Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Nijedan od tih masovnih ubica nije imao 14 godina, potpuno drugacije razmisljanje je djeteta od 14 i npr 18 godina. Sa 14 mu bi u glavi trebalo biti ganjanje lopte, mozda cak vec i djevojke, pubertet udario, hormoni divljaju. A ovom u glavi osvecivanje **** jusufa barcica, pa yebo mu on mater.
Ali eto kao sto i sam kazes Kosta iz srbije je imao isto godina pa uradi sta uradi, on je cak i potvrdio da su mu inspiracija bili neki iz amerike ako se dobro sjecam, doduse otac koji ga je vodio u streljanu je takodjer imao veliki uticaj na njega sigurno.
Mozda ja grijesim, mozda je fakat ovaj sa interneta pokupio sve i svasta, ali kako god roditelji su to trebali uvidjeti. Kao sto forumas iznad rece ako ti dijete sa 14 godina pravi od svog drustvenog profila to sto pravi trebao bi mu se posvetiti malo vise. Kako god neduzan covjek nastrada nazalost, nek ovo bude lekcija svim roditeljima da obrate paznju na dijete a i drzavi da se pozabavi Pezicem i gorima od njega, sve i da se ispostavi da je malac sam odlucio uraditi ovo vrijeme je da stane u kraj takvim zaostalim osobama.
Ali eto kao sto i sam kazes Kosta iz srbije je imao isto godina pa uradi sta uradi, on je cak i potvrdio da su mu inspiracija bili neki iz amerike ako se dobro sjecam, doduse otac koji ga je vodio u streljanu je takodjer imao veliki uticaj na njega sigurno.
Mozda ja grijesim, mozda je fakat ovaj sa interneta pokupio sve i svasta, ali kako god roditelji su to trebali uvidjeti. Kao sto forumas iznad rece ako ti dijete sa 14 godina pravi od svog drustvenog profila to sto pravi trebao bi mu se posvetiti malo vise. Kako god neduzan covjek nastrada nazalost, nek ovo bude lekcija svim roditeljima da obrate paznju na dijete a i drzavi da se pozabavi Pezicem i gorima od njega, sve i da se ispostavi da je malac sam odlucio uraditi ovo vrijeme je da stane u kraj takvim zaostalim osobama.
- JohnCleese
- Kontakt:
Roditelji su u svakom slucaju mocni, cim su ga napravili i porodili 
Mali mozda nije ni htio na ovaj svijet, a nije se pitao.

Mali mozda nije ni htio na ovaj svijet, a nije se pitao.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Prošle godine je dječak u Srbiji u opštini Vračar ubio devet učenika a ranio šest. Koliko je ljudi, uhapšeno ili koliko je provjerenih fejsbuk profila zbog tog zlodjela? Niko i nijedan. Ove godine u julu je u Hrvatskoj u Daruvaru penzionisani policajac upao u starački dom i šest ljudi ubio a šest ranio. Koliko je policajaca uhapšeno zbog mogućeg nagovaranja svojeg kolege i koliko je njihovih naloga na internetu pretrešeno? Nijedan. Ima li igdje u svijetu da zbog zlodjela koje napravi pojedinac hapse i bihuzure desetine porodica i poštenih ljudi koji nikada nisu imali problema sa zakonom, zbog nekakvog podgovaranja? Nema, to je samo slučaj kod muslimana. Znači moglo bi doći do toga, da ako se sutra dvije babe u selu zakuhaju i posvađaju, normalno bude uhapšeno desetine žena sa nikabima i maramama jer su možda podgovarale babe na svađu. Jeste li vi normalni? Pa mi ljudi sa bradama već trideset godina nagovaramo aktivno i svakodnevno Bošnjake da ne piju, ne puše, ne bludniče, da budu visoko moralni i pošteni ljudi, pa da li je ikada ijedan čovjek sa bradom dobio priznanje ili zahvalnicu od MUPa jer je stotine ljudi nagovorio na dobro. Naravno da nije jer svako bira sta će napraviti i kako kroz život živjeti. Pa kako onda da hapse ljude i