FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
35
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 190

jointunija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jointunija » 02 nov 2024, 10:28

U januaru pravimo minimalno još 2 transfera.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 02 nov 2024, 10:29

Do jutros niko nije znao da se prodaje, a kad je sportsport objavio onda znaju cifre. Ne lupajte tako vam boga. Lozite raju bezveze o nekim milionima.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 02 nov 2024, 10:32

Yanichar je napisao/la:
01 nov 2024, 20:54
Azzuri je napisao/la:
01 nov 2024, 20:52
Cekalo se samo da neko objavi, a znalo se vec. Sta je tu je…
Znal se cifra?
Oko 2,2 mil KM ce ostati klubu

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 02 nov 2024, 10:45

Azzuri je napisao/la:
02 nov 2024, 10:32
Yanichar je napisao/la:
Azzuri je napisao/la:
01 nov 2024, 20:52
Cekalo se samo da neko objavi, a znalo se vec. Sta je tu je…
Znal se cifra?
Ne lozite raju bezveze

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 02 nov 2024, 10:50

ManijakDo je napisao/la:
02 nov 2024, 10:45
Azzuri je napisao/la:
02 nov 2024, 10:32
Yanichar je napisao/la:

Znal se cifra?
Ne lozite raju bezveze
Bravo :salut:

Uopšte se još ne zna cifra, a neki pišu o milionima i nekim dijelovima za nas i ostale. Polako ljudi, sve će se znati u ponedjeljak, eventualno utorak. :bih:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 02 nov 2024, 11:10

ManijakDo je napisao/la:
02 nov 2024, 09:03
Trzisna vrijednost na transfermarket mu je 800.000KM. Taj market kakav god da je neko mislio, relevantan. Nisam upucen u iznos transfera, al onako laicki nece niko dati vise od milion.
Kad uzmemo price kako on nece u Saudijsku, samo evropa, to je dokaz koliko ljudi kod nas lupaju samo.
Pa i nije htio,lomilo se dugo,očito je prelomio jer traje ovo sve određeno vrijeme(prije nego li je produžio ugovor),očito je zadovoljan ponuđenim a mi smo pre prezadovoljni.
Brohra ribo se...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 nov 2024, 11:12

Bez Al Jabera i Hiroša sutra, trio u veznom redu može biti Huso - Radovac - Mirčevski, Huso - Radovac - Dangubić (kao polušpic iza Krpića) i treća varijanta sa Karićem za koju mislim da se neće desiti s obzirom da je Karić skroz marginalan igrač kod Ćorića.

Nekako mislim da je prva varijanta naijzglednija.

Ovo je isto dokaz koliko je u zimskom prijelaznom roku potreban za širinu još jedan centralni vezni. profil dubokog playmakera.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 02 nov 2024, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 nov 2024, 11:13

Veliko hvala gospodinu Jožaku i Jabiju, kao i svima u Klubu koji su prepoznali priliku i podržali dovođenje ovog momka, a posebno produženje ugovora s njim. Svjesni smo brojnih pokušaja od strane "otpisanih" članova uprave.

Nadam se da neće biti neprimjerenog rastaljivanja i punjenja privatnih džepova ovim novcem te da će se sredstva pametno investirati.

Nažalost, ovaj novac ne može pokriti sve potrebe Kluba, ali predstavlja izvrsnu priliku da Klub stane na noge. Definitivno se lakše diše.

Jedini način da se Klub potpuno oporavi i bori za titulu u bliskoj budućnosti jeste pružanje šanse mladim igračima i vezivanje tih igrača kvalitetnim ugovorima. Bez toga, nema nas nigdje.

Još uvijek mi nije jasno zašto, preko Jožaka, nismo doveli još nekoliko mladih igrača iz Saudijske Arabije. Nadam se da će se to promijeniti već u januaru. Saudijci su jedini spremni preplatiti svoje igrače.

Očekujem mnogo različitih mišljenja o tome kako najbolje iskoristiti ovaj novac, što je sasvim normalno i ne smije biti razlog za nove sukobe unutar Kluba. Apelujem na sve koji donose odluke da postupaju pošteno i isključivo u interesu Željezničara te da spriječe bilo kakve malverzacije kojima bi novac završio u nečijim privatnim džepovima.

Najveći i najbogatiji klubovi na svijetu imaju dugove, ali ti dugovi nisu problem sve dok se redovno servisiraju. Nama škripi na sve strane – od velikog duga, omladinskog pogona, trenutnog igračkog kadra, pa do infrastrukture. Sve to je prioritet i ulaganje u sve navedeno je od izuzetne važnosti i potpuno opravdano.

