Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

chily-rz
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la chily-rz » 13 okt 2024, 20:38

Slažem se, treba probati sa Gnabryem desno a lijevo pozvati Martinelija, polako vraća formu.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 13 okt 2024, 20:47

PasodelMar je napisao/la:
13 okt 2024, 20:20
Ja mislim da će Mađarska baš krenuti u 3-4-2-1 sistemu i svaka im čast na tome. To znači da imaju daleko veću fleksibilnost od nas i da su samo radi toga vec u velikom plusu. Biće jako teško nadoknaditi tri igrača na sredini za naš tim, stoga ne očekujem sutra puno.
Razlika između 3-5-2 i tog sistema koji hvališ uopće nije velika, u suštini mijenja se jedan napadač za dodatnog veznjaka. Iz nekog razloga naše bekove brojiš u odbranu a njihove u vezni red, i onda na osnovu toga kažeš da imaju tri veznjaka više nego mi, a što u suštini nije tačno nego je razlika u tom jednom igraču.

BTW mislim da ima preko 50% šanse da izađemo upravo u tom sistemu sutra jer Demirovića nema, a nisam primijetio neko povjerenje u Tabakovića.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 okt 2024, 20:55

Nije to do povjerenja u Tabakovica, nego zato sto ne smijemo krenuti sa 2 spora klasicna napadaca koji ce cekati loptu. Dzeko se nesto malo kao vrati do centra, ali zamisli njih dvojicu kako trckaraju i ne mogu niti presing izvrsiti niti kontru istrcati ili neeto iz tranzicije sa njima odigrati. Osudjen si na propast, ako ne ganjas rezultat pa igras na visoke lopte.
Sa druge strane ne bi imao napadaca sa klupe kao zamjenu, sto je dodatni problem.

Radije u sistemu sa 2 napadaca prikljuci Dzeki Esmira ili Kulasina kao SS (taj secondary striker), ako neces napasti sa krilima u vidu ove dvojice.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 20:57

Zglavkar je napisao/la:
13 okt 2024, 20:47
13 okt 2024, 20:20
Ja mislim da će Mađarska baš krenuti u 3-4-2-1 sistemu i svaka im čast na tome. To znači da imaju daleko veću fleksibilnost od nas i da su samo radi toga vec u velikom plusu. Biće jako teško nadoknaditi tri igrača na sredini za naš tim, stoga ne očekujem sutra puno.
Razlika između 3-5-2 i tog sistema koji hvališ uopće nije velika, u suštini mijenja se jedan napadač za dodatnog veznjaka. Iz nekog razloga naše krilne bekove brojiš u odbranu a njihove u vezni red, i onda na osnovu toga kažeš da imaju tri veznjaka više nego mi, a što u suštini nije tačno nego je razlika u tom jednom igraču.

BTW mislim da ima preko 50% šanse da izađemo upravo u tom sistemu sutra jer Demirovića nema, a nema se nekog povjerenja u Tabakovića.
Prvo, mi ne igramo 3-5-2, jer naše wingere dotuku u startu i to odmah prelazi u 5-3-2 kroz 90m.

Drugo, mi nemamo igrače za 3-5-2, jer tu treba profil igrača koji pokriva cijelu stranu nasamo, zato je bolje igrati u 3-4-2-1, gdje dva vanjska vezna igraju faktički u vezi i dopunjuju odbranu, dok se kod nas automatski povlače sa sredine terena (vjv zato jer su klasični bekovi :rol:). Obadva sistema su jako zahtjevna ali bi nama vjv ovaj sa 6 u vezi bolje odgovarao, u svakom slučaju trebaju top štoperi za obadva sistema, dakle piši propalo. 3-5-2 je hrabar sistem malo ko to zna izvesti kvalitetno na teren.

Mi igramo 5-3-2 gdje inicijativu na sredini prepuštamo protivniku i branimo se kroz 90m sa poluamaterima u odbrani gdje pokušavamo kroz povećan broj štopera odbiti više napada kroz sredinu i to je to. To je isti onaj sistem koji vidiš kada ekipa pred kraj utakmice brani rezultat, samo što mi tako igramo čitavu utakmicu.
Zadnja izmjena: PasodelMar, dana/u 13 okt 2024, 21:07, ukupno mijenjano 2 puta.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 13 okt 2024, 21:00

Imamol' mi igrace i za kakav sistem ... :hmmmmm:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 21:09

DaVinci je napisao/la:
13 okt 2024, 21:00
:rol: :rol:.

Dobro pitanje. Ako baš želiš igrati sa tri top štopera pozadi onda je iz današnje perspektive 3-4-2-1 modernija, lakša i bolja varijanta od 3-5-2.

Sigurno da je najlakše odigrati 4-5-1.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 okt 2024, 21:21

Činjenica je da Sergej Barbarez na početku mandata ima nevjerovatno teške protivnike i samu kremu evropskog fudbala (Engleska, Italija, Holandija, Njemačka, Mađarska). Čovjek bukvalno nije imao nijednu lakšu utakmicu. Eto samo ta Mađarska je koliko - toliko protivnik kojima smo blizu po kvalitetu, ali su i oni trenutno klasa za nas.

U ovakvim utakmicama, kada imaš posjed maksimalno 30-35%, sve što možeš uraditi je uigrati i zategnuti odbranu i pokušati igrati na nekakve kontranapade. Stvarne mogućnosti našeg veznog reda i ofanzivni potencijal znaćemo kad počnu kvalifikacije za SP gdje ćemo nadam se imati neke lakše protivnike sa kojima se može ravnopravno igrati, a ne ove zvijeri protiv kojih smo prinuđeni da se branimo veći dio utakmice.

Dakle, po mom skromnom mišljenju, tek kada krenu kvalifikacije i prave takmičarske utakmice za plasman na SP i EP, moći ćemo realno sagledati situaciju i suditi o tome šta može a šta ne može ova ekipa sa Sergejom Barbarezom. :bih:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 13 okt 2024, 21:25, ukupno mijenjano 3 puta.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 13 okt 2024, 21:22

DaVinci je napisao/la:
Dobro pitanje u pogresno vrijeme.Vidjecemo kad dodje neko ko ima neki sistem koji je vec bio primjenjen u praksi i prosao neke izazove. Ovo trenutno su ciste improvizacije lika koji ni po izjavama ni po defanzivnoj postavci koju forsira ne vjeruje ekipi koju vodi. Vjerovatno jos uvijek ne vjeruje ni sebi kao treneru, a i kako bi...Al to je drugi par carapa...

RosicVildan
Kontakt:

Post Postao/la RosicVildan » 13 okt 2024, 21:36

Sad 3-5-2 problem zbog bekova a Gruzijcima na lijevom wing beku igra stoper visok 191cm, nije formacija uvijek nužno problem. Najveća greška protiv Njemačke je bila početi sa tri osmice u veznom redu gdje ti jedna glumi nekog ko povezuje sve (Bašić) a druga dvojica vrše pritisak i obavljaju taj "prljavi" dio posla.

slika

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 okt 2024, 21:38

Evo gledam utakmicu Austrija - Norveška i to su otprilike neke ekipe koji su naši stvarni rivali u budućim kvalifikacijama i baražima za plasman na veliko takmičenje. Neka srednja klasa evropskog fudbala, trkačke borbene ekipe s kojima se može igrati. Zato ne treba biti ni previše strog odmah na startu prema Barbarezu jer nije ravnopravan s Njemačkom ili Holandijom, kad znamo da je ova ekipa do prije par mjeseci gubila od Portugala 0:5 na poluvremenu i doživljavala blamaže od Luksemburga i Finske.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 13 okt 2024, 21:55, ukupno mijenjano 4 puta.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 13 okt 2024, 21:45

DaVinci je napisao/la:
Dzeko i Demirovic su nam 2 ubjedljivo najkvalitetnija igraca tako da je logicno razmisljati o formacijama samo sa 2 igraca kako bi u hronicnom nedostatku kvaliteta mogli igrati obojica.

Osim Esmira krila nemamo odnosno jos su gori kvalitetom od trenutnih igraca tako da se ne cini logicno i formaciju prilagodjavati njima.

Na kraju ostanu 352 i 4312.