u kuće im provaljuju u gluho doba, plaše im djecu, gole žene zatiču, zbog nečijeg tamo zločina? Ludaci bolesni. Bilala smjestili osam godina u zatvor jer je nagovarao da se ide u Siriju. Ko je uhapšen što je nagovorio one četnike da se bore i ginu u Ukraini. Niko i neće nikada niko ni odgovarati. Samo kada su muslimani u pitanju onda se u kuće provaljuje i nedužne ljude hapsi. Najgore od svega je što i drugi muslimani ne vide da je to samo kod nas slučaj. Što šute i podvijenih repova prelaze preko te nepravde. Bošnjak mutavi ne vidi da kada blate drugog Bošnjaka onda blate cijelu naciju i čine je pokvarenom. Bošnjak pristaje i drago mu kada vidi da neduzne Bošnjake hapse i zlostavljaju. Onoliki krvavi filmovi na televiziji, onoliko uzdizanje kriminalaca svake vrste, onolike krvave igrice koje djeci podvaljujete a vi brade hapsite, brade vam krivi, bagro bezobrazna. Ja ne znam da ima išta i zakonu slično. Maloljetnici kradu, pljačkaju, dilaju drogu ali nikada nisam čuo da je uhapsilo ikoga jer ih je nagovorio. Ovo treba zaustaviti. Ovu nepravdu treba spriječiti u korjenu. Brade se trebaju organizovati i izaći na masovne proteste. Ako ja nisam u svojoj kući rahat leći jer mi može policija provaliti u pola noći u kuću samo zato jer sam poznavao nekoga ko je belaj napravio. Pa kakva je to kuća, kakva sloboda, kakva država i pravda? Briga mene ko koga kolje i ubija, trebam se ja sikirat prav zdrav, jal? Policajac je u februaru ubio onu ženu u Tuzli pa koliko je policajaca zbog toga privedeno, da li im je iko fejsbuk provjeravao. To bi jelde bila ludost a kada se brade hapse to je pravda. Ja vam pravde i gov.na.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo je bio teroristicki napad na organe reda.
Ono ostalo su bili napadi pomahnitalih budala na gradjane.
Sto meni niko ne uleti u kucu i privede me? I odakle nekom informacija da se za one dogadjaje koji nisu bili teroristicki nije ispitao niz ljudi i pohapsio niz ljudi? To su ciste spekulacije kako bi se od sebe pravila zrtva.
Sto meni niko ne uleti u kucu i privede me? I odakle nekom informacija da se za one dogadjaje koji nisu bili teroristicki nije ispitao niz ljudi i pohapsio niz ljudi? To su ciste spekulacije kako bi se od sebe pravila zrtva.
- Centre forward
- Kontakt:
Naše društvo je mnogo skenulo s' puta Goapodo. Ja sam u obrazovanju, pa eto imam priliku da mooožda malo bolje vidim kuda plovi ovaj naš brod. To više nije ni žalosno, ne možeš da nadješ riječ kojom bi to opisao.
Zna li neko ko je ovaj profesor koji je uhapšen ili priveden, gdje radi, šta predaje?
Zna li neko ko je ovaj profesor koji je uhapšen ili priveden, gdje radi, šta predaje?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
100%, nisu ljudi bili u fazonu en onaj ima bradu, hajmo njega uhapsit. Sto ti kazes, sto nisu meni upali i odveli me? Neku poveznicu moras imati i to je totuzlak1987 je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:30Ovo je bio teroristicki napad na organe reda.
1946-1987
Zato sto je kod terorizma redovna stvar da je stvar sire grupe. Kod ubistva nije. Zato i imas posebna krivicna djela vrbovanja, finansiranja i slicno. Kod ubistva nemas.
Ali ne vjerujem da je kod ovog to slucaj. Ono sta je on rekao policiji i sta pise u onim porukama, procitas dnevno 10 puta na facebooku. Svakako imas pun q ljudi kojima se zivot zadnju godinu sveo na cioniste, Palestinu i americke robove, toliko da je to pocelo praviti stetu mozgu.
