FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 20 okt 2024, 22:23

Virtu4l je napisao/la:
20 okt 2024, 22:22
NoDi80 je napisao/la:
20 okt 2024, 22:18
Gdje je var kod njihovog gola, vranjes aktiviran iz ofsajda

Ok. :mrgreen:
Nije ok i da je cist gol
Bruka banjalucka
Da se tri dana igralo, ne bi pogledali u njihov gol
Ovako mogu igrati i sa Bayernom
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 20 okt 2024, 22:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 20 okt 2024, 22:23

Pi meni znali smo šta hoćemo. Ući u koliko toliko egal završnicu, pa ako mognemo u zadnjih 5 minuta dati gol. Poprilično smo bježali od duela, jer samo tako možeš u BL. Od sumnjivih odluka, faul na Galiću, na Boljeviću, te eventualno pregledanje kod kontakta Krpića i Majersa. Čak i ne previše izmišljenih faula, najupečatljiviji je Jaberov na Saviću.
Postavom mislim da je Denis želio izaći visoko, pokušati napraviti pritisak. S druge strane dosta smo dobro iznosili loptu do 30 metara od njihovog gola.
Muftić dosta dobar
Galić solidan (iako mi je drag, mislim da treba bek sa više tehnike, a da je borben kao on).
Marković dosta dobar danas
Mahmić među lošijim, ali kakav zna biti danas je i dobar
Karamarko dobar
Karjašević dobar
Radovac među boljim
Cvetanoski slab. Ipak je za rezerve više
Boljević ništa posebno, trebao je jednostavnije igrati danas
Mirčevski loš, a najbolja mu je do sad utakmica.
Dangubić je veliko razočarenje.
Od rezervi solidni Krpić, Hiroš i Jaber. Odinaka bez smisla i velike pohvale za uvođenje Šemdina.
Sad dobiti Radnika, aBd, ne zaostati puno, pa na zimu dovesti Desnog beka, stopera, desno krilo. Osloboditi plate za te igrače raskidima Mirčeskog, Dangubića, Cvetanoskog, eventualno Odinake (Mahmića ili Šukilovića).
Radnik je dosta dibra ekipa, i biće teška utakmica, ali vjerujem u pobjedu.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 20 okt 2024, 22:33

Dokazali su protiv svakog da mogu, sad se nadam nizu jer se može protiv svakog. U narednih 5 utakmica očekujem 3 pobjede i 2 remija
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 20 okt 2024, 22:39

Mene interesuje ko je doveo Dangubića i Mirčevskog, ko ih je gledao i odlučio da su to igrači za nas.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 20 okt 2024, 23:06

Ljudi rutinski odradili utakmicu, pustili nas malo da se igramo, da se stoperi i golman dodaju , 3 dana da smo igrali ne bi sanse napravili. Valja mahmica gledati, umjesto desne noge ko da staku ima smotanijeg lika gledo nisam nikad.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 okt 2024, 01:27

Znači mantranje ne pali. :shock:

Iskreno se nadam da smo večeras vraćali neki dug Vici pa smo morali izgubiti.

Suđenje očekivano loše i imam osjećaj da smo zapeli da bi bilo još gore ali ne bih o tome, već nam je svima jasno kako se sudi ekipama koje igraju protiv Borca.

Mislim da se nekim igračima Klub još večeras treba zahvaliti na saradnji a tu mislim posebno na Mirčevskog i Galića. Što se tiče Markovića, Mahmića, Cvetanovskog sasvim solidne zamjene. Možda se neki od njih i dozove u neka doba. Nadam se da već imaju na radaru neke igrače jer nam je kompletna desna srana loša. Još ako Hiroš ode za par mjeseci u velikom smo problemu na toj poziciji.

Generalno utakmica za zaborav, iz više razloga, žao mi je što Denis nije iskoristio priliku da gurne Odinaku, Šemdina i Šabića od prve minute ako je već mislio praviti neke rotacije. Realno od Mirčevskog, Galića i Mahmića nikakve koristi. Jako loše.

Vidim mnogo kritika na Dangubića ali realno nije ni mogao ništa napraviti kad nije imao kvalitetnih lopti, ipak je on napadač. Boljević mi je najveće razočarenje večeras. Ništa kvalitetno nije napravio a ovo konstantno grananje rukama strašno nervira pa da si najbolji igrač na svijetu. Cvetanovski, sasvim ok na lijevom krilu a na desnom se potpuno ugasi.

