RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Bivši reprezentativac BiH Adnan Mravac (42) mogao bi preuzeti ulogu direktora FK Velež. Mravac je trenutno kandidat za ovu poziciju u mostarskom klubu.
Ranije je radio kao sportski direktor u austrijskom klubu Stripfing, gdje je ovu funkciju obavljao od 1. jula 2022. do 31. decembra 2023.
U Austriji je posebno cijenjen zbog svoje bogate karijere, najviše u Mattersburgu, gdje je odigrao gotovo 300 utakmica i bio kapiten kluba. U inostranstvu je još igrao u Norveškoj, Njemačkoj i Belgiji.
Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 13 nastupa, debitovao je kod Ćire Blaževića 2008. godine, a posljednji put nastupio 2011. pod vodstvom Safeta Sušića u prijateljskoj utakmici protiv Grčke .
Ranije je radio kao sportski direktor u austrijskom klubu Stripfing, gdje je ovu funkciju obavljao od 1. jula 2022. do 31. decembra 2023.
U Austriji je posebno cijenjen zbog svoje bogate karijere, najviše u Mattersburgu, gdje je odigrao gotovo 300 utakmica i bio kapiten kluba. U inostranstvu je još igrao u Norveškoj, Njemačkoj i Belgiji.
Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 13 nastupa, debitovao je kod Ćire Blaževića 2008. godine, a posljednji put nastupio 2011. pod vodstvom Safeta Sušića u prijateljskoj utakmici protiv Grčke .
-
- Kontakt:
Puno srece i strpljenja Adnane trebat ce ti zasigurno i jedno i drugo !
A sta ce legenda ; zvonic::::: Mozda bude kondicioni
Niko ne piše kako nam je Njegomirović u 80' utakmice protiv Posušja kod rezultata 3-0 dao žute kartone Mlinariću i Vehaboviću. Sutra ih nema u sastavu.
Sto bi se pisalo kad je to postala normalna stvar svima prije Borca. Jos ti treba mjesec dana da dodjes sebi nakon eventualne kradje. Bolje bi bilo predati 0-3 I spremat se za sljedeceg protivnika. Ista stvar vrijedi za zrinjski samo oni to malo kulturnije odrade.
Pitanje za vas velezovce. Posto ste vi zapalili transove ultrasa na zadnjem derbiju, hoce li i oni vase na iducem ili nisu vise kod njih? Ima prica da im je FUP to oduzeo? Zna li se sta?
Pun pogodak dovodjenje sportskog direktora.
Jer treba neko u klubu ko ce iskljucivo biti za dovodjenje igraca i da procjenjuje ko je kvalitet za velez a ne ovo sto smo dobili zadnju godinu sve na "ho ruk" pa sta uspije uspije.
Mora biti kada dolazi igrac da se zna da je kvalitet da odmah moze uskociti u prvih 11 i povecati kvalitet igre...a ne da se raja hvata za glavu i pita iz kakvog naftalina izvukose ovog.
Kao nikad do sad zimski prelazni rok ce biti extremno vazan da se dovede igraci koji ce nam osigurat opstanak je 4 tima ispadaju...ako treba roviti po cijeloj juznoj americi da se dovede nesto samo da bude prevaga na terenu.
Jer treba neko u klubu ko ce iskljucivo biti za dovodjenje igraca i da procjenjuje ko je kvalitet za velez a ne ovo sto smo dobili zadnju godinu sve na "ho ruk" pa sta uspije uspije.
Mora biti kada dolazi igrac da se zna da je kvalitet da odmah moze uskociti u prvih 11 i povecati kvalitet igre...a ne da se raja hvata za glavu i pita iz kakvog naftalina izvukose ovog.
Kao nikad do sad zimski prelazni rok ce biti extremno vazan da se dovede igraci koji ce nam osigurat opstanak je 4 tima ispadaju...ako treba roviti po cijeloj juznoj americi da se dovede nesto samo da bude prevaga na terenu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Sabur,vec se radi na tome! Najmanje 4 kvalitetna igraca aBd trebaju doci.Ispasti necemo,ganjat ce mo 4.mjesto aBd za novu Evropu .Igrali smo vise tekmi u gostima nego kuci,4.mjesto nije odmaklo.Polahko.Konzerva je napisao/la: ↑02 nov 2024, 11:39Pun pogodak dovodjenje sportskog direktora.
