FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Napoli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Napoli » 21 okt 2024, 16:29

Kvalitet, "regularnost" lige, medijska popraćenost i sl. su neki faktori koji nam baš ne idu u prilog kada se priča o zadržavanju najboljih igrača i vezanje nekim dužim ugovorima.
Možda Guli vrijedi i više ali ovo je neki naš maksimum koji možemo uzeti.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 21 okt 2024, 16:30

Titulu necemo osvojiti, da imamo jos dva Gulija. To sa ovim sudjenjem i katastrofom koja se radi, samo koci situaciji i pravac u kojem se klub razvija.

Losa odluka Mirvica, je bila i dovodjenje Rozmana i Ibricica. Itekako su usporili razvijanje klub, gomilanjem polovnih i prosjecnih igraca. I filozofijom fudbala kojeg su forsirali.
Mislim da je to poslovna greska, koja se desava. I da je zelio najbolje za klub, ali odabrao pogresnje ljude, i dao im ogromni moc odlucvanja i transfera u ruke.

Sve bi bilo puno, puno drugacije, da sudijska mafija dozvoljava da se normalno i posteno igra. I za druge klubove, razvijanje igraca i napredak... ali posebno za FK Sarajevo.

Cak i u ovim nenormalnim okolnostima, klub radi dobre izlazne transfer, i kvalitetno postepeno ukljucuje mlade igrace iz Akademije.
Kamo srece da ta mafija dozvoljava da se sve to pozitivno razmase i razvija. Ali...
- FKS -

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 okt 2024, 16:35

Ziljkić asistencija protiv Partizana maloprije :D

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 okt 2024, 16:39

Mi ako prodano Gulišu u januaru, možemo se halaliti sa titulom. I sa njim će biti teško, bez njega ne moguće.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 okt 2024, 16:40

Ako uzmemo u obzir sve faktore za potencijalni transfer neka cijena od 3.5mil eura je najrealnija i ispod toga bi sve bio promasaj.

Zasto samo 3.5mil eura
- Dobra cifra opet, jednaka igranju u grupama konferencije
- zabokrecina od lige, najkorumpiranija liga evrope, klubovi bas moraju biti ludi da placaju vise za igraca iz ove lige
- nemogucnost zadrzavanja igraca u ovoj ligi
- istek ugovora ako se ne varam sljedece godine

Zasto minimalno 3.5mil eura
- fenomenalan igrac cije ponude iz liga petice tu cinjenicu ucvrscuju
- mlad, brz, ucinkovit, moderno krilo
- ko god ga uzme profitirat ce na njemu samo finansijski 10mil a da ne spominjem efikasnost
- odlicna podloga za trziste i naredne transfere, iako smo vec postali regionalni brend ovo bi se prosirilo i na evropu, pa ces recimo kyeremeha moci tusnut za 2mil
- vjerovatno dobar postotak od narednog transfera
- moras ga pustiti svakako jer ovakvi igraci nemaju sta traziti ovdje, dakle win win situacija

Za koliko god otisao, nebitno je u tih 500 600 hiljada gore dole, mnogo je bitnije kakvu ces zamjenu naci i u sta ces uloziti taj novac. Obzirom da nam je ova izlazna transfer politika zadnjih 10 godina mnogo bolja od ulazne, treba vec do nove godine jurisati na pristojnu zamjenu, a sanse da ces naci nekog pribliznog gulishi su 15%.

Mi smo i sa gulishom ove sezone katastrofalni u zavrsnici, ovo je vrlo vjerovatno najbitnija odluka u zadnjih 5-6 godina.
Dobro sjesti i razmisliti

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 okt 2024, 16:50

H8Z7 je napisao/la:
21 okt 2024, 14:00
luckystrike je napisao/la:
21 okt 2024, 13:33
gospodo, znamo li koliko neće biti Kyeremeha?

da li postoji mogućnost da klub uputi žalbu nekom tijelu? eventualno da se ublaži kazna. tako je skoro engleski FA poništio crveni karton Bruni iz Man. Utd. mada s obzirom da je crveni karton potvrđen VAR-om, ne vjerujem da bi iz saveza sebi skakali u stomak.
Vjerovatno dva kola kazne za Kyeremeha, odnosno neće ga biti protiv Igmana i Sloboda Bosanski Novi, tj. kup utakmica.
interesuje me da li ima neko pristup Cometu ili čemu već da provjeri šta je tačno unešeno u izvještaju.

