Iz teksta se ne moze zakljuciti nista decizno, bas bi steta bila da iz nekog lijevog razloga propadne prodaja.. Eto ostao bi svakako na posudbi kod nas, jedino ako su mislili negdje drugo ga gurnuti na posudbu..braco je napisao/la: ↑04 nov 2024, 19:47Re,prezent,acija.ba portalProblemi u transferu Al Jabera? FS Saudijske Arabije dao preporuku da ostane u Europi
Veznjak Željezničara, Abdulmalik Al Jaber (20) nalazi se u Saudijskoj Arabiji gdje je danas trebao potpisati za Al Nassr.
Kako saznaje Re,prezent,acija.ba, došlo je do zastoja u transferu.Fudbalski savez Saudijske Arabije dao je preporuku da Al Jaber ostane u Europi.
Navodno, spremni su i pokriti veliki dio njegove plate.
Večeras ili sutra bit će poznato više informacija o transferu Al Jabera.
Al Jaber je jedan od projekata Ministarstva sporta Saudijske Arabije. Prvo je boravio u Genku i Dinamu, a potom je prošlo ljeto stigao u Željezničar.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Rezultat top uz malo ozbiljnosti mozemo ovo izgurat sa dosta bodova do zime.
Svi na Grbavicu!
Svi na Grbavicu!
-
- Kontakt:
Valjda nas nece peh potrefiti sa Al Jaberom 
Uhhh... Kakva pobjeda i u kakvom trenutku!
Malo sam sačekao sa svojim komentarom kako bih vidio reakcije, i zaista sam oduševljen količinom pozitivnih komentara ovdje i na drugim forumima. Ne treba ni spominjati mnoštvo pozitivnih članaka u medijima. Ovo je vrhunska promocija za predstojeći meč protiv Veleža. Koliko smo samo dugo čekali ovako nešto! Po mom mišljenju, ovo je bila najvažnija utakmica prvenstva, i poučen iskustvom iz prethodnih godina, pomalo se bojim reći gdje bi nas ovo moglo odvesti.
Mislim da Denis radi odličan posao, djeluje mi da su odnosi unutar tima izvrsni i da drži sve pod kontrolom. To je svakako ključan preduslov za stvaranje šampionske ekipe. Ono što me zabrinjava jeste broj povrijeđenih i rovitih igrača. Fizička sprema je očigledno podignuta u odnosu na početak prvenstva, ali izgleda da intenzivni treninzi uzimaju svoj danak. To ne bi bio problem da imamo dovoljno igrača u rosteru. Nadam se da će ekipa nekako izdržati do pauze.
Ono što me posebno oduševljava jeste sistem igre koji sam oduvijek priželjkivao. Željezničar konačno igra pas igru i dominira posjedom. Prekrasno je vidjeti kada se lokomotiva zaleti. Bilo je mnogo lijepih poteza.
Sada nekoliko riječi o igračima...
Iznad crte
Cvetanovski – Definitivno igrač utakmice. Pokazao je izuzetnu agilnost, lucidnost, te sjajnu anticipaciju na terenu. Potpuno je zaslužio da postigne posljednji gol, s obzirom na to da je asistirao kod drugog pogotka, dok je kod prvog pružio fantastičan pas za Radovca. Napredak u odnosu na prve utakmice je nevjerovatan. Srećom, ugovor mu traje do kraja maja 2026, pa tu nema brige. Očekujem da nastavi pružati još bolje partije. Ipak, bilo je nekoliko neuspješnih driblinga i dodavanja, pa još ima prostora za napredak.
Dangubić – Svi smo čekali kada će proraditi i konačno je proradio. Iskreno, mislim da imamo najkompletnijeg napadača u ligi. Kretnje, otvaranje, pasovi, skok igra – sve je na visokom nivou, a fizički izgleda spremno za dvije utakmice. S ovakvim napadačem sigurno možemo napasti titulu.
Karamarko – Iz utakmice u utakmicu sve bolji i sigurniji. Iskreno, žao mi je čuti da postoje ponude za njega, ali ako su zadovoljavajuće, klub mora razmišljati o prodaji. Bolje je da klub profitira nego da ode kao slobodan igrač. Karamarko bi sigurno bio važna karika za šampionske ambicije.
Radovac – Pokazuje zašto je nekada bio jedan od najvećih talenata bh. fudbala. Nevjerovatno koristan igrač i jedna od glavnih karika na sredini terena. Kontroliše igru i prisutan je svuda na terenu. Savršen igrač za ovaj sistem igre. Koliko znam, ugovor mu ističe na kraju sezone, i nadam se da će uskoro biti produžen.
