Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Gdje sam ja rekao da ne bih prihvatio jednog predsjednika?
K u r a c je Morrison umro od droge,ubili ga Srbi!!!
Nisam upratio da jesi (mislio sam da je cijeli RS po defaultu protiv toga, moja greska ,izvinjavam se) , al' evo zasto (ako bi) bi npr. odbio statut, zbog ovog "preglasavanja" ili zato sto srbi moraju protiv toga po partijskom zadatku? 
I sta da ti iducih pet godina predsjednik saveza bude Ivica Osim, Predrag Pasic, Aleksandar Ristic, Mesa Bazdarevic ili Sergej Barbarez? Da li ce biti kukanja o ugrozenosti vitalnih nacionalnih interesa, a savez recimo funkcionise besprijekorno, sudjenje na nivou Bundeslige??

I sta da ti iducih pet godina predsjednik saveza bude Ivica Osim, Predrag Pasic, Aleksandar Ristic, Mesa Bazdarevic ili Sergej Barbarez? Da li ce biti kukanja o ugrozenosti vitalnih nacionalnih interesa, a savez recimo funkcionise besprijekorno, sudjenje na nivou Bundeslige??
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 06 apr 2011, 11:39, ukupno mijenjano 2 puta.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- Principatus
- Kontakt:
Nisam. Jednostavno mi islamska deklaracija neznaci nista. Izetbegovica dakle za to bas ne cijenim. Mogu jedino cijeniti za druge stvari, jedna od njih je, sto je bio predlozen za Nobelovu nagradu, dok su njegovi protivnici, zna se gdje zavrsili. Sto je jak kontrast. Ali nebih ovdje o tome. Dakle ja sam u jednoj jos manje zastupljenoj manjini od tebe Dule, a prava mi ne postoje, niti mogu ikoga da zastupam kao ateista, posto se u BiH narodi po religijama djele. Zato necu doci u BiH i traziti svoju posebnu nacionalnost, jer bi to bilo pogubno zbog manjine, bolje mi je ovako na kvalitet.D u l e je napisao/la: Vidim po vokabularu da si načitan,pa si vjerovatno pročitao i Islamsku Deklaraciju od Alije Izetbegovića...

Mislim da taj problem u BiH nije samo u fudbalu. Jer kad se logicno razmisli: Kako bi se to zelje pripadnika tri razlicitih naroda mogle toliko da se razlikuju? Mislim da svako zeli posao, novac, zdravstvenu sigurnost, jako skolstvo, slobodne medije (a ovih vjeruj mi kao nekom sa strane, bar u jednom djelu BiH uopste nema), uspjeh u nauci, sportu itd. No toga nema. Nula. Dakle kada bi imali narod i politicare koji se brinu za ove navedene stvari, za kojima normalan covjek tezi, niko nebi imao vremena da razmislja o nekom preglasavanju interesa. Ali ovako se zastupaju srpski, hrvatski, bosnjacki interesi (koji su to efektivni interesi?), i postavljaju se kao suprotni jedni drugima. I to se odslikava na sport. To je jedna veoma opsezna tema, o kojoj bi se moglo duze, ali ne isplati, jer ne pripada u ovu temu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ja sam se za Osima čak i izjasnio.tanzla je napisao/la:Nisam upratio da jesi (mislio sam da je cijeli RS po defaultu protiv toga, moja greska ,izvinjavam se) , al' evo zasto (ako ne bi) bi npr. odbio statut, zbog ovog "preglasavanja"?
Zadnja izmjena: D u l e, dana/u 06 apr 2011, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
Au ti si nepodoban srbin.D u l e je napisao/la:Ja sam se za osima čak i izjasnio.tanzla je napisao/la:Nisam upratio da jesi (mislio sam da je cijeli RS po defaultu protiv toga, moja greska ,izvinjavam se) , al' evo zasto (ako ne bi) bi npr. odbio statut, zbog ovog "preglasavanja"?

U cemu je problem onda?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Nije problem ni u čemu,uostalom naš Željko Kopanja je i predlagao tako nešto.
Ma biće to sve u dure,za tri dana ćemo se smijati ovim postovima.
Zadnja izmjena: D u l e, dana/u 06 apr 2011, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
Raja evo i ja svratih malo da koju prohaberim.
Ranije sam razgulio s posla,jbg nesto me stomak boli. nego sta je ovon sada,jos se nije UEFA izjasnila.
A jesmo "majorizovani" svi od reda u pm.Ne zna se ko koga vise marise..
Pa zar nisu rekli da ce juce objaviti sastav privremenog saveza
Ranije sam razgulio s posla,jbg nesto me stomak boli. nego sta je ovon sada,jos se nije UEFA izjasnila.
A jesmo "majorizovani" svi od reda u pm.Ne zna se ko koga vise marise..

