Galantni je napisao/la: ↑21 okt 2024, 14:58
Ako ode Guli do kraja sezone ostajemo bez titule. E sad treba vidjeti isplati li se to. Moje misljenje da treba zaganjat titulu, odigrat Evropu i onda ga prodati. Jos ce sigurno zaigrati i za repku koju tekmu. On ne smije ispod 5M otici
Ostajemo mi svakako bez titule, sa ili bez Gulija.
2.5 mil eura je jako fina cifra, ne budimo bahati i prokleti. Niko u historiji naše lige uključujući i nas same nije prismrdio izlaznom transferu približne cifre. Liga je takva kakva jest, 35-36 u Evropi i ko očekuje da će bilo koja ekipa dati 5 miliona eura za igrača iz naše lige taj je lud i to nema veze sa zdravim razumom.
Ime se postepeno gradi, slično kao što i plata raste s iskustvom. Počneš od nekog minimalca, pa za 5-10 godina imaš XY puta više. Tako je i u fudbalu, prodaš sad za 2.5 mil eura nakon što si malo ranije oborio rekord i prodao Mumeta za 1.5, idućeg Gulija ćeš već moći prodati za 3 ili malo više, jer imaš portfolio, imaš izlog i ljudi ti vjeruju. Pogotovo ukoliko transfer bude direktno u ligu petice, a još jače u klub koji igra LP, to je puno važnije od same cijene jer će nas katapultirati i postat ćemo zanimljivi top evropskim skautima i ekipama za budućnost.
Nije ni Dinamo prodavao igrače za 5 mil eura kad su tek postajali ovo što jesu danas, to su godine i godine jačanja i skupljanja iskustva, od ekipe pa do čitave lige, i bildanja imena da budeš u poziciji postavljati uslove kakve danas mogu.
Vanja8 je napisao/la: ↑21 okt 2024, 15:24
Ono sto raduje da se polako probijamo na fudbalsko trziste, ali samo Fk Sarajevo...
Pogledajte transfere ostalih klubova...
Najveci izlazni transfer Zrinje je 500 milja e, za onog momka sto ode u Rusiju
Borac prodao Lukica za 400 milja, prije toga Ziljkica u Olimpiju 200 milja
Velez onog stopera cini mi se 150...
Samo ovako nastaviti, dobri izlazni transferi su magnet za igrace...
Nedavno sam pisao da se vec treba baciti u skauting i traziti profile mladih brzih igraca...
Ima ponuda i za nase igrace iz Akademije, ali samo pametan transfer je dobar transfer.
Baš tako

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase