Smiješna kazna realnoAshburtonG je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:00Nije, to je RB rekao na team radiju. Zvanicno je dobio za napustanje staze i dobijanja prednosti. To mu je bio trece izlijetanje.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑20 okt 2024, 22:56Lando je kaznu dobio zbog čevrtog izlaska sa staze ja mislim.
Ali opet i da je završio treći za bod bi smanjio, tako da u najbržem bolidu baš loše vozi
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Formula 1
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
-
- Kontakt:
Verstappen 2 puta izgura Norrisa-nista. Russel ide uporedo sa bolidom i dobije 5 sekundi. Nije uopste izgurao protivnika i pokupio kaznu. Klovn organizacija zvana FIA.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Realno samo smješnija kazna od Landove je ona za Rasela
MANIJACI JUG 1987
Mislim da je glavna razlika ova dva incidenta ta da :Bundesliga je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:06Verstappen 2 puta izgura Norrisa-nista. Russel ide uporedo sa bolidom i dobije 5 sekundi. Nije uopste izgurao protivnika i pokupio kaznu. Klovn organizacija zvana FIA.
- Russell je bolid koji je pretekao iznutra, a time izgurao Bottasa van granica staze
- Max je bio bolid koji je 'branio' poziciju jer je bio ispred na krivini.
Znam da nije fer, ali maksimalno Max koristi pravila i uzima ih u svoju korist.
Drsko, ali šampionski - nemojte samo da jede **** i pričate da Lewis i Schumi ne rade slične stvari, onda je samo klasičan hejt.
Ja mislim da svaka kazna danas nije kazna, toliko od mene.

-
- Kontakt:
Nema to veze nikakve da li se braniš ili napadaš. Jer se Verstappen branio na neregularan način. Ne možeš namjerno izgurati protivnika sa staze da bi zadržao poziciju. I to 2 puta.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Šteta što je Ferari vazda kita bio u Meksiku radi motora i nadmorske visine, možda bude drugačije naredne sedmice
MANIJACI JUG 1987
- Jakobsen91
- Kontakt:
Samo sto mislim da je danas Max na tjemenu krive bio prvi, a na tom gore videu nije. I to su ocigledno ta nekakva pravila, kojih se oni drze. Lose za nas je sto imas Paju kao komentora koji nikad nije procitao pravila kao ni 90% nas, i onda on daje neko svoje misljenje, umjesto da to objasni sa strucne strane. I Russell mislim da nije bio na tjemenu krivine ispred Bottasa i zato je popio kaznu. Za mene glupost, ali ako je tako u pravilniku...
-
- Kontakt:
Norris je bio ispred na apexu kod ovog drugog incidenta, kada ga je Verstappen izgurao.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Milion puta je potvrđeno da ni stewardi ni ovi iz kontrole utrke ne znaju pravila, i da ih ne prate, odnosno da rade kako vjetar puše. Nekad ih čak i kroje i prekrojavaju u trenutku ovisno od potrebe. Milion puta. I u prethodnim sezonama i u ovoj. Kakva crna stručnost.Jakobsen91 je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:19Samo sto mislim da je danas Max na tjemenu krive bio prvi, a na tom gore videu nije. I to su ocigledno ta nekakva pravila, kojih se oni drze. Lose za nas je sto imas Paju kao komentora koji nikad nije procitao pravila kao ni 90% nas, i onda on daje neko svoje misljenje, umjesto da to objasni sa strucne strane. I Russell mislim da nije bio na tjemenu krivine ispred Bottasa i zato je popio kaznu. Za mene glupost, ali ako je tako u pravilniku...
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 20 okt 2024, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim na prvi krug danas, identična situacijaJakobsen91 je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:19Samo sto mislim da je danas Max na tjemenu krive bio prvi, a na tom gore videu nije. I to su ocigledno ta nekakva pravila, kojih se oni drze. Lose za nas je sto imas Paju kao komentora koji nikad nije procitao pravila kao ni 90% nas, i onda on daje neko svoje misljenje, umjesto da to objasni sa strucne strane. I Russell mislim da nije bio na tjemenu krivine ispred Bottasa i zato je popio kaznu. Za mene glupost, ali ako je tako u pravilniku...
- Jakobsen91
- Kontakt:
Diskutabilno, vrati ponovo snimak, na usporenom je i Paja rekao "ovdje nije" (Norris ispred Maxa), a to je bilo bas na apexu.Bundesliga je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:20Norris je bio ispred na apexu kod ovog drugog incidenta, kada ga je Verstappen izgurao.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Zato što Max koči mnogo kasnije jer ni ne računa da će stići krivinu. To nije ahead at the apexJakobsen91 je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:25Diskutabilno, vrati ponovo snimak, na usporenom je i Paja rekao "ovdje nije" (Norris ispred Maxa), a to je bilo bas na apexu.Bundesliga je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:20Norris je bio ispred na apexu kod ovog drugog incidenta, kada ga je Verstappen izgurao.
Zadnja izmjena: Jabroni, dana/u 20 okt 2024, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa da svi koce kao Max u borbi za poziciju, bilo bi 10 odustajanja po trci. Bukvalno preslikano kao borbe sa Lewisom, gdje je u svakoj borbi isao all in kad je imao unutarnju stranu. Ili ga pustis bjezanjem sa staze ili kontakt. Prva je situacija greska. Druga je 50-50.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 20 okt 2024, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
A i ovo pravilo prvog kruga je jako glupo, i pojedini vozači ga zloupotrebljavaju da bi radili ono što ne prolazi inače. Ok, ako je više bolida jedan do drugog, pa neko nekog izgura jer nema mjesta. Ali ono namjerno guranje Norrisa van staze je čista kazna. Jer su bili samo njih dvojica, Sainz bio na spoljašnjoj strani iza njih, a Leclerc iza njih na unutrašnjoj.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 20 okt 2024, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Max godinama isto radi, svjesno ide pravo u krivinu, bez namjere da u istu udje. To radi kad ima prednost i kad mu eventulni kontakt odgovara.
Jedini lijek protiv toga je od prve utrke narednih sezona mu ne dati to i krsiti se sa njim, pa neka neko treci profitira. Sa njim ne smije biti popustanja od starta.
Jedini lijek protiv toga je od prve utrke narednih sezona mu ne dati to i krsiti se sa njim, pa neka neko treci profitira. Sa njim ne smije biti popustanja od starta.
Hajte molim vas

IstinaEvander je napisao/la: ↑20 okt 2024, 23:39Max godinama isto radi, svjesno ide pravo u krivinu, bez namjere da u istu udje. To radi kad ima prednost i kad mu eventulni kontakt odgovara.
Zna da nema nista izgubiti, win-win situacija za njega.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ovi sa Skaja kažu zaslužena kazna jer je Maksmilijan bio ispred u apeksu.
Inače Horner priznao da su promjene koju su napravili nakon Sprinta uzrokovala loš pejs, grob te **** vazda sjebu setup
Inače Horner priznao da su promjene koju su napravili nakon Sprinta uzrokovala loš pejs, grob te **** vazda sjebu setup

MANIJACI JUG 1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.