Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bandit
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la bandit » 28 mar 2011, 13:45

albiongate je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
albiongate je napisao/la:Mile Ilic izjavio da ima ponudu da nastupa za BiH i da je ozbiljno razmatra, jer je razocaran odnosom ljudi iz KSS prema njemu.
link?
Nemam linka, to je izvajio tokom emisije Time Out na Radio S. Izmedju ostalo izjavio je da je razocaran na KKS i na celokupnu srpsku kosarku jer ga niko nije zvao posle Svetskog Prvenstva (kada je izgubio ugovor jer je tamo otisao povredjen i pogorsao povredu) i sto nisu ga registrovali na vreme pre 2 godine za Superligu (trebao je igrati za Zvezdu). Takodje ostro je kritikovao neke menadzere koji su mu upropastili nekoliko inostranih ugovora letos jer su javili stranim klubovima da je on dalje povredjen, sto naravno nije tacno jer je odigrao celu proslu Superligu za valjevski Metalac i sada igra bez problema u FMP-u.

Mile bi nam dos'o k'o budali 2 samara ... :arrow:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 31 mar 2011, 15:16

[youtube][/youtube]
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 04 apr 2011, 17:07

Mozem li iko reci sta ce biti sa Nedzad Sinanovicom hoce li igrati za Bosnu?

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 05 apr 2011, 20:37

TKC je napisao/la:Mozem li iko reci sta ce biti sa Nedzad Sinanovicom hoce li igrati za Bosnu?
Neće ;)
I Love this game !!!

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 05 apr 2011, 21:18

bosanac035 je napisao/la:
TKC je napisao/la:Mozem li iko reci sta ce biti sa Nedzad Sinanovicom hoce li igrati za Bosnu?
Neće ;)
Mozes li mi reci sto?

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 05 apr 2011, 23:50

TKC je napisao/la:
bosanac035 je napisao/la:
Neće ;)
Mozes li mi reci sto?
Vrati se unazad par stranica na forumu i samo ce da ti se kaze
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 06 apr 2011, 12:04

Damir Krupalija Hyeres-Toulon Var Basket (FRA) F
Sasa Vasiljevic BC Donetsk (UKR) G
Emir Preldzic* Fenerbahce Ulker (TUR) F
Mirza Teletovic Caja Laboral (ESP) F
Goran Ikonic Krka (SLO) G
Henry Domercant Spartak St. Petersburg (RUS) G
Ratko Varda Asseco Prokom (POL) C
Kenan Bajramovic Lietuvos Rytas (LIT) F
Nemanja Gordic Lottomatica Roma (ITA) G
Nihad Dedovic Lottomatica Roma (ITA) F
Edin Bavcic Aris (GRE) F
Oliver Stevic EWE Baskets Oldenburg (GER) F
Adnan Hodzic Lipscomb Bisons (USA) F
Elvir Ovcina LTi Giessen 46ers (GER) C

*Ukoliko KSS ili FIBA Europe da dozvolu nastupanja za BiH
Po statistici ove sezone, izjavama igraca, starim statistikama po meni ovu su ti 14 igraca koje trebamo da vodim na Eurobasket 2011 (14 igraca ukopno po novim pravilima)

Moze se dodati da fale igraci kao Suton, Hukic, Sinanovic, Rizivic, Begic itd. Ali tu su manje vise znaju razlozi sto nisu na mom spisku. Sto se tice Kikanovica on bi bio na ovom spisku ali zaista pre dugo nije igrao i ne vidim da je to korektno prema ostalim igarcima. Jest da je kao uvije problem na poziciji ”Centar” ali ja mislim uz Vardu i novo rodjenim Ovcinom da Krupalija uz Hodzica mogu tu dosta ucinuti.

Sa ovim sastavom i dobrim pripremam zaista se nadam ulazazk u drugi krug, sta vi kazete?

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 06 apr 2011, 15:15

;)
1 Gordic, Princ, Kapelan
2 Domercant, Djedovic
3 Preldzic, Cvetkovic, Ikonic
4 Taletovic, Hodzic, Suton
5 Varda, Ilic, Begic

(mojih 14)

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 06 apr 2011, 17:44

Mile Ilić menja reprezentaciju?

Reprezentacija BiH učestvovaće na predstojećem Evropskom šampionatu u Litvaniji, a u BiH savezu počeli su sa pregovorima sa igračima koji bi mogli da pojačaju njihov tim. Osim uglavnom američkih košarkaša ( pominjao se Kit Lengford iz Himkija) sada je aktuelna priča sa centrom FMP-a, Miletom Ilićem, koji je pre 26 godina rođen u Tuzli, a na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine nastupao je za Srbiju i Crnu Goru.