Idemo dalje. Protiv Radnika očekujem mnogo više. Istina da smo u trenutcima prilično dobro stajali i da se broj grešaka u sredini i nazad itekako smanjio (u tom pogledu vidi se napredak) ali ova bezidejnost u napadu je itekako zabrinjavajuća. Premalo smo prilika stvorili da bi se pobijedio GOŠK a kamoli Borac.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 21 okt 2024, 01:59

Na dosta društvenih mreža i foruma mogu pročitati kako smo morali izgubiti zbog duga prema Vici..Kakvog duga? Jesmo li mi kao navijači najvećeg kluba u državi dozvolili sami sebi da vjerujemo i nasjedamo na pitarske priče o nekom dugu prema Vici? Doslovno ne postoji utakmica u tih zadnjih par kola kada se može reći: "e ovo je lakrdija šta im je sve sudija svirao."...I pored toga, mi smo završili šesti na tabeli, 16 bodova van zone ispadanja, ali zahvaljujući neprijateljima kluba kojih imamo i previše, po pričama zvuči kao da smo mi u zadnjem kolu dobili Borca i za bod se izvukli od ispadanja..pustite pitare neka pričaju ali ne prihvatajte to kao istinu.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 okt 2024, 02:05

Riquelme1921 je napisao/la:
21 okt 2024, 01:59
Na dosta društvenih mreža i foruma mogu pročitati kako smo morali izgubiti zbog duga prema Vici..Kakvog duga? Jesmo li mi kao navijači najvećeg kluba u državi dozvolili sami sebi da vjerujemo i nasjedamo na pitarske priče o nekom dugu prema Vici? Doslovno ne postoji utakmica u tih zadnjih par kola kada se može reći: "e ovo je lakrdija šta im je sve sudija svirao."...I pored toga, mi smo završili šesti na tabeli, 16 bodova van zone ispadanja, ali zahvaljujući neprijateljima kluba kojih imamo i previše, po pričama zvuči kao da smo mi u zadnjem kolu dobili Borca i za bod se izvukli od ispadanja..pustite pitare neka pričaju ali ne prihvatajte to kao istinu.
Kao što rekoh iznad "Iskreno se nadam da smo večeras vraćali neki dug Vici" jer ako to nije bio slučaj ovo večeras nije nimalo obećavajuće. Vrlo loša i bezidejna igra ka naprijed.

Neke stvari su se popravile u igri od početka sezone ali smo još pravo daleko od neke ozbiljne ekipe. Danas da zaigramo u Evropi ne bi se baš dobro proveli.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 okt 2024, 06:22

Sta ste vi vidili sinoc dobro.Boljevic se zajebava sa grbom kluba tj boli ga hasim.Nije se ni oznojio.Mahmic je samo vrati Mufticu jer moze pogrjesit ako je da naprijed.Ovi Makedonci smjesno komentsrisat.Radovac zaspo Galic nezna i kako mislis uzet bodove.Neznam ali vrlo mukotrpno za gledat.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 21 okt 2024, 07:42

BarbareZeljin je napisao/la:
20 okt 2024, 21:59
avalPacidoroP je napisao/la:
20 okt 2024, 21:38
Pisaj ga..nije lose odigrano.
Drugacije gore ne mozes.
Cirkus.
Bukvalno si sve rekao. Iskoristili polupriliku i to je to.
Mene samo brine i nervira jedna druga stvar. Dangubic...
Nije puno igrao,ali ovo sto je odigrao,ne mogu da vjerujem,da covjek ni jednom za sve ove minute odigrane,ne uspijeva loptu da primi,iskonteolise,da uradi bilo sta.
Izgleda ko Mijatovic,a igra losije od Garcevica.
Mr penal je znao pasti i izboriti jedno 5 penala.
Danguba isto pijan.Ne zelim se ugristi za jezik,ali on je zasad ispod svih ocekivanja.
Ne znam, po meni je bolji u zadnje dvije utakmice. I jučer je napadao prostor, našao se u jednoj šansi u utakmici sa skromnim brojem šansi. A i realno igrao je protiv ekipe se ubjedljivo najjačom defanzivom u ligi.
Do zadnje dvije utakmice sam mislio evo ga Joco Stokić, ali sad mi već pomalo ulijeva povjerenje da će ga 'krenuti'.
Sinoć su ubjedljivo najlošiji bili Boljević i Cvetanovski.
Prvi uvijek ima 3.poteza viška, a nijednom nije uspio probiti. Drugi ima manjak inteligencije, pa čak i kad uspije proći, sve us.ere lošim udarcem ili pasom.
Izmjene su ok bile, ali falio je i Šabić da uđe, pogotovo u situaciji gdje su nam krila očajna bila. Bgm grehota da dijete nakon odlične utakmice na Koševu gdje je uz Vedu najbolji bio, ne dobije ni minute na posljednjim utakmicama.
Možda je baš on sinoć mogao iz neke situacije je 'zategnut'..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 21 okt 2024, 07:48

Alipasino je napisao/la:
20 okt 2024, 20:46
Muftic je golman vezni zadnji vezni prednji i organizator igre.Najvise ima loptu u nogama.
Ovo je ono što me najviše nervira iz utakmice u utakmicu..

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 21 okt 2024, 07:54

Boljević juče ubjedljivo najlošiji, uvijek potez viška, u situacijama kada bi bilo logično da proba nekome dodati on forsira šut. Koliko se ovdje pisalo o Cvetanoskom i Mirčevskom, zasad ništa posebno, prije promašaji nego pojačanja. Drina je pljuvan za svaku grešku a po meni bolji od Mahmića. Šabić mira više igrati, bolje njega trpiti nego ova "pojačanja". Nadam se da Ćorić i Rahimić imaju neke planove za polusezonu, jer ovi igrači koji su dosad dovedeni nisu pokazali da su pojačanja.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 21 okt 2024, 08:23

Ne pišite više ko je kako igrao, jer to u sinoćnjoj utakmici uopće nije bilo bitno. Mi nismo smjeli ni bod osvojiti. Sudija je dovoljno uradio da nam ubije volju za igranjem. Da je trebalo šta više on bi to bez oklijevanja uradio. Nije prekinuo utakmicu nakon skandiranja ratnom zločincu, najodgovornijem za genocid, iako mu je Muftić sugerirao. Vidjećemo hoće li naš klub nešta pokrenuti u vezi toga. Trebalo je više pritiska izvršiti na sudiju, a onda se povući s terena, poslati poruku. Znalo se da ćemo svakako izgubiti, 1:0 ili 3:0 za stolom, ne bitno, isto je. Uraditi sve što je u našoj moći da Musa bude maksimalno kažnjen, najviše zbog neprekidanja utakmice, na suđenje se svi klubovi moraju udružiti jer ono je uvijek isto kad igra Borac. Napraviti kompilacije, poslati UEFI, pozvati SIPU da uđe u savez, jer ovo je organizovani kriminal.
Nadam se da će se konačno pojaviti neki novinar ili grupa njih koji će otvoreno prozvati savez, jer ova liga je totalno neregularna sve zbog jednog kluba koji je najzaštićeniji klub u Evropi.
Teže je igrati protiv Borca nego protiv Reala.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 21 okt 2024, 09:02

Na stranu sudije, na stranu ove gluposti oko vracanje necega vici, mislim smijesno kakve sve gluposti moramo citati.
Coric, ako misli da ostane mora podhitno nesto uraditi s taktikom,igrom. Jer ovo ne lici ni na sta.
Razmuljivo je da Al Jaber nije mogao igrati, al Huso nije taj kalibar igraca koji bi nama nesto donio novo u igri. Puno gresaka u pasovima, cak defanziva mu nije jaca strana.
Kljucno, nemamo igre. A za dobru igru moras biti kompletnu ekipu. Postaviti igraca na poziciju koja mu odgovara. Mircevskom ova pozicija ne lezi, ova igra mu ne lezi jer smo konstatno defanzivno orijentisani. Svaka lopta se vraca nazad, ne igraju nikako, nabijaju loptu bezveze.
Skupilo smo mi bodova to stoji ali lose igramo, bas lose.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 okt 2024, 09:52

Ljudi se ovdje ponašaju kao da nikad nisu gledali utakmice Borca. Ogromna većina utakmica im je upravo ovakva, nema ih nigdje i onda zabiju gol, a imaju najbolju odbranu u ligi koja rutinski sačuva prednost do kraja.

