fanatik19 je napisao/la: ↑31 okt 2024, 15:38
denimen99 je napisao/la: ↑31 okt 2024, 15:06
Ja taj talenat nisam primjetio. Lik bukvalno ima jedan trik gdje nabije loptu i hoce da pretrci, druga je stvar sto se to dešava 40 metara od gola.
Pa u onom očaju i debaklu protiv Luksemburga 4 1 se moglo vidjeti da je lik atleta, jedini je par puta uspio povuc loptu 15-20 metara, pretrcat nekoga i izborit faul. Takodjer sa Slovackom, onaj gol je 80% njegovom zaslugom. Cinjenica jeste da je poslije zbog njega primljen gol za 1 1, ali lik je opet pokazao nesto sto 90% nasih reprezentativaca nema a to je brzina. On kada bi se iole vratio u optimalnu formu imali bi sa njim ljevo i Esmirom desno odlicne opcije za igru s krilima. Pa jedna Slovenija se uzda u krilo iz Serie B koje nije standardno u svom klubu, zasto mi ne mozemo u Hamulica? Jel to Burnic mozda bolje krilo od njega?
Burnić nije, ali Varšenović jeste. Svi vi ovdje ste općinjeni sa njegova dva poteza i svi se nešto nadate sa tom pričom, "kada bi bilo ovo", "ako bi hamula ono".
Kažem ti, i ja sam vidio isto što i ti, u istoj utakmici. Dva dobra poteza i 10 loših, koliko je puta nabio loptu da iskoristi tu brzinu i preračunao se, i to smo vidjeli, nećemo se lagati sada. To nije kvalitet, po meni. Evo 2 godine serem po Hamuli i čovjek nikako da me demantuje. Ovdje se upalite isto debele trebe na matursko veće, kada Hamula odradi kompletan trening, ili evo zabije gol nekom trećeligašu.
Činjenica ostaje da je Hamulin agent i PR služba odradila dobar posao da ga se predstavi nekim novim velikim igračem. Ali nemoguće da treneri u 4 kluba ne znaju da je on hidden gem.
Mislim da je Dal Varešanović na toj lijevoj poziciji puno bolji od njega, tu prvenstveno mislim na sam pristup igri, na pristup sportu kojim se bavi.