Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Asteriks » 29 okt 2024, 20:36

avenija je napisao/la:
29 okt 2024, 19:23
Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
DIJELE 30.000 OTKAZA
Panika u Njemačkoj: Najveći europski proizvođač automobila zatvara najmanje tri pogona, ugrožen je cijeli jedan grad
U TK ove godine upisano 90 djece u škole povratnika iz inostranstva..Biti će to i masovnije jer valja robovati kao jeftina radna snaga iz trećih zemalja a troškovi abnormalno rastu valja finasirati sve tezu situaciju u EU plus rat u Ukrajini.

Plus ne smijes imati ni zivotne ideale. **** im židov mater.
Ne treba zaboraviti da Njemačka trenutno ima najveći procenat reciklaže komunalnog otpada od svih zemalja EU.

I dalje najjaču autoindustriju na evropskom tržištu, unatoč brojnim izazovima i rezovima zbog tranzicije.

Onda, vodeća po broju instaliranih robota u prerađivačkoj industriji (globalno samo J. Koreja ispred). Dalje prema zadnjim info, vodeća po ulaganju u naučno-istraživanje, pa zemlja sa najvećim brojem vjetroelektrana u EU itd.

Iako do 2022. nisu imali ni jedan LNG terminal, kako bi smanjili ovisnost od Rusije, do sada imaju msm preko tri operativna plutajuća.

Istina ima i dosta neravnina pogotov kada je u pitanju željeznički saobraćaj, ali ljudi su bili i ostali oni kojima se gravitira. Zemlja koja će u budućnosti postavljati standarde, barem kada je u pitanju Evropa.

Npr. zna se desiti da čekam S-bahn više od 20 minuta ,ali pomenute željeznice su veliki zahvat, na kojem već rade.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 20:55

VivaLaStella je napisao/la:
29 okt 2024, 19:02
Primijetio sam to kod nekih ljudi kojima odlazak u inostranstvo i nije ispao onako kako su očekivali. Stid ih priznati da im je i tamo patnja ko i u Bosni, pa preuveličavaju one negativne stvari ovdje i pljuju nas duplo jače.
Pola ih nece reci iskreno kako im je. U mene kolega radi ovdje u policiji kod nas, ima sredjenu kucu, auto sve rijeseno, zena fakultet zavrsila, fin posao, kaze on ja planirao ici u sloveniju ili njemacku voziti kamion, kaze ne moze se ovdje. Kad sam objasnio iskreno sta i kako i sta sve treba proci, kazw ma ne znam da bi isao sad. Znaci ljudima dodje u mozak glupost kazw ja bi isao. Ne bi rekao plata 11000 eura pa et isplati se.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 29 okt 2024, 21:00

Surreal je napisao/la:
29 okt 2024, 20:10
Velizar je napisao/la:
29 okt 2024, 20:05
koju biste srbijansku seriju preporucili da je izasla u posljednjih desetak godina, a da nije na fazon Juznog vetra? :think: vidim da stancaju masu serija... ovdje pominjane Rode su mi medju omiljenim ikad.
Najbolje što je izašlo skoro - "Deca Zla".
Strasna serija
1946-1987

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 okt 2024, 21:03

avenija je napisao/la:
29 okt 2024, 19:23
Razumijem ljude koji su isli u Njemačku do prije 5-6 godina ali zamisljam koji degenerik trebas biti da planiraš sada ici u najbrže raspadajucu ekonomiju svijeta. Nije mi drago jer će manje para dolaziti u BiH i mnogo će nasih firmi iz Bosne koje izvoze u Njemačku podobro biti u problemima. Eno Wolfsburg cijeli grad u problemima..
DIJELE 30.000 OTKAZA
Panika u Njemačkoj: Najveći europski proizvođač automobila zatvara najmanje tri pogona, ugrožen je cijeli jedan grad
U TK ove godine upisano 90 djece u škole povratnika iz inostranstva..Biti će to i masovnije jer valja robovati kao jeftina radna snaga iz trećih zemalja a troškovi abnormalno rastu valja finasirati sve tezu situaciju u EU plus rat u Ukrajini.

Plus ne smijes imati ni zivotne ideale. **** im židov mater.
Samo kad se sjetim koliko su me ismijavali kad sam prije jedno 3 godine rekao da će se tema ‘odlazak iz BiH’ uskoro preimenovati u ‘Povratak u BiH’.

Sad će se opet redovne mušterije javiti sa slikom meze na stolu i Nutelle u Lidlu za 2 eura

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 21:06

Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.