Ali ne vjerujem da je kod ovog to slucaj. Ono sta je on rekao policiji i sta pise u onim porukama, procitas dnevno 10 puta na facebooku. Svakako imas pun q ljudi kojima se zivot zadnju godinu sveo na cioniste, Palestinu i americke robove, toliko da je to pocelo praviti stetu mozgu.
Glupost je opet da ti neko uleti u kucu u pola noci a imas cist dosje jer je neka budala jednom sjedila u istoj prostoriji kad si ti pricao, gdje je bilo jos 30tak drugih osoba.tuzlak1987 je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:30Ovo je bio teroristicki napad na organe reda.
Kaze policija u Bihacu da je momak poceo klanjati prije 3 mjeseca i to nakon sto je na YT gledao neke Isilove snimke. Roditelji trebaju odgovarati, a neko javno izaci iz MUPa kad se ovi ljudi puste jer nisu krivi da se izjasni i da sapere ljudima obraz.
@centre predaje na Islamskom pedagoskom fakultetu u Bihacu. Zadnja knjiga koju je napisao, prije mjesec dana izisla zove se Toplina roditeljskog zagrljaja
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 27 okt 2024, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.
Ne znam ko je sve uhapsen ali vidio sam negdje komentar da je uhapsen profesor sa univerziteta u bihacu, islamsko pedagoski fakultet. Uzeti sa dozom rezerve jer svaka budala moze komentarisati sta hoceCentre forward je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:32Naše društvo je mnogo skenulo s' puta Goapodo. Ja sam u obrazovanju, pa eto imam priliku da mooožda malo bolje vidim kuda plovi ovaj naš brod. To više nije ni žalosno, ne možeš da nadješ riječ kojom bi to opisao.

- Centre forward
- Kontakt:
Aha. Znači, kao i u svemu kod nas, radi se politizacija svega i svačega.enobarca je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:39Ne znam ko je sve uhapsen ali vidio sam negdje komentar da je uhapsen profesor sa univerziteta u bihacu, islamsko pedagoski fakultet. Uzeti sa dozom rezerve jer svaka budala moze komentarisati sta hoceCentre forward je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:32Naše društvo je mnogo skenulo s' puta Goapodo. Ja sam u obrazovanju, pa eto imam priliku da mooožda malo bolje vidim kuda plovi ovaj naš brod. To više nije ni žalosno, ne možeš da nadješ riječ kojom bi to opisao.
Zna li neko ko je ovaj profesor koji je uhapšen ili priveden, gdje radi, šta predaje?![]()
Evo ovdje neki momak govori, koji je očito s tih krajeva, da amidza od tog momka nije uopšte taj o kojem novine pišu, kako sam ja shvatio.
Mediji su kod nas jedno veliko zlo, i možda ponajviše doprinose dekadenciji i opštem sivilu društva.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ali kako im se ošteti mozak pa ubije nedužnog policajca? E to me zanima, sve ovamo Amerika neprijatelj, Izrael neprijatelj, zapad neprijatelj, p.izde materine, a njima ni da prismrde.Kajzer10 je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:35Zato sto je kod terorizma redovna stvar da je stvar sire grupe. Kod ubistva nije. Zato i imas posebna krivicna djela vrbovanja, finansiranja i slicno. Kod ubistva nemas.
Mi smo dekadentni ili nesavrseni u osnovi, mediji serviraju ono sto zelimo cuti. Problem sa medijima je sto je to sve izgubilo svaku kontrolu i sto se zaobilaze pravila struke, kao sto su objektivnost, strucnost, istina. Danas se lazi, prevare i ublehe naplacuju, mnogi to koriste u licne svrhe ne bi li sebi podigli neku digitalnu vrijednost, koja je isto tako prevara ali koja se naplacuje.
