Šta su sad skrivili? Vidim nule na obje strane uz par žutih kartona domaćinu.
Udaraju da valja?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Šta su sad skrivili? Vidim nule na obje strane uz par žutih kartona domaćinu.
One season wonder, vraćaju se oni polako gdje su uvijek i bili.600 je napisao/la: ↑01 nov 2024, 22:12Ne znam sta se moglo toliko desiti sa Leverkusenom da su ovako losiji u odnosu na proslu sezonu. Mozda su i fulili sa pojacanjima a neke igrace kao Frimpong su se trebali rijesiti.
Nadam se da Xabi nece izgubiti konce ali i Hoenes na klupi Stuttgarta radi odlicnu stvar
Desilo se to da nema vise hypea i guranja od sudija da zavrse sezonu bez poraza.600 je napisao/la: ↑01 nov 2024, 22:12Ne znam sta se moglo toliko desiti sa Leverkusenom da su ovako losiji u odnosu na proslu sezonu. Mozda su i fulili sa pojacanjima a neke igrace kao Frimpong su se trebali rijesiti.
Nadam se da Xabi nece izgubiti konce ali i Hoenes na klupi Stuttgarta radi odlicnu stvar
Cigansko ponasanje igraca od prve do zadnje minute. Stvarno odavno odvratnija ekipa nije igrala u Bundesligi a bilo je svakakvih.
I sam znas da je Dortmund prije 20-ak godina pokušao biti ambiciozan, pa zamalo zavrsili u kanalu.
Što bi se reklo no risk no gain/pain. Sve je stvar ocjene, osobno mislim da ste sa generacijom Hummels, Götze, Reus, Lewat + Kloponja na klupi mogli napravit ključan iskorak u elitu sa 200 milki ulaganja u prava pojačanja. Takva prilika se pojavljuje jednom u 50 godina, al otišla je baba s kolačima ikraljttbvb je napisao/la: ↑04 nov 2024, 13:17I sam znas da je Dortmund prije 20-ak godina pokušao biti ambiciozan, pa zamalo zavrsili u kanalu.
Od cetvorice nabrojanih, trojica su zavrsili u Bajernu. Gotze im uopste nije trebao, ali je kupljen cisto da se oslabi konkurent.
Meni je kod Leipziga najmanje jasno sto su se zadovoljili time da budu razvojni klub. RB je sila i ovo im je glavni od vece grupe klubova. Mogu biti nesto kao City u Engleskoj. I sam grad Leipzig ima daleko vise potencijala od Leverkusena.ledar je napisao/la: ↑04 nov 2024, 13:49Što bi se reklo no risk no gain/pain. Sve je stvar ocjene, osobno mislim da ste sa generacijom Hummels, Götze, Reus, Lewat + Kloponja na klupi mogli napravit ključan iskorak u elitu sa 200 milki ulaganja u prava pojačanja. Takva prilika se pojavljuje jednom u 50 godina, al otišla je baba s kolačima ikraljttbvb je napisao/la: ↑04 nov 2024, 13:17I sam znas da je Dortmund prije 20-ak godina pokušao biti ambiciozan, pa zamalo zavrsili u kanalu.
sad je glupo ulagat neke velke pare. Al to je već stoput prežvakana storija.
Nekako se čini kao da u švabiji vlada prešutni dogovor da niko ne smije narušit sadašnju ravnotežu nogometne moći. Kuzen ima iza sebe moćnog farmaceuta kojemu se 300 milki u rdg gubi u zaokruživanju, ali ambicije su mu uvijek bile na nivou klepit nekog koji iskoči iz nižerangiranog kluba (od nas su npr. pokupili sve što je iole valjalo) i potom ga prodat sa dodanom vrijednošću.
Inače, Nmecha vam odlično odigro derbi sa RB, će da vidime jel to bilo slučajno il se momak stvarno diže.
Normalno da su otišli jer su osjećali da su kod vas dosegli svoj limit i da za više ciljeve trebaju ambiciozniji klub. Ali da ste npr. potpisali Modrića, Ozila, Casemira... vjerojatno bi imali vjere u projekt i ostali. A 200 milki moglo se skupiti izdavanjem novih povlaštenih dionica sa primamljivim fiksnim prinosom uz pravo prvokupa od strane postojećih dioničara. Naravno da je to rizik jer nameće klubu obvezu isplate budućih prinosa, no ako bi klub ušao u elitu to ne bi bio problem jer bi se povećali prihodi od sponzora, marketinga i broadcastinga. Sve je stvar procjene rizika, čini mi se da je tada situacija bila izrazito povoljna, kako kod vas sa sportske strane tako i globalno, jer je ekonomija izašla iz hipoketarne krize i ulagači su ponovo postali greedy.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 nov 2024, 19:08
Od cetvorice nabrojanih, trojica su zavrsili u Bajernu.
Borusija je mogla napraviti iskorak da je neko njima dao tih 200 miliona koje navodis, ali ocito da se u drzavni projekat nije smjelo dirati.
Tačno valaBundesliga je napisao/la: ↑04 nov 2024, 19:40Ovom kad bi neko ženu pojebo, on bi rekao ma Audi upumpao pare u Bayern, državni projekat![]()
Nije nedostatak ambicija, već nedostatak finansijske podloge za taj iskorak. Jednostavno moraš imati stabilnu finansijku zaleđinu da bi bio konkurentan. Možeš ti uložiti 200M, ali ako fuliš, čeka te sudbina Dortmunda ili Leedsa od prije 20 godina.ledar je napisao/la: ↑04 nov 2024, 12:36Kod Kusena se vidi nedostatak ambicije, kao i kod Dortmunda. Sad je bio najbolji trenutak da se klub profilira među vodeće klubove a oni uložili samo 50 milki u kadar, zapravo netirano tek 20 (prodali za 30). Normalno da će im onda Wirtz otić, koliko god ga željeli zadržat, jer ambiciozni igrač tu ne može ostvarit svoje ciljeve. Ali to je ta palanačka politika kluba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.