Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 01 nov 2024, 22:57

alemsa je napisao/la:
01 nov 2024, 22:47
soko je napisao/la:
01 nov 2024, 22:28

Aleme, medicare je za seniore i posebne slucaje.
Amerika je drzava koliko para toliko muzike. Ti jeftini insuranci slabo sta pokrivaju. U slucaju da odes u bolnicu ode sve sto si stekao. Kuca, autu, ustedjevina.
Ima tona opcija al treba znati i imati novac. Ako pogresno izaberes, mozes nadrljati i ostati na cesti. Al svakako nece te niko odbiti
Medicade ti pokriva sve
Sa healthcare marketplace ti pokriva i do 90%+, zavisno koliko si kvalifikovan, legit osiguranja koja kostaju po $500+ mjesecno inace. Blue cross blue shield ti je recimo na healthcare marketplace (pogledaj im regularne cijene).

Ode kar.ine burazeru, moj jaran Kevin (Amer) oko coj'k izbio kad je bio onaj uragan Harvey 2017 -e, helikopter doso po njeg (lifeflight) jer je bilo vandredno stanje. Operacije sve, 180k mu racun ispostavili, nikad nije platio, malo zvali, malo slali postom, niti mu je otislo na kredit niti bilo sta. Nikad banke nije dao evo 7 godina.

Ne boj se za medical bills
Pusti te price, kako starijim ljudima uzmu kuce kad nemogu placati hospice. Ljudi citav zivot radili i onda placaj, znam dosta o tome
Ne bojim se ja za sebe. Ipak ja znam puno o tome.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 01 nov 2024, 23:04

soko je napisao/la:
01 nov 2024, 22:57
alemsa je napisao/la:
01 nov 2024, 22:47
soko je napisao/la:
01 nov 2024, 22:28

Aleme, medicare je za seniore i posebne slucaje.
Amerika je drzava koliko para toliko muzike. Ti jeftini insuranci slabo sta pokrivaju. U slucaju da odes u bolnicu ode sve sto si stekao. Kuca, autu, ustedjevina.
Ima tona opcija al treba znati i imati novac. Ako pogresno izaberes, mozes nadrljati i ostati na cesti. Al svakako nece te niko odbiti
Medicade ti pokriva sve
Sa healthcare marketplace ti pokriva i do 90%+, zavisno koliko si kvalifikovan, legit osiguranja koja kostaju po $500+ mjesecno inace. Blue cross blue shield ti je recimo na healthcare marketplace (pogledaj im regularne cijene).

Ode kar.ine burazeru, moj jaran Kevin (Amer) oko coj'k izbio kad je bio onaj uragan Harvey 2017 -e, helikopter doso po njeg (lifeflight) jer je bilo vandredno stanje. Operacije sve, 180k mu racun ispostavili, nikad nije platio, malo zvali, malo slali postom, niti mu je otislo na kredit niti bilo sta. Nikad banke nije dao evo 7 godina.

Ne boj se za medical bills
Pusti te price, kako starijim ljudima uzmu kuce kad nemogu placati hospice. Ljudi citav zivot radili i onda placaj, znam dosta o tome

HAHAHAHA a gdje svega ti moze to da se samo napravis lud jer dugujes tolike pare i nikome nista :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2024, 23:09

soko je napisao/la:

Mozes se i nagodit s njima da im placas na rate, nije ni to problem. Ali bez obzira poenta je da ako ne zaradjujes dovoljno mozes imati osiguranje (ili drzavno ili kroz healthcare marketplace), ako zaradjujes placaj sebi sto kroz posao sto privatno, i da ce te tretirati ako ti sta bude, @admin je rekao da ce te pustiti da umres, sto nije istina, mora te tretirati.

