Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VivaLaStella
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la VivaLaStella » 29 okt 2024, 15:45

nebeskasila je napisao/la:
29 okt 2024, 12:49
VivaLaStella je napisao/la:
29 okt 2024, 12:41
Otkazni rok je definisan ugovorom o radu. Kako mislis nema pravno utociste?
Clan 88.

Poslodavac odnosno zaposlenik moze otkazati ugovor o radu, bez obaveze postivanja propisanog otkaznog roka, kada, zbog krsenja obaveza iz radnog odnosa ili zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora o radu, nastavak radnog odnosa nije moguc.
Prije otkazivanja ugovora o radu iz stava 1. ovog clana, poslodavac moze zaposlenika pismeno upozoriti na obaveze iz radnog odnosa i ukazati mu na mogucnost otkaza za slucaj nastavka krsenja tih obaveza.

Odnosno, ovo bi bilo da je kolega @nebeskasila nasjeo na igru poslodavca
Pa kakvu igru brate, napisao mi na viberu da trenutno nema mjesta za mene u firmi, u ponedjeljak odem u firmu i kazem dosao sam raditi. Ako ce dati otkaz neka napise napismeno
Ma mislim na "igru", tj. pokušaj prevare.
Hoću reći, pozvali bi se na ovaj član da si kojim slučajem nasjeo na to da ne dođeš na posao. To mu je bio cilj
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 29 okt 2024, 17:17

Nije lako ni dobiti otkaz danas, pogotovo ako radiš u specifičnoj branši. Radnika naći teško, kvalitetnog radnika skoro nemoguće. :)
Ja sam direktora udario šakom u glavu prošle godine, durio se par dana i na kraju kao da ništa nije bilo. Ja već vagao druge opcije, gdje ću dalje. :roll:
it's football day

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 okt 2024, 17:46

Baboon je napisao/la:
29 okt 2024, 17:17
Nije lako ni dobiti otkaz danas, pogotovo ako radiš u specifičnoj branši. Radnika naći teško, kvalitetnog radnika skoro nemoguće. :)
Ja sam direktora udario šakom u glavu prošle godine, durio se par dana i na kraju kao da ništa nije bilo. Ja već vagao druge opcije, gdje ću dalje. :roll:
Ako imaš ugovor na neodređeno trebaš bit baš teški tokmak da dobiješ otkaz.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 17:50

Baboon je napisao/la:
29 okt 2024, 17:17
Jarane ti si davno treb'o dalje, cim si dosao u situaciju da spucas direktora sakom u glavu. :rol:

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 29 okt 2024, 18:05

numanumaye22 je napisao/la:
29 okt 2024, 13:52
Ybt ovako covjek kad cita pomislio bi covjek mi Svica, a neki dan mi prica lik njegova zena u firmi, u jednoj opcini SBK zatrudnila i nakon nekih 3 mjeseca dobila momentalni otkaz logicno. I cudno joj bilo sto nije napismeno otkaz, kao ima stalni ugovor i mora po zakonu. Otisla u socijalno nije prijavljena ima 2 i nesto godine :rol:

Bukvalno samo jedan od primjera robovlasnickih gazdurina.
Joj što ti pričaš gluposti grob te yebo. Ako je imala stalni ugovor vjerovatno bi trebala imati kopiju tog ugovora sa potpisom i pečatom poslodavca.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 18:14

tobaccos je napisao/la:
29 okt 2024, 18:05
Ybt ovako covjek kad cita pomislio bi covjek mi Svica, a neki dan mi prica lik njegova zena u firmi, u jednoj opcini SBK zatrudnila i nakon nekih 3 mjeseca dobila momentalni otkaz logicno. I cudno joj bilo sto nije napismeno otkaz, kao ima stalni ugovor i mora po zakonu. Otisla u socijalno nije prijavljena ima 2 i nesto godine :rol:

Joj što ti pričaš gluposti grob te yebo. Ako je imala stalni ugovor vjerovatno bi trebala imati kopiju tog ugovora sa potpisom i pečatom poslodavca.
De ti meni reci jel logicno da neko ima stalni ugovor poslije 8 godina rada u toj firmi? Ja mislim da je.

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 29 okt 2024, 18:25

29 okt 2024, 18:14
tobaccos je napisao/la:
29 okt 2024, 18:05

De ti meni reci jel logicno da neko ima stalni ugovor poslije 8 godina rada u toj firmi? Ja mislim da je.
Da li ga je tužila? I eto kada je zatrudnila nije skontala da nije osigurana.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 okt 2024, 18:29

Gdje nije prijavljena 2 godine?

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 okt 2024, 18:36

Možeš ovaj otić iz Bosne, al neće Bosna iz njega nikad..
Čuj pričao mu neki lik :urnebes: Jako relevantno i uz to 100% istinito, vjerujem.

Uzmimo da je istina što je taj neki lik ispričao.. je li tužila firmu? I je li stvarno misliš da je prošlosti bilo takvih tužbi, a da su presuđene u korist firme?
Otkud ti inspiracija da toliko lupetaš bog te vidio

L'art pour l'art.