Pa zar nisu rekli da ce juce objaviti sastav privremenog saveza

Dule zemljace(ako si iz Krajine) vidim da si normalan tip i da razumijes situaciju.D u l e je napisao/la:Nije problem ni u čemu,uostalom naš Željko Kopanja je i predlagao tako nešto.

Nego evo da te pitam nesto. Ima li tamo kod tebe jos Srba koji misle bar malo odprilike kao ti

Ma misle svi iz fudbala ovako i javno se izjašnjavaju,i Jagodić,i Kopanja i Maletić i ostali igrači...Ne misle oni koji kontaju da je ovo probni balon za neke j e b e n i j e Ustavne promjene,a ko je u pravu,mi ili oni,pokazaće vrijeme,ne treba ni njihovo mišljenje omalovažavati.
Sasvim sam siguran da si tumačenje Alijine Deklaracije čuo samo od Vojislava Šešelja, kojeg u rodnoj Srbiji ismijava narod, a to da si je ti pročitao čisto sumnjam... zato smatram da korištenje tog tvog "argumenta" nije podkrijepljeno adekvatnim znanjem.D u l e je napisao/la: Vidim po vokabularu da si načitan,pa si vjerovatno pročitao i Islamsku Deklaraciju od Alije Izetbegovića,u kojoj on objašnjava modalitete ponašanja Muslimana u Bosni sada dok još nisu apsolutna većina,a i kako treba da se ponašaju nakon što postanu apsolutna većina.
Svako onaj ko je to pročitao,sa pravom se plaši vaše multietničnosti koju propagira Bošnjački Institut,a Republika Srpska nam daje sigurnost i čini život u BiH komotnim.
Što se tiče Republike Srpske,ona u svom nazivu krši konstitutivnost naroda koji žive u tom entitetu, a pitanje je koliko je komotno živjeti u nečemu što se sastavljeno iz dva odvojena dijela, gdje je npr grad Doboj podijeljen u tri općine, tako što na sred raskrsnice grada postoji neka zamišljena granica između entiteta.
Npr na Dobrinji, postoji trg koji polovinom pripada Federaciji, a drugom polovinom Republici Srpskoj...je li to Komocija ili je lakrdija svih mogućih Humanih, Antropogenih, Moralnih, ljudskih, urbanističkih i sličnih normativa?
Na kraju kad je Sport u pitanju, savez fudbala u BiH pokazao je koliko je funkcionalan kad se u njemu uključe nacionalistički aparati. To pobogu cijeli svijet osuđuje, svi kažu da je grozno što taj statut nije usvojen, jedino srbi iz RS-a misle drugačije i Hrvati iz HDZ-a i HDZ-a 1990.
Jedina nada što ostaje tim usamljenim destruktivcima svega normalnog je ona poslovica:
"Ako je većina protiv, onda ili si apsolutno u pravu, ili si apsolutno u krivu." (ovo se odnosi na RS i ostatak svijeta).
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Dobro Dule,bio je eto i berlinski zid i srusili su ga,nestace i onih barijera koje koce medjuljudske odnose u nasoj BiH kad tad,samo na zalost narod u vecini slucajeva glasa za kretene pa ne mozemo bas sve i svaliti na politicare...D u l e je napisao/la:Ma misle svi iz fudbala ovako i javno se izjašnjavaju,i Jagodić,i Kopanja i Maletić i ostali igrači...Ne misle oni koji kontaju da je ovo probni balon za neke j e b e n i j e Ustavne promjene,a ko je u pravu,mi ili oni,pokazaće vrijeme,ne treba ni njihovo mišljenje omalovažavati.
-
- Kontakt:
D u l e je napisao/la:Nisam ja siguran da su oni baš potpuno ravnopravni tamo,da rade poslove istog kvaliteta kao Švabe za iste pare,ali nisam bio pa ne mogu tvrditi.Objasni mi kako Srbi u EU nisu ugrozeni a i tamo vrijedi sposobnost a ne nacionalnost. Zasto se Srbi ili Hrvati onda masovno ne vracaju u svoje matice?
A ne vraćaju se zato što im je i u takvom položaju zasad ekonomski mnogo bolje nego ovdje,ali nadam se da neće tako biti uvijek i da će se naši narodi vraćati....nekad...
Dobro onda ovako. Ako gledamo iz sportskog ugla, onda je cilj napredak BiH fudbala. Koja to odluka moze biti kobna po Srbe ili Hrvate ako je cilj napredak fudbala? U cemu ih neko moze preglasati i sa cime se to oni nebi slozili?
ma nemam pojma,najbolje sačekati koji dan pa ćemo vidjeti sve,bez veze se prepiremo!
