FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 10 okt 2024, 13:02

braco je napisao/la:
10 okt 2024, 12:34
mavi je napisao/la:
10 okt 2024, 12:22
braco je napisao/la:
10 okt 2024, 08:55

Ako Šukilović bude zdrav mislim da će on krenuti od prve u slučaju odsustva Cavnića jer sumnjam da će Ćorić izvesti dva lijevonoga štopera (Mahmić i Karamarko) od prve minute. Vidjeli smo i protiv Posušja da je krenuo sa tandemom Karamarko-Šukilović, tako da očekujem isti tandem i u BL.

Šteta što Cavnića neće biti zbog skok igre protiv Despotovića.
Nije prošao pripreme, fizicki nije spreman, realno.
Zato je meni bilo malo čudno kad je Šukilović počeo protiv Posušja jer on je potpisao zvanično za nas 9. septembra bez odrađenih priprema, a protiv Posušja je već 20 dana kasnije počeo u prvih 11. Moguće da je zato izašao povrijeđen već na početku meča? Ali haj ono kontam valjda je stručni štab procijenio da može. Ako ne može početi protiv Borca onda ostaje samo Mahmić, mislim ima i Šemdin ali ne vjerujem da će ga Ćorić stavit da igra.
Vjerovatno je tu presudio rezultatski značaj utakmice pa su odabrali igrača sa više nastupa u WWIN ligi. Mislim da je bolje eksperimentisati protiv Borca u BL nego protiv Posušja kući gdje moraš dobiti ako želiš bilo šta da napraviš, ili onaj eksperiment sa dva napadača protiv Sloge. Ova utakmica je idealna za takvo nešto jer i ako izgubiš neće ti pretjerano uticati na krajnji rezultat jer ima još mnogo do kraja. Nemaš šta izgubiti a možda dobiješ nekog kvalitetnog igrača. Iskreno, na desnog štopera bih stavio Šemdina a naprijed gurnuo Lauševića pa šta god bude.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 10 okt 2024, 18:04

Ovo prvi put citam za 35 godina pracenja naseg kluba. Da protiv nekog Borca treba eksperimentisati jer rezultat nije bitan. Sigurno se zajebavas.
Mi moramo igrati uvijek na pobjedu,zato smo doveli pojacanja a ne da u pola sezone eksperimentises bez razloga.
Izgleda da ste klub uspjeli predstaviti kao Tosk, Stupcanica. Strasno, na stranu sudije i neke stvari. Al smo postali da predstavljamo druge nekim silama a mi kao neki mali klub. Taj mentalitet nas je doveo da jedva evropu uhvatimo i to svake prestupne godine

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 okt 2024, 18:24

Chwillaa je napisao/la:
10 okt 2024, 12:44
Nikad mi nece biti jasni ovi mladi igraci, hladno u Australiju ode hahahaha, kakva krampa.. Pare samo pare, shvatio bih da mu je 28-30 , ovako mlad da unisti sebe.. havetinja prava

Pa prije bih sa 21-22god pristao za 5.000€ u Evropi da igram, nego u Australiji za 15.000€
Neko je vec pisao da nema ciste papire i da ne moze igrati u ligama pod okriljem uefe
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 10 okt 2024, 19:05

ManijakDo je napisao/la:
10 okt 2024, 18:04
Ovo prvi put citam za 35 godina pracenja naseg kluba. Da protiv nekog Borca treba eksperimentisati jer rezultat nije bitan. Sigurno se zajebavas.
Mi moramo igrati uvijek na pobjedu,zato smo doveli pojacanja a ne da u pola sezone eksperimentises bez razloga.
Izgleda da ste klub uspjeli predstaviti kao Tosk, Stupcanica. Strasno, na stranu sudije i neke stvari. Al smo postali da predstavljamo druge nekim silama a mi kao neki mali klub. Taj mentalitet nas je doveo da jedva evropu uhvatimo i to svake prestupne godine
Da se i ja složim sa hulahopkom, postali smo prave pi.zde

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 okt 2024, 20:22

Valter je napisao/la:
10 okt 2024, 19:05
ManijakDo je napisao/la:
10 okt 2024, 18:04
Da se i ja složim sa hulahopkom, postali smo prave pi.zde
Drug moj, da smo "eksperimentisali" kad je trebalo "eksperimentisati" sad bismo imali bar 6 igrača u prvom timu iz našeg pogona koji su prošli sve mlađe selekcije a ne polovnjake poput Mirčevskog koje zaboli ona stvar za naš klub ili Karića i Mahmića koji ne mogu da sastave dva dobra. Da smo eksperimentisali na vrijeme sad bismo vjerovatno bili favorit u svakoj utakmici i glavni favorit za osvajanje lige.

