FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 30 okt 2024, 00:36

Argentina je napisao/la:
29 okt 2024, 23:01
Virtu4l je napisao/la:
29 okt 2024, 22:47
Levin je napisao/la:
29 okt 2024, 22:41
Izbjegavam kritikovati Skupštinu kad god mogu ali lako je tamo sjeditibi donositi odluke o budućnosti ovakvog kluba bez lične i materijalne odgovornosti i rizika.
U samo jednoj stvari smo skoro svi saglasni, da je taj organ kluba najveći problem.

Zato je potrebna promjena Statuta, Skupštinu svesti na maksimalno 15 mjesta, uz obaveznu godišnju članarinu. Da vidiš kako bi se svi odmah razbježali.

Magoda je doveden u situaciju da se brani i da se nekome pravda a čovjek nam dao pet miliona maraka. :crazy:
Ili clan kluba je ko svako ko u klub donese 10k godisnje, pa da umjeato tvojih 15, svedemo Skupstinu na 5 osoba. Jer bi i to bilo korisnije nego ovih 55 sadasnjih.

Boze drago na sta nam je klub spao. Prcija obicna, a mi mislimo da smo neko. Nije ni cudo sto nemamo respekta i sto nas mnogi stavljaju u rang "ovih za nas malih klubova". Samo su simpatizeri i navijaci svijetla tacka.
Možda sam se pogrešno izrazio. Ne slažem se da Skupštinu treba smanjivati uopšte. Potrebna je reforma ali itekako treba paziti u kojem smjeru.

Recimo da smanjimo skupštinu na 15 osoba koje moraju godišnje dati po 10k da uđu. Ti si dobio 150k godišnje. S tim parama ne možeš kupiti garsonjeru u Sarajevu. Totalno zanemariva cifra a doveo si sebe u poziciju da neko može sa par stotina hiljada kupiti da upravlja Klubom koji realno vrijedi milione. Smanjenje Skupštine je jedino logično ako misliš da omogućiš sebi ili nekome da lakše upravlja Klubom i to je itekako opasno (Upravo to su pokušali pojedinci u nekom prethodnom periodu). Mnogo je lakše kupiti 8 ljudi za većinu nego što je to sada. Recimo u nedavnom slučaju "otpisanih" (Džafić i ostali) se pokazalo koliko je teško dobiti većinu u Skupštini i koliko je Skupština bitna u zaštiti Kluba.

Skupštinari trebaju lično i materijalno odgovarati za sve odluke ali novac ne smije biti primarni faktor u izboru za Skupštinu. Ja tu ne bih pustio nikoga ko nije minimum 15 godina član Kluba pa tek onda pare. Smanjenje Skupštine bi se mogla pokazati kao vrlo loš potez.

Jedino što zagovaram je veća transparentnost u izboru skupštinara i njihovom radu. Ja sam siguran da je većina tih ljudi pravi Željovci i da rade u interesu Kluba (Bar iz njihove perspektive) samo bih molio za veću transparentnost i bolju komunikaciju sa ostalim članovima Kluba i svim Željovcima u BiH i dijaspori. Kao i da se pozabave razvojem Kluba a ne da samo čekaju kad će taj investitor ili "princ na bijelom magarcu" da se pojavi ili da koriste Skupštinu za ličnu promociju i da se ubiru neki benefiti na taj račun.

Treba raditi na jačanju operativnih struktura Kluba a ne na slabljenju Skupštine. Ne može Klub kvalitetno funkcionisati sa ovim brojem stalno zaposlenih. Mora se tu mnogo više ljudi angažovati u svim oblastima. Od finansija, marketinga, press službe, ljudi na održavanju, nutricionista, trenera itd itd. Koliko vidim tu škripi na sve strane.

