Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 21:46

Vidis ti koje su te budale da bi se odrekli familije zbog Trumpa:
slika
I stas moras ih prcat
slika

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 okt 2024, 21:53

admin je napisao/la:
31 okt 2024, 21:30
Cudno od nekog kome je tako super u njemackoj, dane i dane provodi na forumu neznalica iz zaostale BiH.

Hajd da je to par puta sedmicno, ono po satak kad se covjek izvali, pa ne zna sta bi… ili da recimo prica o nekom bh. klubu za koji fanaticno navija, pa normalno, neces traziti pricu na berlinskom forumu.

Ali sate i sate, svaki dan, jel radno vrijeme, jel navece, o bilo kakvim besmislicama, godinama… kad god otvorim temu, na zadnjoj stranici bar jedan tvoj post. covjek ni rekao da ce neko ko se tako dobro snasao imati kakvog prijatelja, pa s njim malo pricati, ili kakvu zenu Ili ako vec ganja lovu i karijeru, onda da ce raditi ili uciti… ili barem setati tim ljepotama, da se cula nauzivaju… ili ako volis forume, onda sa nekim naprednim, sebi ravnim evropejcima bacit diskusiju gdje ima kakv dobar popust na Nutellu…

Ne kontam zaista, eto sto puta bolje je sve u njemackoj, a ti opet u isti ekran telefona gledas ko sto si gledao i u BiH, pricas s istim anonimnim likovima, vjerovatno gledas iste serije na netflixu… ne kontam sta je bolje (citaj: drugacije)
Skontaj da je ovo pisao prije 4 godine:
slika

slika

slika

slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 21:55

Jabroni je napisao/la:
31 okt 2024, 21:53
admin je napisao/la:
Cudno od nekog kome je tako super u njemackoj, dane i dane provodi na forumu neznalica iz zaostale BiH.

Hajd da je to par puta sedmicno, ono po satak kad se covjek izvali, pa ne zna sta bi… ili da recimo prica o nekom bh. klubu za koji fanaticno navija, pa normalno, neces traziti pricu na berlinskom forumu.

Ali sate i sate, svaki dan, jel radno vrijeme, jel navece, o bilo kakvim besmislicama, godinama… kad god otvorim temu, na zadnjoj stranici bar jedan tvoj post. covjek ni rekao da ce neko ko se tako dobro snasao imati kakvog prijatelja, pa s njim malo pricati, ili kakvu zenu Ili ako vec ganja lovu i karijeru, onda da ce raditi ili uciti… ili barem setati tim ljepotama, da se cula nauzivaju… ili ako volis forume, onda sa nekim naprednim, sebi ravnim evropejcima bacit diskusiju gdje ima kakv dobar popust na Nutellu…

Ne kontam zaista, eto sto puta bolje je sve u njemackoj, a ti opet u isti ekran telefona gledas ko sto si gledao i u BiH, pricas s istim anonimnim likovima, vjerovatno gledas iste serije na netflixu… ne kontam sta je bolje (citaj: drugacije)
Ne znaci to nista, mozda je imao predrasude pa otiso coj'k i sve mu drugacije. Imas dovoljno godina da ti se to vise puta u zivotu desilo.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 31 okt 2024, 21:57

Donald za spas svjetske ekonomije i za mir u svijetu :kafa: .

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 31 okt 2024, 22:05

alemsa je napisao/la:
31 okt 2024, 21:55
Jabroni je napisao/la:
31 okt 2024, 21:53
admin je napisao/la:

Ne znaci to nista, mozda je imao predrasude pa otiso coj'k i sve mu drugacije. Imas dovoljno godina da ti se to vise puta u zivotu desilo.
Ne budali brate, vidi se da je lik pukotina.
Imaš i ti dovoljno godina da uvidiš odakle puše smrdljivi vjetrovi.
Od ovog baš tukne.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 okt 2024, 22:09

alemsa je napisao/la:
31 okt 2024, 21:55
Nije problem promjena mišljenja. Dešava se, ali iz svake promjene nešto naučiš.
Ali ako ti danas sa ubjeđenjem ljude smaraš tipa o Muhamedu i Islamu, a prekosutra s jednakim ubjeđenjem smaraš o ateizmu, rekao bih da je problem u tebi. Jer ćeš za tri dana smarat jednako o nečemu trećem.
Konkretno, da on dobije posao u Americi, sve ovo što piše sad o BejHa bi pisao o Njemačkoj.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 31 okt 2024, 22:33

JayCatwright je napisao/la:
31 okt 2024, 22:19
A trola lik
Ovo je leorey zapravo.

