Manchester United FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Ko bi trebao biti novi menadžer Uniteda?

Anketa je završila: 02 feb 2022, 22:05.

Zinedine Zidane
7
12%
Antonio Conte
12
21%
Graham Potter
7
12%
Brendan Rodgers
7
12%
Marco Rose
2
4%
Erik ten Hag
12
21%
Roberto Mancini
4
7%
neko drugi
6
11%

Ukupno glasova: 57

EmirSioux89
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la EmirSioux89 » 29 okt 2024, 14:48

Omar Berrada izjavio da je Amorim trebao zamjebiti Guardiolu na klupi Manchester Citija 2025 godine.
Ovo je ono sto su ljudi iz Citija govorili, Omar zna sve informacije vezane za Manchester City, bilo je pitanje kad ce krenuti po Amorima.
Dobijamo trenera koji igra 3-4-3 koji ima trenutni omjer u ligi 9 Odigranih 9 pobjeda i gol razliku 30:2.
Ja ovakve statistike ne znam kad sam vidio i da li sam vidio koja god da je liga u pitanju.
Eh sad se postavlja pitanje da li Amorim ima bekove za ovu postavu, da li Amorim ima stopere za ovu postavu i sta ce uraditi ako nema.
Ne znam za vas ali ja sam jedva cekao ovaj trenutak da dodje neko drugi jer je ocigledno da im ETH nije mogao podici samopouzdanje.
Manchester United!

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 okt 2024, 16:40

8. menadžer u post-SAF eri.. ne znam šta da mislim.

Al' fuck it.. uzbuđen sam :mrgreen:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 okt 2024, 18:08

VivaLaStella je napisao/la:
29 okt 2024, 16:40
8. menadžer u post-SAF eri.. ne znam šta da mislim.

Al' fuck it.. uzbuđen sam :mrgreen:
Drugi hipster trener :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 okt 2024, 18:38

Jedino sto mi se ne sviđa kod novog trenera jeste što je plaćena otkupnina za istog, sve što se love tiče nam nije polazilo za rukom zadnjih boga pitaj koliko godina...jednostavno pritisak Uniteda je prevelik, vidjet cemo da li se novi portugalac moze nositi sa istim..

Nije da mu je Holandez ostavio neki tim..lik je kupio na svakoj poziciji u timu po igrača sebi, 80% ih ne smije staviti na klupu a kamo li u prvu postavu..
Sretno novom treneru! ako ništa da gledamo ljepši fudbal, sa nekim smislom a sve ostalo bi trebalo doci samo po sebi
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 29 okt 2024, 19:25

Iskreno, za početak, koliko god su amaterski izgledali sa nekim svojim potezima, za početak moram INEOS ekipi čestitati na filmkoj brzini uspješnog rješavanja pizdarije oko ETH, od momenta kad mu je uručen otkaz. Naime, ako se sjetite, imali smo situaciju da se kukalo naveliko da na tržištu nema ama baš ništa što valja - Zidane nas neće (ne zna engleski), ovi neki koji bi kao mogli su uzeli "sabbatical", pa kao jedine prilike bili Frank (niđe veze) ili Terza sa biroa... Ja sam se iskreno pomirio sa činjenicom da nam je RVN do kraja sezone sigurica trener, što mi je i bilo OK imajući u vidu koliko je ETH izgubio ekipu i ekipa sebe. Ovako izvući "iz šešira" možda i najperspektivnijeg mladog trenera Evrope, nije šala.
Sada, valja se krpiti do kraja sezone, ne očekujem neki giga napredak sa ovim rosterom - kako kolega iznad reče, mi smo postali uhljebarnik za koloniju holandeza od kojih je 2/3 debelo preplaćeno. Računajte na zlopaćenje da se većina proda bar za frtalj para koje su u njih uložene. Na januarski prelazni rok ne bi nešto pretjerano polagao nade, rijetko se kad šta pametno desi, a svakako nam financial constraint visi nad glavom. Možda i jeste najbolje da se ništa ne dira, dok novi trener do kraja sezone ne vidi šta i koliko mogu.
Što se tiče samog izbora trenera, Amorima povezuju sa Mourinhom kao uzorom, pogotovo po načinu kako analizira i prilagođava svoju ekipu protivniku. Ovo je jedna stvar iz Mirrora, koja mi je zapala za oči i jako mi se sviđa: "At Sporting, like Mourinho at Porto 20-plus years ago, Amorim has won titles and grown his reputation. He has ruthlessly cut old heads, taken young players and turned them into stars, and sold for big money." Iskreno, muzika za moje uši.
Suma sumarum, od kada je Fergie otišao nismo nikako izbili na zelenu granu i niko nam nije valjao. NIje valjao tipični ostrvski (Moyes), nije nam valjao Iron Tulip (van Gaal), ni posebni, ni naš DNK (Ole), ni profa (Ragnick) a ni inovator (ETH). Dakle, nadamo se jedno... "sedmoj-osmoj sreći". Kad smo kod toga, nadam se da će ovaj "ruthlessly cut old heads" princip zaživjeti i kod nas, jer kad podvučeš crtu, igrači provode svoje, a treneri lete. Vrijeme je da se princip promijeni, jer neko pametan davno reče da je savršena definicija ludosti raditi na isti način i nadati se drugačijim rezultatima.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 29 okt 2024, 23:08