Naravno za sve to trebaju pare i mi se stalno fokusiramo na Skupštinu i UO a ti imaš ljude koji su stalno zaposleni u Klubu a kad dođeš na stadion stolice izgledaju kao da nisu oprane bar godinu dana. To se nema para za VAP i za jednog zaposlenog koji će to čistiti od utakmice do utakmice?! Šta rade ti ljudi zaposleni u Klubu?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 30 okt 2024, 01:06

O skupštini bi se dalo dosta razgovarati. Naravno da su Željovci, ali očigledno sa različitim vizijama. Ne može nam i ne smije glavni kriteriji biti da je neko naš. Pa svi smo naši pobogu. Skupštinu treba malo pretresti i vidjeti ko koga tu predstavlja uopšte. Model u kojem daješ pare da bio član je dobar. Jer eto Željovac si i daj klubu novac, halali ga i gledaj da se što bolje potroši. I zaista nam škripi svugdje, ali najmanje na terenu hvala Bogu. Imamo rezultate, tražiti da se jug krene raditi kao i fasada na sjeveru. Obećanje je dug. Poraditi na marketingu, na održavanju stadiona i još nekih stvari. Zaposliti energičan tim ljudi kojem je zadatak da neke stvari podigne na visi nivo. I da su naši naravno :tokralju:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 okt 2024, 08:30

Obožavam Filipa Dangubića, ovo što je uradio kod prvog gola je sve ono zbog čega sam ga priželjkivao da dođe u Želju :ljepota:

slika
braco je napisao/la:
09 avg 2024, 11:35
Napravio sam kompilaciju Dangubićevih 10 golova koje je postigao u posljednja 2 mjeseca:

• Pokretljiv napadač
  • Dobra igra s obje noge
  • Tehnički potkovan napadač
  • Fin šut sa distance
  • 8/8 pogođenih penala u karijeri
  • U karijeri je igrao na više pozicija što je dodatni plus
  • Drugi najbolji strijelac litvanske lige prošle sezone sa 18 golova (prvi strijelac mu je pobjegao samo za jedan gol)
  • Drugi najbolji strijelac litvanske lige u trenutnoj sezoni sa 10 golova (prvi strijelac mu bježi samo jedan gol)
  • Najbolji strijelac Celja u sezoni 20/21
  • Najbolji strijelac NK Krško u sezoni 16/17
JEDVA čekam da vidim Dangubića na Grbavici, prvenstveno zbog njegovog profila i stila igre na koji nismo navikli od Željinih centarfora posljednjih godina.

Dobrodošao Dangubičius :ljepota:

slika

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 okt 2024, 09:30

Argentina je napisao/la:
29 okt 2024, 21:18
O cijoj zeni je rijec?
Amra Jeleč-Hadžiosmanović, žena od Almira Hadžiosmanovića, trenutnog člana UO.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 30 okt 2024, 09:33

Virtu4l je napisao/la:
29 okt 2024, 19:29
Argentina je napisao/la:
29 okt 2024, 18:55
Klub treba reci da li je ovako ili nije.
Koliko znam mi smo uplatili i rijesili sve, nadam se da ce se raspisati to sto treba za tender i da se krene.

Nema ovo veze sa našim uplatama, naš revidirani projekat je podigao cijenu za 2 miliona KM i oni to nisu htjeli platiti.

Svjesni šta bi to značilo i da bi to ugrozilo komplet investiciju/projekat, obećali su da ćemo mi platiti ta dva miliona.

Amateri vode klub, ali to smo znali odranije.
šta su revidirali toliko da su digli cijenu za 40%, a opet nema krova...

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 okt 2024, 11:26

Da se mi vratimo fudbalu :mrgreen:

Utakmica protiv Širokog će nam pokazati koji su stvarni dometi ovog tima i koliko tu treba još rada. Poraz će nas zakucati na 4to mjesto i borbu za isto bez mnogo šanse za nešto više jer iz ovog dijela sezone je jasno vidljivo da prve tri ekipe ne griješe i ako želimo da uđemo u bilo kakvu borbu sa njima ovo je utakmica koja se mora dobiti.

U zadnje 3 ligaške utakmice Široki je postigao 7 golova uz 16 udaraca u okvir gola (plus 12 van okvira). Treba uzeti u obzir da su te tri utakmice protiv Borca, Posušja i Torpeda.