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 29 okt 2024, 18:45

29 okt 2024, 18:36
Čuj pričao mu neki lik :urnebes: Jako relevantno i uz to 100% istinito, vjerujem.

Uzmimo da je istina što je taj neki lik ispričao.. je li tužila firmu? I je li stvarno misliš da je prošlosti bilo takvih tužbi, a da su presuđene u korist firme?
Nije kod nas stanje bajno, daleko od toga. Ali ovaj brat od nas pravi Kongo jbt.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 29 okt 2024, 18:55

tobaccos je napisao/la:
29 okt 2024, 18:45

Nije kod nas stanje bajno, daleko od toga. Ali ovaj brat od nas pravi Kongo jbt.
Tako se tjesi da mu je dobro sto ima mindestlohn u Bausteliji. :yawn:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 okt 2024, 18:57

Yebeš mi mater, ako ima gorih ljudi od studenata medicine, kako tako plemenito zanimanje izaberu tatini sinovi i smećari.

Sve je takmičenje, samo se gleda kako da se nekome postavi noga, čist promašaj.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 okt 2024, 19:02

Mogli je napisao/la:
29 okt 2024, 18:55
tobaccos je napisao/la:
29 okt 2024, 18:45

Tako se tjesi da mu je dobro sto ima mindestlohn u Bausteliji. :yawn:
Primijetio sam to kod nekih ljudi kojima odlazak u inostranstvo i nije ispao onako kako su očekivali. Stid ih priznati da im je i tamo patnja ko i u Bosni, pa preuveličavaju one negativne stvari ovdje i pljuju nas duplo jače.
Coping klasični

L'art pour l'art.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 okt 2024, 19:15

Surreal je napisao/la:
29 okt 2024, 18:57
Yebeš mi mater, ako ima gorih ljudi od studenata medicine, kako tako plemenito zanimanje izaberu tatini sinovi i smećari.

Sve je takmičenje, samo se gleda kako da se nekome postavi noga, čist promašaj.
Jel te to spucala realnost zivotnog poziva :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 okt 2024, 19:23

Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
DIJELE 30.000 OTKAZA
Panika u Njemačkoj: Najveći europski proizvođač automobila zatvara najmanje tri pogona, ugrožen je cijeli jedan grad
U TK ove godine upisano 90 djece u škole povratnika iz inostranstva..Biti će to i masovnije jer valja robovati kao jeftina radna snaga iz trećih zemalja a troškovi abnormalno rastu valja finasirati sve tezu situaciju u EU plus rat u Ukrajini.

Plus ne smijes imati ni zivotne ideale. **** im židov mater.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 okt 2024, 19:49

LjumanM95 je napisao/la:
28 okt 2024, 21:28
Informacije radi, može nekom zatrebati, poslodavac vam ne smije otkazati ugovor za vrijeme privremene spriječenosti za rad (bolovanja) zbog povrede na radu ili profesionalne bolesti, čak ni kada je u pitanju ugovor o radu na određeno vrijeme. Takav otkaz će uvijek na sudu biti uspješno osporen i presuda će glasiti u korist radnika.
Šta u slučaju da si na bolovanju, a ističe ti ugovor. Je li poslodavac obavezan da isti produži ili ne. :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 29 okt 2024, 20:00

Mokes je napisao/la:
29 okt 2024, 19:49
LjumanM95 je napisao/la:
28 okt 2024, 21:28
Informacije radi, može nekom zatrebati, poslodavac vam ne smije otkazati ugovor za vrijeme privremene spriječenosti za rad (bolovanja) zbog povrede na radu ili profesionalne bolesti, čak ni kada je u pitanju ugovor o radu na određeno vrijeme. Takav otkaz će uvijek na sudu biti uspješno osporen i presuda će glasiti u korist radnika.
Šta u slučaju da si na bolovanju, a ističe ti ugovor. Je li poslodavac obavezan da isti produži ili ne. :think:
Trudnici mora to je valjda ko sveta krava
A obicnom bolovanju ne

Neka me neko ispravi ako grijesim

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 29 okt 2024, 20:05

koju biste srbijansku seriju preporucili da je izasla u posljednjih desetak godina, a da nije na fazon Juznog vetra? :think: vidim da stancaju masu serija... ovdje pominjane Rode su mi medju omiljenim ikad.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 okt 2024, 20:10

Velizar je napisao/la:
29 okt 2024, 20:05
koju biste srbijansku seriju preporucili da je izasla u posljednjih desetak godina, a da nije na fazon Juznog vetra? :think: vidim da stancaju masu serija... ovdje pominjane Rode su mi medju omiljenim ikad.
Deca zla
Senke nad Balkanom (imaju 2 sezone, prva top, druga već pad, uskoro bi trebala i treća izaći)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 okt 2024, 20:10

Velizar je napisao/la:
29 okt 2024, 20:05
Najbolje što je izašlo skoro - "Deca Zla".
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 6 gostiju.