Smatram da se prije svega treba razmišljati o tome gdje Klub može ostvariti dodatne prihode u skoroj budućnosti. Od trenutnog kadra, vrijedi još Muftić, za kojeg očekujem transfer već u zimskom prijelaznom roku. Šabić, Odinaka i Mahmić imaju ugovore do maja 2026. godine i, ukoliko im se pruži prilika za igru i pokažu svoju vrijednost, mogu donijeti dodatne prihode. Međutim, šta dalje? Fočo i Šemdin su definitivno igrači u koje treba ulagati i vezati ih ugovorima bar do maja 2027. godine.

Poražavajuća je činjenica da Klub ima samo jednog mladog igrača na posudbi. To se mora promijeniti. Mora postojati cijela ekipa naših igrača od 17 do 19 godina koja će aktivno igrati u nižim ligama u BiH.

Idemo jako i pametno – pokažimo da nismo repa bez korijena.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 nov 2024, 11:18

braco je napisao/la:
02 nov 2024, 11:12
Bez Al Jabera i Hiroša sutra, trio u veznom redu može biti Huso - Radovac - Mirčevski, Huso - Radovac - Dangubić (kao polušpic iza Krpića) i treća varijanta sa Karićem za koju mislim da se neće desiti s obzirom da je Karić skroz marginalan igrač kod Ćorića.

Ovo je isto dokaz koliko je u zimskom prijelaznom roku potreban za širinu još jedan centralni vezni. profil dubokog playmakera.
Malo bolje kad razmislim, teoretski ima i varijanta sa Šabićem na poziciji ofanzivnog veznog, a iza njega Huso i Radovac. :hmmmmm:

Mada nije ga Ćorić stavljao na tu poziciju do sad.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 nov 2024, 11:27

braco je napisao/la:

Potpuno se slažem sa tvojom konstatacijom. Plejmejker nam je prijeko potreban, ta pozicija je ključna u ovom sistemu. Recimo profil igrača poput Štilića ili trenutno Savića iz Borca bi bio idealan. Igrač koji ne komplikuje mnogo, sa brzim protokom lopte, ima izvrstan pas i pregled igre a opet je kreativan i lucidan.

Iskreno volio bih da tu stavi Šabića. Ako se ne varam on je baš tu poziciju i igrao u juniorima. Trio Boljević - Šabić - Cvetanovski iza napadača bi bio mnogo zanimljiv. Dovoljno su tehnički potkovani i mogu se rotirati na sve tri pozicije. Sjeti se prvog gola protiv Leotara, upravo je Cvetanovski ušao na centralnu poziciju odakle je odigrao pas za Dangubića.

Iza njih Karić na defanzivnom veznom i Radovac box to box. Karjašević mi se pravo dopao na štoperu. Donosi potpuno novu dimenziju na toj poziciji.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 02 nov 2024, 11:29

Levin je napisao/la:
02 nov 2024, 11:13
Veliko hvala gospodinu Jožaku i Jabiju, kao i svima u Klubu koji su prepoznali priliku i podržali dovođenje ovog momka, a posebno produženje ugovora s njim. Svjesni smo brojnih pokušaja od strane "otpisanih" članova uprave.

Nadam se da neće biti neprimjerenog rastaljivanja i punjenja privatnih džepova ovim novcem te da će se sredstva pametno investirati.

Nažalost, ovaj novac ne može pokriti sve potrebe Kluba, ali predstavlja izvrsnu priliku da Klub stane na noge. Definitivno se lakše diše.

Jedini način da se Klub potpuno oporavi i bori za titulu u bliskoj budućnosti jeste pružanje šanse mladim igračima i vezivanje tih igrača kvalitetnim ugovorima. Bez toga, nema nas nigdje.

Još uvijek mi nije jasno zašto, preko Jožaka, nismo doveli još nekoliko mladih igrača iz Saudijske Arabije. Nadam se da će se to promijeniti već u januaru. Saudijci su jedini spremni preplatiti svoje igrače.

Očekujem mnogo različitih mišljenja o tome kako najbolje iskoristiti ovaj novac, što je sasvim normalno i ne smije biti razlog za nove sukobe unutar Kluba. Apelujem na sve koji donose odluke da postupaju pošteno i isključivo u interesu Željezničara te da spriječe bilo kakve malverzacije kojima bi novac završio u nečijim privatnim džepovima.

