Ovo ti je pola istine.alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:50Sumnjam da ce u BiH bilo ko od ovo dvoje pogorsati politicku situaciju (ovaj je vec bio pa se nista nije desilo). Evropa u cijelini je postala anti-ratna, nije vise vulkan nepretljivosti sukoba, i ovo u Ukrajini jedva ceka da se zavrsi.
Za Americko drustvo ovo su najveci izbori za mog zivota do sad, nikad drustvo nije bilo ovako politicki podjeljeno (maximalno). I ovo se kuha vec 10 godina, kad je pocelo sa anti-bijelackom retorikom, anti-police, white privilege vamo tamo, pa su bijelci samo sutili ali odgovorili Trumpom prvi put, da bi se ovi jos vise razbizdili. Pa woke pa zadnje 4 godine, sad bukvalno na jednoj raskrnici gdje ima samo lijevo ili desno, kojom ce stazom drzava krenuti a i drustvo.
Ovo woke i te gluposti se previse gura.
Ja radim preko 20 godina u korporacijma. I najvise sta se je promjenulo da sad na jakim pozicijama imas ne samo muskarce bijelce.
Negdje sa zaslugama, negdje ne.
Sad npr mozes vidjeti indijice i pakistance da su CEO od jakih kompanija i to za zaslugama. Ljudi zavrsili top fakultete sa honors i normalno da ce oni dobiti takve pozicije. Mozes misliti kako je jednom bijelcu drago da Muhamed i Rakesh vodi takvo nesto.
Vidio sam masu crnaca koji su zavrisli fakultete najvise radi Obame. Magistri, Phd. Jedna kolegica, crkinja trenutno chief inzinjer, kad je pocela sa mnom raditi jednom liku iz wisconsina dala otkaz, liku krivo bilo sto je ona vodila projekt, prosipa pricu ona nigrr dobila samo posao rad tog, a on glup ko cuskija.
Ja nisam za taj equality, sve po zaslugama.