Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Zolotic>Katic,Barisic,Mujakic
Muharemovic, ne pratim ga ali ako igra u italiji prednot opet u odnosu na mujakica ako nista,
Muftic umjesto hadzikica ili zlomislica jer je iz nase lige i momak dominira a uz to mlad…
Po meni mozda corluka moze pomoci repli isto, iskusan, stabilan, zna centrirati zamjena za dedica ili u nekoj formaciji ih koristiti skupa, uglavnom bolji od naila omerovica i mujakica kad se zbroje..
Vidi se napredak u odnosu na prije sto se tice spiska mlada ekipa, dovode se novi momci ali eto po meni par propusta jer dobijaju priliku igraci koji ne igraju nikakoto vala nema ni u elfu? Vazda pozivas igrace koji su u najboljoj formi a ne one koji su talenti bili prije dvije godine, nije repka klub pa da imas 25 istih igraca nego mijenjas one koji su u formi za one koji nisu ili ne igraju.
Takodjer hadzikadunic je isto kalibar za repku a olako smo ga se rijesili…
Muharemovic, ne pratim ga ali ako igra u italiji prednot opet u odnosu na mujakica ako nista,
Muftic umjesto hadzikica ili zlomislica jer je iz nase lige i momak dominira a uz to mlad…
Po meni mozda corluka moze pomoci repli isto, iskusan, stabilan, zna centrirati zamjena za dedica ili u nekoj formaciji ih koristiti skupa, uglavnom bolji od naila omerovica i mujakica kad se zbroje..
Vidi se napredak u odnosu na prije sto se tice spiska mlada ekipa, dovode se novi momci ali eto po meni par propusta jer dobijaju priliku igraci koji ne igraju nikakoto vala nema ni u elfu? Vazda pozivas igrace koji su u najboljoj formi a ne one koji su talenti bili prije dvije godine, nije repka klub pa da imas 25 istih igraca nego mijenjas one koji su u formi za one koji nisu ili ne igraju.
Takodjer hadzikadunic je isto kalibar za repku a olako smo ga se rijesili…
Nije ni meni jasno zašto jednostavno ne pozovemo nekog zadnjeg veznog iz Premiershipa (da je standardan u klubu, naravno) i riješimo problem.
Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
Inace, smatram da nam ne trebaju nijedan ni drugi jer nisu kvalitetniji igraci od Basica koji je njihova pozicija ali ga nestrucni stab ne zna koristit kao sto nece znati ni Sunjica
Mozda mu nisu rijesili papire. Mozda se on dvoumi, ko ce ga znati. Mada pretpostavljam da papiri nisu gotovi.fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:56Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
Inace, smatram da nam ne trebaju nijedan ni drugi jer nisu kvalitetniji igraci od Basica koji je njihova pozicija ali ga nestrucni stab ne zna koristit kao sto nece znati ni Sunjica
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Sad me nakon spiska, najviše zanima prvih 11 i ona 3 što će na tribine, Barbin komentar zašto su na tribinama i samim tim, eventualno novo opraštanje od reprezentacije 
Šalu na stranu, djeluje mi ni da nema u glavi prvih 11 (bar okvirno) ni nakon 6 utakmica, što nije pohvalno.
Šalu na stranu, djeluje mi ni da nema u glavi prvih 11 (bar okvirno) ni nakon 6 utakmica, što nije pohvalno.
Pa evo kad budu gotovi papiri, jel tebi normalno da na spisku imamo:DamirT je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:57Mozda mu nisu rijesili papire. Mozda se on dvoumi, ko ce ga znati. Mada pretpostavljam da papiri nisu gotovi.fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:56Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
Basica, Huseinbasica, Đakovca, Hajradinovica, Tahirovica, Gigovica, Sunjica, Sarica i Đurasovića. Koji ce nam qrac toliko veznih igraca gdje ne mozes ni za jednog reci ovaj odskace kvalitetom od ostalih. Zar nam ih nije dosta 6-7 i obe utakmice na 1 okupljanju ih maksimalno izrotirat prema tome kolika bude potrosnja
Pa jesi li stvarno gledao full utakmice obojice? Ja koliko sam razumio, Barbarez i ekipa su putovali na Kipar da pogledaju Šunjića. Jesi li savršeno upućen u situaciju s papirima?fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:56Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
I Bašić nije taj profil kakav nama najviše fali.