2 naredne bez Kyeremeha se mogu pregurati ;)

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 21 okt 2024, 16:54

Isključenja: FK SARAJEVO: 11 Kyeremeh Francis (20; ozbiljan prekršaj , namjerno udaranje nogom u predjelu grudi protivničkog br.11); FK VELEŽ: 2 Oreč Ante (27; namjeranprekršaj , udaranje laktom u predjelu grudi protivničkog br.6)

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 okt 2024, 17:06

Pendulum je napisao/la:
21 okt 2024, 13:27
TurkishAirlines je napisao/la:
21 okt 2024, 12:45
Pendulum je napisao/la:
21 okt 2024, 12:05

Svaku do sad od ovih 9 utakmica si bio bolji protivnik. Protiv nekog 5* bolji, protiv nekih 3* bolji al' uvijek bolji.

Protiv lištice su ti sudije uzele 2 boda, protiv Posušja su ti sudije uzele 2 boda, protiv Kona nismo imali sreće ni koncentracije. Bilo je šuteva u drugom poluvremenu s distance kol'ko hoćeš a svaka prozujala centimetre pored stative još onaj mali Muftić branio k'o Buffon.

Šta ti je ba?
Pa kako si Borca dobio?

Za sve imate opravdanje i izgovore al da cujete neka rjesenja, ne zelite :tokralju:
Misliš da bi ih dobili da su zabili iz penala u prvoj minuti? Bi al' u qrcu. Hem bi se našima noge odsjekle hem bi ti sudija noge "svezao" u čvor ne bi ti dao da im prismrdiš.

Samo budi realan. ;)
Pa isto tako da je Renan zabio ono 1na1 kad je sam izsao na golmana, mi bi dobili Siroki 100%.

Ne mozes jednu stranu pikovati sto ti odgovara a na drugoj da ignorises.

Niko ne spori da nas kolju. Ali je stvar traziti rjesenja a ne izgovore sto nas kolju i sto smo izgubili 6 bodova do sada.

Mi nemamo pravo kiksa, ako zelimo titulu. Valjda ste svjesni toga.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 21 okt 2024, 17:19

21 okt 2024, 17:06

Pa isto tako da je Renan zabio ono 1na1 kad je sam izsao na golmana, mi bi dobili Siroki 100%.

Niko ne spori da nas kolju. Ali je stvar traziti rjesenja a ne izgovore sto nas kolju i sto smo izgubili 6 bodova do sada.

Jesi li ti svjestan da ne možeš uzeti titulu ove godine da igraš kao Dinamo?
Jel znaš kako je igrati pod pritiskom kada znaš da ne smiješ ući u bilo kakav duel, kad moraš napraviti ofsajd 1m da bi bio priznat, da trpiš onakve prekršaje koji ti mogu završiti karijeru a moraš da šutiš... Koliki god da si profesionalac i kvalitet odsjeku se noge.
I ti bi da rješavaš utakmice i se.eš tu danima jer neko zaboga ne zabije zicer.
Momci fantastične rezultate prave pod kakvim uslovima igraju.
Najlakše je s.ati iz svoje fotelje
🇵🇸

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 21 okt 2024, 17:30

BigZlatan je napisao/la:
21 okt 2024, 16:54
Isključenja: FK SARAJEVO: 11 Kyeremeh Francis (20; ozbiljan prekršaj , namjerno udaranje nogom u predjelu grudi protivničkog br.11); FK VELEŽ: 2 Oreč Ante (27; namjeranprekršaj , udaranje laktom u predjelu grudi protivničkog br.6)
K'o u kecerima. Dogovorili se Francis i ovaj iz Veleza. On ce se namjerno okliznut i ovaj ce ga udariti u prsa tacno u tom trenutku.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 21 okt 2024, 17:38

ako je istina
najbolja opcija prodati u januaru i izganjati posudbu do kraja sezone
koliko god Gulisa bio dobar misljenja sam da je prevelik zalogaj Bologna al sretno momku gdje god ode

sta kaze Zekic sljedece kolo protiv legende Sarajeva :ljepota:
Nirto kakav je teren dole
znaju lopte al ne bi trebale 3 bobe doci u pitanje

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 okt 2024, 17:40

Pendulum je napisao/la:
21 okt 2024, 13:27
21 okt 2024, 12:45

Pa kako si Borca dobio?

Za sve imate opravdanje i izgovore al da cujete neka rjesenja, ne zelite :tokralju:
Misliš da bi ih dobili da su zabili iz penala u prvoj minuti? Bi al' u qrcu. Hem bi se našima noge odsjekle hem bi ti sudija noge "svezao" u čvor ne bi ti dao da im prismrdiš.