- NoName
- Kontakt:
Opet Srbi, Hrvati, Bošnjaci...
Djeco draga, man'te se gluposti i ne upijajte svaku riječ sa ovih nacionalističkih televizija. Ovdje su svi u pravu i niko nije u pravu, ništa nije bijelo ili crno, uvijek je nijansa sive. Uhvatite se knjige da vama i vašoj djeci bude bolje u životu, učite djecu da mu komšija treba biti najbolji prijatelj i tako gradite njihov karakter. Ne budite zaluđeni politikom, nacionalizmom, traćite život bezveze a život je samo jedan.
Djeco draga, man'te se gluposti i ne upijajte svaku riječ sa ovih nacionalističkih televizija. Ovdje su svi u pravu i niko nije u pravu, ništa nije bijelo ili crno, uvijek je nijansa sive. Uhvatite se knjige da vama i vašoj djeci bude bolje u životu, učite djecu da mu komšija treba biti najbolji prijatelj i tako gradite njihov karakter. Ne budite zaluđeni politikom, nacionalizmom, traćite život bezveze a život je samo jedan.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Piše: M. Dautbegović
Srijeda, 06.04.11. 13:12.
UEFA i FIFA se još uvijek nisu oglasile povodom formiranja Komiteta za normalizaciju u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.
Ovih dana, tačnije nakon suspenzije N/FSBiH, kroz medije je prošlo mnogo imena koja konkurišu za mjesto u ovom prelaznom komitetu, koji se također može nazvati i prinudnom upravom. Ipak, jedno ime se spominje više nego ostali, a to je Ivica Osim.
Međutim, Osim tvrdi kako ga još uvijek niko nije kontaktirao službeno po ovom pitanju, što stvara dodatne probleme: Šta FIFA i UEFA čekaju?
Postavlja se pitanje zašto međuanrodne fudbalske federacije do sada nisu izdali nikakvo zvanično saopštenje, sem onog od 1. aprila kada je i zvanično objavljena suspenzija.
Ono što je sigurno jeste da se u ovom trenutku priprema teren za formiranje Komiteta za normalizaciju u N/FSBiH, te da se traže odgovarajući ljudi koji će u njemu sjediti. Također, vrlo je vjerovatno da će taj komitet brojati devet članova, tri stranca i šest domaćih, ali se još uvijek sa sigurnošću ne zna ko će biti u njegovom sastavu, niti kakve će ovlasti on imati.
Prema nekim informacijama UEFA i FIFA čekaju inicijativu bh. fudbalskih radnika, koji bi trebali sami predložiti neka imena u budućem komitetu za normalizaciju.
Još je uvijek nejasno kakva je budućnost reprezentacije Bosne i Hercegovine i klubova, odnosno da li će im biti dopušteno da igraju u evropskim takmičenjima.
Također, još je uvijek upitan i sam sistem takmičenja, jer UEFA i FIFA, između ostalog, traže ukidanje entitetskih liga, dakle Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te traže uvođenje jedinstvenog sistema takmičenja na područiju cijele Bosne i Hercegovine.
Mnogo je neodgovorenih pitanja, a vremena je sve manje. Što se više odlaže sa implementacijom novih ljudi u strukture saveza, bh. fudbal tone sve dublje.
Srijeda, 06.04.11. 13:12.
UEFA i FIFA se još uvijek nisu oglasile povodom formiranja Komiteta za normalizaciju u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.
Ovih dana, tačnije nakon suspenzije N/FSBiH, kroz medije je prošlo mnogo imena koja konkurišu za mjesto u ovom prelaznom komitetu, koji se također može nazvati i prinudnom upravom. Ipak, jedno ime se spominje više nego ostali, a to je Ivica Osim.
Međutim, Osim tvrdi kako ga još uvijek niko nije kontaktirao službeno po ovom pitanju, što stvara dodatne probleme: Šta FIFA i UEFA čekaju?
Postavlja se pitanje zašto međuanrodne fudbalske federacije do sada nisu izdali nikakvo zvanično saopštenje, sem onog od 1. aprila kada je i zvanično objavljena suspenzija.
Ono što je sigurno jeste da se u ovom trenutku priprema teren za formiranje Komiteta za normalizaciju u N/FSBiH, te da se traže odgovarajući ljudi koji će u njemu sjediti. Također, vrlo je vjerovatno da će taj komitet brojati devet članova, tri stranca i šest domaćih, ali se još uvijek sa sigurnošću ne zna ko će biti u njegovom sastavu, niti kakve će ovlasti on imati.