Utakmica protiv Borca je potpuno nebitna i treba igrati opušteno i na pobjedu ali poraz nas ne udaljava čak ni od titule i tu utakmicu treba iskoristiti za neke nove taktičke zamisli i da se gurnu u vatru neki mlađi klinci poput Šemdina, Lauševića ili Foče. Možda neki od njih zablista i donese pobjedu a mi dobijemo novu snagu na koju možemo računati (poput Muftića).

Ti klinci se teško nose sa pritiskom u početku i u utakmicama gdje nam je pobjeda apsolutni imperativ (Radnik, Leotar, Široki i Velež) mogu da podbace uopravo zbog toga.

Iskreno se nadam da će se Denis odvažiti i protiv Borca ubaciti dva nova mlada igrača. Možda baš oni budu ti koji će donijeti rezultat iz BL.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 10 okt 2024, 23:15

Ja ne znam od kad ti pratis klub prijatelju. Ne tako davno su igrali Drina, Beca, Gasal, Sehic, i da ne nabrajam dalje. Pa su sada u Tosku i slicnim klubovima.
Ako nema kvaliteta moze biti omladinac 100 puta. To nema nikakve veze.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 okt 2024, 00:40

ManijakDo je napisao/la:
10 okt 2024, 23:15
Ja ne znam od kad ti pratis klub prijatelju. Ne tako davno su igrali Drina, Beca, Gasal, Sehic, i da ne nabrajam dalje. Pa su sada u Tosku i slicnim klubovima.
Pratim ja klub dovoljno dugo pa znam koliko je talenata pušteno niz vodu zbog takvog razmišljanja. Srećom neki su se izvukli ali samo zahvaljujući što su imali sreće pa igrali u pravom trenutku u klubu (u trenutku kad su u klubu bili neki ljudi koji su ih znali prepoznati) ili, na žalost, što su otišli iz kluba ne čekajući da im neko da priliku da pokažu šta znaju.

P.S. Neki od ovih što si nabrojao bi te mogli i razuvjeriti u budućnosti.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 11 okt 2024, 17:34

Znaci nista od Lausevica bar pola godine.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 okt 2024, 18:35

slika

FK Željezničar doživio je veliki peh u prijateljskoj utakmici humanitarnog karaktera protiv NK Stupčanica, koja je odigrana u petak, 11. oktobra u Olovu.

Naime, prilikom jednog duela u prvom poluvremenu, Plavima se teško povrijedio napadač Ognjen Laušević.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 11 okt 2024, 19:25

Nema njega vise. Slomio je nogu..

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 okt 2024, 20:17

Levin je napisao/la:
11 okt 2024, 00:40
ManijakDo je napisao/la:
10 okt 2024, 23:15
Pratim ja klub dovoljno dugo pa znam koliko je talenata pušteno niz vodu zbog takvog razmišljanja. Srećom neki su se izvukli ali samo zahvaljujući što su imali sreće pa igrali u pravom trenutku u klubu (u trenutku kad su u klubu bili neki ljudi koji su ih znali prepoznati) ili, na žalost, što su otišli iz kluba ne čekajući da im neko da priliku da pokažu šta znaju.

P.S. Neki od ovih što si nabrojao bi te mogli i razuvjeriti u budućnosti.
Drina bi od sljedece sezone mogao biti u Ekstraklasi prvoj ligi Poljske
Gledao sam par utakmica i adaptira se za sad dobro na Poljsku
Imao je nekih greska, ali je trenutno bolji stoper od Cavnica
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 12 okt 2024, 11:11

Da li neko zna gdje bih mogao pogledati dokumentarni film "Dolina cupova"?
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 okt 2024, 22:05

Jeko ovaj Bombosva sto je doso u Zelju.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 13 okt 2024, 15:16

Čestitke našem bratu sa tribine, našem Anesu Bostandžiću.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 14 okt 2024, 09:32

Mogao bi se oporavak Cavnića odužiti kako stvari stoje
Brohra ribo se...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 okt 2024, 10:05

gegenpressing je napisao/la:
14 okt 2024, 09:32
Mogao bi se oporavak Cavnića odužiti kako stvari stoje
Brz oporavak
Hvala mu za sve

Al najbolje bi bilo sporazumni raskid ugovora
On ima ugovor do ljeta 2025

Da napokon naš junior dobije priliku naš Aiman
Šemdin

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 14 okt 2024, 10:30

Ovdje imaju fetiš na raskidanje ugovora, lozi ih valjda, sta li.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 okt 2024, 12:01

Prema informacijama bliskim klubu Cavnić je zadobio povredu aduktora, te će se na teren vratiti vjerovatno tek u januaru kada počnu zimske pripreme.

https://sportsport.ba/fudbal/fk-zeljezn ... nic/484025

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Firebase, Lekqqq1921, Orvel, Paromlinac, Vanja8 i 40 gostiju.