Najveći i najbogatiji klubovi na svijetu imaju dugove, ali ti dugovi nisu problem sve dok se redovno servisiraju. Nama škripi na sve strane – od velikog duga, omladinskog pogona, trenutnog igračkog kadra, pa do infrastrukture. Sve to je prioritet i ulaganje u sve navedeno je od izuzetne važnosti i potpuno opravdano.

Smatram da se prije svega treba razmišljati o tome gdje Klub može ostvariti dodatne prihode u skoroj budućnosti. Od trenutnog kadra, vrijedi još Muftić, za kojeg očekujem transfer već u zimskom prijelaznom roku. Šabić, Odinaka i Mahmić imaju ugovore do maja 2026. godine i, ukoliko im se pruži prilika za igru i pokažu svoju vrijednost, mogu donijeti dodatne prihode. Međutim, šta dalje? Fočo i Šemdin su definitivno igrači u koje treba ulagati i vezati ih ugovorima bar do maja 2027. godine.

Poražavajuća je činjenica da Klub ima samo jednog mladog igrača na posudbi. To se mora promijeniti. Mora postojati cijela ekipa naših igrača od 17 do 19 godina koja će aktivno igrati u nižim ligama u BiH.

Idemo jako i pametno – pokažimo da nismo repa bez korijena.
Uložiti u još bar 2 prava terena da bi za 3-4 godine dobio nove Amire,Baje,Hodžiće....
Zato imaš trenutno omladince koji ne mogu ništa,jer ti momci rade na pola terena većinu treninga.Uslovi za OP bi meni bili prioritet.
Brohra ribo se...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 nov 2024, 11:41

Levin je napisao/la:
02 nov 2024, 11:27
braco je napisao/la:

Potpuno se slažem sa tvojom konstatacijom. Plejmejker nam je prijeko potreban, ta pozicija je ključna u ovom sistemu. Recimo profil igrača poput Štilića ili trenutno Savića iz Borca bi bio idealan. Igrač koji ne komplikuje mnogo, sa brzim protokom lopte, ima izvrstan pas i pregled igre a opet je kreativan i lucidan.

Iskreno volio bih da tu stavi Šabića. Ako se ne varam on je baš tu poziciju i igrao u juniorima. Trio Boljević - Šabić - Cvetanovski iza napadača bi bio mnogo zanimljiv. Dovoljno su tehnički potkovani i mogu se rotirati na sve tri pozicije. Sjeti se prvog gola protiv Leotara, upravo je Cvetanovski ušao na centralnu poziciju odakle je odigrao pas za Dangubića.

Iza njih Karić na defanzivnom veznom i Radovac box to box. Karjašević mi se pravo dopao na štoperu. Donosi potpuno novu dimenziju na toj poziciji.
Mislio sam prije svega tehnički potkovaniji profil defanzivnog/centralnog veznog poput Radovca, Al Jabera, Dade Sadikovića od prije 4 godine, Blagojevića iz 2015. i slično. :mrgreen:

Jer nama kad nema jednog od dvojca Jaber/Radovac ili čak nijednog od njih, nemamo igrača tog profila koji može uletit na tu poziciju. Zato nam je na derbiju morao igrati zadnjih pola sata tandem na poziciji centralnog veznog Karjašević-Karić, a taj tandem na bazi neke tehnike i kreacije, iznošenja lopte i slično ne može ništa, pogotovo Karić.

Evo sad i u kupu kad si htio da odmoriš Radovca i Al Jabera, morali su ti igrat Huso i Karić, a nijedan od njih dvojice nije striktno profil koji će striktno uskočiti u tu ulogu, mada Huso je iole bolji od Karića u tome po do sada prikazanom.

Više puta sam pisao da je profil klasičnog destruktivca u veznom redu koji će samo trčati i udarat kao Karić prevaziđen i da oba centralna vezna moraju znati igrati lopte.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 nov 2024, 11:46

Nakan prodaje Al Jabera Senad Misimović ističe da je spreman da ponovo preuzme klub.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 02 nov 2024, 11:48

Semper je napisao/la:
02 nov 2024, 11:46
Nakan prodaje Al Jabera Senad Misimović ističe da je spreman da ponovo preuzme klub.
Pa da ode kad opet klub dovede na kokuzluk, kao mu i opozicioni partner Osim. Više mi se gadi od jednog i drugog uplitanje u sve i svašta oko kluba

