Zar ne ide parc ferme izmedju kvalifikacija i trke?Bundesliga je napisao/la: ↑17 okt 2024, 22:15Red Bull priznao da je varao sa visinom bolida koju je mijenjao između kvalifikacija i utrka nakon što su se timovi žalili. I opet ih FIA uopšte nije kaznila. Nema gluplje regulatorne organizacije u bilo kojem sportu od FIE. Ovo je sramota.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Formula 1
-
- Kontakt:
Ide, ali valjda su otkrili trik kako da to rade u kokpitu.
@jelle
Nije, što znači da su debili i da podstiču ovakve stvari. Btw ovo je Red Bullu već drugi put da vara u posljednjih par godina.
@jelle
Nije, što znači da su debili i da podstiču ovakve stvari. Btw ovo je Red Bullu već drugi put da vara u posljednjih par godina.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Od kad je Formule tako je ... timovi uvjek nastoje da varaju , tj. da nadju "rupu" u pravilniku ...Bundesliga je napisao/la: ↑18 okt 2024, 12:20Ide, ali valjda su otkrili trik kako da to rade u kokpitu.
@jelle
Evo ukida se bonus bod za najbrži krug od sljedeće sezone.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
Mclarenovo zadnje krilo nije ilegalno, sto je i FIA potvrdila. Mozda je u sivoj zoni, ali ovo ako je tacno sta je RB radio, to je crna zona i mimo je pravila.jelle je napisao/la: ↑18 okt 2024, 09:59Pa nije kaznila ni MClaren za zadnje krilo ...i jednim i drugima su samo rekli da tako vise ne moze i da poprave to ..Bundesliga je napisao/la: ↑17 okt 2024, 22:15Red Bull priznao da je varao sa visinom bolida koju je mijenjao između kvalifikacija i utrka nakon što su se timovi žalili. I opet ih FIA uopšte nije kaznila. Nema gluplje regulatorne organizacije u bilo kojem sportu od FIE. Ovo je sramota.
-
- Kontakt:
Normalno da je nelegalno jer je zabranjeno da se koristi. Pusti te priče za malu djecu. Da nije nelegalno, nastavili bi ga koristiti.
Što se tiče Red Bulla, oni su priznali da postoji uređaj na bolidu koji mijenja visinu bolida. Ono što govore je da ga nisu koristili u parc fermeu između kvalifikacija i trke. Što je naravno smiješno, i lažu 100%. Jer šta će im taj uređaj ako ga neće koristiti. Čisto varanje koje će proći nekažnjeno.
Što se tiče Red Bulla, oni su priznali da postoji uređaj na bolidu koji mijenja visinu bolida. Ono što govore je da ga nisu koristili u parc fermeu između kvalifikacija i trke. Što je naravno smiješno, i lažu 100%. Jer šta će im taj uređaj ako ga neće koristiti. Čisto varanje koje će proći nekažnjeno.
-
- Kontakt:
Danas sam kontao da si budala ali kada sam procitao na britanskim f1 forumima stvarno golemo sta su u stanju bili uraditi. Parc ferme nema veze sa tim jer su navodno inzinjeri visinu podesavali u utrci. Ne za kazne nego ih izbaciti iz F1Bundesliga je napisao/la: ↑18 okt 2024, 17:00Normalno da je nelegalno jer je zabranjeno da se koristi. Pusti te priče za malu djecu. Da nije nelegalno, nastavili bi ga koristiti.
Mclaren ima bas puno nadogradnji na ovoj stazi. AKO se pokazu efilasne kao one ranije i ako opet ubodu, Lando ce hladno do titule doci.
P.S. Konacno jedna prava staza.
P.S. Konacno jedna prava staza.
Ima i Rb ..novi pod ...
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Dobro je ovo vrijeme za Maksmilijana, postavio ga je prije 40 minuta, a staza dosta evoluirala od tada
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ovi sprint vikendi ubijaju draz treninga. Nista ne mozes skontati.
Nije nelegalno. Da je recimo 3 mm duze nego je propisano, ili nesto slicno, onda bi bilo nelegalno. To je siva zona, rekli nemojte vise i ok. Ekipe donose odredjene novitete, FIA kaze moze li ostati ili ne. To nije nelegalno. Nelegalno bi bilo koristiti to nakon upozorenja.Bundesliga je napisao/la: ↑18 okt 2024, 17:00Normalno da je nelegalno jer je zabranjeno da se koristi. Pusti te priče za malu djecu. Da nije nelegalno, nastavili bi ga koristiti.
Ovo za sta Red Bull optuzuju je dijametralno razlicito i kontra pravila. Necu reci da je tacno, ali ako jeste, oni su prekrsili strogo pravilo. Ne vjerujem da ce doci do toga, ali ako bi ustanovili da su zaista to radili, Red Bullu bi sigurno bili oduzeti poeni, kao sto su nedavno Williamsu kad se ustanovilo krsenje propisa sa duzinom podnice, ako se dobro sjecam.
Nevazno jesu li ili nisu, Kako ces odluciti da li su to koristili i pobiti njihovu izjavu da nisu?
Tako da maximum sto se moze uraditi je zabraniti sistem nadalje i to je to, nikakvih kazni nece biti
Tako da maximum sto se moze uraditi je zabraniti sistem nadalje i to je to, nikakvih kazni nece biti
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
-
- Kontakt:
Tačno, ne mogu dokazati. A da su koristili, jesu 100%, jer zašto bi dodavali težinu na bolid kada se svi timovi uključujući Red Bull bore da skinu svaki gram sa bolida.
Ma svi timovi varaju, neki malo vise uspjesno, neki malo manje. Jednostavno, ovo je takav sport. Cilj je dosjetiti se necega, sto ce ti dati prednost nad drugima.
Vec slijedeci vikend niko o ovome nece vise pricati.
Vec slijedeci vikend niko o ovome nece vise pricati.
Piastri 

Ispade Oscar.
Sreća njegova pa su sprint kvalifikacije.
Sreća njegova pa su sprint kvalifikacije.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Kako je los Oskar bio, katastrofa...
Haas domaćinski
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.