Krpić – Nekada ga volimo, nekada kritikujemo, ali dao je mnogo za Željezničar i još može doprinijeti svojim iskustvom i autoritetom. Nadam se da će klub odlučiti da ga zadrži, možda čak i do fudbalske penzije. Potreban je jedan takav igrač za balans u ekipi, posebno zbog mlađih igrača.
Karjašević – Na početku osporavan, sada pokazuje da zaslužuje biti u ekipi. Zalaganje, borbenost i znanje su na visokom nivou. Nadam se da povreda nije ozbiljna i da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti na terenu. Vrlo zahvalan igrač.
Muftić – Vrhunski, i što je najvažnije, naš. Nadam se da će ga sreća poslužiti kako bi ostvario karijeru o kojoj mnogi sanjaju.
Negdje oko crte
Boljević – Kada pogodi, sve mu se oprosti, ali kada ne, priča je drugačija. Možda ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje, ali po meni sasvim solidna partija. Nažalost, vidi se pad u formi, ali i činjenica da je bio dobro čuvan. Protivnici ga percipiraju kao najveću prijetnju, pa mi je drago što su i ostali igrači proradili. Očekujem da će protiv Veleža imati više prostora za igru. Uvijek je blizu lopte i dešavanja, a da je bio prisebniji, imao bi još jedan pogodak.
Marković – Polako, ali sigurno napreduje. Značajno je pokretljiviji prema naprijed i više doprinosi napadu, uz manje grešaka u odbrani. Primjer je dobro ubacivanje kod prilike Boljevića u prvom poluvremenu. Smatram da su višak kilograma i fizička sprema važni faktori u njegovoj igri, i nadam se da će se to poboljšati u narednom periodu.
Galić – Često osporavan, a ipak igra svaku utakmicu, što znači da ima povjerenje stručnog štaba. Iako zna napraviti grešku, pokazuje napredak. Ipak, bojim se da je ovo njegov maksimum. Nadam se da će Denis dati više šanse Odinaki, jer mi djeluje da bi mogao postati kompletniji igrač od Galića. Samo da popravi fokus – sve predispozicije za odličnog beka su tu.
Ispod crte (po mom mišljenju)
Šukilović – Nisam siguran zašto je doveden nakon toliko čekanja, i skeptičan sam prema njegovim igrama. Djeluje grubo, pravi previše faulova u kratkom vremenu i često je na rubu kartona. Neulijeva sigurnost, a u prvom poluvremenu je imao vrlo rizičnu reakciju u šesnaestercu. Nadam se da će Denis uspjeti riješiti te probleme. Ipak, djeluje bolje od Mahmića na desnom štoperu, ali ima mnogo toga za popraviti.
Mirčevski – Sama činjenica da je ekipa prodisala i stvorila više prilika kada je izašao dovoljno govori. @Braco možda ima pravo kada predlaže igru bez klasične desetke. Mirčevski i Hiroš usporavaju napade, nemaju završni pas i previše lutaju po terenu. U prvom poluvremenu je prosuo nekoliko dobrih lopti iz kojih su se mogle izroditi dobre prilike. Još čekam da me demantuje, ali trenutno ne vidim kako će značajnije doprinijeti.
Karić – Posudba ili ispisnica već na zimu. Izgleda da mu ni Čorić, a ni on sam sebi ne vjeruje. Vjerovao bih u njegov napredak, ali ga jednostavno ne vidim. Samo zauzima mjesto nekom junioru.
Sve u svemu odlična predstava i sigurno može i bolje. Ne treba zaboraviti da je Široki u 3 utakmice protiv Borca, Torpeda i Posušja postigao 7 golova a nama su napravili samo dvije prilike koje smo im poklonili.
Idemo još bolje protiv Veleža, Igmana, Slobode, Goška i do pauze Zrinjskog. Od ovog trenutka sve je moguće. Na nama je, kvalitet imamo samo da ne bude više povreda.
Malo sam sačekao sa svojim komentarom kako bih vidio reakcije, i zaista sam oduševljen količinom pozitivnih komentara ovdje i na drugim forumima. Ne treba ni spominjati mnoštvo pozitivnih članaka u medijima. Ovo je vrhunska promocija za predstojeći meč protiv Veleža. Koliko smo samo dugo čekali ovako nešto! Po mom mišljenju, ovo je bila najvažnija utakmica prvenstva, i poučen iskustvom iz prethodnih godina, pomalo se bojim reći gdje bi nas ovo moglo odvesti.