- Imamo uporište u propisima da pokušamo da dovedemo igrača koji bi nam veoma koristio. Ilić je rođen u BiH i po tom osnovu, naravno ukoliko s njim postignemo dogovor, možemo da tražimo od međunarodne federacije, FIBA, promenu košarkaškog državljanstva, odnosno da Ilić dobije pravo nastupa za našu reprezentaciju - rekao je za Avaz generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

Ilić se ove sezone vratio u FMP, a u međuvremnu je odigrao šest mečeva za Nju Džersu Netse u NBA ligi, potom je nastupao za Rostov (Rusija), Bilbao i Kahasol (Španija) te Metalac (Srbija).

- Sa Ilićem smo obavili razgovor, dogovorili smo se da nam se javi kad definitivno odluči. Sigurni smo da bi nam mogao koristiti na deficitarnoj poziciji centra - završio je Mahmutović.

Ilić se za sada nije oglašavao, ali je par puta izjavio da je ogorčen na KSS, jer ga niko posle SP u Japanu 2006. godine nije kontaktirao iako je tamo igrao povređen.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2011, 19:36

giannini je napisao/la:;)
1 Gordic, Princ, Kapelan
2 Domercant, Djedovic
3 Preldzic, Cvetkovic, Ikonic
4 Taletovic, Hodzic, Suton
5 Varda, Ilic, Begic

(mojih 14)
kapelan daleko vise bek nego plej
djedovic bolje se snalazi na niskom krilu od ikonica
preldzic, suton, ilic i cvetkovic aBd-a, ali za sada jos nista sigurno
begic nema teorije, on je slovenacki reprezentativac 99%
gdje su ti vasiljevic, bajramovic i krupalija?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2011, 19:40

Svedjanin je napisao/la:Damir Krupalija Hyeres-Toulon Var Basket (FRA) F
Sasa Vasiljevic BC Donetsk (UKR) G
Emir Preldzic* Fenerbahce Ulker (TUR) F
Mirza Teletovic Caja Laboral (ESP) F
Goran Ikonic Krka (SLO) G
Henry Domercant Spartak St. Petersburg (RUS) G
Ratko Varda Asseco Prokom (POL) C
Kenan Bajramovic Lietuvos Rytas (LIT) F
Nemanja Gordic Lottomatica Roma (ITA) G
Nihad Dedovic Lottomatica Roma (ITA) F
Edin Bavcic Aris (GRE) F
Oliver Stevic EWE Baskets Oldenburg (GER) FAdnan Hodzic Lipscomb Bisons (USA) F
Elvir Ovcina LTi Giessen 46ers (GER) C

*Ukoliko KSS ili FIBA Europe da dozvolu nastupanja za BiH
Po statistici ove sezone, izjavama igraca, starim statistikama po meni ovu su ti 14 igraca koje trebamo da vodim na Eurobasket 2011 (14 igraca ukopno po novim pravilima)

Moze se dodati da fale igraci kao Suton, Hukic, Sinanovic, Rizivic, Begic itd. Ali tu su manje vise znaju razlozi sto nisu na mom spisku. Sto se tice Kikanovica on bi bio na ovom spisku ali zaista pre dugo nije igrao i ne vidim da je to korektno prema ostalim igarcima. Jest da je kao uvije problem na poziciji ”Centar” ali ja mislim uz Vardu i novo rodjenim Ovcinom da Krupalija uz Hodzica mogu tu dosta ucinuti.

Sa ovim sastavom i dobrim pripremam zaista se nadam ulazazk u drugi krug, sta vi kazete?
ovcina nije nikakvo rjesenje na centru jer nije cvrst igrac i tu bi bolji od njega bili i bajramovic i bavcic, a pogotovu sto je on odbio repku zadnjih nekoliko puta sto mislis da bi sada bilo drugacije
a stevic po meni jednostavno nije bolji od teletovica, bajramovica i krupalije, a cak mi je i bavcic bolji od njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 apr 2011, 11:02

Haman da ce se na spisku naci i dugo osporavani Bavcic koji je proigrao u Grckoj i to opasno :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 09 apr 2011, 19:27

Sponzor poslao "robu", Savez nema novca za carinu!

Čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine uspeli su da pronađu tehničkog sponzora za sve reprezentativne selekcije, ali je sada "zapelo" oko carine, jer kako prenosi slovenački sajt kosarka.si, nemaju novca!

Savez BiH je potpisao saradnju sa jednom velikom kineskom fabrikom sportske opreme i u prvom kontigentu bi trebalo da bude "šest kompleta dresova i čak 600 pari sportske obuće ukupne vrednosti oko 140.000 evra". Bez obzira na "pun kontejner", KS BiH ima veliki problem sa pronalaženjem novca (oko 47.000 evra) kojim bi platili carinu!
http://****.rs/news.php?id=48714

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 apr 2011, 18:49

e sada cemo vidjeti svu istinu o Emiru:
Od "Slovenaca" u igri ostao samo Preldžić

Preldžić: Šta će reći FIBA? Iz Saveza Slovenije obaviješteni smo da oni neće praviti zapreke igračima, kaže Nihad Imamović

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH iskoristili su boravak na finalnom turniru NLB lige u Ljubljani i za kontakte sa čelnicima slovenske federacije.

