Porediš babe i žabe. U pitanju je bilo poređenje operativnih sistema integrisanih u sam TV uređaj, jok nekakvim dodatnim uređajima koji koštaju (gotovo) kao i sam TV.numanumaye22 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 22:35Kad smo kod OS Nvidia Shield je u fluidnosti za TCL ajfon licno.Federer17 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 13:49Ma nemas razloga bjezati, roditeljima kupio prije nepune dvije godine, nekim prijateljima preporucio i zasad sve bez problema. Nisam sad provjeravao, ali tesko da ijedan Samsung trenutno daje 5 god garancije, dok se kod TCL-a to podrazumijeva (bez cega ja licno TV ne bih platio ni 500 KM). Android OS kod TCL-a svjetlosnim godinama bolji od svakog drugog OS-a, po meni bolje optimizovan i fluidnije radi nego kod mog Sonyja.![]()
TV-all about
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: TV-all about
- numanumaye22
- Kontakt:
Ti si rekao da je Android OS kod TCL svjetlosnim godinama bolji od svakog drugog android OS-a, sto apsolutno nije tacno.Federer17 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 23:05Porediš babe i žabe. U pitanju je bilo poređenje operativnih sistema integrisanih u sam TV uređaj, jok nekakvim dodatnim uređajima koji koštaju (gotovo) kao i sam TV.numanumaye22 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 22:35Kad smo kod OS Nvidia Shield je u fluidnosti za TCL ajfon licno.Federer17 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 13:49
Ma nemas razloga bjezati, roditeljima kupio prije nepune dvije godine, nekim prijateljima preporucio i zasad sve bez problema. Nisam sad provjeravao, ali tesko da ijedan Samsung trenutno daje 5 god garancije, dok se kod TCL-a to podrazumijeva (bez cega ja licno TV ne bih platio ni 500 KM). Android OS kod TCL-a svjetlosnim godinama bolji od svakog drugog OS-a, po meni bolje optimizovan i fluidnije radi nego kod mog Sonyja.![]()
Kad se sjetim da je brat uzeo grafičku s 3 DP izlaza i monitor bez ijednog DP ulaza, i onda se branio kako nije mogao znati prije nego što je kupio.
Good times.
Good times.
"Android OS kod TCL-a svjetlosnim godinama bolji od svakog drugog OS-a"numanumaye22 je napisao/la: ↑16 feb 2024, 23:14Ti si rekao da je Android OS kod TCL svjetlosnim godinama bolji od svakog drugog android OS-a, sto apsolutno nije tacno.
Bolji od svakog drugog operativnog sistema (kojeg koriste drugi televizori), ne od svakog drugog Android OS-a (cisto kao razlog vise zasto bih ja uzeo TCL ispred TV-a koji nije Android). Nisam uopste poredio android-android - jer nema smisla, samo sam u nastavku dodao da je fluidniji od Sonyja jer je Sony osjetno skuplji od svakog TCL-a istog ranga. Ni na vidiku polemike, niti usporedbe o nekim dodatnim uredjajima. Ukljuci malo vijuge i bolje citaj sta se pise.
Sve preporuke za TCL
TV bez 5g garancije nemojte ni gledati
TV bez 5g garancije nemojte ni gledati
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- tutankamon1905
- Kontakt:
Preporuke za neki dobar iptv za svabiju? Dosad sam koristio tvviet. Nije sad da se nesto posebno promjenilo, ali bih mijenjao jer nema bh arene, a sad vidim cesto stavljaju nasu ligu na arena premium bh..
Dakle uvjeti:
BH arena
Da se moze na dva uredjaja istovremeno gledat
Da se moze gledat preko fire tv sticka
Videoteka mi je nebitna. Ako se mogu vracati kanali unazad i eventualno tv raspored za poznarije kanale, to bi bio bonus
Dakle uvjeti:
BH arena
Da se moze na dva uredjaja istovremeno gledat
Da se moze gledat preko fire tv sticka
Videoteka mi je nebitna. Ako se mogu vracati kanali unazad i eventualno tv raspored za poznarije kanale, to bi bio bonus
postoji li neka app za box-ove i andorid tipa reelgood da objedini sve streaming platforme
naleti na nju jucer cini mi se dobra stvar gdje na jednom mjestu sve serije i filmove mozes vidjeti (gdje imas preplatu tipa disney,netlix amazon hbo…) al ista je sano za trziste usa i jos par zemalja …

