igrat…
Tahirovic može biti samo DMF u paru sa igračem koji će biti zadužen za destrukciju igre. Sve dok ne igra u klubu, neće imati ni poštivanje suigrača koji ga već u nekoliko navrata nisu uključili u igru. Tu mu ne pomaže ni ono permanentno gestikuliranje i mahanje rukama da mu "dodaju".

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.