Tema su bili bh. igrači koji imaju slovensko košarkaško državljanstvo, a koje bi naš Savez želio vratiti uoči Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Rizvić odbio

- Generalni sekretar našeg Saveza Harun Mahmutović razgovarao je sa slovenskim kolegom Iztokom Remsom. Kako smo obaviješteni, Slovenci neće praviti probleme igračima, što bi moglo pomoći da i Međunarodna košarkaška federacija odobri naš zahtjev - kaže predsjednik KSBiH Nihad Imamović.

No, prema njegovim riječima, krug potencijalnih povratnika vjerovatno će biti sveden na samo jedno ime, a to je krilo turskog prvaka Fenerbahče Ulkera Emir Preldžić.

- Centar Esmir Rizvić rekao je da ne želi mijenjati sportsko državljanstvo pa je ostalo da pokušamo sagledati tačnu situaciju sa Preldžićem - kaže Imamović.

Šćekić novo ime

U KSBiH očekuju da će uskoro znati na čemu su kada je riječ o bivšem srbijanskom reprezentativnom centru Miletu Iliću iz beogradskog FMP-a, za kojeg bi, također, bila potrebna dozvola FIBA-e.

Imamović najavljuje da bi se na spisku potencijalnih reprezentativaca uoči Eurobasketa, koji počinje krajem avgusta, mogao naći i Marko Šćekić.

Krilni centar podgoričke Budućnosti, a nekada banjalučkog Borca, bio je i ranijih godina kandidat za bh. selekciju, ali do sada nije igrao u dresu BiH.

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 24 apr 2011, 10:46

Sa ovim timom sigurno bi se plasirali u drugi krug:

Saša Vasiljević(Donjeck),
Nemanja Gordić(Virtus Roma),
Vedran Princ(Cedevita),
Nihad Đedović(Virtus Roma),
Henry Domercant(Spartak Saint Petersburg),
Felix Kojadinović(Maroussi),
Goran Ikonić(Krka),
Emir Preldžić(Fenerbahçe Ülker),
Kenan Bajramović(Lietuvos Rytas),
Mirza Teletović(Caja Laboral),
Edin Bavčić(Aris),
Ratko Varda(Asseco Prokom),
Mile Ilić(FMP Železnik),

+ JOŠ JEDNO KRILO(NE ZNAM STVARNO KO JE U OVOM TRENUTKU NAJBOLJI IZBOR).
"Welcome to prime time, bitch!"

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 24 apr 2011, 14:03

Ja Hajru (Domercant) ne bi vodio. Jednostavno ne znam sta je to sto on ima, a da bi nas cinio boljim. Nestabilan i los suter, puno tehnickih gresaka, defanziva nista posebno...Treba trazit klasu a ne prosjek.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 25 apr 2011, 11:29

floyd je napisao/la:Ja Hajru (Domercant) ne bi vodio. Jednostavno ne znam sta je to sto on ima, a da bi nas cinio boljim. Nestabilan i los suter, puno tehnickih gresaka, defanziva nista posebno...Treba trazit klasu a ne prosjek.
Ima ono sto ostali Amerikanci placenici nemaju a to je srce covjek je medju najborbenijim igrcima u reprezentaciji.A da je nestabilan a kamoli los suter to nije sigurno.Prosjek mozda i jeste al na nekom vecem nivou sto mi u ovom trenutku bas i nismo
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 26 apr 2011, 14:40

Šta je sa Radmanovićem on je rođen u BiH a ne igra trenutno za Srbiju :? znam da je igr´o nekad u Lakersima al nije više tamo ;)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 26 apr 2011, 15:51

Frutek je napisao/la:Šta je sa Radmanovićem on je rođen u BiH a ne igra trenutno za Srbiju :? znam da je igr´o nekad u Lakersima al nije više tamo ;)
Radman je davno igrao za Srbiju, bio je u ekipi koja je uzela zlato 2002.
A na kraju krajeva, igrom slucaja je rodjen u Trebinju, jer mu je otac kao vojnik ili neki ku.rac u tadasnjoj JNA bio tu na duznosti.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 26 apr 2011, 17:48

The Game je napisao/la:
Frutek je napisao/la:Šta je sa Radmanovićem on je rođen u BiH a ne igra trenutno za Srbiju :? znam da je igr´o nekad u Lakersima al nije više tamo ;)
Radman je davno igrao za Srbiju, bio je u ekipi koja je uzela zlato 2002.
A na kraju krajeva, igrom slucaja je rodjen u Trebinju, jer mu je otac kao vojnik ili neki ku.rac u tadasnjoj JNA bio tu na duznosti.

to što je slučajno rođen u trebinju nema nikakve veze, vasiljević nije ni rođen u bih pa je igrao za nas

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.