Napadački vrlo efikasni ali isto tako odbrambeno ne baš tako dobro (7 primljenih pogodaka uz 31 šut protivnika prema golu).

Za očekivati je da utegnu odbranu ali isto tako treba biti vrlo oprezan pozadi i ne dopustiti lagane prilike za šut i jeftino prodate lopte u sredini terena. Odbrana mora biti na visini zadatka u svakom pogledu. Nadam se jednoj lucidnoj predstavi Muftića na golu.

Nadam se pristupu kao protiv Borca i Radnika ali uz mnogo bolji napadački učinak. Uzeti posjed i maksimalno strpljivo kontrolisati igru u svakom aspektu. Bit će dovoljno prostora za krila i napadača da maksimalno iskoriste napadački potencijal koji imamo. Potrebno je popraviti kvalitet ubačaja i šuteva sa distance.

Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i stručnog znanja da ovu utakmicu dobijemo.

Nadam se da će dati prednost Odinaki na desnom beku i Dangubiću od prve minute te da će Hiroš biti spreman za utakmicu, da ta povreda nije ozbiljnija. Ukoliko Hiroš ne bude spreman Šabića na desetku a Cvetanovskog na desno krilo.

Nadam se sljedećem sastavu :

Muftić
Odinaka - Karjašević - Karamarko - Marković
AlJaber - Radovac
Šabić (Cvetanovski) - Hiroš (Šabić) - Boljević
Dangubić

Ekipa izgleda mnogo stabilnije i zrelije nego na početku sezone. Vidni su pomacibu kombinatorici i sistemu igre ali ova utakmica će definitivno pokazati gdje se nalazimo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 okt 2024, 12:06

Levin je napisao/la:
29 okt 2024, 22:41
Argentina je napisao/la:
29 okt 2024, 21:19
Levin je napisao/la:
29 okt 2024, 21:08

Opet se vraćamo na elementarne stvari : kvalitet upravljanja Klubom, planiranje, transparentnost itd itd itd. Već godinama se Klub vodi krajnje amaterski kako na sportskom planu tako i u svemu ostalom. Da nije ovakvih navijača i pravih prijatelja Kluba vjerovatno bismo igrali sa Čelikom u Federalnoj ligi.

Vrijednost projekta ofulana za 2 miliona i Skupština daje garancije da će Klub da plati sve što bude falilo! Baš me zanima odakle pošto se još nisu ni oglasili za one tvrdnje o manjku milion KM u budžetu za 2025! Možda od navijača opet?!

Samo nek oni počnu da rade i što se mene lično tiče Magoda je ispunio svoje obećanje sa tih 4.7 miliona, ostalo je do nas.
Slazem se s tobom, jer Magoda (iako nisam pretjeran postovalac njega) je ocito ispunio svoje. Uradio je sta je rekao i javno to rekao. Nas niko se ne oglasava, ocito.je do nasih.

Da li je moguce da su takvi idioti i takvi nesposobnjakovici u klubu :thumbdown:
Nisam štovalac nijednog političara. Prvo se pokaži radom pa onda može puna podrška. U ovom slučaju meni smeta netransparentnost Kluba. Dovedeš se u poziciju da šutiš pred navijačima koji će naravno po defaultu početi prozivati političare za nešto gdje si ti napravio zayeb. Time samo rušiš već prilično slab uticaj Kluba i reputaciju umjesto da gradiš odnose sa političarima, savezom i svim ostalim akterima na tržištu.
Nije slučajno Magoda izašao u javnost i sve ovo iznio. Svaka čast na tome bio ti željovac ili ne ali ovo je Klub trebao uraditi.

Meni je ovdje potpuno jasna njihova logika. Imaš kapital u AlJaberu, Muftiću i Šabiću i kontaš da ćeš uzeti neka 2-3 miliona eura za njih na kraju sezone i tako pokriti tu razliku.