Pa bože dragi , da li ovaj naš Puce ima snage da opali loptu na 5 metara od gola...ali ne, on hladno daje pas prema Dini Halilovicu koji je okružen sa dvojicom protivničkih igrača. I na koji način dati gol Borcu. Šikalo me pozitivno iznenadio. Valjda izvučemo remi na kraju.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Pucu zatjerat da vozi kamion u tojage ili hp, je li moguce da je onako los igrac. Pa momak meda ne moze a mlad. Duela nije dobio niti u duel smije uci, isto vagina. I on kao talenat neki.
Vrlo vrlo dobra partija s obzirom na izostanke, protivnika i stanje u kojem smo se nalazili. Uređuje se ovo, biće dobro.
Kako sam i ranije pisao, Hrkać - Savić su pod moranjem, Mehremića treba zatjerati prvom prilikom. Dobro je da je Mujan pokazao znakove života, a Išasegi opet više nego solidan
Idemo dobit na Grbavici, opet.
Kako sam i ranije pisao, Hrkać - Savić su pod moranjem, Mehremića treba zatjerati prvom prilikom. Dobro je da je Mujan pokazao znakove života, a Išasegi opet više nego solidan
Idemo dobit na Grbavici, opet.
Zadnja izmjena: Balorda, dana/u 02 nov 2024, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Dobar bod kad uzmes u obzir koliko suspendovani i povrijedjeni igraca imamo. Sudjenje ok kako zna bit, pretjero je sa zutim ali to nije nista novo.Puce je mlad, trema neznanje sve razumijem ali brate pokazi malo zivnosti barem, niko ne ocekuje da bude Lewandowski ali makar pokazi malo borbe. Nije ni cudo sto nije igrao kod nijednog trenera. Ko neigra sljedecu utakmicu radi kartona?
-
- Kontakt:
stalno nula nula nece niko dadolazi na nula nula
mostarski lobi upropastijo je bh fudbal gorije od poplava i zemljotresa zajedno ajvaz dedo bajovic se raspo ko niko kudravi kudro gubijo od islanda a ondak dodze ova kockarska oyebina bez dana trenerkog staza dado kraja sve razyebe vratite peteva
Hadzikic mislim...Dariovfc je napisao/la: ↑02 nov 2024, 18:45Dobar bod kad uzmes u obzir koliko suspendovani i povrijedjeni igraca imamo. Sudjenje ok kako zna bit, pretjero je sa zutim ali to nije nista novo.Puce je mlad, trema neznanje sve razumijem ali brate pokazi malo zivnosti barem, niko ne ocekuje da bude Lewandowski ali makar pokazi malo borbe. Nije ni cudo sto nije igrao kod nijednog trenera. Ko neigra sljedecu utakmicu radi kartona?
Bez pola ekipe doći do nule protiv Borca je i više nego uspjeh. U prvom poluvremenu smo odigrali odličan meč u kojem ne samo da smo parirali Borcu nego smo bili i bolji protivnik. Vjerujem da je Gruzijac bio tu čitavu utakmicu da je mogao svojom brzinom iskoristiti prostoru kojeg su nudili Banjalučani.
Ponovo sam pogledao utakmica uz određene stanke. Jelić je pogriješio u dva navrata protiv nas ali također je i naš igrač jednom faulirao igrača Borca gdje je također trebao dobiti žuti karton. Pokušao sam bit krajnje objektivan, bilo je tu subjektivnog suđenja ali daleko od toga da smo oštećeni. Također se mogao svirati prekrašaj na 19 metara u 90oj minuta za Borac a nije sviran (upitan po mnogim situacijama).
Savić i Hrkač u duelu odlični, opet bez primljenog gola. Šikalo trkački raspoložen, Oreč se trudio, Karlo na neprirodnoj poziciji, Pršeš daleko najbolji igrač u veznom redu. Mujan je smršao, trudio se, Puce je naš novi Alikadić, momak je nažalost zalutao u seniorskoj konkurenciji, pod hitno mora na posudbu.
Navijanje odlično, skandalozna je odluka delegata Siniše Stojčića, koji je u jednom trenutku prekinuo utakmicu zbog pjesme "Jastrebovi - Moj Mitraljez" u kojem se spominju "četnici". Dakle, samim tim što mu smeta ta pjesma aludira na to da se on deklariše kao "četnik" što je skandal sam po sebi. Red Army je izdominirao.
Lijep gest sa aplauzom prema Lešinarima zbog parole koja je jednim dijelom apsurdna. Žalosni su povici "balije" prema VIP loži jer nisu navijali. Jako neodgojena i vulgarna navijačka grupa. Kasnili su do 40 minute, vjerovatni su išli putem preko čitavog manjeg bosanskohercegovačkog entita da bi izbjegli Kanton Sarajevo jer se boje određenih "plavih skupina".