Niti sam Barbarez, niti sam njegov advokat. Isfrustrian samHazre je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:37Barba jesil to ti??......RajvoSA03 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:17Dezurne neznalice i pljuvaci predvodjeni @fanatikom kontinuirano seru po Barbarezu i postupcima strucnog staba.Horoz je napisao/la: ↑05 nov 2024, 11:52Na spisku ne postoji nijedan poziv koji bi se objektivnio mogao nazvati propustom. Koji izlazi iz lične procjene selektora i stručnog štaba, da pozovu jednog od dva igrača slične kvalitete. Te se odluke donose na osnovu poznavanja situacije iznutra.
Neko može misliti da je trebao biti pozvan Muharemović, a ne Mujakić, neko može misliti da je Muftić bolji od Hadžikića, ali razlike u "kvalitetu" između tih igrača su trenutno minorne i tu treba poštovati volju selektora i stručnog štaba. Kao i u slučaju Tahirovića, jer objektivno i nemamo igrača koji bio ga mogao kvalitetno zamijeniti.
Sad je problem i pozivanje Kulenovica, kao da u bazenu igraca imamo bar 10 napadaca u rangu Gyokeresa.
Cinjenica je da je ovo mozda i najbolje sto imamo, jedina zamjerka moze biti pozivanje Mujakica i izostanak Muharemovica na spisku, ali i to je razumljivo, jer svaki selektor ima par igraca koje preferira ili kojima vjeruje.
Druga je prica takticko postavljanje i rezultati, ali spiskovi su manje vise dobri. Ko je poslije Ukrajine mogao i sanjati da ce u ovom trenutku za nas igrati Bazdar, Gigovic, Bajraktarevic, a u procesu je jos dosta novih kvalitetnih igraca.
Pljuje se pozivanje Sunjica. Nek navedu ovi kriticari bolju 6icu i boljeg destruktivca koji u ovom trenutku moze igrati za nas. Nece ga navesti, jer takav trenutno ne postoji. Smeta doticnima sto igra u kiparskoj ligi (btw u ekipi koja je dominantna u prvenstvu i igra Evropu), a nisu smetali Milicevici, Civici, Sanicanini, Kovacevici i slicni.![]()
Pljujte, pljujte i samo pljujte, vjerovatno isfrustrirani nekim svojim zivotnim situacijama i neuspjehom. Bice Barba selektor jos dugo aBd, sa vama ili bez vas.
plitkoumnoscu ovdje na forumu.
Ocekujemo kule i gradove, a do prosle godine su nas kantali Luxembourg, Slovacka, Rumunija i ostala krema evropskog fudbala. Hocemo rezultat preko noci, hocemo da izmislimo igraca iz lige petice za svaku poziciju na terenu.
Zaboravljamo da smo prosle kvalifikacije imali preko 50 igraca u rosteru za 10 utakmica. Malo li je? Trebam li spomenuti iz kojih klubova su ti igraci dolazili, ili smo i to zaboravili?
Radi se, postavljaju se temelji za nesto novo, uspostavlja se sistem. Ne postoji uspjeh preko noci, zaboravite na to.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Sa ovoliko napadaca i stopera ocito ce se nastaviti gurati 5 3 2 sto je dobra stbvar, onu formaciju protiv Madjarske sa 4 nazad vise ne treba forsirati, jedino u slucaju igranja protiv losije repke pa da se zaganja gol u drugom poluvremenu.
