Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

baboedindzeko09
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la baboedindzeko09 » 14 okt 2024, 09:52

Ima li sedmice da ne prođe a da neki funkcioner ili direktor javnog preduzeća ne bude uhapšen ili optužen za kriminal?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 14 okt 2024, 10:28

IzTemelja pa na robiju :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 okt 2024, 12:10

Pravo cudo

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 okt 2024, 12:55

alemsa je napisao/la:
13 okt 2024, 21:38
harden je napisao/la:
13 okt 2024, 21:14
Alem je dobar dok je trijezan, kad popije voli srat :mrgreen: al sjedio bih s njim svejedno, udure je lik sto je najbitnije iako je imao nekih situacija gdje je bas pretjerao.
Ma to nekad i online, sad ne, posebno ne u ovim godinama.

Cugali smo cohelo sarma i ja do neke dobi noci, udarali po pivi, vodci i tequili. Spavali oni kod mene, sve rega.
Jest ovo mogu potvrdit, ja bio dao otkaz na poslu, pa imo slobodno 7 dana, išo sam po tebe na aerodrom :mrgreen:
Vjeruj da mi je još u životu ona Michael Kors majica odem nekad u teretanu u njoj, već mi se onaj znak malo ofuco

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 okt 2024, 13:15

DurmitorskiJablan je napisao/la:
14 okt 2024, 08:33
numanumaye22 je napisao/la:
14 okt 2024, 01:40
13 okt 2024, 20:42

Koja je procedura jel ko.i ameri mogu odbiti vizu a pare ne vraćaju
Niko ti nece vratiti pare ni za jednu vizu. Probaj za Dublin, besplatna je ako imas BiH pasos, ali nije garantovano da ces je dobiti.

Japanci su gospoda, 39 KM, a visekratna, m entry 79 KM. Kazu da nije tesko ni dobiti. :salut:
Hvala Numane,to mi jaranu trebalo pa mu rekoh da cu se raspitati
Mogu mu savjetovat samo da uvijek kad aplicira za vizu za UK, Ameriku ili slicnu zemlju, ako ide turisticki obilazit London da NIKAD ne nosi pismo garancije gdje se navodi da ce ga kao neko drugi sponzorirat.

Budimo realni, ko ide obilazit turisticki London pod garancijom drugog covjeka, sto ce mu uopste "pomoc" od tog covjeka? To nema nikakve logike i jedan je od glavnih razloga odbijenice. Ako ide poslom, na neku konferenciju i slicno, pa ima garanciju firme i slicno, onda je okej. Posao, okej primanja, ako ima neku nekretninu ili auto na sebi, i nema zime! :salut:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 14 okt 2024, 13:39

To nije nužno da ide jedno s drugim.
Imaš odvojeno polje Will anyone be paying towards the cost of your visit? na koje možeš odgovoriti nevezano za garantno. A garantno može referencirati ili odsjedanje, ili samo kao pozivnicu i razlog putovanja (posjeta prijatelju/familiji + turizam), a da osoba brine o svom smještaju.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 okt 2024, 13:42

Recimo ako radim za šalterom u pošti, utiče li to na dobijanje vize?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 okt 2024, 13:51

Jabroni je napisao/la:
14 okt 2024, 13:39
To nije nužno da ide jedno s drugim.
Imaš odvojeno polje Will anyone be paying towards the cost of your visit? na koje možeš odgovoriti nevezano za garantno. A garantno može referencirati ili odsjedanje, ili samo kao pozivnicu i razlog putovanja (posjeta prijatelju/familiji + turizam), a da osoba brine o svom smještaju.
Da, ali upravo ta pozivnica prijatelja, familije je red flag u bar 90 % slucajeva. Misle da ces ostati ilegalno i raditi tu na crno, logicno. Jako tesko je dobiti turisticku vizu a da ides kod nekoga ili familije za pomenute zemlje.

