FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 204

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2024, 21:56

Čestitke ekipi, stručnom štabu i Manijacima :clap:

Kako je fudbal lijep kad se igra jednostavno. Recimo prvi gol je najbolji pokazatelj toga, Krpićevo odlično otvaranje prostora iz jednog dodira i odmah imaš potencijalnu gol šansu. Obično bi naši igrači, pa i sam Krpić, u većini slučajeva ondje prvo primili loptu, pa se nešto gradili pa tamo pa vamo i propade sve. A onako jedan intrligentan potez, malo fudbalskog vica što nam je godinama falilo i otvoriš sebi sve.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 nov 2024, 21:57

Zna li iko objasniti zasto ove sezone duplo bolje igramo u gostima, nego na Grbavici ?
Velez, Sloboda, Gosk, Siroki, sve pobjede u gostima, na Kosevu bod.

Na Grbavici daleko teze igramo. Kako, sta :damn:

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2024, 21:57

NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2024, 21:54
Zeljeznicar - Velez
Igman - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Sloboda
Sloga - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Gosk
Zrinjski - Zeljeznicar

Jos 6 utakmica do zimske pauze
18 bodova u igri
Sljedeca utakmica protiv Veleza na Grbavici je najznacajnija
Velež na Grbavici, a onda ekipe iz zone ispadanja, nije nemoguće 15 bodova do Zrinjskog.
Grupa iznad svakog pojedinca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 nov 2024, 21:59

Riquelme1921 je napisao/la:
03 nov 2024, 21:57
NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2024, 21:54
Zeljeznicar - Velez
Igman - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Sloboda
Sloga - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Gosk
Zrinjski - Zeljeznicar

Jos 6 utakmica do zimske pauze
18 bodova u igri
Sljedeca utakmica protiv Veleza na Grbavici je najznacajnija
Velež na Grbavici, a onda ekipe iz zone ispadanja, nije nemoguće 15 bodova do Zrinjskog.
Bice tesko ali ne i nemoguce
Moramo probiti led protic Veleza na Grbavici
Njih ako pobjedimo moral i samopozdanje ce biti na nivou
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 nov 2024, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 03 nov 2024, 22:00

Kod prvog gola Krpić dangubiću idealno spusti, Cvetanoski ne komplikuje, Radovac povratna. Ali najviše kretnja Krpića (odvuče Musu na prvu), i Dangubićev ulazak u prostor su pokazali šta sve možemo.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 nov 2024, 22:04

Corke je najbolji trener zadnjih 10 godina.Zavrseno.Odma na 5 godina potpisat.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 nov 2024, 22:04

let3 je napisao/la:
Zna li iko objasniti zasto ove sezone duplo bolje igramo u gostima, nego na Grbavici ?

A vidi, igra ne preslikava bodove.

Kiks protiv Širokog - mnogo smo bolji bili, ovi zabili 1 gol iz naše greške i povukli se, nije htjelo u gol i yebi ga.

Kiks sa Slogom - Prvo poluvrijeme grozno, drugo okej, kad smo izjednačili ovi nisu mogli disati stisli smo ih a onda ulaze oni majmuni i ubijaju nam momentum, a u 95. Boljević zabija, međutim poništen gol, uz malo sreće se moglo do pobjede.

Poraz od Zrinjskog - Naša najslabija utakmica vjerovatno, izgledalo je kao da nas Zrinjski rutinirao. Ipak, u finišu meča kod 0-1 nam nije dosuđen čist penal, da je to svirano kao penal imali bi bod.

Dakle u dosta mečeva kući nismo imali ni sreće, dok u gostima:

Pobjeda protiv Veleža - Velež se tad raspadao, a utakmica je bila knap, gubili smo do finiša utakmice kad preokrećemo, mada je možda bod tu bio realniji.

Pobjeda protiv Slobode - Bio sam na toj utakmici pa i nisam mogao gledati detaljnije kao utakmice kući, ali sjećam se da smo baš tanki bili, frljoka iz kornera za 3 boda.

Pobjeda protiv GOŠKa - Imali smo igrača više praktički od početka meča, dali smo prvi gol u 75. minuti dakle i to nekako jedva.

Summa summarum, kako smo neke utakmice odigrali kući, realnije da smo ih pobjedili nego neke utakmice koje smo u gostima pobjedili a odigrali slabije..
Grupa iznad svakog pojedinca.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 03 nov 2024, 22:07

Lijepa noć na Pecari. Puno konkretniji, puno dominantniji, pobjeda apsolutno čista. Čestitke Ćoriću i ekipi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2024, 22:09

