Postao/la numanumaye22 » 21 okt 2024, 14:54
Super za obici je Turska, medjutim zivot tamo je katastrofa. Kad sam bio u Istanbulu pricao sam s lokalcima, znaju cak krast toalet papir iz Burger Kinga kolika im je inflacija, dosta toga ne mogu priustit.
Super je ekstra, sve napravljeno za turiste, kad maknes iz centra, gora situacija neko u Varesu kod nas. Ne znam kako lokalci uospte priuste veceru recimo u restoranu, cijene su kao u Minhenu, nije bas jeftino kao prije. Odes kod Balat ulice, sve prljavo i katastrofa, kod onih stepenica, maknes malo lijevo smece, isto treci svijet.
Mislim iskreno da je zivot za lokalca prosjecnog tamo katastrofa, plate su im uzasne, za zivot u takvoj metropoli, to je jadno.
Bolnica Okmeydani u Istanbulu, bio sam tamo igrom slucaja, trebao nesto podignut, drzavna bolnica inace, katastrofa u cekaonici, u 12 navecer ko da je 12 popodne, ljudi spavaju po hodnicima, pacijenti, steke od vrata su bukvalno zavezane konopcem, nisam vjerovao kad sam vidio. Ima cak rupa u zidu, podsjetilo me na one sovjetske bolnice iz filmova iz Cernobila, bukvalno te strah uhvati, kod nas je hotel za ono. JAKO su siromasni, ali prelijep grad, obavezno posjetiti.