- Prvo pitanje novinara u vezi Zolotica i Muftica ga je opasno iznerviralo i odmah mu je rekao da ne zeli da ga pitaju o igracima koji nisu pozvani. To je ogroman minus. Postavlja se diktatorski i brani ljudima da ga pitaju sasvim legitimna pitanja koja se ticu reprezentacije.
- Izgleda da je bila suplja prica da su Piric, Hadzikadunic i Krunic samo privremeno sklonjeni, jer su ocigledno zavrsili s reprezentacijom dok god je on tu. Krunica ne bih ni ja vise zvao, ali Piric i Hadzikadunic (kad se oporavi) imaju mjesta u ovoj reprezentaciji. Ne mogu njih dvojica upravljati zivotima njihovih menadzera i odlucivati sta ce oni izjavljivati i pisati po drustvenim mrezama.
- Ovi stoperi nemaju kvalitet za reprezentaciju koja zeli igrati na prvenstvima. Tahirovic je vjerovatno jedan od razloga zasto je Mujakic tu. Jednostavno, njemu gleda kroz prste zbog neigranja mjesecima, pa sad mora i ostalima koji igraju i vise od njega. Mi s Mujakicem, Radeljicem i ostalima necemo daleko dogurati, jer ni ova 'standardna' trojka koja se rotira uz Sea (Katic, Barisic, Bicakcic) nema neki pretjerani kvalitet. Muharemovic je morao dobiti poziv i ne mogu da vjerujem da ga ignorise sad kad je standardan u klubu, a da ga je zvao dok je bio u B timu Juventusa.
- Omerovic nije bek i ne moze igrati na toj poziciji na ovom nivou - sto smo i vidjeli u zadnjoj utakmici. Momak je ofanzivno i vise nego korektan, ali ovo je najveci moguci nivo i njegovi defanzivni nedostaci ce uvijek doci do izrazaja. Ne treba ga odmah razapinjati zbog gresaka protiv Madjarske, ali reprezentacija nije humanitarna organizacija. S druge strane, Burnic je jos manje bek od Omerovica (a pogotovo vingbek), jer je ofanzivno beskrajno limitiran. Odigrao je pristojnu utakmicu protiv Njemacke, ali na duze staze to sigurno nije rjesenje - pogotovo ne u formaciji s 3 stopera.
- Pohvale za poziv Sunjicu i za svjesnost da nam fali ta klasicna sestica. Ok, ovaj jeste sad tamo negdje na Kipru, ali godinama igra na solidnom nivou i mozda bi mogao zakrpiti rupe u veznom redu u naredna 2-3 ciklusa. Mozemo sad pricati da mu je Hrvatska broj 1 i da bi igrao za njih da je kvalitetniji, ali nek se pokaze kao Katic i ja zadovoljan. Smatram da je bilo mjesta i za Hadziahmetovica, koji je skolovaniji veznjak od svih pozvanih. Vjerujem da bi njegov kvalitet dosao do izrazaja u formaciji s Gigovicem i Huseinbasicem, koji bi trkacki nadomjestavali njegove mane.
Drago mi je zbog Kulenovica i pogotovo Bazdara, ali ne mogu da shvatim kako je uvidio da mu fali jos napadaca (iako mu Tabakovic gotovo nikako ne igra), a da ne fali krila (iako je Bajraktarevic jedino krilo na njegovim spiskovima). Ako je vec trazio sesticu, morao je traziti bar jos jedno krilo. Evo Hasic je za vikend igrao na lijevoj strani i imao je odlicnu asistenciju.
Btw, rekao je da se nada da ce do Njemacke biti gotova papirologija za Bazdara, sto znaci da on mozda nece ni igrati.