Nema vise logike stavljanje Burnica ili Mujakica na beka, zasto se ne pozove eto Karic iako ne igra pa da udje zadnjih pola sata ili u slucaju povvrede startera ili se to ne moze stvatno naci neko jos. Ali vjerujem da se tu ceka i Jasic da zavrsi vise papire i uleti tu sa Dedicem Jusufom i Omerovicem za kvalifikacije.
Tahirovica gura jer to je jedini perspektivan igrac na toj poziciji u buducnosti, i da promjeni klub i ode tipa Coventry gdje je trebao otici igrao bi standardno, ali on se vuce po Ajaxu idalje radi ugovora i mislim da je to jedini minus sto se tice njega(sve mi lici na tipa Besic i Everton situaciju), ali vjerujem da ce momak otici odavde i poceti igrati.
Sunjic je pozvan tu takodjer radi te pozicije gdje smo u deficitu, igra standard jest da ima vise godina, ali ljudi pokusavaju naci i probavati zadnje vezne..opravdan poziv.
Hadzikicev razlog mi je nelogican jer sta fali dati sansu malom Mufticu bar da bude na spisku, mlad u formi i perspektivan. Ali se to previse kritikuje iz Zeljinog tabora kao da je Dida.
Mujakic takodjer mi je veliki minus i njegova obrazlozenja kako ga poziva radi toga da bude dio tima nemaju logike, Muharemovic treba biti tu umjesto njega, hajd da mlada igra pa da ga ostavi njima ili nesto, ali nemaju utakmica.
Esmira forsiraju da ide iz MLS i to je veliki plus. Slucaj Tahirovica i njega se ne moze porediti jer Esmir uopste nema treninga i on je na godisnjem 15 dana radi njegove lige iz koje treba bjezati.
Ocito eto hoce da drzi tu neku istu ekipu uvijek na spisku uz dodatak tih novih koje hoce adaptirati do kvalifikacija. Nema mi to logike da se drzi igrac radi toga sto je navika da je tu, ako ima zamjena za njega u slucaju Mujakic i Hadzikic.
Takodjer mi je negativno zasto nece odgovoriti normalno i obrazloziti nam pitanje zasto nisu tu Muftic i Zolotic tu npr.
Sve u svemu to su sitnice i primjedbe koje ce uvijek biti i koje treba objektivno gledati, ali nije to nista strasno kako pljuvaci, botovi, neznalice i seljaci tipa rozi sako Husare
hoce sve da predstave i nece pogledati neki namjerno, a neki sto jednostavno ne znaju siru sliku i vidjeti sta ljudi rade i kakvu revoluciju, tako da ne zasluzuju nikakvo pljuvanje, daleko od toga da ne rade kako treba svoj posao. 
Nema vise logike stavljanje Burnica ili Mujakica na beka, zasto se ne pozove eto Karic iako ne igra pa da udje zadnjih pola sata ili u slucaju povvrede startera ili se to ne moze stvatno naci neko jos. Ali vjerujem da se tu ceka i Jasic da zavrsi vise papire i uleti tu sa Dedicem Jusufom i Omerovicem za kvalifikacije.
Tahirovica gura jer to je jedini perspektivan igrac na toj poziciji u buducnosti, i da promjeni klub i ode tipa Coventry gdje je trebao otici igrao bi standardno, ali on se vuce po Ajaxu idalje radi ugovora i mislim da je to jedini minus sto se tice njega(sve mi lici na tipa Besic i Everton situaciju), ali vjerujem da ce momak otici odavde i poceti igrati.
Sunjic je pozvan tu takodjer radi te pozicije gdje smo u deficitu, igra standard jest da ima vise godina, ali ljudi pokusavaju naci i probavati zadnje vezne..opravdan poziv.
Hadzikicev razlog mi je nelogican jer sta fali dati sansu malom Mufticu bar da bude na spisku, mlad u formi i perspektivan. Ali se to previse kritikuje iz Zeljinog tabora kao da je Dida.