Postavlja li iko pitanje šta ako se to ne desi?! Šta ako se desi nešto nepredviđeno, koja ti je izlazna strategija?! Čime ćeš to onda pokriti?

Možda je do mene ali ja tu ne vidim nekog plana. Izbjegavam kritikovati Skupštinu kad god mogu ali lako je tamo sjeditibi donositi odluke o budućnosti ovakvog kluba bez lične i materijalne odgovornosti i rizika.
Posudit ce Miske, boli nas djon ili on samo posudjuje kad treba mrskog morža isplatiti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 okt 2024, 12:19

Levin je napisao/la:
30 okt 2024, 11:26
Da se mi vratimo fudbalu :mrgreen:

Utakmica protiv Širokog će nam pokazati koji su stvarni dometi ovog tima i koliko tu treba još rada. Poraz će nas zakucati na 4to mjesto i borbu za isto bez mnogo šanse za nešto više jer iz ovog dijela sezone je jasno vidljivo da prve tri ekipe ne griješe i ako želimo da uđemo u bilo kakvu borbu sa njima ovo je utakmica koja se mora dobiti.

U zadnje 3 ligaške utakmice Široki je postigao 7 golova uz 16 udaraca u okvir gola (plus 12 van okvira). Treba uzeti u obzir da su te tri utakmice protiv Borca, Posušja i Torpeda.

Napadački vrlo efikasni ali isto tako odbrambeno ne baš tako dobro (7 primljenih pogodaka uz 31 šut protivnika prema golu).

Za očekivati je da utegnu odbranu ali isto tako treba biti vrlo oprezan pozadi i ne dopustiti lagane prilike za šut i jeftino prodate lopte u sredini terena. Odbrana mora biti na visini zadatka u svakom pogledu. Nadam se jednoj lucidnoj predstavi Muftića na golu.

Nadam se pristupu kao protiv Borca i Radnika ali uz mnogo bolji napadački učinak. Uzeti posjed i maksimalno strpljivo kontrolisati igru u svakom aspektu. Bit će dovoljno prostora za krila i napadača da maksimalno iskoriste napadački potencijal koji imamo. Potrebno je popraviti kvalitet ubačaja i šuteva sa distance.

Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i stručnog znanja da ovu utakmicu dobijemo.

Nadam se da će dati prednost Odinaki na desnom beku i Dangubiću od prve minute te da će Hiroš biti spreman za utakmicu, da ta povreda nije ozbiljnija. Ukoliko Hiroš ne bude spreman Šabića na desetku a Cvetanovskog na desno krilo.

Nadam se sljedećem sastavu :

Muftić
Odinaka - Karjašević - Karamarko - Marković
AlJaber - Radovac
Šabić (Cvetanovski) - Hiroš (Šabić) - Boljević
Dangubić

Ekipa izgleda mnogo stabilnije i zrelije nego na početku sezone. Vidni su pomacibu kombinatorici i sistemu igre ali ova utakmica će definitivno pokazati gdje se nalazimo.
Bili smo bolji od njih na Grbavici, idemo vratiti bodove :njanjanja:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 okt 2024, 12:34

Zadnja pobjeda na Pecari je bila prije 4 godine
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 okt 2024, 13:52

theKuPuS je napisao/la:
30 okt 2024, 09:33
šta su revidirali toliko da su digli cijenu za 40%, a opet nema krova...
I ja se baš pitam. Jedino da nije uključen prijedlog juga kojeg je klub radio prije sedam-osam godina?

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 okt 2024, 13:59

Levin je napisao/la:
29 okt 2024, 21:08
Vrijednost projekta ofulana za 2 miliona i Skupština daje garancije da će Klub da plati sve što bude falilo! Baš me zanima odakle pošto se još nisu ni oglasili za one tvrdnje o manjku milion KM u budžetu za 2025! Možda od navijača opet?!

Samo nek oni počnu da rade i što se mene lično tiče Magoda je ispunio svoje obećanje sa tih 4.7 miliona, ostalo je do nas.
Manjak miliona u budžetu su budžetske pare koje smo trebali dobiti od opštine, kantona i federacije, kako su političke marionete otjerane, tako će nam te pare biti onemogućene, ali radi jedan član UO na tome da se malo slegnu strasti i da se spusti lopta na tlo.