Mislim da Denis radi odličan posao, djeluje mi da su odnosi unutar tima izvrsni i da drži sve pod kontrolom. To je svakako ključan preduslov za stvaranje šampionske ekipe. Ono što me zabrinjava jeste broj povrijeđenih i rovitih igrača. Fizička sprema je očigledno podignuta u odnosu na početak prvenstva, ali izgleda da intenzivni treninzi uzimaju svoj danak. To ne bi bio problem da imamo dovoljno igrača u rosteru. Nadam se da će ekipa nekako izdržati do pauze.
Ono što me posebno oduševljava jeste sistem igre koji sam oduvijek priželjkivao. Željezničar konačno igra pas igru i dominira posjedom. Prekrasno je vidjeti kada se lokomotiva zaleti. Bilo je mnogo lijepih poteza.
Sada nekoliko riječi o igračima...
Iznad crte
Cvetanovski – Definitivno igrač utakmice. Pokazao je izuzetnu agilnost, lucidnost, te sjajnu anticipaciju na terenu. Potpuno je zaslužio da postigne posljednji gol, s obzirom na to da je asistirao kod drugog pogotka, dok je kod prvog pružio fantastičan pas za Radovca. Napredak u odnosu na prve utakmice je nevjerovatan. Srećom, ugovor mu traje do kraja maja 2026, pa tu nema brige. Očekujem da nastavi pružati još bolje partije. Ipak, bilo je nekoliko neuspješnih driblinga i dodavanja, pa još ima prostora za napredak.
Dangubić – Svi smo čekali kada će proraditi i konačno je proradio. Iskreno, mislim da imamo najkompletnijeg napadača u ligi. Kretnje, otvaranje, pasovi, skok igra – sve je na visokom nivou, a fizički izgleda spremno za dvije utakmice. S ovakvim napadačem sigurno možemo napasti titulu.
Karamarko – Iz utakmice u utakmicu sve bolji i sigurniji. Iskreno, žao mi je čuti da postoje ponude za njega, ali ako su zadovoljavajuće, klub mora razmišljati o prodaji. Bolje je da klub profitira nego da ode kao slobodan igrač. Karamarko bi sigurno bio važna karika za šampionske ambicije.
Radovac – Pokazuje zašto je nekada bio jedan od najvećih talenata bh. fudbala. Nevjerovatno koristan igrač i jedna od glavnih karika na sredini terena. Kontroliše igru i prisutan je svuda na terenu. Savršen igrač za ovaj sistem igre. Koliko znam, ugovor mu ističe na kraju sezone, i nadam se da će uskoro biti produžen.
Krpić – Nekada ga volimo, nekada kritikujemo, ali dao je mnogo za Željezničar i još može doprinijeti svojim iskustvom i autoritetom. Nadam se da će klub odlučiti da ga zadrži, možda čak i do fudbalske penzije. Potreban je jedan takav igrač za balans u ekipi, posebno zbog mlađih igrača.
Karjašević – Na početku osporavan, sada pokazuje da zaslužuje biti u ekipi. Zalaganje, borbenost i znanje su na visokom nivou. Nadam se da povreda nije ozbiljna i da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti na terenu. Vrlo zahvalan igrač.
Muftić – Vrhunski, i što je najvažnije, naš. Nadam se da će ga sreća poslužiti kako bi ostvario karijeru o kojoj mnogi sanjaju.
Negdje oko crte
Boljević – Kada pogodi, sve mu se oprosti, ali kada ne, priča je drugačija. Možda ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje, ali po meni sasvim solidna partija. Nažalost, vidi se pad u formi, ali i činjenica da je bio dobro čuvan. Protivnici ga percipiraju kao najveću prijetnju, pa mi je drago što su i ostali igrači proradili. Očekujem da će protiv Veleža imati više prostora za igru. Uvijek je blizu lopte i dešavanja, a da je bio prisebniji, imao bi još jedan pogodak.
Marković – Polako, ali sigurno napreduje. Značajno je pokretljiviji prema naprijed i više doprinosi napadu, uz manje grešaka u odbrani. Primjer je dobro ubacivanje kod prilike Boljevića u prvom poluvremenu. Smatram da su višak kilograma i fizička sprema važni faktori u njegovoj igri, i nadam se da će se to poboljšati u narednom periodu.