@stevie

Svega mi 180k mu racun izaso, nikad banke nije dao, znam covjeka jebte, dobar mi drug. Na pocetku se bio prepo htio advokata uzet, jer ima tu dosta sto oni ubace (nabiju racun), pa da to smanji pa da vidi s njima sta ce, kako je vrijdme odmicalo samo reko ko im je.be mater. 7 godina nista

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 nov 2024, 23:23

:ljepota:
alemsa je napisao/la:
01 nov 2024, 23:09
soko je napisao/la:

Mozes se i nagodit s njima da im placas na rate, nije ni to problem. Ali bez obzira poenta je da ako ne zaradjujes dovoljno mozes imati osiguranje (ili drzavno ili kroz healthcare marketplace), ako zaradjujes placaj sebi sto kroz posao sto privatno, i da ce te tretirati ako ti sta bude, @admin je rekao da ce te pustiti da umres, sto nije istina, mora te tretirati.

@stevie

Svega mi 180k mu racun izaso, nikad banke nije dao, znam covjeka jebte, dobar mi drug. Na pocetku se bio prepo htio advokata uzet, jer ima tu dosta sto oni ubace (nabiju racun), pa da to smanji pa da vidi s njima sta ce, kako je vrijdme odmicalo samo reko ko im je.be mater. 7 godina nista
To sigurno.
Opet kazem Amerika je drzava u kojoj si ti nekako pusten da sam o sebi brines.
Evo ja sam dobio novi posao. Napustam avio industriju poslije 20 godina.
Ova nova firma ima haos osiguranje. 150 dolara mjesecno, ne bitno od plate. Sve pokriva, jako mali deductible i max out of pocket. Plus jos neke beneficiji sto oni daju od sebe.
Moj zet u Njemackoj placa 400 eura mjesecno a ja 2-3 puta vise od njega zaradjujem tako da ovdje moze biti bolje ako znas.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2024, 23:37

soko je napisao/la:
01 nov 2024, 23:23

To sigurno.
Opet kazem Amerika je drzava u kojoj si ti nekako pusten da sam o sebi brines.
Evo ja sam dobio novi posao. Napustam avio industriju poslije 20 godina.
Ova nova firma ima haos osiguranje. 150 dolara mjesecno, ne bitno od plate. Sve pokriva, jako mali deductible i max out of pocket. Plus jos neke beneficiji sto oni daju od sebe.
Moj zet u Njemackoj placa 400 eura mjesecno a ja 2-3 puta vise od njega zaradjujem tako da ovdje moze biti bolje ako znas.
Every man for himself :wave:

Zavisno ti od posla kako koji daje, tebi je bolje preko posla jer oni pokrivaju vecinu. To $150 je vjerovatno troduplo skuplje inace. Ja to moram malo drugacije jer sam LLC.
I ja sam nasao bolji, prije mi je bio $2500 max outta pocket, sad je $1200.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 nov 2024, 00:15

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 02 nov 2024, 00:31

soko je napisao/la:
01 nov 2024, 22:02
Sheyi je napisao/la:
01 nov 2024, 20:18
Njemacka je odlicna kad tek dođes sam iz bosanskog sistema i sirotinje, ali kako prolazi vrijeme i kad steknes porodicu, dobijes djecu, tek tad pomalo uviđaš da ipak nije sve tako bajno kakvim se predstavlja, naravno jos uvijek je dobro, ali ne ide tako glatko. Hoces vrtic? Na guranje. Hoces termin kod doktora? Na guranje. Sve vise privatnih praksi, nece te primiti. Hoces pedijatra? Nema termina, uzmi sta ti se u tom momentu nudi, pa moli Boga da naletis na jednu dobru doktoricu u ordinaciji. Hoces svoju kucu/stan? Kurcina bez zestokog kredita ili vecih primanja. Placaj kiriju i suti. Hoces dobro voce i povrce? Kurcina, kupi plastiku iz lidla ili aldija. Laganih 700 eura za za hranu iz lidla, aldija, kauflanda i edeke u oktobru. :)
Zar ovo nije isto gdje god bio?
Nije, u Bejha ljudi imaju 300 milja u kesu. Nesic kupio sve s platom bez dizanja kredita, potvrdio kod Emele. 3 stana, 2 kuce, garazu, vikendicu, sve to sa 5000 platom iz parlamenta :rol:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 nov 2024, 03:25