Turisticku vizu oni smatraju tako sto ti odes tamo u turisticki obilazak i razgledanje i potrosis brdo para u njihovoj zemlji, neovisno jer budimo realni ko kome sponzorira putovanje od cca nekoliko hiljada eura. Dobar posao sa finim parama i puno putovanja kroz EU, i ne bi trebala biti odbijenica. Sto vise putovati kroz EU, u bogate zemlje, prije nego se aplicira za UK ili preko bare je pozeljno.

Nasi ljudi se zayebu i napisu da sami snose troskove a onda donesu totalno bezveze garanciju neke trece osobe i kao on snosi troskove smjestaja i slicno. Glupo i nema nikakve logike i takvi su u vecini slucaja odbijeni. Ako napises da sam placas putovanje, onda se ocekuje da imas novac i da snosis troskove, to je sasvim normalno.

Budimo realni, kakve garancije danas, pa imas Booking, Airbnb, ako imas love u sekundi bukiras smjestaj, cak i po cijenu odbijanja gdje mozes fino stornirat bez placanja.

Jos jedan od razloga sto budu ljudi obijeni je to da napisu da idu prijatelju na rodjendan, neku zabavu ili slicno. Zasto bi iko ikad potrosio hiljade i hiljade eura da ode prijatelju u London na rodjendan ili momacku vecer a da nikad prije nisi bio u toj zemlji? Nema logike, jel tako?

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 14 okt 2024, 14:00

Ja bih rekao da ti je veća garancija da ne želiš povaliti sa sobom još jednu osobu (ili više) u slučaju ilegalnog ostanka, jer rizikuješ da sje.beš boravak te osobe koja ti je pisala garantno.
Ovako pošalješ prijavu kao individua, nemaju ni najmanju garanciju da nisi štekao godinama pare da probaš ostati u UK i zaposliti se na crno.

Ostatak posta ti je palamuđenje jer znam osobe koje imaju sve to što si napisao a odbijene su s razlogom da nemaju dovoljnu garanciju da će se vratiti nazad. Tako da išta pričati sa sigurnošću po pitanju UK vize je besmisleno.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 okt 2024, 14:58

Jabroni je napisao/la:
14 okt 2024, 14:00
Ja bih rekao da ti je veća garancija da ne želiš povaliti sa sobom još jednu osobu (ili više) u slučaju ilegalnog ostanka, jer rizikuješ da sje.beš boravak te osobe koja ti je pisala garantno.
Ovako pošalješ prijavu kao individua, nemaju ni najmanju garanciju da nisi štekao godinama pare da probaš ostati u UK i zaposliti se na crno.

Ostatak posta ti je palamuđenje jer znam osobe koje imaju sve to što si napisao a odbijene su s razlogom da nemaju dovoljnu garanciju da će se vratiti nazad. Tako da išta pričati sa sigurnošću po pitanju UK vize je besmisleno.
Pa dobro, nema garancije, znam i ja ljude koji su dobili vizu a nisu bili ni zaposleni. Deen je otisao u Ameriku preko vize O, Alien of extraordinary ability, logicno nije bio ni zaposlen. Tamo se ozenio jednim gospodinom i ostao. Ima uvijek mogucnosti. :kafa:

Govorim da se na aplikacijama za vizu ne pisu nelogicne stvari, a totalno je nelogicno da napises da sam snosis troskove a onda navedes da neko drugi nesto placa. Da si turista, i da imas novac trebao bi moci da dokazes tako sto si putovao po drugim zemljama. Neko ko nikad nigdje nije putovao, pa hoce odmah preko bare ili u UK, male su sanse da mu se odobri viza. Ne kazem da ne postoje, ali da su male, to svakako stoji.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 okt 2024, 15:23

coelho41 je napisao/la:
14 okt 2024, 12:55
alemsa je napisao/la:
13 okt 2024, 21:38
harden je napisao/la:
13 okt 2024, 21:14
Alem je dobar dok je trijezan, kad popije voli srat :mrgreen: al sjedio bih s njim svejedno, udure je lik sto je najbitnije iako je imao nekih situacija gdje je bas pretjerao.
Ma to nekad i online, sad ne, posebno ne u ovim godinama.