Skolstvo uci djecu o tehnikalijama, niko nikad nije naucio dijete da razmislja, da bude otvorenog uma, da nauci zivjeti medju ljudima koji su drugaciji, i onda u ovom digitalnom dobu odsustvo takvih vjestina samo jos vise doprinosi nazadovanju istog. To vise i nije pitanje sistema ili struke, to smo mi ljudi, neke stvari za nas su previse. U mnostvu podataka i informacija, mnogi su se pogubili, pokusavajuci da to sebi sve objasne i nadju obrazac, otud milioni teorija, zavjera, nauka, pravila...To je sve otvorena pitanja kojeg se svi pitaju ali niko ne daje pdgovor i onda kad bude belaj, hajmo pricati par dana pa opet hajmo po starom.
Skolstvo uci djecu o tehnikalijama, niko nikad nije naucio dijete da razmislja, da bude otvorenog uma, da nauci zivjeti medju ljudima koji su drugaciji, i onda u ovom digitalnom dobu odsustvo takvih vjestina samo jos vise doprinosi nazadovanju istog. To vise i nije pitanje sistema ili struke, to smo mi ljudi, neke stvari za nas su previse. U mnostvu podataka i informacija, mnogi su se pogubili, pokusavajuci da to sebi sve objasne i nadju obrazac, otud milioni teorija, zavjera, nauka, pravila...To je sve otvorena pitanja kojeg se svi pitaju ali niko ne daje pdgovor i onda kad bude belaj, hajmo pricati par dana pa opet hajmo po starom.
Ovo te ukućani moraju naučiti. A opet kako da te nauče kad oni prvi pričaju da treba drugačijeg...tu ću se zaustavit.sljivo je napisao/la: ↑27 okt 2024, 10:02Mi smo dekadentni ili nesavrseni u osnovi, mediji serviraju ono sto zelimo cuti. Problem sa medijima je sto je to sve izgubilo svaku kontrolu i sto se zaobilaze pravila struke, kao sto su objektivnost, strucnost, istina. Danas se lazi, prevare i ublehe naplacuju, mnogi to koriste u licne svrhe ne bi li sebi podigli neku digitalnu vrijednost, koja je isto tako prevara ali koja se naplacuje.
Mi smo propali kao društvo. Nama nije krivo što neko drugi krade već što mi nemamo priliku da krademo. Onda krademo od brata 10cm međe, varamo koga stignemo i gdje možemo, od prodavnice do opštine, gledamo gdje ćemo "bolje proći" pa nek i nije po zakonu itd itd...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Interes drzave i Bosnjaka je da se uniste sve vehabijske zajednice.
Svako dvije godine od rata na ovamo imamo teroristicki napad. Ko zmuri na to,ne zeli dobro Bosni i Hercegovini.
Svako dvije godine od rata na ovamo imamo teroristicki napad. Ko zmuri na to,ne zeli dobro Bosni i Hercegovini.
Ma mislim da im se trebaju dodijeliti grantovi, kao nevladinim organizacijama, pa da imamo teroristicki napad makar na svakih 6 mjeseci, i sa malo jacim oruzjem od noza.