Ne znam da li je Amorim taj, ali što jes jes brzo su našli zamjenu, što daje nadu da je Ineos ipak radio u pozadini dok se kuhalo oko ostavke ćelavog prevaranta. Iako je ćelava fraudčina uradila dobar posao u škartiranju igrača, opet je natrpao svog škarta i sad se postavlja pitanje koliko će taj isti škart kočiti novog trenera.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 okt 2024, 23:27

Slatinash_7 je napisao/la:
29 okt 2024, 18:38
Jedino sto mi se ne sviđa kod novog trenera jeste što je plaćena otkupnina za istog, sve što se love tiče nam nije polazilo za rukom zadnjih boga pitaj koliko godina...jednostavno pritisak Uniteda je prevelik, vidjet cemo da li se novi portugalac moze nositi sa istim..

Nije da mu je Holandez ostavio neki tim..lik je kupio na svakoj poziciji u timu po igrača sebi, 80% ih ne smije staviti na klupu a kamo li u prvu postavu..
Sretno novom treneru! ako ništa da gledamo ljepši fudbal, sa nekim smislom a sve ostalo bi trebalo doci samo po sebi
Fun fact, Sporting je za 10 miliona eura doveo Amorima iz Brage. Tada rekord za jednog trenera i to samo 4 mjeseca nakon što ih je preuzeo. Za to kratko vrijeme Braga skočila sa 8. na 3. mjesto na tabeli i osvojili kup.

Vodi se i kao jedan od najboljih što se tiče man managementa ..
Baš kao i Ten Hag, idealan izbor.. na papiru.

L'art pour l'art.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 31 okt 2024, 12:17

Uništit ćete još jednu perspektivnu karijeru
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 okt 2024, 16:00

Top, hvala na prognozi kralju. Taman sam se ponadao da će nešto bit od "nas"

L'art pour l'art.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 02 nov 2024, 12:13

L'art pour l'art.

Tuzlanski075
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlanski075 » 02 nov 2024, 23:04

First things first, nadam se da kod Amorima neće biti favorizovanja i da će se više od ETH okrenuti akademiji gdje imamo odličnih momaka. Funkcioniše Barceloni, funkcionisati će i nama koji smo sa igračima iz akademije ostvarili najveći uspjeh u historiji kluba (1999). Ako škripi i nemamo LB kao što nemam od kraja prošle sezone, pruži šansu momku koji čeka priliku, a ne forsiraj Dalota koji nas svaku utakmicu košta svojim užasnim branjenjem zadnje stative i defanzive generalno. Ne treba očekivati rock and roll fudbal, ali opet sve je moguće sa ovim mozgovima koje sada imamo. Ne možemo zabiti gola ni dobiti nikoga pa spakujemo peticu Leicesteru, nije isključeno ni Chelsea da zaplati.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 nov 2024, 08:34

Ma njih je u pojam ubio ETH svojim pozicioniranjem i igrači su više vremena trošili trudeći se da ne ispadnu iz šablona nego da odigraju nešto. Na BT sportsu pitali nakon utakmice sa Leicesterom, šta je forma. Odgovor je bio "trust your instincts and attack, attack, attack". Čovjek im skinuo okove i pustio ih da igraju. Nekada je biti jednostavan najbolji odgovor. Nije ovo ni toliko loš sastav koliko je loše igrao.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 03 nov 2024, 14:02

Pa onda ovim igračima ne treba trener ako je tako. Svaki put problem kad trener zahtijeva nešto svoje. Ne kažem da nije do njega, znam da je sve živo promašio, ali kako uvijek dođemo na isto? Neka se onda fino oni sami biraju u svlačionici, a trenera ćemo ukinuti.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 03 nov 2024, 23:34