https://youtube.com/shorts/IRcFQGSt_KU? ... 39JXAN7ODc

Gisada
Kontakt:

Post Postao/la Gisada » 31 okt 2024, 22:40

Mogli je napisao/la:
31 okt 2024, 18:07
TefalTava je napisao/la:
31 okt 2024, 17:57
Ej on unio šezdeset milja :urnebes: koja budala bi samo otišla u njemačku da komparativno ima manje :rol: :rol: , ova mu je laz tako nezapaženo prosla a levat se hvalio **** biftekom da ga jede :urnebes: :lolno:
Ma klasican papak ko i oni dijasporci sto dodju augustu u BiH da se kurce i usput posjete zubara jer im je tamo preskupo. :yawn:
Jel istina da se baustelci sisaju jednom u 3 mjeseca u Njemackoj jer je sisanje skocilo na 25-30€, a u Bosnu kad dodju sisaju se 3x u 15 dana jer je sisanje 10KM?

Gisada
Kontakt:

Post Postao/la Gisada » 31 okt 2024, 22:41

admin je napisao/la:

Kakvo kidanje. Respect. :tokralju: :salut:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 22:42

Ne trola, on to zapravo misli. Nego je kao i vecina "dijasporaca", je.bo Bosnu ovo mi je bolje, pa ga to drzi nekoliko godina, i onda kad se to sve "slegne", skontas da nema potrebe da degradirati nesto ili nekog da bi sebe uzdigao. Ali to ide s godinama/vremenom. Ja recimo nisam bio u Bosni 7-8 godina, jer ono nesto tipa "sta cu tamo", a sta si metar u prostoru i secunda u vremenu. Bosna mi je prelijepa za posjetit i narod mi je extra. Nemas potrebe da budes neki su.pak, sto on radi, ali ne konta. Nije sta kazes nego kako kazes, a zaboravlja da je juce jeo grah. To ga je.be.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 okt 2024, 22:42

:tokralju: :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 31 okt 2024, 22:46

alemsa je napisao/la:
31 okt 2024, 22:42
Ne trola, on to zapravo misli. Nego je kao i vecina "dijasporaca", je.bo Bosnu ovo mi je bolje, pa ga to drzi nekoliko godina, i onda kad se to sve "slegne", skontas da nema potrebe da degradirati nesto ili nekog da bi sebe uzdigao. Ali to ide s godinama/vremenom. Ja recimo nisam bio u Bosni 7-8 godina, jer ono nesto tipa "sta cu tamo", a sta si metar u prostoru i secunda u vremenu. Bosna mi je prelijepa za posjetit i narod mi je extra. Nemas potrebe da budes neki su.pak, sto on radi, ali ne konta. Nije sta kazes nego kako kazes, a zaboravlja da je juce jeo grah. To ga je.be.
Jel se vracas ti u BiH za stalno, spominjao si to prije 2-3 mjeseca?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 31 okt 2024, 23:27

JayCatwright je napisao/la:
31 okt 2024, 22:46

Jel se vracas ti u BiH za stalno, spominjao si to prije 2-3 mjeseca?
Sumnjam ali nikad se ne zna.

To ti je tako, ja u Bosni nisam mogao priustit PS1, nece roditelji tad dati pola plate da tebi kupe play station (logicno), nego si iso igro po videotekama marka 20 minuta. Onda izaso PS2, to je bilo marka 15 minuta, on je bio hiljadu maraka, niko ga zivi nije imao u kuci. Dosao u Ameriku kupio ga nakon par mjeseci, njima normalna pojava da ga svako ima u kuci. I logicno da ti je bolje, e sad to preuredi u/na @numanove godine, ali proci ce to sve @numane vjeruj.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 31 okt 2024, 23:38

Gisada je napisao/la:
31 okt 2024, 22:40
Mogli je napisao/la:
31 okt 2024, 18:07
TefalTava je napisao/la:
31 okt 2024, 17:57
Ej on unio šezdeset milja :urnebes: koja budala bi samo otišla u njemačku da komparativno ima manje :rol: :rol: , ova mu je laz tako nezapaženo prosla a levat se hvalio **** biftekom da ga jede :urnebes: :lolno:
Ma klasican papak ko i oni dijasporci sto dodju augustu u BiH da se kurce i usput posjete zubara jer im je tamo preskupo. :yawn:
Jel istina da se baustelci sisaju jednom u 3 mjeseca u Njemackoj jer je sisanje skocilo na 25-30€, a u Bosnu kad dodju sisaju se 3x u 15 dana jer je sisanje 10KM?
Jednostavno moraju negdje platiti vise da bi im puter bio jeftin.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 nov 2024, 08:47