Mujakic takodjer mi je veliki minus i njegova obrazlozenja kako ga poziva radi toga da bude dio tima nemaju logike, Muharemovic treba biti tu umjesto njega, hajd da mlada igra pa da ga ostavi njima ili nesto, ali nemaju utakmica.
Esmira forsiraju da ide iz MLS i to je veliki plus. Slucaj Tahirovica i njega se ne moze porediti jer Esmir uopste nema treninga i on je na godisnjem 15 dana radi njegove lige iz koje treba bjezati.
Ocito eto hoce da drzi tu neku istu ekipu uvijek na spisku uz dodatak tih novih koje hoce adaptirati do kvalifikacija. Nema mi to logike da se drzi igrac radi toga sto je navika da je tu, ako ima zamjena za njega u slucaju Mujakic i Hadzikic.
Takodjer mi je negativno zasto nece odgovoriti normalno i obrazloziti nam pitanje zasto nisu tu Muftic i Zolotic tu npr.
Sve u svemu to su sitnice i primjedbe koje ce uvijek biti i koje treba objektivno gledati, ali nije to nista strasno kako pljuvaci, botovi, neznalice i seljaci tipa rozi sako Husare

BašČelik!
Basic je bas taj igrac jer njegov zadatak u Orenburgu je velikim dijelom destrukcija protivnicke igre sto pokazuje cinjenica da svako malo dobija zuti karton a ko pogleda ponekad utakmicu shvatice sta pricam jer covjek radi bas sve suprotno od onoga sto pokeras i ekipa traze od njega kada igra za reprezentaciju i bas radi toga ne pokazuje do kraja sve svoje kvalitete pa automatski i javnost ima nisko misljenje o njemuZglavkar je napisao/la: ↑05 nov 2024, 14:06Pa jesi li stvarno gledao full utakmice obojice? Ja koliko sam razumio, Barbarez i ekipa su putovali na Kipar da pogledaju Šunjića. Jesi li savršeno upućen u situaciju s papirima?fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:56Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
I Bašić nije taj profil kakav nama najviše fali.
Za Sunjica necu nista reci osim da sam ga gledao u cempionsipu par puta i da me nije dojmio ali sam u startu protiv jer lik ima 28 godina i iz istog razloga ne cijenim Katica jer ako igras s 28 godina u takvim ekipama kao njih 2 jasno je da nemas potreban KVALITET
Kad si vidio da sam rekao nesto protiv ovih mladih momaka sto imaju 22 godina i manje koje su doveli ili teze da dovedu pod nasu zastavu i kad neko igra u slabijem klubu ili nema minutazu u malom boljem?
Zürich slaba ekipa 

92:48 - La Decima
-
- Kontakt:
beton, znaci nas edo vehabovic sestica, pet zutih i crveniBasic je bas taj igrac jer njegov zadatak u Orenburgu je velikim dijelom destrukcija protivnicke igre sto pokazuje cinjenica da svako malo dobija zuti karton

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Ne dobija kartone zbog prigovora kao navedeni teletabis, nego zbog svog stila igre koji se zasniva na agresivnosti mutavac jedan. Idi na RSD Velez Mostar i pokusaj ispast pametan jer vidim da si ovdje dosao braniti pokerasa yebo ti on materkillafrommanilla je napisao/la: ↑05 nov 2024, 14:26beton, znaci nas edo vehabovic sestica, pet zutih i crveniBasic je bas taj igrac jer njegov zadatak u Orenburgu je velikim dijelom destrukcija protivnicke igre sto pokazuje cinjenica da svako malo dobija zuti kartonpa kako moze neko ovako glup biti
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Ako ćemo realno, bolji je Borac od njih.

Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Pa nije, a svakako nece ni biti svi. Neko ce biti povrijedjen, nekoga nece on pozvati itd. Vidis da i sam Barbarez trazi odredjene tipove veznjaka, pa zato i nemamo iskristalisanih prvih 11.fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 14:04Pa evo kad budu gotovi papiri, jel tebi normalno da na spisku imamo:DamirT je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:57Mozda mu nisu rijesili papire. Mozda se on dvoumi, ko ce ga znati. Mada pretpostavljam da papiri nisu gotovi.fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 13:56
Pa evo kad vec moramo pozivat ove otpade i likove upitnog morala zasto se nije pozvao ovaj Djurasovic. Barem je mladji 7 godina od ovog Sunjica i trenutno igra u 5 puta jacoj ligi a kvalitet igara nije nista nizi nego kod pozvanog.
Basica, Huseinbasica, Đakovca, Hajradinovica, Tahirovica, Gigovica, Sunjica, Sarica i Đurasovića. Koji ce nam qrac toliko veznih igraca gdje ne mozes ni za jednog reci ovaj odskace kvalitetom od ostalih. Zar nam ih nije dosta 6-7 i obe utakmice na 1 okupljanju ih maksimalno izrotirat prema tome kolika bude potrosnja
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dokle god se poziva Benjamin Tahirović i priča kako je on nezamjenjiv, jednostavno ne mogu smatrati našu reprezentaciju ozbiljnom. Jer niti jedna ozbiljna reprezentacija ne poziva igrače koji ne igraju svojim klubovima, zbog toga igrači i prave transfere u druge klubove, idu na posudbe, rade nešto. Eh sad, možda Barba ima "neku ideju", možda postavlja neke nove standarde u vođenju reprezentacije, prati neke nove trendove za koje mi ostali još nismo čuli, ko će mu ga znati???
Pa Gareth Bale je otišao iz Reala na posudbu u Tottenham po minute, ok, bio bi on pozvan u repku i da je ostao sjediti na tribinama Bernabua, ali ako si sportista i moderan nogometaš, ideš po minute gdje god da su. Sve ovo oko Tahirovića je presmiješno, ne znam kako je on to zadužio repku da mora da igra, kojim golovima? Kojim povijesnim uspjesima?
Dakle ništa lično protiv momka, dobar je igrač kada igra, ali ne igra. I to je osnova svega, ova repka služi ili za prodaju ne toliko dobrih ili za oživljavanje karijera potencijalno dobrih igrača. Svačiji interes je ispred interesa same reprezentacije i ne treba se čuditi što nema rezultata dok su stvari ovakve.
Pa Gareth Bale je otišao iz Reala na posudbu u Tottenham po minute, ok, bio bi on pozvan u repku i da je ostao sjediti na tribinama Bernabua, ali ako si sportista i moderan nogometaš, ideš po minute gdje god da su. Sve ovo oko Tahirovića je presmiješno, ne znam kako je on to zadužio repku da mora da igra, kojim golovima? Kojim povijesnim uspjesima?
Dakle ništa lično protiv momka, dobar je igrač kada igra, ali ne igra. I to je osnova svega, ova repka služi ili za prodaju ne toliko dobrih ili za oživljavanje karijera potencijalno dobrih igrača. Svačiji interes je ispred interesa same reprezentacije i ne treba se čuditi što nema rezultata dok su stvari ovakve.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Koga ocekujes ti da ce Barbarez prekriziti kada dodje okupljanje da svi budu zdravi? Ja iskreno mislim nikoga i onda ce na tribine opet bit poslan neko ni kriv ni duzan uz izgovor cijeli staf nije zadovoljan s njim.DamirT je napisao/la: ↑05 nov 2024, 14:47Pa nije, a svakako nece ni biti svi. Neko ce biti povrijedjen, nekoga nece on pozvati itd. Vidis da i sam Barbarez trazi odredjene tipove veznjaka, pa zato i nemamo iskristalisanih prvih 11.fanatik19 je napisao/la: ↑05 nov 2024, 14:04Pa evo kad budu gotovi papiri, jel tebi normalno da na spisku imamo:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.