Samo budi realan. ;)

Nisi realan. Ne pišeš realno.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 21 okt 2024, 17:45

Ne vjerujem da stvarno postoje osobe koje misle da za bilo kojeg igrača mi možemo izvući više od 2,5 miliona, pa nek su i 3, a spominjanje 5+ miliona može dolaziti samo od totalnih fudbalskih analfabeta.

O tituli je suvišno pričati. Samo troleri, djeca do 14 godina ili totalne budale mogu spomenuti naše osvajanje titule ove sezone. Da smo imali samo malo poštenije suđenje, sad bismo čekali utakmicu Zrinjskog sa prvog mjesta i 3 boda prednosti u odnosu na njih. Nije stvar zicera, moraju se nekad i promašiti, a yebo ti sve ako moraš imati 100% realizaciju i Milanovu odbranu sa Maldinijem, Nestom i ostalim da budeš prvak u zadnjoj ligi Evrope. Pomirite se da nam titulu ne daju. Protiv suđenja kakvo imamo mi i guranja koje imaju Borac i Zrinjski ni Pepova Barca ne može donijeti titulu.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 okt 2024, 17:47

Napoli je napisao/la:
21 okt 2024, 17:19

Jel znaš kako je igrati pod pritiskom kada znaš da ne smiješ ući u bilo kakav duel, kad moraš napraviti ofsajd 1m da bi bio priznat, da trpiš onakve prekršaje koji ti mogu završiti karijeru a moraš da šutiš... Koliki god da si profesionalac i kvalitet odsjeku se noge.
Pa nisam, niti zelim da razmisljam da od titule nema nista.

Razmisljanjem da mi sigurno necemo titulu uzeti je luzerski, bez obzira sta se sve sudi. Ako tako razmisljas, onda shvatam da je vama izgovor bitniji od rjesenja problema. Navikli ste da vam je cetvrto mjesto potaman.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 okt 2024, 17:49

21 okt 2024, 17:47
Napoli je napisao/la:

Razmisljanjem da mi sigurno necemo titulu uzeti je luzerski, bez obzira sta se sve sudi. Ako tako razmisljas, onda shvatam da je vama izgovor bitniji od rjesenja problema. Navikli ste da vam je cetvrto mjesto potaman.
Smijem li te pitati koliko imaš godina?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 okt 2024, 17:51

I veceras ce se "legendini" dobro istrcati, a onda protiv nas gristi ko bijesni psi !
Ali i treba nam tako kad smo ih ostavili u ligi...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 21 okt 2024, 17:55

21 okt 2024, 17:47
Napoli je napisao/la:

Mijenjaš teze.
Nastavi da se.eš po igračima i stručnom štabu, mi ostali smo luzeri.
🇵🇸

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 21 okt 2024, 18:03

Puno se vi gadjate ciframa za neku tamo žnj ligu. Kad bi dvije ipo milke legle, amin.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 okt 2024, 18:07

Pa yebo on mater svoju balijsku
. Fudbalskim klubovima u Kantonu Sarajevo nikad bolje nije bilo, ali su se pojedini klubovi pod pritiskom politike, ne svi, nego u manjini, okrenuli protiv saveza, načinom presije i drugim oblicima pritisaka, spremljenih od ministra Kenana Magode, usmjerenih metaforički na 'rušenju' saveza, a sve zarad svojih interesa", podvukao je Čolpa.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 21 okt 2024, 18:11

BegovicRamiz je napisao/la:
21 okt 2024, 17:38
ako je istina
najbolja opcija prodati u januaru i izganjati posudbu do kraja sezone
koliko god Gulisa bio dobar misljenja sam da je prevelik zalogaj Bologna al sretno momku gdje god ode

sta kaze Zekic sljedece kolo protiv legende Sarajeva :ljepota:
Nirto kakav je teren dole
znaju lopte al ne bi trebale 3 bobe doci u pitanje
Solidan je ako ne bude kiše, a prema vremenskim prognozama ne bi trebalo da pada nikako do nedelje. :)
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Ahrefs [Bot], Antikloc, belosevic23, Bordo10, Burberry46, bvsic, Gomis99, Google Adsense [Bot], Hajdeee, HordasDolacMalta, N3R3D, napoleon72, propoklopac, rimljanin90, roccosiffredi, SamoDaKazeem, Serha, zagorski i 106 gostiju.