O formacijama se da pricati kada smo ravnopravan protivnik sto se nadam da ce biti protiv Madjarske. Protiv Njemacke i ostalih top ekipa se svede na spasavanje zive glave i gola borba da se uveze par pasova kad dobijemo loptu, tu formacije padaju u vodu.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 13 okt 2024, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 okt 2024, 21:47

galia95 je napisao/la:
13 okt 2024, 21:38
Evo gledam utakmicu Austrija - Norveška i to su otprilike neke ekipe koji su naši stvarni rivali u budućim kvalifikacijama i baražima za plasman na veliko takmičenje. Neka srednja klasa evropskog fudbala, trkačke borbene ekipe s kojima se može igrati. Zato ne treba biti ni previše strog odmah na startu prema Barbarezu jer nije ravnopravan sa Njemačkom ili Holandijom, kad znamo da je ova ekipa do prije par mjeseci gubila od Portugala 0:5 na poluvremenu i doživljavala blamaže od Luksemburga i Finske.
Ja ne vidim ni kod jednih ni drugih na terenu Cvajtase i Sporovce vec igrace iz timova koji igraju Ligu prvaka. :yawn:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 okt 2024, 21:50

Mogli je napisao/la:
13 okt 2024, 21:47
galia95 je napisao/la:
Evo gledam utakmicu Austrija - Norveška i to su otprilike neke ekipe koji su naši stvarni rivali u budućim kvalifikacijama i baražima za plasman na veliko takmičenje. Neka srednja klasa evropskog fudbala, trkačke borbene ekipe s kojima se može igrati. Zato ne treba biti ni previše strog odmah na startu prema Barbarezu jer nije ravnopravan sa Njemačkom ili Holandijom, kad znamo da je ova ekipa do prije par mjeseci gubila od Portugala 0:5 na poluvremenu i doživljavala blamaže od Luksemburga i Finske.
Ja ne vidim ni kod jednih ni drugih na terenu Cvajtase i Sporovce vec igrace iz timova koji igraju Ligu prvaka. :yawn:
Ne ulazim u to gdje ko igra. Govorim u kontekstu da plasman na EP ili SP nećemo tražiti protiv Njemačke, Holandije, Italije, Engleske, već upravo protiv ovakvih ekipa kao što su Austrija, Norveška, Švicarska itd koje apsolutno nisu nepobjedive.

Stvarnu sliku, potencijal i mogućnosti ove ekipe i stručnog štaba Sergeja Barbareza znaćemo tek kad krenu kvalifikacije.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 13 okt 2024, 22:31, ukupno mijenjano 3 puta.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 okt 2024, 21:56

Brazzzoo123 je napisao/la:
13 okt 2024, 20:31
Ovo je odlicno, ogledalo bh drustva je glagol "hocemo", evo i hocemo rezultat, ali nema hljeba bez motike. Deset godina od plasmana se nije radilo nista, jaho nas je i Musa i Pusa, a i dalje zivimo u zabludama i tesko je se pomiriti sa cinjenicom da se mora guzica dobro oznojiti, pa tek onda rezultati. Zbog cega Anel i Miralem nisu tu, pa netitraju im se muda vise i moraju zapet svaku tekmu. I Petev nas je doveo u ovu situaciju, jer ulazak u Ligu A je promasaj, protivnici su preteski, a mi bi i sa ekipama i iz B grupe imali problema. Tu je i nas najveci problem, jer slazemo ekipu, a igraci su preoptereceni jer nemaju kvalitet za Ligu A. Pod hitno nam treba kvalitetnih igraca, ali odakle. Iskreno u svim linijama skripi, mi ni za jedan sistem nemamo igrace kako treba, za cetiri iza nemas kvalitetne stopere ni sestice, a za pet iza nemas bekova da prave visak u vezi.
!!!
Tako je.
Sta su kazali selektor i direktor na presici - cilj nam je doći u situaciju da ne tonemo vise, a tonemo 10 godina...da se zadržimo na tom nekom nivou, pa onda vremenom se dizati.
Neki su očekivali da nakon slobodnog pada od 10 godina se odmah podigneš i kreneš uzlaznom putanjom.. e pa ne moze - za takvo što je potrebno vrijeme i mnogo rada.

Sto se tice Lige A, ne mora to biti nužno loše. U ovih 6 utakmica + 2 protiv Engleza i Italije će uvidjeti koliko moraju trčati da bi mogli iole parirati protivniku. Kada dodju u kvalifikacijama protiv slabijih protivnika ili našeg ranga, ne bi bilo iznenađenje da ih "pretrcimo" - tu je sada pitanje koliko dugog vijeka će biti taj osjećaj i motiv kod igrača. Tu stručni štab igra ključnu ulogu.