Galić – Često osporavan, a ipak igra svaku utakmicu, što znači da ima povjerenje stručnog štaba. Iako zna napraviti grešku, pokazuje napredak. Ipak, bojim se da je ovo njegov maksimum. Nadam se da će Denis dati više šanse Odinaki, jer mi djeluje da bi mogao postati kompletniji igrač od Galića. Samo da popravi fokus – sve predispozicije za odličnog beka su tu.
Ispod crte (po mom mišljenju)
Šukilović – Nisam siguran zašto je doveden nakon toliko čekanja, i skeptičan sam prema njegovim igrama. Djeluje grubo, pravi previše faulova u kratkom vremenu i često je na rubu kartona. Neulijeva sigurnost, a u prvom poluvremenu je imao vrlo rizičnu reakciju u šesnaestercu. Nadam se da će Denis uspjeti riješiti te probleme. Ipak, djeluje bolje od Mahmića na desnom štoperu, ali ima mnogo toga za popraviti.
Mirčevski – Sama činjenica da je ekipa prodisala i stvorila više prilika kada je izašao dovoljno govori. @Braco možda ima pravo kada predlaže igru bez klasične desetke. Mirčevski i Hiroš usporavaju napade, nemaju završni pas i previše lutaju po terenu. U prvom poluvremenu je prosuo nekoliko dobrih lopti iz kojih su se mogle izroditi dobre prilike. Još čekam da me demantuje, ali trenutno ne vidim kako će značajnije doprinijeti.
Karić – Posudba ili ispisnica već na zimu. Izgleda da mu ni Čorić, a ni on sam sebi ne vjeruje. Vjerovao bih u njegov napredak, ali ga jednostavno ne vidim. Samo zauzima mjesto nekom junioru.
Sve u svemu odlična predstava i sigurno može i bolje. Ne treba zaboraviti da je Široki u 3 utakmice protiv Borca, Torpeda i Posušja postigao 7 golova a nama su napravili samo dvije prilike koje smo im poklonili.
Idemo još bolje protiv Veleža, Igmana, Slobode, Goška i do pauze Zrinjskog. Od ovog trenutka sve je moguće. Na nama je, kvalitet imamo samo da ne bude više povreda.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 04 nov 2024, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ma Al Jaber će otići sigurno, samo je pitanje gdje. Nama je vjerovatno kratkoročno isplativije da to bude Arabija jer ćemo dobiti lijepu svotu novca, ali i da ode u Evropu za manje pare može biti okej opcija ako ugradimo procenat od naredne prodaje, odnosno to potencijalno može biti bolja zarada nego da ode u Arabiju.
Sada je najveći problem njegova glava odnosno kako se on nosi sa svim ovim i kako će se to odraziti na njegove igre na terenu.
Sada je najveći problem njegova glava odnosno kako se on nosi sa svim ovim i kako će se to odraziti na njegove igre na terenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 nov 2024, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- svrakino1921
- Kontakt:
Isto tako Arapski mediji prenose info od naših medija i cifru od 5 miliona ali u eurima.
Nekog je Google Translate zeznuo. Mene ili njih.
Mislim ipak da je to završen posao.
Nekog je Google Translate zeznuo. Mene ili njih.

Mislim ipak da je to završen posao.
-
- Kontakt:
Sumnjam i ja da bi otisao u SA i tek tamo da mu kazu da ne treba ici iz Evrope
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Doduše raspisali su se opasno na X-u o ovome. Ovi Arapi su gori od nas majke mi. Ja ovome ne vjerujem dok ne vidim zvaničnu potvrdu.19vendetta87 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:13Sumnjam i ja da bi otisao u SA i tek tamo da mu kazu da ne treba ici iz Evrope
Koliko se prepiru o njemu trebali smo tražiti bar 5 miliona eura.

Cvetanoski ljudi dragi
CVETANOSKI
CVETANOSKI
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- mamonelafo
- Kontakt:
Ovaj lik, koji se bavi tamošnjim transferima, a prema objavama, specifično Al-Nassrom, pročitajte sami šta piše (odnosno, prevedite).19vendetta87 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:13Sumnjam i ja da bi otisao u SA i tek tamo da mu kazu da ne treba ici iz Evrope
Link: https://x.com/ByanNassr/status/1853334661839073691 - ipak, ovo je Twitter ili X, ali eto, lijepo za vidjeti.