Ide nam nezgodna utakmica, ali dobijamo određenu čvrstinu u igri, posebno u zadnjoj liniji. Par dobrih rezultata i da se stabilizujemo na tabeli. Mene i dalje iritira činjenica da smo izgubili od Radnika, posebno što smo bod uzeli protiv očajne Slobode te utakmica protiv Igmana. Vjerujem da će vremenom bit bolje.
Ponovo sam pogledao utakmica uz određene stanke. Jelić je pogriješio u dva navrata protiv nas ali također je i naš igrač jednom faulirao igrača Borca gdje je također trebao dobiti žuti karton. Pokušao sam bit krajnje objektivan, bilo je tu subjektivnog suđenja ali daleko od toga da smo oštećeni. Također se mogao svirati prekrašaj na 19 metara u 90oj minuta za Borac a nije sviran (upitan po mnogim situacijama).
Savić i Hrkač u duelu odlični, opet bez primljenog gola. Šikalo trkački raspoložen, Oreč se trudio, Karlo na neprirodnoj poziciji, Pršeš daleko najbolji igrač u veznom redu. Mujan je smršao, trudio se, Puce je naš novi Alikadić, momak je nažalost zalutao u seniorskoj konkurenciji, pod hitno mora na posudbu.
Navijanje odlično, skandalozna je odluka delegata Siniše Stojčića, koji je u jednom trenutku prekinuo utakmicu zbog pjesme "Jastrebovi - Moj Mitraljez" u kojem se spominju "četnici". Dakle, samim tim što mu smeta ta pjesma aludira na to da se on deklariše kao "četnik" što je skandal sam po sebi. Red Army je izdominirao.
Lijep gest sa aplauzom prema Lešinarima zbog parole koja je jednim dijelom apsurdna. Žalosni su povici "balije" prema VIP loži jer nisu navijali. Jako neodgojena i vulgarna navijačka grupa. Kasnili su do 40 minute, vjerovatni su išli putem preko čitavog manjeg bosanskohercegovačkog entita da bi izbjegli Kanton Sarajevo jer se boje određenih "plavih skupina".
Ide nam nezgodna utakmica, ali dobijamo određenu čvrstinu u igri, posebno u zadnjoj liniji. Par dobrih rezultata i da se stabilizujemo na tabeli. Mene i dalje iritira činjenica da smo izgubili od Radnika, posebno što smo bod uzeli protiv očajne Slobode te utakmica protiv Igmana. Vjerujem da će vremenom bit bolje.
Republika Bosna i Hercegovina
-
- Kontakt:
Jel slucajnost ili ne da se ovo neprimanje golova poklapa sa neigranjem jedog izvjesnog odbrambenog igracha.
Odma svaka cast treneru sto pokazuje fleksibilnost, racionalnost u izboru igracha kao i vec se da primijetiti odredjeni touch. Nadam se da ne nadam previse ishitreno.
Za Pucu bi rekao slicno kao i za Sikala (. s tima sto je Sikalo vec pokazao da moze biti pouzdan igrach). Jeftin igrach, prirodno mjesto boravka Mostar .. samo ga naloziti na pravi nachin da se malo prodrma i dati mu sto vise minuta koliko se to moze. Pripremne, kup itd. Upravo ono sto mislim radi trener. Ja iskreno vjerujem da tu ima materijala, samo treba ispravan rad. Previse je u njega ulozeno vremena i napora od mladih selekcija da bi ga tek tako odpisali, i rekli nije za senirorsko fudbala.
Bod kao bod danas ne mozda toliko vrijedan na papiru koliko za samopouzdanje.
Jos jednom cestitka treneru jer se vidi da sistematski gradi ekipu i iskoristava ono sto se moze iskoristiti.
Odma svaka cast treneru sto pokazuje fleksibilnost, racionalnost u izboru igracha kao i vec se da primijetiti odredjeni touch. Nadam se da ne nadam previse ishitreno.
Za Pucu bi rekao slicno kao i za Sikala (. s tima sto je Sikalo vec pokazao da moze biti pouzdan igrach). Jeftin igrach, prirodno mjesto boravka Mostar .. samo ga naloziti na pravi nachin da se malo prodrma i dati mu sto vise minuta koliko se to moze. Pripremne, kup itd. Upravo ono sto mislim radi trener. Ja iskreno vjerujem da tu ima materijala, samo treba ispravan rad. Previse je u njega ulozeno vremena i napora od mladih selekcija da bi ga tek tako odpisali, i rekli nije za senirorsko fudbala.