Ići će se sigurno u prodaju godišnjih i desetogodišnjih, kao što je bilo i istok kad se radio.

A možda smo odradili i jedan transfer ali se o tome ne priča!?

Dok ne bude bagera, ne pušim priče ni Magode ni nikog drugog, samo kad to vidim, onda mogu čestitati i reći da su ispunili obećano, a do tada, pušem i u jogurt.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 okt 2024, 14:01

Virtu4l je napisao/la:
29 okt 2024, 22:47
Magoda je doveden u situaciju da se brani i da se nekome pravda a čovjek nam dao pet miliona maraka.
Ne bih se ja baš zalijetao i pričao o nečemu da nam je nešto dato. Koliko ja znam, pare koje su namijenjene da se gradi Jug su preusmjerene, a do sada moguće i potrošene.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 30 okt 2024, 14:06

To sto su zeljovci a sjede u skupstini, i sto imaju vizije tek nema veze s mozgom. Mozemo mi svi imati vizije o odlasku na mjesec, ili mozda viziju o milion drugih stvari a nemamo pojma o tome. Suludo je kakve sve glave imaju pravo glasa, a pogotovo kao da stite interes kluba. Kao, mi smo zeljovci, pa sta?! Ovakav javasluk nas je doveo da se jedva borimo za evropu. Dok drugi klubovi igraju grupne faze.
Jedini nacin je rastjerati sve. Smanjiti broj u skupstini, pod obavezno da se daju pare. Vise ljudi iz sporta u klubu a ne politicke poltrone. I tek tad se mozemo nadati necemu.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 30 okt 2024, 14:59

Izgleda da ćemo na pripreme u Antaliju.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 30 okt 2024, 15:40

Muftica vjerovatno prodajemo na polusezoni.

Ogroman je pritisak od strane Vice i saveza na licno Corica vezano za odmaranje nekih igraca u nekim utakmicama, da ne idem u detalje.
FKŽ !

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 30 okt 2024, 17:14

TeaM87 je napisao/la:
30 okt 2024, 15:40

Ogroman je pritisak od strane Vice i saveza na licno Corica vezano za odmaranje nekih igraca u nekim utakmicama, da ne idem u detalje.
Kako mislia pritisak Saveza i Vice na to da li mi odmaramo igrace ili ne, odnosno pritisak na Denisa? Ili sam pogresno shvatio sta si napisao?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 okt 2024, 17:16

muharemovicdzelo je napisao/la:
30 okt 2024, 14:01
Ne bih se ja baš zalijetao i pričao o nečemu da nam je nešto dato. Koliko ja znam, pare koje su namijenjene da se gradi Jug su preusmjerene, a do sada moguće i potrošene.

To je uobičajena praksa. Preusmjere pare za koje znaju da se neće ubrzo trošiti tamo gdje im je hitno, pa kasnije ih namire. U budžetu ima sasvim dovoljno "džepova" iz kojih se to namiri kad zatreba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 okt 2024, 17:39

Argentina je napisao/la:
30 okt 2024, 17:14
TeaM87 je napisao/la:
30 okt 2024, 15:40

Kako mislia pritisak Saveza i Vice na to da li mi odmaramo igrace ili ne, odnosno pritisak na Denisa? Ili sam pogresno shvatio sta si napisao?
Ma lupa gluposti, cuj Vico trazi od Corica da odmara igrače.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 okt 2024, 17:49

E cuj svinjasti cetnik da vrsi pritisak na Corica :urnebes:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 30 okt 2024, 18:34

Dangubic pokazao kako jedan napadac treba da igra. Prvi gol dupli pas i nastavlja u prostor. Da ima vise igraca koji igraju prema naprijed zabio bi vec 10 golova.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, dark44, istokzeljo, knoa, Nyema1921, Sarun i 57 gostiju.