Kakva stvar.

slika

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 nov 2024, 08:40

numanumaye22 je napisao/la:
02 nov 2024, 00:31
soko je napisao/la:
01 nov 2024, 22:02
Sheyi je napisao/la:
01 nov 2024, 20:18
Njemacka je odlicna kad tek dođes sam iz bosanskog sistema i sirotinje, ali kako prolazi vrijeme i kad steknes porodicu, dobijes djecu, tek tad pomalo uviđaš da ipak nije sve tako bajno kakvim se predstavlja, naravno jos uvijek je dobro, ali ne ide tako glatko. Hoces vrtic? Na guranje. Hoces termin kod doktora? Na guranje. Sve vise privatnih praksi, nece te primiti. Hoces pedijatra? Nema termina, uzmi sta ti se u tom momentu nudi, pa moli Boga da naletis na jednu dobru doktoricu u ordinaciji. Hoces svoju kucu/stan? Kurcina bez zestokog kredita ili vecih primanja. Placaj kiriju i suti. Hoces dobro voce i povrce? Kurcina, kupi plastiku iz lidla ili aldija. Laganih 700 eura za za hranu iz lidla, aldija, kauflanda i edeke u oktobru. :)
Zar ovo nije isto gdje god bio?
Nije, u Bejha ljudi imaju 300 milja u kesu. Nesic kupio sve s platom bez dizanja kredita, potvrdio kod Emele. 3 stana, 2 kuce, garazu, vikendicu, sve to sa 5000 platom iz parlamenta :rol:
To je bio samo osvrt da Njemacka nije nesto sto treba idealizirati i nije zivot samo jeftin margarin i odlazak na putovanje, ali dobro svako ima drugacije zamisli i ciljeve

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 02 nov 2024, 08:48

Je li na forumu i dalje onaj lik što zna dosta stvari o BH telecomu? :mrgreen:

Na jednom TVu mi Moja TV normalno radi a na drugom nema ništa, samo crnilo. Zvao njih, naravno ne znaju ništa sem 'povadi kablove'.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 nov 2024, 09:06

I found freedom. Losing all hope was freedom.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 02 nov 2024, 09:21

Arvid je napisao/la:
02 nov 2024, 09:06
Djes ovo izjaviti.. :damn:
1946-1987

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 02 nov 2024, 09:36

dduJ je napisao/la:
02 nov 2024, 08:48

Na jednom TVu mi Moja TV normalno radi a na drugom nema ništa, samo crnilo. Zvao njih, naravno ne znaju ništa sem 'povadi kablove'.
Ne prizivaj ga, jedva smo ga se otarasili :yawn:
Stone hands👊

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 02 nov 2024, 09:47

Pereira je napisao/la:
02 nov 2024, 09:36
dduJ je napisao/la:

Ja opreme i kurtza, ne mogu ništa sa daljinskim samo nekakav error stoji. :rol:

Javi se ti iz BH telecoma :pray:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 nov 2024, 09:53

dduJ je napisao/la:
02 nov 2024, 09:47
Pereira je napisao/la:
dduJ je napisao/la:

Jesi probo iskljucit iz struje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 02 nov 2024, 10:00

NoDi80 je napisao/la:
02 nov 2024, 09:53
dduJ je napisao/la:
02 nov 2024, 09:47
Pereira je napisao/la:

Jesi probo iskljucit iz struje
Evo čitam po forumima da je to jedino rješenje. Kaže isključiti nekoliko puta dok se to nešto ne sinhronizuje. :crazy:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 02 nov 2024, 10:02

Arvid je napisao/la:
02 nov 2024, 09:06
dva promila mu iz suze vire brat dacic uvijek na nivou :kafa:

al zato je izabrao savjetnicu alal mu vera :bow:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Jabroni i 10 gostiju.