Cugali smo cohelo sarma i ja do neke dobi noci, udarali po pivi, vodci i tequili. Spavali oni kod mene, sve rega.
Jest ovo mogu potvrdit, ja bio dao otkaz na poslu, pa imo slobodno 7 dana, išo sam po tebe na aerodrom :mrgreen:
Vjeruj da mi je još u životu ona Michael Kors majica odem nekad u teretanu u njoj, već mi se onaj znak malo ofuco
Nije s aerodruma nego smo se nasli na zeljeznickoj stanici u SA. Pa smo otisli na teletinu u Semizovac pa za TZ. Vidis ti @numane kakvi su Bosanci ljudi, coj'k me nije poznavao uopste, dosao iz TZ u SA u po mene. :thumbup:

I kako da mu coj'k to ne cijeni dozivotno :kafa:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 okt 2024, 16:33

https://www.klix.ba/vijesti/stroj-za-de ... /komentari
Boze sacuvaj! Jadna majka onima koje ovi budu branili.
5000 retardiranih osoba koji svaki mjesec ogole drzavni budzet....
Kljuc i zatvaraj!
Max Allegri

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 okt 2024, 16:59

Mig_Mig je napisao/la:
14 okt 2024, 16:33
Kljuc i zatvaraj!
Ulagati u vojsku u BiH je totalno nepotrebno, i budala zna da bi se u slucaju bilo kakvog sukoba raspali i podjelili nacionalno (u vojsci) tako da je to gubljenje novca i vremena, pametnije uloziti recimo u policiju ili tako nesto.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 14 okt 2024, 17:09

14 okt 2024, 16:59
Mig_Mig je napisao/la:
14 okt 2024, 16:33
Kljuc i zatvaraj!
Ulagati u vojsku u BiH je totalno nepotrebno, i budala zna da bi se u slucaju bilo kakvog sukoba raspali i podjelili nacionalno (u vojsci) tako da je to gubljenje novca i vremena, pametnije uloziti recimo u policiju ili tako nesto.
Sjećam se kad su samo formirane Oružane snage koje je to grambanje bilo za posao tamo. Veze se potezale, plaćalo se za upasti tamo. Doduše imali su i jake plate u to doba, kasnije je bilo rezanje. Nemam pojma kako je sad, ali loše sigurno, znam ih masu što su napustili vojsku.
it's football day

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 okt 2024, 17:47

Od svih "institucija" u našoj Državi, vojska je vjerovatno najveća smijurija.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 okt 2024, 17:53

Izrael nakon zabrane obiljezavanja godisnjice 7.10 u Sarajevu odlucio da obiljezi 15.10 i to u Lukavici
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 14 okt 2024, 18:25

Genocidaši kod genocidaša, ništa čudno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

spolacentra
Kontakt:

Post Postao/la spolacentra » 14 okt 2024, 18:42

13 okt 2024, 20:44
spolacentra je napisao/la:
13 okt 2024, 20:15
13 okt 2024, 20:05

Stanje ko u zadnjih 30 godina, osim ako nemas putovnicu sahovnjacu, onda ti viza ne treba jos od 2006. :kafa:
Ne trudi se. Taj ni pasosa nema vjerovatno. Ne treba mu.
Vidi ovog mek radnika što se okurazio, de jednu kolu I porciju pomfrita ali pozuri
Ti jedino sto mozes u Meku je da pruzis ruku i pitas markicu. I to brzinski, dok te ne provale da si usao.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 okt 2024, 18:52

Youtube je postao totalno smeće s ovim oglasima
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 okt 2024, 19:02

StevieG8 je napisao/la:
14 okt 2024, 18:52
Youtube je postao totalno smeće s ovim oglasima
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: b00t, JackW, jasmin10 i 14 gostiju.