Levijatan stigao i u Sarajevo :urnebes:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 nov 2024, 08:55

vala zadnje tri godine ja u Bosni kupim sve sto pozelim,ako hocu neki luksuz kao neko dobro auto ili stan onda moram dici kredit.
ali za ostalo,putovanja,patike,odjeca skupi se para uvijek i zivi se.
ljeti sam na moru zimi sam na skijanju,mada na skijanje znam otici i na 2 puta mjesecno ,vikende ...

ono sto je bolje "vani" jeste taj sistem drzave koji je kod nas zakazao ali tek vidis kad ti zatreba dom zdravlja ili npr neki papiri.
ako ti to ne treba i ne primjetis da nesto fali

ali ja zato odem na kafu svaku vece ili prosetam gradom,sto oni tamo ne mogu nit imaju s kim.Imam obicaj samo otici do grada bez da se ikome javim i gotov pa uvijek sretnem nekog i sjednemo

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 nov 2024, 09:14

relativizam je napisao/la:
01 nov 2024, 08:55
vala zadnje tri godine ja u Bosni kupim sve sto pozelim,ako hocu neki luksuz kao neko dobro auto ili stan onda moram dici kredit.
ali za ostalo,putovanja,patike,odjeca skupi se para uvijek i zivi se.
ljeti sam na moru zimi sam na skijanju,mada na skijanje znam otici i na 2 puta mjesecno ,vikende ...

ono sto je bolje "vani" jeste taj sistem drzave koji je kod nas zakazao ali tek vidis kad ti zatreba dom zdravlja ili npr neki papiri.
ako ti to ne treba i ne primjetis da nesto fali

ali ja zato odem na kafu svaku vece ili prosetam gradom,sto oni tamo ne mogu nit imaju s kim.Imam obicaj samo otici do grada bez da se ikome javim i gotov pa uvijek sretnem nekog i sjednemo
Brate, jesi siguran da je i u Njemačkoj sve bajno, krasno kad je "ganjanje papira" u pitanju i da ovdje nemaš nadrkanih šalteruša?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 01 nov 2024, 10:09

ja cu nabrojati za mene onako na prvu, iz glave, prednosti i nedostatke zivota u njemackoj. rodjen u srednje velikom gradu u BiH, sad u gradu slicne velicine u DE.
Kod nas su sve teme u zadnje vrijeme crno-bijelo uglavnom, dakle ili si za ili protiv, od politike, dijaspore do sporta. sto mi nije ok. tako da govorim samo u svoje ime, razumijem i ljude koji ne zele otici kao i one koji pod svaku cijenu zele otici. svako ima svoju pricu.

prednosti:
- osjetno veca zarada i stednja
- puno veci izbor firmi i poslova
- nema brige hoce li biti plata
- uveliko bolja cestovna infrastruktura
- drasticno bolji avionski saobracaj i povezanost sa svim kontinentima
- drasticno bolji zeljeznicki saobracaj i dobra povezanost
- poprilicno bolji i uredjeniji javni gradski saobracaj
- online narudzbe i obavljanje aktivnosti omoguceno u puno vecoj mjeri
- bolja gradska infrastruktura (zatvoreni bazeni, sportski tereni, saune i sl.)
- skoro ne razmisljas hoce li te neko zajebati. nece
- ne moras se baviti niti ista znati o politici, neces imati nikakve nedostatke
- ucenje stranog jezika, upoznavanje drugog mentaliteta i ucenje prednosti istog, time izlazak iz zone komfora i sirenje vidika
- "celicenje", ko ode sa 2 kofera u drugu drzavu i snadje se, drugacije se odnosi prema ostalim zivotnim poteskocama
- postuju se pravila u osjetno vecoj mjeri

nedostaci:
- razdvojenost od roditelja i blize familije
- nemogucnost ostvarivanja vlastitog punog potencijala na stranom jeziku
- nedostatak kulturne ponude na maternjem jeziku, pozorista i sl.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 01 nov 2024, 11:29

Na prednosti bih dodao:

Bolja kulturna ponuda na stranom jeziku (kad već imaš to kao nedostatak na maternjem jeziku)

A nedostatke:

- znacajno veći porezi
- znacajno vise cijene usluga svih vrsta
- u mnogim slučajevima velike udaljenosti
- u mnogim slučajevima nemaš iste mogućnosti i tretman kao domaćini, sto nekom možda nije prijatno

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.