FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 189

EastMadness
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EastMadness » 25 okt 2024, 14:53

Nikog ne treba zadrzavati pogotovo Gulija. Prva ponuda i neka ide. Fine se pare mogu uzeti. Tuzno je sto je Hamza otisao za smjesne pare a spada u top 5 igraca lige. i na kraju nam ostade tiktoker Renan

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 25 okt 2024, 14:57

EastMadness je napisao/la:
25 okt 2024, 14:53
Nikog ne treba zadrzavati pogotovo Gulija. Prva ponuda i neka ide. Fine se pare mogu uzeti. Tuzno je sto je Hamza otisao za smjesne pare a spada u top 5 igraca lige. i na kraju nam ostade tiktoker Renan
Ma ne treba, ali realno ne treba ni pustati za smijesne cifre, jer realno onakvog tipa igraca liga nije vidjela od poslije rata. Ako je Dal otisao za 1.2 milki, pa guli mora bar za 3-4.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 14:57

E čuj svakog prodati za prvu ponudu koja dođe. :facepalm:

Zaboravi da ćeš ikad sa takvim razmišljanjem išta osvojiti a kamoli napraviti neki iskorak u Evropi.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 14:59

hibrid je napisao/la:
25 okt 2024, 14:50
Pendulum je napisao/la:
25 okt 2024, 14:38
hibrid je napisao/la:
25 okt 2024, 14:35

Pa ne treba ga onda ni prodavati. Te pare jbt uzmes ako prodjes trece pretkolo konferencijske lige.
A štaš ako hoće da ide?

Evo Zekić još uvijek nije prežalio Hamzu (znači da nije htio da ide) ali, kad igrač hoće da ide ne možeš mu reći "nemoj neka te" - a tamo negdje mu nude uslove koje ne možeš ispoštovati + opciju da se proda dalje (ako bude dobro igrao). :think:
Ma razumijem ja to burke, ako hoce da ide, nemas ti njemu tu sta. Al opet i tu postoji klopka, tacnije moraju obje strane biti zadovoljne. Ti i ako mu ne dozvolis da ode, njegovo je da nastavi sa dobrim partijama, jer ako prestane igrati i pruzati svoj maksimum iz nekog inata ili sta slicno, nema njemu vise te Bologne ili liga petice, jer da bi tamo igrao moras konstantno biti dobar, a ne godinu dobar pa naredne dvije ****. A i mislim da on nije takav igrac da bi igrao preko neke stvari kad mu nasi ne bi dali da ide, bar ako imalo razmislja o buducnosti i karijeri. Takvo razmisljanje imaju samo igraci sa ovih prostora, draze mu je biti na tribini godinu, samo da on bude zadovoljan i upravu, a to sto ga poslije nece niko o tome on ne razmislja. Pade mi evo jedan primjer na pamet onog malog Ovcine, glupan nije pristao na pisljivih 10-15% manju platu u Velezu, a bio im je realno jedan od boljih igraca + kapiten, i eno presjedio na tribinama godinu, poslije toga se vise nije sastavio sa loptom, gdje je sada, u Slogi. Iduca mu je stanica Famos Hrasnica ili Radnik Hadzici, a zbog cega, zbog nekog inata.
Slažemo se.

Evo, Zekić je u InDirekt podcastu rekao da, ako Gulija posluži zdravlje i nastavi da igra ovako kako sad igra - napravit' će izuzetnu karijeru. Čak je spomenuo da je "dobar u glavu" tj. nije se utripovao da je već sad "mega zvijezda" ili šta već.

Pravi pristup kod momka od 23 godine! :salut: :kralj:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 25 okt 2024, 15:06

Iz Sarajeva sigurno neće u ligu petice, ali jest cifra od 2-2,5 milja € realna ipak. Momci iz Sarajeva išli u pendrek i baklava spor za oko polovicu , možda njemu uspije transfer u burekspor ili Rusiju . Rusi sigurno bi vise platili nego 2,5

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 okt 2024, 15:06

Pendulum je napisao/la:
25 okt 2024, 14:57

Zaboravi da ćeš ikad sa takvim razmišljanjem išta osvojiti a kamoli napraviti neki iskorak u Evropi.
To je uvijek mač sa dvije oštrice, često se desi da druga ponuda bude manja od prve. Evo ti primjer iz Zvezde, prije godinu dana su imali dvije ponude za Osmana Bukarija od 11 miliona eura, rizikovali i odbili, da bi ga ljetos prodali u Austin za 7 milona.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 15:09

Lucas je napisao/la:
25 okt 2024, 15:06
Pendulum je napisao/la:
25 okt 2024, 14:57

To je uvijek mač sa dvije oštrice, često se desi da druga ponuda bude manja od prve. Evo ti primjer iz Zvezde, prije godinu dana su imali dvije ponude za Osmana Bukarija od 11 miliona eura, rizikovali i odbili, da bi ga ljetos prodali u Austin za 7 milona.
A jesu se puno i zayebali, de nemoj zezati. :mrgreen:
KoloDD je napisao/la:
Iz Sarajeva sigurno neće u ligu petice, ali jest cifra od 2-2,5 milja € realna ipak. Momci iz Sarajeva išli u pendrek i baklava spor za oko polovicu , možda njemu uspije transfer u burekspor ili Rusiju . Rusi sigurno bi vise platili nego 2,5
Who is you? Jesi li uopšte navijač Sarajeva? :problem:

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 25 okt 2024, 15:12

Šta ima veze jesam ili nisam? Treba malo biti realan, iz naše lige skoro nema šansa da neko ide u ligu petice , možda neki otpad klub koji nema šansu da ostane prvoligaš (kiel, Pauli, Itd) i nema para ili ako završi sezonu s 30 golova plus da igra evropski.

Jedino moguće inače bilo bi inače da je igrač repke i tamo se dokaze
Zadnja izmjena: KoloDD, dana/u 25 okt 2024, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 okt 2024, 15:14

KoloDD je napisao/la:
25 okt 2024, 15:12
Šta ima veze jesam ili nisam? Treba malo biti realan, iz naše lige skoro nema šansa da neko ide u ligu petice , možda neki otpad klub koji nema šansu da ostane prvoligaš (kiel, Pauli, Itd) i nema para .
Uso sam ti na postove i vidim da kad si napisao nesto to je bilo protiv Gulija :urnebes:
Znaci da je dobar i da ce napraviti veliku karijeru

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 25 okt 2024, 15:17

Mozemo mi traziti 7 miliona, ako nece niko da ponudi toliko, mozes okaciti macku o rep.

Evo sad sam odgledao ovaj intervju s Zekicem i rekao je da bi Osijek mogao uzeti izmedju dva i cetiri, a Dinamo izmedju pet i deset miliona kad bi Gulisa igrao za ovaj dvojac. To vam je dovoljno.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 15:38

KoloDD je napisao/la:
25 okt 2024, 15:12
Šta ima veze jesam ili nisam? Treba malo biti realan, iz naše lige skoro nema šansa da neko ide u ligu petice , možda neki otpad klub koji nema šansu da ostane prvoligaš (kiel, Pauli, Itd) i nema para ili ako završi sezonu s 30 golova plus da igra evropski.

Jedino moguće inače bilo bi inače da je igrač repke i tamo se dokaze
Pa ima veze jer se tema zove FK Sarajevo i, koliko ja znam pravila foruma, na ovoj temi mogu pisati samo navijači Sarajeva? (možda griješim). :mrgreen:

Kako god - griješiš kad pišeš o Guliju.

Vrijeme će pokazati ko je upravu.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 okt 2024, 15:47

2.7m eura + 15% od naredne i nek ide u twente.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 okt 2024, 16:05

KoloDD je napisao/la:
Vidi se jad i zlo iz tvog posta,nego da te pitamo ovdje ko ti je ovako najdrazi u familiji?

