Premijer liga BiH - aktuelno

FKSDoGroba
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la FKSDoGroba » 13 okt 2024, 23:02

12345678922 je napisao/la:
13 okt 2024, 09:38
FKSDoGroba je napisao/la:
13 okt 2024, 00:44
Znaci kad Zeljeznicar izgubi zadnje kolo to je jer su nesto obezbijedili i nije im trebala tekma a kad mi od Igmana izgubimo zadnje kolo a sedam dana prije toga obezbijedili Evropu, mi prodajemo.

Najludji ste :rol:

Nodi sta ti kazes na to? Jer si ti zalijepio ovdje snimak sa te tekme :urnebes:
Pa ista situacija ?

Odgovor na tvoje tvrdnje za Leotar, tako isto postavi se ova utakmica i ista situacija, Ili ipak nije ? Ipak vaša srpska laž postaje istinita nakon 100 puta napisanog posta ?

Najludji ste :rol:
Kakve moje tvrdnje za Leotar jadan ne bio. Samo kazem da su plavi pisali kako smo mi prodali Igmanu a mi kolo prije rijesili Evropu.

Besmislena rasprava

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 13 okt 2024, 23:42

DamirT je napisao/la:
13 okt 2024, 19:13
https://www.facebook.com/share/v/TB4kfBSMR9b9EWzp/

Za ovo samo zuti :urnebes:
Crveni ladno.

Al Vehab je zasluzeno iskljucen, da budemo realni
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 13 okt 2024, 23:52

onako je napisao/la:
13 okt 2024, 22:43
Argentina je napisao/la:
13 okt 2024, 21:00
Devedesetka je napisao/la:
13 okt 2024, 17:19
Zanimljivo je posmatrati koliko je Sarajevo veliki klub jer ga sa svih strana napadaju ljudi koji nemaju obraza i časti.

Sama cinjenica koliko malo titula imamo poslije rata govori mnogo toga i koliko smo zapravo pošteni.

Mozda bi bilo bolje da smo krali.
Diskutabilna vam je titula koju si prepisujete za '99tu, jer ste bili prvaci jednog dijela drzave, nije se igrao play off (isto tako mogu titulu pripisati Posusje i Borac), nakon te sezone nismo imali klub u Evropi sto govori da nije zavraeno prvenstvo (godinu prije i svaku poslije smo imali predstavnika), za mene su te titule kao one od Bosne Visoko jake i naravno korona titula, ali ona je priznata od UEFA-e i nema se tu sta reci, broji se redovno. Ne znam sta ste mogli jos osvojiti?!

Prije bi Zeljo imao vise da je kupovao, jedna od tih je 2002 kada se ganjao Leotarom, a nije kupio u Sirkom tekmu koja se nudila i titula kad se ganjao sa Zrinjskim kad nije kupio kod Krupe.
U Sirokom niste kupili, jer niste dali onoliko koliko je Siroki trazio, a ne da niste htjeli kupit. Ovo ti je istina 100%, niste nudili dovoljno.
Ako ih nismo mogli pobijediti bez kupovine, neka nismo ni osvojili titulu, ali, pitanje je ko je to ponudio vise, da li Sirokom ili Ugljeviku :hmmmmm:

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 14 okt 2024, 07:54

Riquelme je napisao/la:
13 okt 2024, 23:42
DamirT je napisao/la:

Crveni ladno.

Crveni realno, i za nas bi bolje bilo da ga je iskljucio. Susic je kiksara teska.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 okt 2024, 08:14

Riquelme je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Crveni ladno.

Ako je zbog faula, ni blizu. Ako misliš na prigovore i konstantno pričanje sa sudijom, ok shvatam ali opet kapiten je - valjda po pravilima ima pravo nešto reći sudiji. A s druge strane, Meijers je napravio pa barem 8 prekršaja i nije dobio crveni. Kriterij neujednačen, tako da ako jednima ne daješ crveni za ovo sve, onda ne daješ ni drugima.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 14 okt 2024, 08:27

let3 je napisao/la:
13 okt 2024, 22:57
DurmitorskiJablan je napisao/la:
13 okt 2024, 22:44
Borac krade gdje stigne uz pomoć saveza i sudija a ovdje se 3 dana vodi ko je veći klub ko je koju titulu zasluzio