Bod kao bod danas ne mozda toliko vrijedan na papiru koliko za samopouzdanje.
Jos jednom cestitka treneru jer se vidi da sistematski gradi ekipu i iskoristava ono sto se moze iskoristiti.
-
- Kontakt:
Sve ja to razumijem ali je li toj pjesmi mjesto na stadionu, posebno kad znamo da nas vjerovatno ceka jaka kazna? Sta smo dokazali s tom pjesmom?Xenophon je napisao/la: ↑03 nov 2024, 00:54
Moze bilo ko odgovoriti, svejedno. Samo me zanima sta smo dokazali
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Ama baš ništa. Pjevamo ono što njima odgovara, u svakom smislu.killafrommanilla je napisao/la: ↑03 nov 2024, 09:27Sve ja to razumijem ali je li toj pjesmi mjesto na stadionu, posebno kad znamo da nas vjerovatno ceka jaka kazna? Sta smo dokazali s tom pjesmom?Xenophon je napisao/la: ↑03 nov 2024, 00:54
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
- Kontakt:
Hrkać je najbolji igrač Veleža ubjedljivo u zadnjih 10 godina. Lik pogriješi svake prestupne godine. Svaki pas i lopta mu imaju smisao. Vrijedi čovjek dva igrača, štopera i defanzivnog veznog.
Za razliku od Dine Halilovića zvanog "backpass". Hoće li taj lik ikad opravdati svoju ulogu šestice na terenu i prestat vraćat svaku loptu u odbranu.
Pršešu očito leži sistem koji preferira Buz.
I da, nikad nismo ljepše iznosili loptu iz odbrane u sredinu pri početku građenja napada. To je jedina stvar koju mogu vidjeti kod Buza za razliku od svih trenera ranije. Klaf je preferirao isto, ali kod Buza mi se to čini da ide baš glatko otkako je došao u Velež.
Eh sad, druga stvar je što su u napadu teški invalidi.
U ovoj utakmici smo mogli vidjeti svu nemoć, manjak elana i volje jednog mladog Puce. Pa je li realno koliko neprirodne kretnje i odluke pravi ovaj momak. Da je bio zatvoren i onemogućen, rekao bih ok. Ali baš loše za momka od 20 godina da je onako spor i trom. Ako nam je ono najbolji izbor iz omladinskog pogona, crno nam se piše.
Lauš baš ništa posebno. Lohan nije odavno igrao, sinoć isto bio loš, ali mislim da može generalno biti od veće koristi.
Da su tu bili Vehabović i eventualno Milak, mislim da bi se malo življe igralo u napadu.
Sve dok ovisimo o Puci i Mujanu, mi nemamo šta tražiti naprijed.
Za razliku od Dine Halilovića zvanog "backpass". Hoće li taj lik ikad opravdati svoju ulogu šestice na terenu i prestat vraćat svaku loptu u odbranu.
Pršešu očito leži sistem koji preferira Buz.
I da, nikad nismo ljepše iznosili loptu iz odbrane u sredinu pri početku građenja napada. To je jedina stvar koju mogu vidjeti kod Buza za razliku od svih trenera ranije. Klaf je preferirao isto, ali kod Buza mi se to čini da ide baš glatko otkako je došao u Velež.
Eh sad, druga stvar je što su u napadu teški invalidi.
U ovoj utakmici smo mogli vidjeti svu nemoć, manjak elana i volje jednog mladog Puce. Pa je li realno koliko neprirodne kretnje i odluke pravi ovaj momak. Da je bio zatvoren i onemogućen, rekao bih ok. Ali baš loše za momka od 20 godina da je onako spor i trom. Ako nam je ono najbolji izbor iz omladinskog pogona, crno nam se piše.
Lauš baš ništa posebno. Lohan nije odavno igrao, sinoć isto bio loš, ali mislim da može generalno biti od veće koristi.
Da su tu bili Vehabović i eventualno Milak, mislim da bi se malo življe igralo u napadu.
Sve dok ovisimo o Puci i Mujanu, mi nemamo šta tražiti naprijed.
killafrommanilla je napisao/la: ↑03 nov 2024, 09:27Sve ja to razumijem ali je li toj pjesmi mjesto na stadionu, posebno kad znamo da nas vjerovatno ceka jaka kazna? Sta smo dokazali s tom pjesmom?Xenophon je napisao/la: ↑03 nov 2024, 00:54
Dokazali i pokazali smo da necemo dozvoliti da nam za sezonu dvije pisu kazne za Dont forget Srebrenica jer sve ide u tom pravcu.
Momcima puna podrska !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.