BarbareZeljin je napisao/la:
03 nov 2024, 20:43
Meni se ovaj Huso sve vise i vise namece kao odlicno rijesenje u vezi. Dobra stvar je sto zaista na momente imamo brzu tranziciju,nesto sto je Zelji strano godinama,ali zavrsni pas nas handri pravo.
Ne mogu da shvatim Radovca i Boljevica,ovaj nece da potrci u prazan prostor i onda mu ovaj nedaje loptu. Ono je bila mat pozicija.
Ovaj Dangubic je meni totalna enigma. Odlicno se krece i otvara,ali frajer ima problem sa kontrolom lopte isto naboban,brze mu nogu od pameti.
Ima ovaj Mircevski nesto, zna on lopte,ali i on nikako da se adaptira.
Ne izgledamo mi lose uopste,ali da bi bilinozbiljna ekipa ovo moramo koristiti.
Ja moram priznati meni je i sok i kad vidim da igramo brzo. Kad vidim Cvetanoskog da leti po terenu,samo taj zadnji pas.
Boljevic jeste nas najbolji igrac,ali on nekad poprilicno usporava igru. Svaku loptu zeli u noge,i sjebe bilo koga ko mu zeli dati loptu u prostor,da ne pricamo da je u stanju da pusti kontru na pola metra od sebe i da se ne trzne. Kao sad u zadnjoj minuti.
Ovaj post mi je zapao za oko na poluvremenu pa sam sebi "zapisao" da repliciram nakon što se tekma završi :)

Slažem se sa svim što si napisao. Da krenem od početka, što se Huse tiče on je meni ostao u sjećanju iz TC-a u onom periodu kad su bili u vrhu tabele, veoma solidan veznjak koji zna svega pomalo i udarati i markirati i ubrzati igru i promijeniti stranu. Dobar igrač za našu ligu definitivno.

Dangubić je tip modernog napadača koji napada prostor i odlično je što imamo njega i Krpića ove sezone s obzirom da su totalno dva različita tipa igrača. Mislim da on može i u realizaciji biti bolji samo mu treba malo konstantnosti jer se očigledno oslobodio pritiska kojeg je imao kad je tek došao.

Za Mirčevskog vrijedi sve suprotno od Filipa, prvo što djeluje prilično nespremno a i očigledno se teško nosi sa pritiskom s obzirom da je došao kao možda i najzvučnije pojačanje ljetos. Daj Bože da se spremi fizički i psihički, imali bi odličnog igrača a ovako je dosta loš.

Što se tiče krila, još na početku sezone smo pričali da nam je boljka to što nemamo baš moderna krila koja napadaju prostor. Boljević kao što kažeš voli loptu u nogama i to je prilično problematično kad je u pitanju tranzicija ali zato ima određene prednosti kad se igra na postavljenu odbranu ili bunker što u našoj ligi nije rijetkost.

Cvetanovski tu i tamo, ne znam u šta bih ga svrstao, voli se nekad ubaciti u prostor ali nije ni njemu strano peljati loptu. Generalno se pokazao kao dobro pojačanje s obzirom da je već po dolasku kod navijača bio otpisan s obzirom na statistiku kroz karijeru.

Naprimjer Santos (uzimam ga samo kao primjer tipa igrača, inače mi je drago što se nije vratio) iz one sezone bi naš napadački potencijal pojačao sigurno za 30-40% jer je tip krila koji nam nedostaje. Isto tako i Kyeremeh, ona dvojica tamnoputih krila koja su igrala prošle godine za Zvijezdu, pa možda čak i ovaj Kpan iz ŠB, o Gulijašviliju ne treba ni govoriti.

Al yebaji ga, po mom mišljenju mi sve u svemu igramo sezonu iznad očekivanja i ja sam za sada prezadovoljan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 nov 2024, 22:12

bablaz1 je napisao/la:
03 nov 2024, 22:00
Kod prvog gola Krpić dangubiću idealno spusti, Cvetanoski ne komplikuje, Radovac povratna. Ali najviše kretnja Krpića (odvuče Musu na prvu), i Dangubićev ulazak u prostor su pokazali šta sve možemo.
Krpic je danas znacajno doprinio kod sva 3 gola.
Kod prvog otvara prostor Dangubicu, onda zabija gol, te na kraju odigrava Boljevica koji lose sutira te Cvetanoski zavrsava
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 03 nov 2024, 22:14

let3 je napisao/la:

Zato sto na tribinam nema navijaca koji je.bu majku na prvi pogresan pas. Nema pritiska sa zapada i istoka koji dodju samo da psuju svojim igracima i trenerima

Svaka cast ekipi za danasnju utakmicu i posebne pohvale zadnjoj liniji koja igra odlicno posebno u zadnjih 5 utakmica kako Cavnic ne igra
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2024, 22:15

let3 je napisao/la:

Pa dobro sad, koliko bolje igramo to je veoma upitna konstatacija. Može se reći da smo u gostima plodonosniji ali da bolje igramo ne bih baš rekao.

Naprimjer Gošk i Slobodu smo bili totalno mrljavi ali smo na kraju nekako uspjeli dobiti obje tekme. Protiv Posušja smo kući isto bili mrljavi pa smo i to nekako uspjeli dobiti. Protiv Sloge smo bili mrljavi to nismo ni dobili. Recimo ja smatram da smo protiv Širokog na Grbavici odigrali možda i najbolju utakmicu sezone (do večeras), a izgubili smo.