Toliko smo otupili na sve da nam je to postalo normalno

Još jednom kažem ko god dodje da gleda ovu ligu tacno treba ljudima na ulazu davati sok sendvic i cigare ako pusi, gledaš nešto što unaprijed savez odredi
Ne, Borac radi sta hoce od ove lige, ali to je najmanja briga vama pitarima.
Vi cete radije pisati ovdje referate o Zepce Limoradu, o Leotaru, o utakmicama Zelje od prije 15,20 godina, to vam je jako bitno naglasiti :crazy:
Ili cak o slucaju Planinic iz 1964 :tokralju: koja si desio u periodu paleozoika. To vas mnogo vise zanima, nego sta danas rade Borac i Vico.
de molim te ako nemas sta pametnije ne pisi kako vi nesto kako sarajevo nesto,Sarajevo prosle godine napusti utakmicu probalo napraviti sastanak,ove sezone javno prozvali savez i sudije
sta je zeljo radio,isao na noge Vici da ostane u ligi,pa vama ljudi pjevaju "vico te spasio",

fuj filozofije

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 14 okt 2024, 08:46

killafrommanilla je napisao/la:
14 okt 2024, 08:14
Riquelme je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Crveni ladno.

Ako je zbog faula, ni blizu. Ako misliš na prigovore i konstantno pričanje sa sudijom, ok shvatam ali opet kapiten je - valjda po pravilima ima pravo nešto reći sudiji. A s druge strane, Meijers je napravio pa barem 8 prekršaja i nije dobio crveni. Kriterij neujednačen, tako da ako jednima ne daješ crveni za ovo sve, onda ne daješ ni drugima.
Meijers napravio tri faula.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 okt 2024, 08:58

RedBlue je napisao/la:
14 okt 2024, 08:46
Riquelme je napisao/la:

Crveni ladno.

Meni je djelovalo da je napravio puno vise od tri faula, i zasluzio je sigurno makar zuti, kad vidis kako su ih dobivali Hrkac, Mlinaric pa i Okeke za svoj prvi faul.

Uglavnom, pretpostavljam da je tebi sudjenje bilo apsolutno evropski i da Njegomirovic treba da dobije neku osmicu za sudjenje :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 okt 2024, 09:00

RedBlue je napisao/la:
14 okt 2024, 08:46
Riquelme je napisao/la:

Crveni ladno.

Hajde iskreno, eto neka je napravio tri faula,po tebi , da je napravio i ovih 8 sto napisa killo, da li bi dobio crveni, ali iskreno tvoje misljenje ?
I jos jedno pitanje, nije nikakva zahebancija jer nisam upratio, kad je igrac Borca dobio zadnji put crveni karton, uopste ne mislim na direktan crveni karton koji se poprilicno dijele drugim klubovima?

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 14 okt 2024, 09:06

Riquelme je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Crveni ladno.

Valjda je za ovo dobio 2.žuti. Vidis po reakkciji igraca Borca da je dobio udarac u lice

slika

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 14 okt 2024, 09:09

Trenutno u ligi imamo tri ekipe sa izuzetno visokim ambicijama, i dvije koje su svjesne da nemaju uslove za najviši plasman. Ove tri su Zrinjski, Borac i Sarajevo, a ostale dvije Željo i Velež.
Zrinjski radi sve u tišini, na hinjaka, onako baš latinski. Imaju kvalitetnu ekipu, ali rade i sa sudijama, ništa ne prepuštaju slučaju, mada realno nisu ofirni niti blizu kao Borac.
Borac koji krade otkako je Vico na čelu saveza, i to brutalno, otvoreno, bez imalo uvijanja, baš pljačkaju i otimaju, i niko im ništa ne može. Ne znam što to toliko ofirno rade kada imaju solidnu ekipu godinama, a ove sezone rekao bi i odličnu, baš su se pojačali.
I Sarajevo koje je uložilo u ekipu baš mnogo para, sa ciljem titule naravno, ali ne mogu da priđu Zrinjskom i Borcu jer se ovi štite maksimalno.
U cijeloj ovoj priči, od svoje nemoći Mirvić kreira strategiju preko svih medija, preko Magode pokušava promjeniti stvari iz baze , uvlači u cijelu priču ostale klubove, traži podršku na sve strane, plače, a ne znam je li svjestan da je u "nemogućoj misiji" dok se stanje u savezu ovakvo.
Imali su predsjednike saveza 25 godina (Pušina i Begić), deklarisani navijači Sarajeva, imali su kompletnu logistiku i ljude u savezu na svim pozicijama, i malo su napravili. Mislim da ovaj put sa Ibrakovićem i tim pristupom može dovesti samo do još većeg potopa.
Sa druge strane lože Želju i Veleža najviše, jer su Sloboda i Igman tanki, a ekipe tipa Širokog i Posušja se ne žele mješati u ovu priču.
Sa druge strane Željo ima svoj put, dug, težak, ali ne bi trebalo odustati od čišćenja dugova i lošeg rada u prošlosti, pa polako korak po korak.
Ligi ozbiljnog lijeka nema dok ljudi ne shvate da se samo kvalitetom, organizacijom i podrškom sa tribina može naprijed, i dok je sve ostalo kratkog daha. Po meni za sada Zrinjski je najbliži tome, Željo će ići tim putem, a ovo što Borac radi, i Sarajevo želi "na silu" i "rezultat po svaku cijenu" je veoma kratkog daha, i propašće veoma brzo.

