Suvorov je napisao/la: ↑02 nov 2024, 18:55
Samo da je taj crveni dosudjen, to bi bio 1X, 12 ili 15 bodova razlike i gotovo. Ovako kad su krenuli stizati i Beus je ubacio u cetvrtu, pa je i Vico u petu i lakrdija. Nisu ni imali osnova da se zale na sudjenje.
Ne možemo se voditi tom logikom, ali nikako.
Da se Igman nije masakrirao na Gradskom u Banjoj Luci, ko zna šta bi bilo, da je poništen gol Kvržića u 95. min protiv Sarajeva, da je ovo - da je ono. Itd, itd, ako ćemo analizirati pojedine utakmice, vjeruj mi da bi vam sad onako iz glave (napamet) skinuo bar 10 bodova. Da ne spominjem Slogu i još svašta nešta.
Ja se zaista trudim da budem maksimalno realan pa bi zato u svakoj mojoj matematici vi i Zrinjski bili u bod-dva. Zato jer su uz sav cirkus to bile dvije najbolje ekipe prošle sezone, a prije toga je Zrinjski bio bez premca, sudije im nisu ni trebale. Prošle sezone su evropski nastupi Zrinjskog uzeli danak i razlika kojom se otišlo na pauzu je bila prevelika. Isto to se ove sezone dešava i vama. Gust raspored Borca će omogućiti Zrinjskom da se odvoji na tabeli.
Treći
takmac je sve osim takmaca. Pričam o FK Sarajevo. Sad su stvorili neku deluziju da im sudije ne daju da budu šampioni. Govorimo o ekipi koja evo već tri sezone nije primirisala tituli, za šampionom su zaostali 89 bodova, a poređenja radi - ispred nas su u te tri sezone bili za samo 12 bodova, a svi znaju koliko smo mi bili očajni. Nisu im sudije krive za Zvijezdu, Slogu (x3), GOŠK, Tuzla City, Velež, Leotar, Slobodu, Široki, Igman, za to što im je Zrinjski trpao koliko je htio, što smo se čak i mi nekad poigravali sa njima, da ne nabrajam dalje.
Sad sav taj rezultatski fijasko žele prebaciti na savez, Vicu, sudijsku organizaciju, itd, itd. Legendo, potrošio si brdo para za tri četvrta mjesta, promašio sa bezbroj transfera, otišao u debeli minus - i niko, apsolutno niko ti nije kriv za to.