Tako da ne mislim baš da je tu statistika rezultata kući i u gostima nešto mjerodavna da bi se reklo da smo na Grbavici lošiji, na gostovanjima bolji ili obrnuto. Jednostavno se tako potrefi, to je fudbal što bi rekli naši vrli komentatori :mrgreen: :mrgreen:

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 03 nov 2024, 22:16

Denis Ćorić
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 nov 2024, 22:21

Riquelme1921 je napisao/la:
03 nov 2024, 22:04
let3 je napisao/la:

A vidi, igra ne preslikava bodove.

Kiks protiv Širokog - mnogo smo bolji bili, ovi zabili 1 gol iz naše greške i povukli se, nije htjelo u gol i yebi ga.

Kiks sa Slogom - Prvo poluvrijeme grozno, drugo okej, kad smo izjednačili ovi nisu mogli disati stisli smo ih a onda ulaze oni majmuni i ubijaju nam momentum, a u 95. Boljević zabija, međutim poništen gol, uz malo sreće se moglo do pobjede.

Poraz od Zrinjskog - Naša najslabija utakmica vjerovatno, izgledalo je kao da nas Zrinjski rutinirao. Ipak, u finišu meča kod 0-1 nam nije dosuđen čist penal, da je to svirano kao penal imali bi bod.

Dakle u dosta mečeva kući nismo imali ni sreće, dok u gostima:

Pobjeda protiv Veleža - Velež se tad raspadao, a utakmica je bila knap, gubili smo do finiša utakmice kad preokrećemo, mada je možda bod tu bio realniji.

Pobjeda protiv Slobode - Bio sam na toj utakmici pa i nisam mogao gledati detaljnije kao utakmice kući, ali sjećam se da smo baš tanki bili, frljoka iz kornera za 3 boda.

Pobjeda protiv GOŠKa - Imali smo igrača više praktički od početka meča, dali smo prvi gol u 75. minuti dakle i to nekako jedva.

Summa summarum, kako smo neke utakmice odigrali kući, realnije da smo ih pobjedili nego neke utakmice koje smo u gostima pobjedili a odigrali slabije..
Svaka cast na ovoj analizi :thumbup:

Ne znam, meni se nekako cini da na Grbavici igramo u nekom grcu, pod pritiskom, kao pod rucnom.

Evo veceras smo djelovali na terenu zaista zrelo, rastereceno, da ne kazem rutinski.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 03 nov 2024, 22:34

Nek je i ovaj hobit Dangubić proradio i počeo zabijati
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 nov 2024, 22:35

Sad imamo veliku sansu da se odvojimo na tom cetvrtom mjestu, odnosno da pobjegnemo od petog.

Cisto sumnjam da neko od ostalih moze kup osvojiti, a da to nisu ove cetri ekipe.

Drzati prikljucak gore. Nikad se ne zna.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2024, 22:45

zeljovolimte je napisao/la:
03 nov 2024, 22:35
Sad imamo veliku sansu da se odvojimo na tom cetvrtom mjestu, odnosno da pobjegnemo od petog.

Cisto sumnjam da neko od ostalih moze kup osvojiti, a da to nisu ove cetri ekipe.

Drzati prikljucak gore. Nikad se ne zna.
Ma teško, nema niko kvalitet za to osim eventualno da se Velež baš pojača na zimu.

A i iskreno siguran sam da su se Vico i Beus oko trofeja za prošlu i ovu sezonu rastalili još prije godinu dana, jedino im kone potencijalno mogu razjebati kombinaciju al' imaju sudije ako tu šta zapne, završit će oni to.

Eto vidjet ćemo baš u srijedu u Mostaru šta će biti, dozvole li/naštimaju li Zrinjskom da dobije Sarajevo onda je jasno da će ovu sezonu šampion i osvajač kupa samo zamijeniti uloge.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 nov 2024, 22:47

Osposobiti istok, uraditi jug, uraditi teren
Rentati prostore, praviti igrace, prodavati igrace,vrtiti pare,osvajati trofeje, kvalifikovati se u grupnu fazu i jos vise para u opticaju imati
Samo tako mozemo stati na noge
Kad ti dobijes 10 miliona za grupnu fazu svi su zadovoljni, sve se moze rijesavati, praviti,odrzavati…
Moramo siriti kocekcije vani sa vecim klubovima
Mora neko nekad negdje i preporuciti naseg igraca npr Muftica
Odneses cv u klubove tipa Basel,Coppenhagen posaljes na probu i rijesis transfer
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 nov 2024, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2024, 22:50

Nodi opet te dobrila spucala :mrgreen:

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 03 nov 2024, 22:51

Bravo bravo bravo !
Odlična utakmica citavog tima osim Karića.
Protiv Veleza svi na Grbavicu !
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Pact1921 i 18 gostiju.