- VensanKasel
- Kontakt:
Je li ovo Bakir pisao ?PopravnaToljaga je napisao/la: ↑27 okt 2024, 09:21Prošle godine je dječak u Srbiji u opštini Vračar ubio devet učenika a ranio šest. Koliko je ljudi, uhapšeno ili koliko je provjerenih fejsbuk profila zbog tog zlodjela? Niko i nijedan. Ove godine u julu je u Hrvatskoj u Daruvaru penzionisani policajac upao u starački dom i šest ljudi ubio a šest ranio. Koliko je policajaca uhapšeno zbog mogućeg nagovaranja svojeg kolege i koliko je njihovih naloga na internetu pretrešeno? Nijedan. Ima li igdje u svijetu da zbog zlodjela koje napravi pojedinac hapse i bihuzure desetine porodica i poštenih ljudi koji nikada nisu imali problema sa zakonom, zbog nekakvog podgovaranja? Nema, to je samo slučaj kod muslimana. Znači moglo bi doći do toga, da ako se sutra dvije babe u selu zakuhaju i posvađaju, normalno bude uhapšeno desetine žena sa nikabima i maramama jer su možda podgovarale babe na svađu. Jeste li vi normalni? Pa mi ljudi sa bradama već trideset godina nagovaramo aktivno i svakodnevno Bošnjake da ne piju, ne puše, ne bludniče, da budu visoko moralni i pošteni ljudi, pa da li je ikada ijedan čovjek sa bradom dobio priznanje ili zahvalnicu od MUPa jer je stotine ljudi nagovorio na dobro. Naravno da nije jer svako bira sta će napraviti i kako kroz život živjeti. Pa kako onda da hapse ljude i u kuće im provaljuju u gluho doba, plaše im djecu, gole žene zatiču, zbog nečijeg tamo zločina? Ludaci bolesni. Bilala smjestili osam godina u zatvor jer je nagovarao da se ide u Siriju. Ko je uhapšen što je nagovorio one četnike da se bore i ginu u Ukraini. Niko i neće nikada niko ni odgovarati. Samo kada su muslimani u pitanju onda se u kuće provaljuje i nedužne ljude hapsi. Najgore od svega je što i drugi muslimani ne vide da je to samo kod nas slučaj. Što šute i podvijenih repova prelaze preko te nepravde. Bošnjak mutavi ne vidi da kada blate drugog Bošnjaka onda blate cijelu naciju i čine je pokvarenom. Bošnjak pristaje i drago mu kada vidi da neduzne Bošnjake hapse i zlostavljaju. Onoliki krvavi filmovi na televiziji, onoliko uzdizanje kriminalaca svake vrste, onolike krvave igrice koje djeci podvaljujete a vi brade hapsite, brade vam krivi, bagro bezobrazna. Ja ne znam da ima išta i zakonu slično. Maloljetnici kradu, pljačkaju, dilaju drogu ali nikada nisam čuo da je uhapsilo ikoga jer ih je nagovorio. Ovo treba zaustaviti. Ovu nepravdu treba spriječiti u korjenu. Brade se trebaju organizovati i izaći na masovne proteste. Ako ja nisam u svojoj kući rahat leći jer mi može policija provaliti u pola noći u kuću samo zato jer sam poznavao nekoga ko je belaj napravio. Pa kakva je to kuća, kakva sloboda, kakva država i pravda? Briga mene ko koga kolje i ubija, trebam se ja sikirat prav zdrav, jal? Policajac je u februaru ubio onu ženu u Tuzli pa koliko je policajaca zbog toga privedeno, da li im je iko fejsbuk provjeravao. To bi jelde bila ludost a kada se brade hapse to je pravda. Ja vam pravde i gov.na.

Znate kolika je džamija Kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud na Alipašinom polju , B-Faza ? E sad , onaj ko zna neka zapita sebe je li normalno da većina ljudi sa Alipašinog polja ide na džumu i ostale obaveze na Otoku ? Je li normalno da većina ljudi koji idu u Fahd su vehabije , a da ostali muslimani zaobilaze ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- numanumaye22
- Kontakt:
Aljo je i htio radikalizaciju, ne znam sta se bunite.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa evo usred Francuske slucaj silovanja gdje je covjek svoju vlastitu 74godisnju zenu drogirao mjesecima i silovao, to sve snimao i plus jos dovodio pola grada da je siluje , a to sve ugledni clanovi drustva, policajci, politicari i ostali, i to cisti Francuzi, nikakvi migranti.
Samo ljudi ne prate i ne cuju za takve stvari pa onda misle da je kod nas najgore, nit smo sta bolji nit losiji, pretjeruje se kao po obicaju.
Samo ljudi ne prate i ne cuju za takve stvari pa onda misle da je kod nas najgore, nit smo sta bolji nit losiji, pretjeruje se kao po obicaju.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Realno Bihać je odavno novo leglo vjerskih extremnista.
Nerko i dalje pravda ljude za koje imaju indicije da su poticali terorizam
Nerko i dalje pravda ljude za koje imaju indicije da su poticali terorizam