361 - jedina zamjerka selektoru moze biti što nije preferirao ovu formaciju kada je najavio prilikom predstavljanja i igrao u junu. Da je nastavio s njom bili bismo vec mnogo stabilniji. Ali hajde ti ostavi Dzeku ili Demirovica na klupi. Sutra ce silom prilika jedan biti izvan sastava.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 okt 2024, 22:08

galia95 je napisao/la:
13 okt 2024, 21:50
Mogli je napisao/la:
galia95 je napisao/la:
Ne ulazim u to gdje ko igra. Govorim u kontekstu da plasman na EP ili SP nećemo tražiti protiv Njemačke, Holandije, Italije, Njemačke, već upravo protiv ovakvih ekipa kao što su Austrija, Norveška, Švicarska itd koje apsolutno nisu nepobjedive.

Stvarnu sliku, potencijal i mogućnosti ove ekipe i stručnog štaba Sergeja Barbareza znaćemo tek kad krenu kvalifikacije.
Kod Austrije se bas vidi koliko trener znaci. Ljudi igraju odlican ofanzivan fudbal kao ih je Rangnick preuzao, a prije toga su bili ocajni. Evo ubise danas Norvezane. Na euru su igrali odlicno.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 13 okt 2024, 22:10

Mogli je napisao/la:
13 okt 2024, 22:08
galia95 je napisao/la:
13 okt 2024, 21:50
Mogli je napisao/la:

Ne ulazim u to gdje ko igra. Govorim u kontekstu da plasman na EP ili SP nećemo tražiti protiv Njemačke, Holandije, Italije, Njemačke, već upravo protiv ovakvih ekipa kao što su Austrija, Norveška, Švicarska itd koje apsolutno nisu nepobjedive.

Kod Austrije se bas vidi koliko trener znaci. Ljudi igraju odlican ofanzivan fudbal kao ih je Rangnick preuzao, a prije toga su bili ocajni. Evo ubise danas Norvezane. Na euru su igrali odlicno.
Slažem se 👍 Maestralno drugo poluvrijeme Austrije, pravi blitzkrieg. Norveška u nastavku izgleda kao teški prosjek.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 okt 2024, 22:13

Gledo sam dribler sa Nerminom Basicem i Marjanom kaze Nermin,da je formacija 3 5 2 vrlo teska za brsnit bekovske pozicije i vrlo teska za uigrati..Kaze da je nemoguce to za par treninga uigrati da se zna ko sta brani i pokriva

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 22:19

zgembo89 je napisao/la:
13 okt 2024, 22:13
Gledo sam dribler sa Nerminom Basicem i Marjanom kaze Nermin,da je formacija 3 5 2 vrlo teska za brsnit bekovske pozicije i vrlo teska za uigrati..Kaze da je nemoguce to za par treninga uigrati da se zna ko sta brani i pokriva
Logično, to će ti reći svako ko se iole razumije u fudbal + ti trebaju top štoperi i vrlo je riskantna formacija koja nam sa ovim kadrom možda i najmanje odgovara, kod nas to u startu prelazi u 5-3-2, nismo mi u stanju držati 3-5-2 da bi ikakvu korist izvukli iz tog sistema.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 okt 2024, 22:23

13 okt 2024, 22:19
zgembo89 je napisao/la:
Logično, to će ti reći svako ko se iole razumije u fudbal + ti trebaju top štoperi i vrlo je riskantna formacija koja nam sa ovim kadrom možda i najmanje odgovara, kod nas to u startu prelazi u 5-3-2, nismo mi u stanju držati 3-5-2 da bi ikakvu korist izvukli iz tog sistema.
Da. Mi sa bunkeraskim planom ulazimo u meceve i pored toga opet dopustamo masu prilika protivnicima. Protiv Holandije smo trebali primit osmicu i protiv Njemacke peticu.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 13 okt 2024, 22:34

Mogli je napisao/la:
13 okt 2024, 22:23
13 okt 2024, 22:19
zgembo89 je napisao/la:
Da. Mi sa bunkeraskim planom ulazimo u meceve i pored toga opet dopustamo masu prilika protivnicima. Protiv Holandije smo trebali primit osmicu i protiv Njemacke peticu.
Pazi, većina ovdje ne zna ni šta mi igramo. Jedan viće 3-5-2, drugi prizeljkuje 3-6-1, a mi igramo 5-3-2, jer nemamo profil tih igrača koji su potrebni za 3-5-2. Oni misle ako Kolasinac u Atalanti igra u 3-5-2 da je najbolje da to igra i kod nas, a mi smo stim sistemom na vi, kao i većina reprezentacija, tako da mora neko iz javnog prostora reći da je Epic Fail. Ovaj put je otišao toliko daleko da je zamislio da mu wingera preko čitavog terena treba igrati Burnić :rol:.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Tihi i 22 gosta.