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2024, 11:58

braco je napisao/la:
02 nov 2024, 11:18
Mada nije ga Ćorić stavljao na tu poziciju do sad.
Znači vakat je. :mrgreen: Time bi zaokružio sve pozicije osim golmana. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 nov 2024, 12:08

braco je napisao/la:
02 nov 2024, 11:41
Levin je napisao/la:
02 nov 2024, 11:27
braco je napisao/la:

Mislio sam prije svega tehnički potkovaniji profil defanzivnog/centralnog veznog poput Radovca, Al Jabera, Dade Sadikovića od prije 4 godine, Blagojevića iz 2015. i slično. :mrgreen:

Jer nama kad nema jednog od dvojca Jaber/Radovac ili čak nijednog od njih, nemamo igrača tog profila koji može uletit na tu poziciju. Zato nam je na derbiju morao igrati zadnjih pola sata tandem na poziciji centralnog veznog Karjašević-Karić, a taj tandem na bazi neke tehnike i kreacije, iznošenja lopte i slično ne može ništa, pogotovo Karić.

Evo sad i u kupu kad si htio da odmoriš Radovca i Al Jabera, morali su ti igrat Huso i Karić, a nijedan od njih dvojice nije striktno profil koji će striktno uskočiti u tu ulogu, mada Huso je iole bolji od Karića u tome po do sada prikazanom.

Više puta sam pisao da je profil klasičnog destruktivca u veznom redu koji će samo trčati i udarat kao Karić prevaziđen i da oba centralna vezna moraju znati igrati lopte.
Pa dobro tačno je kad njih dvojica (Radovac/AlJaber) ne igraju da imamo problem sa kreacijom i iznošenjem lopte ali i kad igraju imamo problem u zadnjoj trečini sa stvaranjem kvalitetnih prilika za pogodak. Sve to ide dobro do trenutka kad treba završni pas uputiti ili kvalitetno šutirati na go.

Ako sam dobro shvatio Al Jaber će ostati do kraja sezone tako da nam je ta pozicija pokrivena a ozbiljno bi neko trebao razmisliti o dovođenju Lagumdžije iz GOŠK-a i produženju ugovora sa Radovcem i Karjaševićem za sljedeću sezonu. Uz promociju nekog od juniora na toj poziciji djeluje mi da bismo dobro pokrili taj dio.

Što se tiče Karića mislim da mu se treba zahvaliti već na sljedećem prelaznom roku i pustiti ga da traži novi klub ako bude bilo zainteresovanih. Isto važi i za Mirčevskog.

Kad si rekao plejmaker odmah sam pomislio na 10tku :mrgreen: jer mnogo sam puta pisao i dalje mislim da nam je najveći problem upravo ta pozicija obzirom koju formaciju igramo. Napadi nam djeluju sporo u zadnjoj trećini, nema kvalitetnih proigravanja za napadače niti kvalitetnih šuteva sa te pozicije. Djeluje mi da Mirčevski to ne može a Hiroš u jednoj od tri utakmice pokaže šta treba.

Promjena formacije se nije najbolje pokazala do sada. Sjeti se Sloge i te konfuzije u prvom poluvremenu sa dva špica. Jednostavno nemamo dovoljno kvalitetne bekove, a bočni igrači su više krilni pa ta 4-4-2 pređe u 4-2-4 i onda ostaneš u potpunosti bez sredine terena i podrške u odbrani. 4-3-3 bi se kao i moglo odigrati ali opet i tu moraš imati profil igrača kao Štilić što je bio.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 02 nov 2024, 12:15

kolezeljovac je napisao/la:
02 nov 2024, 11:48
Semper je napisao/la:
Pa da ode kad opet klub dovede na kokuzluk, kao mu i opozicioni partner Osim. Više mi se gadi od jednog i drugog uplitanje u sve i svašta oko kluba
Što se pališ na trolove,nije mi jasno
Brohra ribo se...

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 02 nov 2024, 12:16

gegenpressing je napisao/la:
02 nov 2024, 12:15
kolezeljovac je napisao/la:
02 nov 2024, 11:48
Semper je napisao/la:
Što se pališ na trolove,nije mi jasno
:salut: Vala baš

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 nov 2024, 12:16

Jaber ce otici tek na kraju sezone, a do tad ce se mali Kolic postepno uvoditi i adaptirati
Muftic kad ode Abulahovic je broj 1, a mali Duskaj ili Trapara ce uletiti na klupu
Samo juniori, jer mi smo Zeljeznicar :bih: :thumbup:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 nov 2024, 12:36

Meni Coric postaje najdrazi trener u zadnjih nekoliko godina
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15, pitara i 17 gostiju.