Možda sam se pogrešno izrazio. Ne slažem se da Skupštinu treba smanjivati uopšte. Potrebna je reforma ali itekako treba paziti u kojem smjeru.Argentina je napisao/la: ↑29 okt 2024, 23:01Ili clan kluba je ko svako ko u klub donese 10k godisnje, pa da umjeato tvojih 15, svedemo Skupstinu na 5 osoba. Jer bi i to bilo korisnije nego ovih 55 sadasnjih.Virtu4l je napisao/la: ↑29 okt 2024, 22:47U samo jednoj stvari smo skoro svi saglasni, da je taj organ kluba najveći problem.
Zato je potrebna promjena Statuta, Skupštinu svesti na maksimalno 15 mjesta, uz obaveznu godišnju članarinu. Da vidiš kako bi se svi odmah razbježali.
Magoda je doveden u situaciju da se brani i da se nekome pravda a čovjek nam dao pet miliona maraka.![]()
Boze drago na sta nam je klub spao. Prcija obicna, a mi mislimo da smo neko. Nije ni cudo sto nemamo respekta i sto nas mnogi stavljaju u rang "ovih za nas malih klubova". Samo su simpatizeri i navijaci svijetla tacka.
Recimo da smanjimo skupštinu na 15 osoba koje moraju godišnje dati po 10k da uđu. Ti si dobio 150k godišnje. S tim parama ne možeš kupiti garsonjeru u Sarajevu. Totalno zanemariva cifra a doveo si sebe u poziciju da neko može sa par stotina hiljada kupiti da upravlja Klubom koji realno vrijedi milione. Smanjenje Skupštine je jedino logično ako misliš da omogućiš sebi ili nekome da lakše upravlja Klubom i to je itekako opasno (Upravo to su pokušali pojedinci u nekom prethodnom periodu). Mnogo je lakše kupiti 8 ljudi za većinu nego što je to sada. Recimo u nedavnom slučaju "otpisanih" (Džafić i ostali) se pokazalo koliko je teško dobiti većinu u Skupštini i koliko je Skupština bitna u zaštiti Kluba.
Skupštinari trebaju lično i materijalno odgovarati za sve odluke ali novac ne smije biti primarni faktor u izboru za Skupštinu. Ja tu ne bih pustio nikoga ko nije minimum 15 godina član Kluba pa tek onda pare. Smanjenje Skupštine bi se mogla pokazati kao vrlo loš potez.
Jedino što zagovaram je veća transparentnost u izboru skupštinara i njihovom radu. Ja sam siguran da je većina tih ljudi pravi Željovci i da rade u interesu Kluba (Bar iz njihove perspektive) samo bih molio za veću transparentnost i bolju komunikaciju sa ostalim članovima Kluba i svim Željovcima u BiH i dijaspori. Kao i da se pozabave razvojem Kluba a ne da samo čekaju kad će taj investitor ili "princ na bijelom magarcu" da se pojavi ili da koriste Skupštinu za ličnu promociju i da se ubiru neki benefiti na taj račun.
Treba raditi na jačanju operativnih struktura Kluba a ne na slabljenju Skupštine. Ne može Klub kvalitetno funkcionisati sa ovim brojem stalno zaposlenih. Mora se tu mnogo više ljudi angažovati u svim oblastima. Od finansija, marketinga, press službe, ljudi na održavanju, nutricionista, trenera itd itd. Koliko vidim tu škripi na sve strane.
Naravno za sve to trebaju pare i mi se stalno fokusiramo na Skupštinu i UO a ti imaš ljude koji su stalno zaposleni u Klubu a kad dođeš na stadion stolice izgledaju kao da nisu oprane bar godinu dana. To se nema para za VAP i za jednog zaposlenog koji će to čistiti od utakmice do utakmice?! Šta rade ti ljudi zaposleni u Klubu?