Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

GG3
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la GG3 » 31 okt 2024, 09:46

Centre forward je napisao/la:
31 okt 2024, 09:34
Posrćuća njemačka privreda je neočekivano živnula u trećem kvartalu. Bruto domaći proizvod je bio 0,2 odsto veći nego na kraju prethodnog tromesečja, saopštio je nacionalni zavod za statistiku u srijedu pozivajući se na preliminarne podatke.
Da se lokalne balije ne brinu, jerbo većina istih živi od njihove sadake, u isto vrijeme ih pljujući. Fala Him što ne dopuštaju da se naši umirovljenici ne smrznu u ova teška vremena. :salut:
Bez obzira na sve, njemacka Privreda je u problemu! Pratim dosta Podcaste i druge vrste informisanja i stvarno ne izgleda pozitivno. Ukratko nekih par stvari,
Oni su prespavali „Energiewende“ i sad im to dolazi na naplatu, pogotovo Ostdeutschland oni su najvise u kurcu i zbog toga Desnicarska AFD dobila preko 30% glasova na nekim pokrajinskim izborima. Autoindustrija im je u potpunom kaosu, „Ampelkoalcija“ na vlasti nezna sta radi, svadjaju se Izmedju sebe.
Migracija im donijela samo probleme a ne radnu snagu, onda velika konzumacija droge, pogotovo kokaina, ma dosta nekih problema koji se nakupljaju, ne mislim da ce njemacka propast al godine nece biti lake.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 31 okt 2024, 10:47

Admin isfrustriran jer vec godinama nikako da ga izvuku na lutriji, dhl ugovor mu pozutio u ormaru pa baca pricu da ce nekoga vracati. :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 31 okt 2024, 11:01

Razgovor admina i jednog njegovog fana, kolorizovano:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 okt 2024, 11:49

Vidi vidi sviježih dijasporaca što se pravdaju :rol:
Nije sramota priznati :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2024, 12:36

Uz jutarnju kaficu bukirah lagano Knickse u Madison Square Gardenu, sve to sa osmijehom dok Njemacka privreda propada.

Meanwhile prelistah Klix, a ono danas od vijesti u hali Europe:
Osnivač AU BiH
Denis Prcić osuđen na godinu dana zatvora zbog nasilja u porodici, kaznu otkupio za 36.000 KM
Potvrđena presuda
Bivši ministar odbrane Selmo Cikotić pravomoćno osuđen na tri godine zatvora
Kao dio konzorcija
Firma u vlasništvu supruge Rame Isaka dobila posao fizičke zaštite u Elektroprivredi BiH
U raljama politike
Dom naroda danas treba potvrditi novo rukovodstvo Ureda za reviziju FBiH: Na listi i kćerka Čovićevog kuma
"Nema više labavo"
Naša stranka poseže za novim metodama: Kažu da će uslovljavati partnere u vlasti
Pored toga, na Klixu imamo i osudjivanje nekoga sto je drugaciji, sto se neko maskirao za Halloween jer to nije po vjeri, kako se trebaju okrenut religiji, na pravi kao put. :rol:

U toj propadajucoj ekonomiji ja nisam jos upoznao osobu da mu kasni plata, da nema godisnjeg odmora, da ne moze naci posao, da ima probleme sa kupovinom osnovnih potrepstina i slicno.

Samo vas posmatram i smjeskam se. :rol:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 okt 2024, 12:39

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 31 okt 2024, 12:42

Što ih leo povadi :tokralju:

I ovo je samo danas. Treba uzeti u obzir da su ovakve vijesti regularne na dnevnoj bazi. I kaže nismo Somalija. Pa bolje živjeti u Somaliji nego ovdje. Samo još da saznam gdje je ta Somalija.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 31 okt 2024, 12:44

Numa jesi li to pronasao raj na zemlji?

Trebamo i mi ostali gore kad je vec tako dobro.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 okt 2024, 12:49

Smješka se i tebi raja koja nije morala čekat četvrt vijeka da vidi jablaničko jezero :rol:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2024, 12:51

MilanMladenovic je napisao/la:
31 okt 2024, 12:44
Numa jesi li to pronasao raj na zemlji?

Trebamo i mi ostali gore kad je vec tako dobro.
Raj na zemlji je tamo gdje je tebi dobro, a ne gdje si rodjen. Gdje fino zivis bez briga i gdje si sretan. Ako to imas dole, ostani tu i ne mijenjaj to. Neko nije sretan ni u Njemackoj i tada apsolutno podrzavam povratak. :salut:

I sam nikad ne bi bio negdje gdje nisam sretan, zivot je jedan.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 okt 2024, 12:54

VivaLaStella je napisao/la:
31 okt 2024, 12:49
Smješka se i tebi raja koja nije morala čekat četvrt vijeka da vidi jablaničko jezero :rol:
:urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 okt 2024, 12:56

Hoce li biti slike iz MSGa?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 31 okt 2024, 12:59

Izbaci mi Mišura iz dzekne maloprije na tiktoku,sta mislite na koga sam prvo pomislio,rekoh evo ga isti original

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 31 okt 2024, 13:05

L-Train je napisao/la:
31 okt 2024, 12:56
Naci ce ih na netu kao i one ispred ambasade

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2024, 13:21

31 okt 2024, 13:05
L-Train je napisao/la:
Bit ce materijala, ne brinite. Ne kontam sto pitas "trebamo li i mi gore?" Pa pola foruma ti je vani, a ja mislim da je realno brojka i veca.

Iako shvatam one koji dodju razvoziti postu ili raditi negdje za minimalac, pa tesko prezive, udaljeni od mamine dojke i opcenito familije i onda se vrate, to postujem. Nije to ni za svakoga, logicno. :salut:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 okt 2024, 13:26

Sad, bez zayebancije, ako nije neka interna tajna, šta radiš ti u Njemačkoj?

Ne vidim ništa loše ni u razvoženju pošte, bar za početak. Vjeujem da je težak pos'o, al' zašto ga ti gledaš degradirajuće?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2024, 13:36

31 okt 2024, 13:26

Ne vidim ništa loše ni u razvoženju pošte, bar za početak. Vjeujem da je težak pos'o, al' zašto ga ti gledaš degradirajuće?
Pa radim isto sto sam radio i dole, u IT sam. Nisam degradirajuce gledao na taj posao, satnica postara, pocetna, trenutno je 17 i nesto eura, to je daleko od minimalca. Oni lagano kroz prekovremene izadju na 2500 neto. Ako imaju partnera, eto da je na minimalcu imaju 4300 skupa, to ti je dovoljno da zivis kako god ti zelis i u Minhenu, cak i uz placanje tog stana od 1200 eura. :kafa:

Govorim da ima ljudi, samaca, koji dodju na minimalac raditi na ulaznu vizu i to odmah u Minhen. Zive u smjestaju sa jos 5 ljudi jer ne mogu priustiti tamo kiriju s tim parama, dadnu otkaz, izgube vizu i vrate se. Masa je takvih primjera. Ali to govori i da Zapad nije za njih. Jer znam isto tako 5 puta vise ljudi koji su isto bili na tom minimalcu, zivjeli u smjestaju, docekali 3 platne liste, nasli normalno stan i promijenili posao i sad nakon par godina jako dobro zaradjuju. Sve je stvar cilja i principa, mada treba malo i srece.

Mora se znati da ne dodje svako na isto i na isti posao na pocetku, nekome je to dosta olaksano od starta. Ja se recimo nisam nikad patio, dosao fino u stan ovdje, s parama. Ali ja i nisam otisao zbog finansijske situacije tako da nisam ni relevantan za poredjenje. Vjerujem da ima jos takvih. Potpuno mi je jasno da ne dodje svako s par milja eura do prve plate.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 31 okt 2024, 13:39

numanumaye22 je napisao/la:
31 okt 2024, 13:21
31 okt 2024, 13:05
L-Train je napisao/la:
Bit ce materijala, ne brinite. Ne kontam sto pitas "trebamo li i mi gore?" Pa pola foruma ti je vani, a ja mislim da je realno brojka i veca.

Iako shvatam one koji dodju razvoziti postu ili raditi negdje za minimalac, pa tesko prezive, udaljeni od mamine dojke i opcenito familije i onda se vrate, to postujem. Nije to ni za svakoga, logicno. :salut:
Mislio sam na nas koji jos nismo otisli

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2024, 13:43

GG3 je napisao/la:
31 okt 2024, 09:46
Bez obzira na sve, njemacka Privreda je u problemu! Pratim dosta Podcaste i druge vrste informisanja i stvarno ne izgleda pozitivno.

Ne postoji EU ekonomija koja u određenom vremenskom periodu nije bila u problemu. Samo je fora u tome što mi te probleme ne percipiramo na pravi način.

Njemačoj stalno predviđaju taj neki ekonomski krah, koji nikako da se desi. Naprotiv, primanja samo rastu. Isto je i u ostatku zapadnih razvijenih ekonomija.

Nekad se desi da malo stagniraju, odnosno da isti nivo drže par godina pa onda ponovo rastu.

To su globalni ekonomski centri koji uvijek imaju dovoljno "džepova" u koje će zavući ruku da pregrme taj kritični period.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 okt 2024, 14:00

numanumaye22 je napisao/la:
31 okt 2024, 13:36
31 okt 2024, 13:26

Pa radim isto sto sam radio i dole, u IT sam. Nisam degradirajuce gledao na taj posao, satnica postara, pocetna, trenutno je 17 i nesto eura, to je daleko od minimalca. Oni lagano kroz prekovremene izadju na 2500 neto. Ako imaju partnera, eto da je na minimalcu imaju 4300 skupa, to ti je dovoljno da zivis kako god ti zelis i u Minhenu, cak i uz placanje tog stana od 1200 eura. :kafa:

Govorim da ima ljudi, samaca, koji dodju na minimalac raditi na ulaznu vizu i to odmah u Minhen. Zive u smjestaju sa jos 5 ljudi jer ne mogu priustiti tamo kiriju s tim parama, dadnu otkaz, izgube vizu i vrate se. Masa je takvih primjera. Ali to govori i da Zapad nije za njih. Jer znam isto tako 5 puta vise ljudi koji su isto bili na tom minimalcu, zivjeli u smjestaju, docekali 3 platne liste, nasli normalno stan i promijenili posao i sad nakon par godina jako dobro zaradjuju. Sve je stvar cilja i principa, mada treba malo i srece.

Mora se znati da ne dodje svako na isto i na isti posao na pocetku, nekome je to dosta olaksano od starta. Ja se recimo nisam nikad patio, dosao fino u stan ovdje, s parama. Ali ja i nisam otisao zbog finansijske situacije tako da nisam ni relevantan za poredjenje. Vjerujem da ima jos takvih. Potpuno mi je jasno da ne dodje svako s par milja eura do prve plate.
Hvala na informaciji prije svega. OK, ti si neka vrsta inženjera, da tako kažem, pa mi čudno da sve gledaš kroz prizmu novca. To mi nekako malo atipično.

Druga stvar, koju znam sa terena, da ovi noviji trendovi odlaska nisu uslovljeni primarno novcem, neg' nečim daleko složenijim. To su recimo neke stvari koju neki ne mogu sa svare, tipa onog balije iz Zenice i co. Možda bi mogli i otvorit' diskusiju o tome, al' nemaju on i slični genetske, moralne i genealoške predispozicije da dobace tako "visoko".

Evo Virtual je napisao više - manje što bih i ja, za forumaša GG3. Dodao bih da su to uglavnom podcasti iz Srbije koji sanjaju propast Zapada a bale za Levis farmerkama i Ajfonom. Meni to samo nije jasno, toliko "znalaca" na jednom mjestu a najveća rupa Evrope.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 5 gostiju.