Osim ovog transfera, SVI NA GRBAVICU!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Sad se tu postavlja pitanje koji vezni red protiv Veleža izvesti. Hiroša mislim da neće biti zbog povrede, Huso nadajmo se da će biti zdrav,, a za Al Jabera nemamo pojma u kakvom će stanju biti jer ne znamo evo ni koliko dana će se zadržat u Rijadu, a i kad se vrati pitanje je u kakvom će stanju biti od puta i psihički od potencijalno propalog transfera.Levin je napisao/la: ↑04 nov 2024, 20:27
Karić i Mirčevski definitivno za sada nisu na nivou koji nam treba, valjda se dohavizaju.
Tako da kad sve to sumiramo, protiv Veleža potencijalne varijante bi mogle biti 4-3-3 sa Radovcem, Husom i Al Jaberom ako posljednja dvojica budu spremni ili varijanta iz drugog poluvremena na Pecari sa Dangubićem na polušpicu i Suljom na špicu, a iza da budu Radovac i Huso npr.
Ima i ona koju sam spominjao pred meč sa Širokim, a to je sa Šabićem na poziciji desetke za koju neki tvrde da mu je i prirodna pozicija, ali opet kažem nekako mi je najmanje izgledna jer ga Ćorić do sad nije stavljao na tu poziciju.
Karta kupljena, dužnost obavljena.
Vidimo se u nedjelju u 13 sati
Vidimo se u nedjelju u 13 sati

Dvije posljednje ligaške utakmice su po meni bile identične, Radnik i Široki, samo što smo protiv Širokog malo unaprijedili igru, tačno onoliko koliko nam je bilo potrebno da popravimo efikasnost. I protiv Radnika smo imali posjed, vezni red koji je kontrolisao utakmicu, ali je falilo malo kretivnosti u zadnjoj trećini terena.braco je napisao/la: ↑05 nov 2024, 09:14Tako da kad sve to sumiramo, protiv Veleža potencijalne varijante bi mogle biti 4-3-3 sa Radovcem, Husom i Al Jaberom ako posljednja dvojica budu spremni ili varijanta iz drugog poluvremena na Pecari sa Dangubićem na polušpicu i Suljom na špicu, a iza da budu Radovac i Huso npr.
Pišem ovo iz razloga što je možda Denis Ćorić napokon postigao ono što je želio, odnosno sistem i igru kojoj je težio. Posjed lopte, čvrstina, uz preuzimanje određenog rizika kad izgubimo loptu tamo gdje ne bi trebali, kao protiv Radnika kad su nam par puta opasno zaprijetili iz kontre i polu-kontre.
Velež je nakon debakla na Koševu malo utegnuo odbranu i već dvije utakmice nisu primili gol, a protivnici su bili opasni, Posušje i Borac. S tim da ni mi nismo primili gol u te dvije utakmice.
Mislim da ćemo ponovo imati loptu i da moramo biti oprezni kad je izgubimo, ima Velež itekako načina da nas ugrozi u svega par dodavanja i brzom tranzicijom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Cavnic je nas najveci problem u odbrani. Vidjecete sta ce biti kad se vrati. Karakarko je ispadao budala u prva 3 kola upravo zbog ovog prvog. I ono sto se Karamarku spocitava da je kriv kod gola Sirokog u prvoj tekmi,ako se ne varam pogledante reakciju Cavnica. Izgledao je ko izgubljen. A prije gola je isto tako zajebao Karamarka pa ovog otrrsao njihov napadac.
BarbareZeljin je napisao/la: ↑05 nov 2024, 10:41I ono sto se Karamarku spocitava da je kriv kod gola Sirokog u prvoj tekmi,ako se ne varam pogledante reakciju Cavnica. Izgledao je ko izgubljen. A prije gola je isto tako zajebao Karamarka pa ovog otrrsao njihov napadac.
Ne znam ko mu to spočitava, i najvećem laiku je jasno da je Cavnić ispao k'o iz tramvaja kod njihovog gola. Sam sam to pisao milion puta.
Cavnić će sad biti još veći problem nego je bio ranije. Zato što nam sad treba brzina u zadnjoj liniji, imamo posjed i loptu u našim nogama, to otvara veliki prostor nazad kad pogriješimo.
Siguran sam da bi nam Radnik zabio minimalno jedan gol iz onih brzih tranzicija da je igrao Cavnić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Dovesti Mehanovica i Pantelica i Evropa sigurna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.