Isto tako je i kad smo mi u pitanju, svaka ozbiljnija ekipa koristi provjeren šablon - izađu visoko na našu zadnju liniju i golmana i mi smo bez ideje pa se sve svede na duge lopte Muftića ili bekova.

Tako nas je uništio Zrinjski, Sarajevo nas je tako razmontiralo u drugom poluvremenu, Posušje nas je isto tako pritisnulo, a to su najozbiljnije ekipe u ligi. Uz Borac naravno.

Ostale ekipe ne mogu držati taj nivo 90 minuta i njih nekako i pobijedimo.

Nešto nam je lakše kad su Radovac i Jaber u igri koji se vrate nazad i prime loptu pa pokušamo organizovati napad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 okt 2024, 10:16

Ma dobro polako ljudi, jbg na stranu sad sudije Borac je itekako kvalitetna ekipa, i da je najpostenije bili
bi favorit protiv nas.

Ja od ove utakmice nisam nista ni ocekivao, prakticno upisan poraz jos prije polaska.

Sto se mene tice nismo ni odigrali tolko lose

Takodjer kakvo zna bit sudjenje, sinoc je ok bilo
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 21 okt 2024, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 okt 2024, 10:17

ZaZelju je napisao/la:
21 okt 2024, 08:23
Ne pišite više ko je kako igrao, jer to u sinoćnjoj utakmici uopće nije bilo bitno. Mi nismo smjeli ni bod osvojiti. Sudija je dovoljno uradio da nam ubije volju za igranjem. Da je trebalo šta više on bi to bez oklijevanja uradio. Nije prekinuo utakmicu nakon skandiranja ratnom zločincu, najodgovornijem za genocid, iako mu je Muftić sugerirao. Vidjećemo hoće li naš klub nešta pokrenuti u vezi toga. Trebalo je više pritiska izvršiti na sudiju, a onda se povući s terena, poslati poruku. Znalo se da ćemo svakako izgubiti, 1:0 ili 3:0 za stolom, ne bitno, isto je. Uraditi sve što je u našoj moći da Musa bude maksimalno kažnjen, najviše zbog neprekidanja utakmice, na suđenje se svi klubovi moraju udružiti jer ono je uvijek isto kad igra Borac. Napraviti kompilacije, poslati UEFI, pozvati SIPU da uđe u savez, jer ovo je organizovani kriminal.
Nadam se da će se konačno pojaviti neki novinar ili grupa njih koji će otvoreno prozvati savez, jer ova liga je totalno neregularna sve zbog jednog kluba koji je najzaštićeniji klub u Evropi.
Teže je igrati protiv Borca nego protiv Reala.
Čuj "Ne pišite više ko je kako igrao"!!!

Drug, dok god Željina djeca sjede na klupi ili ih nema nikako u timu a polovnjaci poput Mirčevskog igraju od prve minute (bez obzira koja je utakmica) ja ću da pišem kako je ko igrao. Ako smo trebali ili morali izgubiti onda je bilo bolje u igru gurnuti Šabića, Šemdina, Foču, Kolića, Džafu, Babaluka ili Zeničanina pa šta bude.

Podržavam Denisa i Stručni Štab maksimalno ali zaista se nadam da neću vidjeti Mirčevskog, Galića, Mahmića i Cvetanovskog (na desnom krilu - ako ćeš stavi ga lijevo, bar ima neke koristi od njega) od prve minute protiv Radnika. Realno i Boljević je zaslužio klupu ali mi boljeg tu nemamo.

Za suđenje sve stoji i nije sramota izgubiti uz takvo suđenje ali to je prvo na čemu moraš da radiš. Znali smo svi kako će da sudi. Vodi ih psihologu ako se ne mogu nositi sa tim.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 21 okt 2024, 10:21

Jasno je da je banda u savezu. Jasno je i ko je ta banda (Durić koji je veće zlo od Vice, kao i kantonalni predstavnici. Ovdje mislim na ZDK, KS, SBK...).
Ulaskom nekih novih ljudi samo će se mešetarenje povećati. Već je ozbiljan novac u igri. Najveći mešetari su prilikom delegiranja sudija, jer su potkupljeni ili se dodvoravaju. NAjjednostavnije je da sude kao sinoć H(nažalost) kad igraju B i S. Kad igraju SiS nek sudi S. H i H nek sudi H. BiB nek sudi B. Jednostavno je korupcija u nsvim segmentzima društva. Pogledajte trenere u nižim reprezentativnim selekcijama, o nižim ligama i mešetarenju da ne govorimo... Naše je da igramo, dobijamo ove koji su tu negdje s nama, i borimo se da bude pošteno.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 okt 2024, 10:36

Virtu4l je napisao/la:
21 okt 2024, 09:52
Ljudi se ovdje ponašaju kao da nikad nisu gledali utakmice Borca. Ogromna većina utakmica im je upravo ovakva, nema ih nigdje i onda zabiju gol, a imaju najbolju odbranu u ligi koja rutinski sačuva prednost do kraja.