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nemam pojma oko IPTV-a, niti sam ga kad koristio. Ima li neko da preporuči nekoga, bitno mi je samo da mogu na laptopu/kompjuteru gledati i da ima sportske kanale (SK, Arene itd.). Hvala unaprijed.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Momci, gdje promijeniti jezik na eonu kada sam na pcu?
Podesavanja mi bosanski jezik ali komentator ovaj na hrvatskom jeziku, srpski komentator je doktor nauka ua ovoga.
Kako promijeniti ili moram podesavanja srpski jezik izabrati pa ce automatski promijeniti?
Podesavanja mi bosanski jezik ali komentator ovaj na hrvatskom jeziku, srpski komentator je doktor nauka ua ovoga.
Kako promijeniti ili moram podesavanja srpski jezik izabrati pa ce automatski promijeniti?
Ekipa, mislim uzeti 85" TV, jer mi je dnevni boravak izdužen pa mi treba ta veličina. Međutim, nemam bas keša za Sony i slično pa vidim preporuke su bile za TCL. Probati sa tim ili Hisense, možda se protegnuti do Samsunga?
Prosječan korisnik, gledanje tekmi i filmovi/serije sa streaming servisa u Švabiji.
Hvala.
Prosječan korisnik, gledanje tekmi i filmovi/serije sa streaming servisa u Švabiji.
Hvala.
Samsung ima najgori sistem + vecina modela samo 2 ili 3 godine garancije.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
TCL definitivnoChillout je napisao/la: ↑03 nov 2024, 20:24Ekipa, mislim uzeti 85" TV, jer mi je dnevni boravak izdužen pa mi treba ta veličina. Međutim, nemam bas keša za Sony i slično pa vidim preporuke su bile za TCL. Probati sa tim ili Hisense, možda se protegnuti do Samsunga?
Hvala.
Samsung sa onim svojim sistemom nikako
Hisens preskaci
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
HvalaAzpi je napisao/la: ↑03 nov 2024, 23:47TCL definitivnoChillout je napisao/la: ↑03 nov 2024, 20:24Ekipa, mislim uzeti 85" TV, jer mi je dnevni boravak izdužen pa mi treba ta veličina. Međutim, nemam bas keša za Sony i slično pa vidim preporuke su bile za TCL. Probati sa tim ili Hisense, možda se protegnuti do Samsunga?
Hvala.
Samsung sa onim svojim sistemom nikako
Hisens preskaci

iako vidni hejter ovog brenda, ipak je ova ponuda apsurdna iako je model 2023.
https://genelec.ba/tv-tcl-led-65-65c645 ... ogle-tv-p2
Uz to 5 god garancije.
https://genelec.ba/tv-tcl-led-65-65c645 ... ogle-tv-p2
Uz to 5 god garancije.
Bio je jefitniji na ekupi ja mislim 899 bio
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Sad je 1099 na ekupi.
Vidjet ćemo šta će bit za crni petak, ko voli tehnologiju, super popusti budu.
Vidjet ćemo šta će bit za crni petak, ko voli tehnologiju, super popusti budu.
Ja sam uzeo 55C645, sve preporuke. 750 platio, top ponuda.
Stigao TCL, 85". Prvi utisak odličan. Na brzinu sam ga pregledao i zaista izgleda ok za te pare. Eh sad, osjetna je razlika u kvalitetu slike, QLED Pro 4k na osnovu OLED, ali i cjenovno je velika razlika.
Nisam zahtjevni korisnik, film ponekad, serije i youtube. Tako da sve preporuke.
Jedino što je vraški osjetljiv, prvi put mi dostaviše razbijen pa treba biti oprezan jer je tanak a velika površina.
Nisam zahtjevni korisnik, film ponekad, serije i youtube. Tako da sve preporuke.
Jedino što je vraški osjetljiv, prvi put mi dostaviše razbijen pa treba biti oprezan jer je tanak a velika površina.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ima li ko kakav prijedlog, budžet do 2500 KM. Ima dosta sniženja sada svugdje, pa da vidimo isplati li se šta. Hvala unaprijed.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Za te pare Sony mora bit prioritet.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 dec 2024, 15:36Ima li ko kakav prijedlog, budžet do 2500 KM. Ima dosta sniženja sada svugdje, pa da vidimo isplati li se šta. Hvala unaprijed.
Sedma-osma godina kod mene, nece da crkne da uzmem novi

Mislio da je sest dok nisam provjerio. Tada ga platio na nekoj akciji za 950KM sto je bilo prilicno skupo za to vrijeme.
Sony
Velika praznina
Ostali, nije dzabe cijena tolika.
Jedini minus sto su ukinuli nekadasnju garanciju od pet godina.
Trenutno korisnika/ca: MElloo, Slatinash_7 i 4 gosta.