Haman ima najmanje 2 godine kako nam se samo govori da budemo strpljivi. Meni lično nisu problem ni rezultati kada se boris i imaš raznih šansi, pa izgubis. Ali ovdje i dalje fali mnogo igrača.L_blancos je napisao/la: ↑16 okt 2024, 19:49Moramo imati strpljenja sa ovom generacijom, takodjer moramo uzeti u obzir da je pola U21 reprezentacije u prvom timu. Basic, Tahirovic, gigovic, dedic, bajrektarevic; svi navedeni su godistem U21, a barisic i gazibegovic su takodjer tu negdje.
Cilj ovog projekta je definitivna smjena generacija po cijenu ovih rezultata. Evidentan je cilj euro 2028. Sa ovom generacijom, i mislim da ukoliko ih istrpimo da ce biti hajra od njih.
Dzeko će se možda nakon lige nacija i oprostiti. Čovjek je u 39.godini. I šta smo postigli onda? Opet će proći čitav ciklus kvalifikacija na to neko navikavanje bez dzeke i tako propadose još 2 godine. I idemo sve u krug.
Mislim da se pravi ogromna greška što se sad forsira Džeko po 90 minuta. On je trebao da igra najviše 60 minuta i tako da isprobavamo po 30 minuta barem kako je igrati bez dzeke.
Tabaković kao treća opcija je već u 31.godini.
Mislim da se prije svega treba pozivati 4 napadača kako bi se taj četvrti polako uvodio u ono što ga čeka, a to je da će i on vrlo brzo imati priliku da igra i biti druga opcija.
Da ne pričam o veznom redu koji nema apsolutno nikakve kreativnosti...dok nam je tako, ne možemo očekivati ništa ozbiljno.