Cuj povratak u BiH :rol:

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 29 okt 2024, 21:07

Ako mozete samo idite u USA , prosječan Bosanac će se debelo X puta prije obogatiti u Texasu nego u nekom Baden Wurtemburgu.

Nisam jos upoznao jugošvabe da masovno tamo imaju kuće , dok amerikance u 99% slučajeva jesam ,ustvari ne znam dijasporca iz USa da živi pod kirijom.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 okt 2024, 21:15

numanumaye22 je napisao/la:
29 okt 2024, 21:06
Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.

Cuj povratak u BiH :rol:
Redakcija SportSport je oko 20 metara od Njemačke ambasade, prolazim ispred svaki dan jedno 10 puta. A ti?

Odavno nisam vidio neki red, mada mislim da to nije nikakav pokazatelj ničega.

Puno veći pokazatelj su ova upisana/ispisana djeca. Od onog sto ja znam, kod moje djece u zadnje 4 godine 1 dijete otišlo u Njemačku i to isto se vratilo za 3 mjeseca (nešto im se nije dopalo). U istom periodu još dvoje se upisalo nakon sto su se roditelji vratili u BiH (ne znam odakle, mislim da su jedni iz Austrije)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2024, 21:26

Sarajevo nije nikakav realan pokazatelj. Tu ljudi vec imaju plate kao u Njemackoj. Ima dosta gradova gdje je plata 900 KM u 80% stanovnika i tu je otislo pola ljudi.
Ja u Tuzli ne znam nikog da se vratio. Ne ide se masovno ove godine ali se nije niko ni vratio.

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 29 okt 2024, 21:29

Povratak u BiH :rol:

Karikatura od države sa cijenama kao u Beču a platama kao u Gruziji. Vrati se onaj ko ima dovoljno keša da živi tu. Tj niko.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 29 okt 2024, 21:29

admin je napisao/la:
29 okt 2024, 21:03
Samo kad se sjetim koliko su me ismijavali kad sam prije jedno 3 godine rekao da će se tema ‘odlazak iz BiH’ uskoro preimenovati u ‘Povratak u BiH’.
Poštujem tvrdoglavost

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 21:31

Kod mene se ljudi dosta vracaju. Ali inace vozaci kamiona jer se bude odvojeno od familije i zivis ko pas lutalica. Ali imam par kolegi koji ako vjerujete u Ljubljani ide kopa po kontejneru, nadje npr pokvareno kuhalo, popravi i proda za 10-15e, pokvareno biciklo popravi i prodaje i to mu je pored posla zarada. Kazem mu sto to u Bosni nisi radio, zivio bi bolje nego tu, kazw ma gdje cu dole kopati po kontejnerima. Eto, ali taj nece reci da se pati tamo. I uz to voza jako auto naravno

Ps. Ja se vracam nakon 10 godina iz Slovenije.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 okt 2024, 21:31

tuzlak1987 je napisao/la:
29 okt 2024, 21:26
Sarajevo nije nikakav realan pokazatelj. Tu ljudi vec imaju plate kao u Njemackoj. Ima dosta gradova gdje je plata 900 KM u 80% stanovnika i tu je otislo pola ljudi.
Ja u Tuzli ne znam nikog da se vratio. Ne ide se masovno ove godine ali se nije niko ni vratio.
S tim bih se složio…

Sarajevo nije prosjek BiH, ali jeste pokazatelj trendova. Najviše su plate i najbolji standard, ljudi su zadnji odlazili i prvi se vraćaju.

Kod nas se prije tri godine desavalo ono sto je kod vas ove godine… računaj da ces naredne godine znati i nekog ko se vratio.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 okt 2024, 21:40

dduJ je napisao/la:
29 okt 2024, 21:29

Karikatura od države sa cijenama kao u Beču a platama kao u Gruziji. Vrati se onaj ko ima dovoljno keša da živi tu. Tj niko.
Vracaju se nostalgicari, neradnici, pa ljudi koji tesko pronalaze smjestaj nakon sto im je par mjeseci isti pokriven od strane poslodavca. Onda, problemi sa jezikom, prilagodbom i ubrzanim nacinom zivota itd.

Ne treba zaboraviti da vecina ide kao nekvalifikovana radna snaga, birajuci svakakve poslove za koje neki od njih nisu nikako spremni.

Volim svoju BiH srcem cijelim, ali vratiti se (nedo Bog slucaja) je nesto na granici ludila.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 29 okt 2024, 21:46

Asteriks je napisao/la:
29 okt 2024, 21:40
dduJ je napisao/la:

Vracaju se nostalgicari, neradnici, pa ljudi koji tesko pronalaze smjestaj nakon sto im je par mjeseci isti pokriven od strane poslodavca. Onda, problemi sa jezikom, prilagodbom i ubrzanim nacinom zivota itd.

