Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ja sam 98 kreno u prvi razred i mati je tad radila na BHŽ-u i plata joj je bila 150 maraka, a stari imao u zeničkoj bolnici 300 okruglo. Ali isto kaže mati, tad sam za 5 maraka okruglo mogla kupiti dva hljeba, litar mlijeka, pavlaku, cigare i tebi i sestri po čokoladu. Zvuči nerealno.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Jbt prije za par markica kupis hrane za sedmicu dana. Danas ti ne moze biti ni za 2 hljeba.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Isli su to ovi stariji, nisam ja, mali sam tad bio, islo se na svaku tekmu sa starim ali ono vodenim bojicama lice i toMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 19:36Jesi li baš samo patike kupovao ili se kupovala i pirotehnika pred derbi?![]()

- MaroonBjelave
- Kontakt:
U jbt, 5-i osnovne. Ja te godine završio srednjualemsa je napisao/la: ↑21 okt 2024, 20:09Isli su to ovi stariji, nisam ja, mali sam tad bio, islo se na svaku tekmu sa starim ali ono vodenim bojicama lice i toMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 19:36Jesi li baš samo patike kupovao ili se kupovala i pirotehnika pred derbi?![]()
Ovo je s Ejubom negdje 99-a, on iso za Ameriku tad i da se slikamo, kae sal Saraj'va ma reko nisi zdrav, kaze za uspomenu i reko hajOva druga je s Rovom, 5i osnovne, znaci negdje 00. Eto kako smo se nosili![]()

Edit: a frizura "na dvije vode" u to doba nenadyebiva

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Danas za 100 KM kupiš neke namirnice i doneseš kuci u kesi.
Nekad za joju pun gepek stvari si mogao kupiti

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Marsal je napisao/la: ↑21 okt 2024, 19:56Ja sam 98 kreno u prvi razred i mati je tad radila na BHŽ-u i plata joj je bila 150 maraka, a stari imao u zeničkoj bolnici 300 okruglo. Ali isto kaže mati, tad sam za 5 maraka okruglo mogla kupiti dva hljeba, litar mlijeka, pavlaku, cigare i tebi i sestri po čokoladu. Zvuči nerealno.

Ja 92.
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 21 okt 2024, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
Najjaca, na razljezakMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 20:16
U jbt, 5-i osnovne. Ja te godine završio srednju
Edit: a frizura "na dvije vode" u to doba nenadyebiva![]()

Ti si znaci 82/3-o jel? Ja 89-o.
@marsal
Cokolada samo ti

Vecinu prvog i drugog razreda proveli u sklonistu.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
81 buraz.alemsa je napisao/la: ↑21 okt 2024, 20:36Najjaca, na razljezakMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 20:16
U jbt, 5-i osnovne. Ja te godine završio srednju
Edit: a frizura "na dvije vode" u to doba nenadyebiva![]()
![]()
Ti si znaci 82/3-o jel? Ja 89-o.
@marsal
Cokolada samo tidoduse bilo je i milki i tad.
Treba neko iz 1800. te ustane iz mrtvih i da se sjebe:
£100 in 1800 is equivalent in purchasing power to about £10,497.31 today.
£100 in 1800 is equivalent in purchasing power to about £10,497.31 today.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ne znaju tiktok djeca...
Ma dobro, ti si bio momak od 96-e, u to doba prvi srednje su vec momci bili, kafici izlazci i to. U 8om se pocinjalo ono kafa i to, nije to k'o danas.
@otelo
75-e nova Kurveta (corvette), kostala 7k dollara, sto ti je kad pretvoris u danasnje 45k dollara, a znas koliko kosta trenutno nova 75k. Znaci duplo vise nego tad kad pretvoris standard. I to ce samo ici ga gore tako.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ma nisam ja izlazio te 96-e. Ono srednja mi i jest bila u komšiluku, tako da i kafa kad se pobjegne s časa opet se u mahali pila jbg. Ono, znao sam se spustiti do grada, ali ništa sad pod must, da moraš kao u grad.alemsa je napisao/la: ↑21 okt 2024, 20:56Ma dobro, ti si bio momak od 96-e, u to doba prvi srednje su vec momci bili, kafici izlazci i to. U 8om se pocinjalo ono kafa i to, nije to k'o danas.
@otelo
75-e nova Kurveta (corvette), kostala 7k dollara, sto ti je kad pretvoris u danasnje 45k dollara, a znas koliko kosta trenutno nova 75k. Znaci duplo vise nego tad kad pretvoris standard. I to ce samo ici ga gore tako.
Pa da na to i mislim, grad je vec ozbiljnije, valja se vratit kuci jebga. Prvi srednje na Ilidzi su izlazili po Maloj Aleji po onim kaficima redovno. Eh joj pa onih napustenih kuca bilo, mi dole osnovnci po koju cigaru, onu gore na drugom spratu vutru duvaju, nafataju i picoke kakve. Nekad nas i rastjerajuMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 21:04
Ma nisam ja izlazio te 96-e. Ono srednja mi i jest bila u komšiluku, tako da i kafa kad se pobjegne s časa opet se u mahali pila jbg. Ono, znao sam se spustiti do grada, ali ništa sad pod must, da moraš kao u grad.

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Je li Macarena i onaj kafić do nje. Ne sjećam se imena, ali znam da ga je držao Jasmin Erović. Crveni taxialemsa je napisao/la: ↑21 okt 2024, 21:16Pa da na to i mislim, grad je vec ozbiljnije, valja se vratit kuci jebga. Prvi srednje na Ilidzi su izlazili po Maloj Aleji po onim kaficima redovno. Eh joj pa onih napustenih kuca bilo, mi dole osnovnci po koju cigaru, onu gore na drugom spratu vutru duvaju, nafataju i picoke kakve. Nekad nas i rastjerajuMaroonBjelave je napisao/la: ↑21 okt 2024, 21:04
Ma nisam ja izlazio te 96-e. Ono srednja mi i jest bila u komšiluku, tako da i kafa kad se pobjegne s časa opet se u mahali pila jbg. Ono, znao sam se spustiti do grada, ali ništa sad pod must, da moraš kao u grad.![]()
Ma daj necemo pretjerivati. Naprimjer hljeb, mlijeko, cigare (Drina), cokolada neka, 100gr kafe i sok su bili oko 7-8KM.
Realnost je da je to sve danas oko 15KM. Jest sve poskupilo i otislo u tacku, ali nije nikad nista bilo dzaba bas.

-
- Kontakt:
Druze, cigare su 6-7KM, a mala milka cokolada je sad oko 3KM
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Da hoce cigare na bar 20KM dici.19vendetta87 je napisao/la: ↑21 okt 2024, 21:33Druze, cigare su 6-7KM, a mala milka cokolada je sad oko 3KM

- Maroon1946
- Kontakt:
Cigare su luksuz19vendetta87 je napisao/la: ↑21 okt 2024, 21:33Druze, cigare su 6-7KM, a mala milka cokolada je sad oko 3KM
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 4 gosta.