Platonova
Kontakt:

Post Postao/la Platonova » 14 okt 2024, 09:10

Riquelme je napisao/la:
14 okt 2024, 09:06
Riquelme je napisao/la:

Crveni ladno.

Valjda je za ovo dobio 2.žuti. Vidis po reakkciji igraca Borca da je dobio udarac u lice

slika
Pomjerena vilica, igraj dalje ;)
VOLIMO PUNK I BANJALUČKOG BORCA !

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 14 okt 2024, 09:10

Problem je sto sad svi ali bukvalno svi igraci kad igraju protiv Borca, skacu i komentarisu bas svaki faul, aut, korner, uvijek neko ima nesto da prigovori, sami unose nervozu sebi i onda i sudije reaguje kako reaguju. Onaj mali Vehabovic je od prve minute krenuo da sere, mase rukama, komentarise svaku odluku, na kraju je dobio i sto je zasluzio. Eto kazem, mogao je dati crveni Susicu i to je jedina velika greska, ostalo je manje vise nebitno sa kretanja toka utakmice.

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 14 okt 2024, 09:15

RedBlue je napisao/la:
14 okt 2024, 09:10
Problem je sto sad svi ali bukvalno svi igraci kad igraju protiv Borca, skacu i komentarisu bas svaki faul, aut, korner, uvijek neko ima nesto da prigovori, sami unose nervozu sebi i onda i sudije reaguje kako reaguju. Onaj mali Vehabovic je od prve minute krenuo da sere, mase rukama, komentarise svaku odluku, na kraju je dobio i sto je zasluzio. Eto kazem, mogao je dati crveni Susicu i to je jedina velika greska, ostalo je manje vise nebitno sa kretanja toka utakmice.
Izgledalo ko da hoce crveni. Buni se na 1.zuti bezveze, baca loptu odmah nakon tog, mlati rukama.
Lik lud totalno

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 okt 2024, 09:17

RedBlue je napisao/la:
14 okt 2024, 09:10
A ko je kriv za takvo ponasanje igraca,sto znaju cim dodju da ce ih se ovako ili onako zaklati?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 14 okt 2024, 09:25

Cuj mogao je dati crveni .. ono je za 6 utakmica suspenzije.
I odmah to okrece utakmicu...
A to "manje vise" je najgore... 3-4 auta,3-4 kornera , 10ak faulova i protivnik u banani
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 okt 2024, 09:27

Pantelija je napisao/la:
14 okt 2024, 09:25
A to "manje vise" je najgore... 3-4 auta,3-4 kornera , 10ak faulova i protivnik u banani
Ma ja, mogao je dobiti crveni na 0:1 ali nista strasno sad toliko, sve je ostalo manje vise po njemu normalno nego ljudi bezveze skacu na svaki faul :mrgreen:

Pa to bi okrenulo sigurno tok utakmice, al sigurno. I to je ogromna greska i VARa i sudije ali naravno da ce Aco dobiti jednu osmicu za to :)
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 14 okt 2024, 09:28, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 14 okt 2024, 09:28

Pantelija je napisao/la:
14 okt 2024, 09:25
ma ne to je kao objektivno ,kao ovaj maše prica trebalo ga je odmah protjerati a to sto nasi lome ubise pa eto moglo biti crveni ali ne bi nista promijenilo.