Ne treba zaboraviti da vecina ide kao nekvalifikovana radna snaga, birajuci svakakve poslove za koje neki od njih nisu nikako spremni.

Volim svoju BiH srcem cijelim, ali vratiti se (nedo Bog slucaja) je nesto na granici ludila.
To ne računam u povratke. Neko ode, ne snađe se tamo i vrati se. To je samo fail.

Ali neko ko je tamo duže, radi za 2-3 hiljade eura mjesečno i da se iz čista mira vrati u BiH? U ovo ni Sabina Ćudić ne vjeruje :rol:

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 21:50

dduJ je napisao/la:
29 okt 2024, 21:46
Asteriks je napisao/la:
29 okt 2024, 21:40
dduJ je napisao/la:

To ne računam u povratke. Neko ode, ne snađe se tamo i vrati se. To je samo fail.

Ali neko ko je tamo duže, radi za 2-3 hiljade eura mjesečno i da se iz čista mira vrati u BiH? U ovo ni Sabina Ćudić ne vjeruje :rol:
Pa nisam bio neradnih. Punih 10 godina tamo. Jednostavno imam zelju doci kuci i probati. Otisao sa 20 godina. Eto sad imam neku veliku zelju, znam da je mozda pogresna ali hocu da probam kod kuce svoje zivjeti. Ako ne bude islo godinu, lagano nazad i to je to. Za ove godine sam rijesio u BiH sve sto sam trebao, pa imam neki temelj da se vratim. Kako ce biti ne znam ni ja. Jer napatio sam se ja i u toj EU dovoljno. Iako ne kazem da je u Bosni bolje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 okt 2024, 21:51

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 29 okt 2024, 21:51

Ako cemo iskreno, idu odavde oni koji ne mogu da zarade. Evo ja, ne znam sta cu ja u Evropi, zaradim ovde isto kao i ti sto bjeze, samo sto sam tu sa svojom porodicom(Zena, Djeca), plus prijatelji, moj Grad, moja Drzava. Cuj na granici ludila vratiti se. Kako smjesno, bjeze ne sposobni. Ali eto reci cemo, da nista ne valja u nasoj Lijepoj. Ja sam proveo djetinjstvo u Njemackoj, skolovao se, imam prijatelje i tamo, ali hvala dragom Bogu, da mi se otici tamo na par sedmica da se zajebajem, vidim prijatelje. Tako sa evropom i ostatkom svjeta, lijepo otici, vidjeti i vratiti se u lijepu nasu.
GGMU

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 okt 2024, 22:06

Pa ne radi se bas samo o novcu, evo u mom uzem krugu poznanika u Njemackoj 3-4 familije ozbiljno razmisljaju o povratku u BiH, a jedni se 100% vracaju vec iduce godine. Daleko od toga da su se slabo snasli ili slabo zaradjuju, naprotiv, ali ipak zele nazad
100% sportski i krajnje opušten potpis

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 29 okt 2024, 22:11

RiNo je napisao/la:
29 okt 2024, 22:06
Pa ne radi se bas samo o novcu, evo u mom uzem krugu poznanika u Njemackoj 3-4 familije ozbiljno razmisljaju o povratku u BiH, a jedni se 100% vracaju vec iduce godine. Daleko od toga da su se slabo snasli ili slabo zaradjuju, naprotiv, ali ipak zele nazad
Naravno da nije sve u novcu, ali neki ovdje nista drugo ne znaju, pa sam samo rekao, da ima mnogo nas u nasoj lijepoj drzavi. Koji isto zaradjujemo, a neki i vise, ali mora se prikazati kao da smo mi ovdje Uganda. Da sistem ima mana, ima naravno, da kaskamo za svasta nesta, i to stoji, ali brate ne moze mi niko reci, da mu je lijepse biti stranac bilo gdje, nego domacin u svojoj zemlji. Ja naprimjer, nisam imao neugodnosti u Njemackoj. Plav sam, govorim njemacki bez ikakvog naglaska, sve je ok dok ne kazem Ime. E onda sam stranac, koliko god bio plav, imao zelene oci, ja sam po defaultu Kanacke.
GGMU

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 29 okt 2024, 22:15

@nebeskasila ,jesil mogao izaći ikako na 2800€ u Sloveniji kad zakucaš sve sate i kilometre

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.