Prema nekim informacijama UEFA i FIFA čekaju inicijativu bh. fudbalskih radnika, koji bi trebali sami predložiti neka imena u budućem komitetu za normalizaciju.
Još je uvijek nejasno kakva je budućnost reprezentacije Bosne i Hercegovine i klubova, odnosno da li će im biti dopušteno da igraju u evropskim takmičenjima.
Također, još je uvijek upitan i sam sistem takmičenja, jer UEFA i FIFA, između ostalog, traže ukidanje entitetskih liga, dakle Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te traže uvođenje jedinstvenog sistema takmičenja na područiju cijele Bosne i Hercegovine.
Mnogo je neodgovorenih pitanja, a vremena je sve manje. Što se više odlaže sa implementacijom novih ljudi u strukture saveza, bh. fudbal tone sve dublje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ovo za SNSD-OVE I hdz-ove fanove....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSRS da će barem jedan njihov klub igrati u PL... kvalitet i kompetencija su tu nebitne... logika ĆAORule_hz je napisao/la:Također, još je uvijek upitan i sam sistem takmičenja, jer UEFA i FIFA, između ostalog, traže ukidanje entitetskih liga, dakle Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te traže uvođenje jedinstvenog sistema takmičenja na područiju cijele Bosne i Hercegovine.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSFBiH da će barem jedan klub iz Federacije BiH igrati u PLHawking je napisao/la:To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSRS da će barem jedan njihov klub igrati u PL... kvalitet i kompetencija su tu nebitne... logika ĆAORule_hz je napisao/la:Također, još je uvijek upitan i sam sistem takmičenja, jer UEFA i FIFA, između ostalog, traže ukidanje entitetskih liga, dakle Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te traže uvođenje jedinstvenog sistema takmičenja na područiju cijele Bosne i Hercegovine.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- neko_iz_mase
- Kontakt:
To ne dolazi u obzir!!! Ko će onda garantovati igračima iz Federacije da će se živi vratiti sa Romanije, a igračima iz Republike Srpske, da umjesto umjesto utakmice u Višićima ne završe na ortopediji u Mostaruavlami97 je napisao/la:To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSFBiH da će barem jedan klub iz Federacije BiH igrati u PLHawking je napisao/la:To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSRS da će barem jedan njihov klub igrati u PL... kvalitet i kompetencija su tu nebitne... logika ĆAORule_hz je napisao/la:Također, još je uvijek upitan i sam sistem takmičenja, jer UEFA i FIFA, između ostalog, traže ukidanje entitetskih liga, dakle Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te traže uvođenje jedinstvenog sistema takmičenja na područiju cijele Bosne i Hercegovine.
ovo za SNSD-OVE I hdz-ove fanove.......kvalitet i kompetencija su tu nebitne...logika ĆAO

Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
To ne dolazi u obzir! Kako će onda Borac kad ispadne u cvajtu biti ponosni prvak manjeg entitetaneko_iz_mase je napisao/la:To ne dolazi u obzir!!! Ko će onda garantovati igračima iz Federacije da će se živi vratiti sa Romanije, a igračima iz Republike Srpske, da umjesto umjesto utakmice u Višićima ne završe na ortopediji u Mostaruavlami97 je napisao/la:To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSFBiH da će barem jedan klub iz Federacije BiH igrati u PLHawking je napisao/la: To ne dolazi u obzir, kako će onda neko garantovati FSRS da će barem jedan njihov klub igrati u PL... kvalitet i kompetencija su tu nebitne... logika ĆAO...kvalitet i kompetencija su tu nebitne...logika ĆAO
![]()

Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 15 gostiju.