Isto tako je i kad smo mi u pitanju, svaka ozbiljnija ekipa koristi provjeren šablon - izađu visoko na našu zadnju liniju i golmana i mi smo bez ideje pa se sve svede na duge lopte Muftića ili bekova.

Tako nas je uništio Zrinjski, Sarajevo nas je tako razmontiralo u drugom poluvremenu, Posušje nas je isto tako pritisnulo, a to su najozbiljnije ekipe u ligi. Uz Borac naravno.

Ostale ekipe ne mogu držati taj nivo 90 minuta i njih nekako i pobijedimo.

Nešto nam je lakše kad su Radovac i Jaber u igri koji se vrate nazad i prime loptu pa pokušamo organizovati napad.
Odlika Zrinjskog i Borca godinama su čvrsta odbrana i centaršutevi kao najjače oružje, bukvalno i kod jednih ii drugih. Tome u prilog ide i veliki broj asistencija koje njihovi bekovi imaju prethodnih godina, evo sam Herrera je ove sezone već na 6 asistencija u svim takmičenjima, a tek oktobar. Postavljao sam nedavno kompilaciju koliko nas Zrinjski godinama maltretira u međusobnim duelima golovima iz centaršuteva. Borac evo i jučer iz centaršuta nam ga zabi, pa prošle sezone u BL kad je bilo 3:2 su nam isto dva gola iz centaršuta dali, pa kad smo u Bosanskom Novom igrali sa njim jer je Borac renovirao teren, tad smo izgubili 2:1 i isto su nam oba dali iz centaršuta ako se ne varam, pa onda iste te sezone smo još jednom gostovali u BL i izgubili 2:0 i oba gola smo primili iz centaršuta i to u rasponu od nekoliko minuta.

Samo mi je žao što je do jučerašnjeg gola iz centaršuta došlo zato što smo im totalno glupo poklonili korner iz našeg posjeda:

Sljedeće kolo bi nam se mogli poklopit rezultati. Mi igramo kući sa Radnikom, Široki dočekuje Borca, a Posušje gostuje Veležu. Četvrti smo i imamo priliku da se sljedeće kolo dodatno odvojimo od konkurenata za europu ako nam se poklope rezultati tako da sve ok.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 okt 2024, 10:50

braco je napisao/la:
21 okt 2024, 10:36
Sljedeće kolo bi nam se mogli poklopit rezultati. Mi igramo kući sa Radnikom, Široki dočekuje Borca, a Posušje gostuje Veležu. Četvrti smo i imamo priliku da se sljedeće kolo dodatno odvojimo od konkurenata za europu ako nam se poklope rezultati tako da sve ok.

Sudeći po dosadašnjem toku prvenstva, vjerujem da ćemo zacementirati to četvrto mjesto i da će to biti jedina sigurna pozicija na tabeli. Prve tri ekipe bi se mogle juriti do samog kraja sa veoma malom bodovnom razlikom, a i ispod nas bi moglo biti veselo. Toliko hvaljeno Posušje već ima tri vezana poraza.

Što se tiče naše igre, nema se tu ništa novo dodati bez da se ponavljamo po ko zna koji put. Ovakve utakmice samo ponovo potvrde koliko je recimo Galić limitiran igrač i da nema šta tražiti u ekipi koja ima pretenzije za neki viši plasman. Karjašević, kojeg sam prvi ja toliko kritikovao, je pokazao da može biti igrač zadatka i da mu nedostaje utakmica.

U suštini, ova naša ekipa je za tačno ovu poziciju na kojoj se nalazimo. Lošiji smo od ovih iznad, bolji smo od ovih ispod i ne bih ja tu ništa dodao ni oduzeo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, dark44 i 40 gostiju.