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 14 okt 2024, 09:31

VeteranSA je napisao/la:
14 okt 2024, 09:09
Trenutno u ligi imamo tri ekipe sa izuzetno visokim ambicijama, i dvije koje su svjesne da nemaju uslove za najviši plasman. Ove tri su Zrinjski, Borac i Sarajevo, a ostale dvije Željo i Velež.
Zrinjski radi sve u tišini, na hinjaka, onako baš latinski. Imaju kvalitetnu ekipu, ali rade i sa sudijama, ništa ne prepuštaju slučaju, mada realno nisu ofirni niti blizu kao Borac.
Borac koji krade otkako je Vico na čelu saveza, i to brutalno, otvoreno, bez imalo uvijanja, baš pljačkaju i otimaju, i niko im ništa ne može. Ne znam što to toliko ofirno rade kada imaju solidnu ekipu godinama, a ove sezone rekao bi i odličnu, baš su se pojačali.
I Sarajevo koje je uložilo u ekipu baš mnogo para, sa ciljem titule naravno, ali ne mogu da priđu Zrinjskom i Borcu jer se ovi štite maksimalno.
U cijeloj ovoj priči, od svoje nemoći Mirvić kreira strategiju preko svih medija, preko Magode pokušava promjeniti stvari iz baze , uvlači u cijelu priču ostale klubove, traži podršku na sve strane, plače, a ne znam je li svjestan da je u "nemogućoj misiji" dok se stanje u savezu ovakvo.
Imali su predsjednike saveza 25 godina (Pušina i Begić), deklarisani navijači Sarajeva, imali su kompletnu logistiku i ljude u savezu na svim pozicijama, i malo su napravili. Mislim da ovaj put sa Ibrakovićem i tim pristupom može dovesti samo do još većeg potopa.
Sa druge strane lože Želju i Veleža najviše, jer su Sloboda i Igman tanki, a ekipe tipa Širokog i Posušja se ne žele mješati u ovu priču.
Sa druge strane Željo ima svoj put, dug, težak, ali ne bi trebalo odustati od čišćenja dugova i lošeg rada u prošlosti, pa polako korak po korak.
Ligi ozbiljnog lijeka nema dok ljudi ne shvate da se samo kvalitetom, organizacijom i podrškom sa tribina može naprijed, i dok je sve ostalo kratkog daha. Po meni za sada Zrinjski je najbliži tome, Željo će ići tim putem, a ovo što Borac radi, i Sarajevo želi "na silu" i "rezultat po svaku cijenu" je veoma kratkog daha, i propašće veoma brzo.
kako fino objasni sve i dodje do zelje i covjek pomislio sve same hodze i svecenici,nevinasca
prosle sezone samo sami sebe nisu pokrali da bi ostali u ligi

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 okt 2024, 10:04

VeteranSA je napisao/la:
14 okt 2024, 09:09
Hajde, vidim nick Veteran pa cu nesto malo pametno procitati...
Ali izgleda da je na ovom forumu to postalo izuzetan luksuz..
Elem, nalupa ti svega i svacega ko u mesari kad prave cevape.

Po tebi, Zelju ne zanima regularnost Prvenstva, vi ste izabrali da vracate dugove i da raskrstite sa proslim Upravama ? :crazy:
Ali me zivo interesuje, kad taj teski put predjete i stvorite ekipu, koja je i sada za samih vrh, a desi se neki novi Vico, pa vas izmasakrira nekoliko godina i ne da vam prismrditi tituli, vi cete to sa odobravanjem primiti? :hmmmmm:
Po ovom tvom postu imam osjecaj da bi mogli to komentarisati na nacin, "ma hebes titule, bitno je dug da smo vratili"...

Druga stvar, ako spinujes, onda to radis jako lose...
Ne place Mirvic i ne uvlaci na silu nikoga, imao si 4R inicijativu za formiranje Udruzenja Premijerligasa, pa svi znamo u BiH kakav je odgovor od Zelje stigao,"Hvala na pozivu , ali nije jos pravo vrijeme za to ".

De mi zivota ti i Boga, iskreno onako reci, po tebi kad je to optimalno vrijeme ?

Upravo takav stav i otvorio je mogucnost da Vico moze raditi sta zeli, covjece pa vi glasa ne dizete za ovo jezgro kriminala u FS KS na celu sa Colpom i Pilavom iako javno serviraju na sta su sve spremni.

Iskreno, pomalo je i jadno i tuzno da klub poput Zeljeznicara suti,da ne zeli da se suprostavi ovoj mafijaskoj organizaciji, ne ulazeci u sustinu stvarnih razloga takvog stava.
Lako je reci, Mirvic se bori za sebe, bolje je znaci zatvoriti usta i pustiti da te jasu kako zele ?
Nemojte onda dozvoliti da se Mirvic bori samo "za sebe", sto se ne prikljucite pa da se povede borba na nivou cijele PL...

I nije drug bitno da li su Sloboda i Igman "tanki", da postoji volja , a ne podanicki mentalitet, da postoji tih 5 klubova koji mogu sjesti i dogovoriti se, pa da se iskupe snimci, dokazi svih mahinacija na terenu ,da se posalje i UEFA-i I FIFA-i, da im se ukaze na neregularnost, da se zaprijeti istupanjem, khurac bi se i dalje orgijalo i izivljavalo po BH terenima.

A ne, plasiraj spin, Mirvic se bori za sebe, hoce na silu titulu, e koga hebe, neka nas handre, ali i njega ce...
Ma super...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 10 gostiju.