Upravo je najteže pogoditi sredinu. Treba njima trener naravno, ali ne na način da je baš svaka kretnja iscrtana, da je svaki milimetar terena isplaniran, da se za svako "ispadanje iz stroja" ide na klupu (što opet ne važi za sve igrače, što je još gore...). Kada su stvari sa rezultatima krenule nizbrdo - ETH je radio jedno te isto, a to je nabijanje broja i razine treninga. Što je, po meni, pogrešno. Ko je pratio britanske medije, mogao je u par navrata vidjeti da su stalno ispadale priče iz svlačionice o nezadovoljstvu sa metodama treniranja.
Kada stvari serijski idu nizbrdo, prvi i osnovni je problem u glavama igrača, a tome se ETH slabo, do nikako posvećivao. Njemu se ne može spočitati da je lijen čovjek - on je jedan od onih koji žive fudbal - ali isti gleda dosta štreberski, sa veoma tankim "man managementom". I to ga je na kraju koštalo posla. Ruud ih je uspio trznuti u samo par dana. Igrači koji su igrali protiv WHU i Leicestera su isti, ali je pristup bio nebo i zemlja.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 08 dec 2024, 12:28

Ashwort dobio otkaz. :?
Wtf???

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 08 dec 2024, 13:32

al... je napisao/la:
08 dec 2024, 12:28
Wtf???
Sporazumni raskid

Pretpostavljam da se ne slaže s Amorimom oko pojačanja, a moguće da mu stavljaju na teret i ono što je produžio Ten Hagu na kraju sezone

L'art pour l'art.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 08 dec 2024, 21:51

VivaLaStella je napisao/la:
08 dec 2024, 13:32
al... je napisao/la:
08 dec 2024, 12:28
Wtf???
Sporazumni raskid

Pretpostavljam da se ne slaže s Amorimom oko pojačanja, a moguće da mu stavljaju na teret i ono što je produžio Ten Hagu na kraju sezone
Ovo boldirano izgleda. ALi cijela priča mi nema smisla. Frajera si čekao kao nekog mesiju da se ukaže nakon "gardening leave", platio si 3 miliona Newcastleu da ga dovedeš i sada mu daješ nogu, za nešto za šta on ne može ni biti odgovoran, jer je odluka da ETH ostane došla prije nego što je ovaj počeo raditi. Ono, daj me ne j... :rol: Uglavnom, ovo meni samo daje vibe da su se cijenene gazde ponovo pogubile. Šta je to mogao napraviti tako loše da ga nabiješ nogom nakon samo 4 mjeseca. Ukrao statuu Ser Alexa ispred stadiona i prodao je na internetu? Ne kontam. Ali znam nešto drugo, a to je da će ovim potezom zatvoriti sebi vrata kod mnogih ozbiljnih nogometnih operativaca, jer niko ne želi da radi u sredini gdje se ništa ne zna. O bačenoj lovi (odšteta za čovjeka kojeg si upravo nogirao, a koju si dao Svrakama) u vremenu kada nas FFP udara u guzicu, ovaj pu t neću ni počinjati. Kod nas izgleda, korak naprijed, natrag dva. i tako godinama

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2024, 22:59

Mislim da je vise do razlika u misljenju i pravcu sa Berrardom i Wilcoxom, gdje se nije mogao pronaci u toj kombinaciji, on je ocekivao malo vise autonomije a dobio je da se mora uklopiti sa njima jer Ratcliffe ocigledno vjeruje Omaru i tu je doslo do razilazenja. Plus to sto je on vukao na stranu Southgatea kod izbora novog trenera a Berrarda je licno isao po Amorima u Lisabon.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 09 dec 2024, 01:30

Ma mislim da je dobro što su se razišli. Iz medija smo imali sliku o jednom genijalnom DoF-u, ali u hindsight kad pogledaš, nije ni u prošlosti bio nešto bog zna genijalan.

Još ako je istina da on stoji iza ovih saga oko Southgatea, Branthwaitea, dok su ostali protiv onda.. ćao.

L'art pour l'art.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 dec 2024, 12:27

Tražili smo nove vlasnike umjesto Glazera i dobili ih, nadali se "čudu" a dobili k.určinu..ljudi ne znaju gdje gone, od poteza prema Fergusonu do ovog sada..sezona je svakako propala, trebao se tražiti svaki način da se smire tenzije i strasti, da spadne pritisak sa ekipe kad ono prc milojka..Što je najgore od svega, siguran sam da bi Nisterloy dobio obje utakmice protiv ovih "slabijih" protivnika..Preduslov da budeš trener Manchestera je haman samo da mislis da je isti veći klub od Reala i Barcelone zajedno a za kusur da ti ostane i veći od Bayern Munchena i da to govoriš na svakoj preskonferenciji..Bojim se da je ovaj tip protračio svoju karijeru dolaskom u ovakav Manchester,kao i ćelavi budalaš prije njega..još samo da dovede pet igrača Sportinga i mirna Bosna..

Katastrofa!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.