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 25 okt 2024, 16:08

Je l' ovo onaj dijasporac što je orgijao po temi reprezentacije redovno? Što je maksuz jezik naučio da nam može oči otvarat na konto jada domaćeg fudbala?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 25 okt 2024, 16:38

Bolje zadrzati Gulija i sve ostale igrace i igrati grupnu fazu nekog Euro takmicenje nego ga prodati odmah za 2,5 mil. Najbolji je primjer Borac. Ne mogu prodati nikog ni blizu miliona, ali ce zato na racun Europe uzeti preko 5 mil eura. Sarajevo ne moze uzeti toliko para da proda pola ekipe. Pa vi vidite sta se bolje isplati. Jos kad bi Guli zaigrao Europu kod nas ne bi isao sigurno ispod 4 mil €.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 16:57

mercurial je napisao/la:
25 okt 2024, 16:38
Bolje zadrzati Gulija i sve ostale igrace i igrati grupnu fazu nekog Euro takmicenje nego ga prodati odmah za 2,5 mil. Najbolji je primjer Borac. Ne mogu prodati nikog ni blizu miliona, ali ce zato na racun Europe uzeti preko 5 mil eura. Sarajevo ne moze uzeti toliko para da proda pola ekipe. Pa vi vidite sta se bolje isplati. Jos kad bi Guli zaigrao Europu kod nas ne bi isao sigurno ispod 4 mil €.
To je ono o čemu ja pričam.

Zadržati ekipu na okupu dvije godine, probati osvojiti titulu samim tim "olakšati" put prema grupnoj fazi - upadneš u grupe, odigraš tamo sve utakmice (ako se potrefi koji dobar rezultat) - odmah te drugačije gledaju na tržištu.

Odmah si primamljiviji svima, ne samo Turcima i sličnim žlj ekipama.
kao što rekoh ranije .. "hajde zajedno da sanjamo.. :zviz: "

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 okt 2024, 17:04

Pendulum je napisao/la:
25 okt 2024, 16:57
mercurial je napisao/la:

Zadržati ekipu na okupu dvije godine, probati osvojiti titulu samim tim "olakšati" put prema grupnoj fazi - upadneš u grupe, odigraš tamo sve utakmice (ako se potrefi koji dobar rezultat) - odmah te drugačije gledaju na tržištu.

Odbijanjem da prodaš igrača, dobiješ nezadovoljnog igraca i potencijalnu bombu u svlačionici, jer svako želi da pobjegne odavde i osigura se.Zvezda i Dinamo mogu zadržati kapitalca koji dobije ponudu, blago mu povečaju ionako enormnu platu, te mu garantuju redovne trofeje i igranje grupnih faza. Čim mi možemo zadržati Gulija, koji nam je adut ? Da još jednu sezonu gleda razna sudijska klanja i igra jedno-dva pretkola KL.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 okt 2024, 17:12

Lucas je napisao/la:
25 okt 2024, 17:04
Pendulum je napisao/la:
25 okt 2024, 16:57
mercurial je napisao/la:

Odbijanjem da prodaš igrača, dobiješ nezadovoljnog igraca i potencijalnu bombu u svlačionici, jer svako želi da pobjegne odavde i osigura se.Zvezda i Dinamo mogu zadržati kapitalca koji dobije ponudu, blago mu povečaju ionako enormnu platu, te mu garantuju redovne trofeje i igranje grupnih faza. Čim mi možemo zadržati Gulija, koji nam je adut ? Da još jednu sezonu gleda razna sudijska klanja i igra jedno-dva pretkola KL.
Zato sam i stavio u spoiler "hajde zajedno da sanjamo". :mrgreen: :oops:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 okt 2024, 17:18

Nije bas lako reci igracu, ej zeli te Bologna i imas priliku da igras protiv Intera, Milana, Juventusa, Rome, ali nam trebas slijede nam vazne utakmice protiv Veleza, Zelje i Posusja
I ko zna hoce li se ta prilika ukazati sljedece godine, pa da ne bude ko Vardy
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 25 okt 2024, 17:51

KoloDD je napisao/la:
Ne mora značiti da neće u ligu petice, jer je Sarajevo već prodavalo igrače u ligu petice. Kvalitet Gulija je neosporan samo treba izvući maksimum iz tog transfera. Ja mislim da neće otići ispod 3 miliona €.
Evo i oni tebe selame!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, enzo1, ErosViverosViv, HordasDolacMalta i 64 gosta.